Földközi-tengeri hajókirándulás a Costa Deliziosa fedélzetén, a hajón teljes ellátással, magyar idegenvezetéssel, sok fakultatív programmal – vár Velence, Zadar, Kotor és Athén

Ajánlat kód: 35317
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

266.200 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35317

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Májusban irány a csodálatos Földközi-tenger! Indulás Velencéből, látogatás Zadarban, Kotorban, Athénban és Bariban!

Időpont

  • 2020. 2020. május 16-23.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Kiutazás költségét
  • Elhelyezést a Costa Deliziosa fedélzetén, Belső Prémium kabinban
  • Teljes ellátást a hajón
  • Magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Adók és illetékek
  • Kötelező borravaló
  • BBP- és sztornó biztosítás
  • ESTA
  • Fakultatív programok
  • Italcsomagok

Program

1. nap

A csoport hajnalban buszra száll, hogy Budapestről Velencébe utazzon. Az érkezést követően becsekkolás és a választott kabinok elfoglalása, a délutáni órákban a Costa Deliziosa felhúzza a horgonyt és útnak indul a horvát partok felé.

2. nap

Barangoljon Zadar (Zára) csodálatos belvárosában és fedezze fel Dalmácia fővárosának lenyűgöző történelmi örökségét és csodálatos épületeit ezen a fakultatív* kiránduláson! A csoport a kikötőből a település belvárosába sétál, amely már a Római birodalom éveiben, sőt, már azt megelőzően is lakott település volt. A történelmi városközpont egy aprócska félszigeten található, ahol egymást érik az emlékművek az elbűvölő sikátorokban. A csoport első megállója a St. Donatus templomnál van - a 9. században, bizánci stílusban épült szent hely a város egyik legszebb nevezetessége. A szomszédos Szent Anasztázia székesegyházban a névadó szentjének földi maradványait őrzik. A csoport innen egy másik templomhoz sétál, ahol a város arany és ezüst kincseit csodálhatják meg, köztük ereklyetartókat, kelyheket, festményeket, csipkéket és miniatúrákat – melyek a település vérzivataros történelmét örökítették meg, művészi formában.

A kirándulók innen „rohamra” indulnak, és beveszik a szárazföldi kaput és a tengeri kaput - ezek a reneszánsz művészet kéznyomát hordozzák magukon. Az „Öt kút” téren pedig olyan alkotásokat csodálhat meg, melyeket a török megszállás idején építettek - akkoriban az egész település innen nyerte ivóvizét. A kirándulás végén némi szabadidőt eltölthet a városban, majd visszatérés a hajóra.

Fontos megjegyzés: a kirándulás nem ajánlott mozgásukban korlátozott utasaink számára. Kényelmes cipőt viselete ajánlott. A vallási jelentőségű helyeken kérjük, konzervatív öltözetet viseljen.

3. nap

Budva komor ősi falai egy festői városkát rejtenek - fedezze fel ezt a települést és Kotort is, melynek varázslatos középkori romantikáját az UNESCO is elismerte néhány éve. A fakultatív* program egy buszos kirándulással kezdődik: a kotori kikötőből Budvához, a térség egyik legidősebb településéhez utaznak a résztvevők. A hagyományok szerint a várost Agenor föníciai király fia alapította, miután Thébát harci szekerén elhagyta. A történelmi óvárosi rész eredetileg egy szigeten állt, melyet ma már az évszázadok során kialakult homok híd köt össze a parttal - így félszigetté alakult át. A 15. században épült falak között középkori erőd várja, gyönyörű tornyokkal és széles kapukkal a fal mentén. A csoport gyalogszerrel vág bele a környék felfedezésébe. Az elbűvölő sikátorok, szűk terek hangulatos labirintusát még különlegesebbé varázsolja az a velencei jellegzetességeket tükröző stílus, melyben a várost újjáépítették az 1979-es földrengést követően.

A visszafelé vezető úton a csoport Kotorban is megáll. Ezt a települést az UNESCO Világörökség részévé választották - a kirándulók a történelmi központban töltenek el némi időt. Ez a negyed a város aranykorának nyomát tükrözi: a település a középkorban vagyonos kereskedők otthona volt. Megjegyzés: a vallási jelentőségű helyszíneken konzervatív öltözet viselete ajánlott.

4. nap

A klasszikus kultúra életre kel, és megismerheti egy évezredes álom, az olimpiai játékok ősi földjét is ezen a fakultatív* kiránduláson! A katakoloni kikötőből az ősi szent város, Olümpia felé veszik az irányt, ahol ie. 776-tól négyévente megrendezték a játékokat Zeusz főisten tiszteletére. A kirándulók az ókori település utcáin barangolnak a régészeti feltárások között - a még állva maradt épületek falai között szinte ma is visszhangzik még az évezredekkel ezelőtt élt drukkerek harsány kiáltásai és az egymással versenyző atléták hangja... A sportolók az ősi versenyeken öt napon át mérték össze erejüket változatos sportnemekben: birkózás, fogathajtás, és a box egy korai változata is szerepelt a műsoron...

Az ókori romok között sétálva villámgyorsan telik az idő, de a kirándulás végén a modern városba is ellátogatnak a résztvevők. Itt lehetőség van egy tipikus, erős görög kávét elfogyasztani, vagy vásárolni egy-két szuvenírt, amely erre a történelmi helyre emlékeztet majd.

Fontos információ: a kirándulás során kb. másfél órát kell sétálni, kérjük, kényelmes ruházatot és cipőt viselnem. A múzeum és a régészeti ásatások helyszínére nagyobb hátitáskát bevinni tilos. A kirándulás nem ajánlott mozgásukban korlátozott utasaink részére.

5. nap

Az ókori és a modern Görögország páratlan találkozása: a történelmi korok és egy pezsgő metropolisz páratlan egymás mellett élése - ez a görög főváros! Egy kellemes, fakultatív* kirándulásra Önt is Athénba invitáljuk, hogy felfedezze a csodálatos templomokat és más emlékműveket. A kikötőből a kirándulók egyenesen az Akropolisz felé veszik az irányt, ez a nyugati félteke egyik legismertebb és legnagyobb ókori emléke. A magaslaton az athéni királyok erődítménye áll, amely egyben ősi szenthelyeknek is otthont ad. Az ókorban fokozatosan a hely szakrális jelentősége nőtt meg, Periklész idejére az Akropolisz a görög civilizáció igazi emlékművévé vált.

A csoport következő megállója Athéné istennő temploma, melyet a perzsa csapatok fölötti győzelem emlékére emeltek az ie. 5. században. Az Akropolisz vallási negyedében álló Erektheion a város névadó istennőjének és Poszeidónnak a temploma. Az épület déli sarkánál álló, lenyűgöző szobrok mellett szinte kötelező egy-két fotót elkattintani! Az utolsó nevezetesség, melyet a csoport felkeres, a Parthenón. A világ talán legismertebb romtemplomának gyönyörű épülete után a csoport búcsút int a görög fővárosnak, és visszaindul a hajóhoz.

Megjegyzés: Az Akropoliszhoz vezető út meredek, és egyenetlen talajon kell járni. Kérjük, kényelmes cipőt viseljen. Nagy táskát és bőröndöt szigorúan tilos az Akropoliszra vinni. A mozgásukban korlátozott utasaink számára az Akropolisz lifttel elérhető. Bizonyos időjárási körülmények vagy biztonsági megfontolások miatt ezt előzetes értesítés nélkül is lezárhatják. A régészeti ásatások helyszínén a mozgásukban korlátozott utasaink csak részlegesen tekinthetik meg egy külön útvonalon.

6. nap

Az olasz partok felé hajózva a Costa Deliziosa ezen a napon nem köt ki - élvezze önfeledten a tengernyi programkínálatot a fedélzeten! Két medence, négy jacuzzi és a kisebbek számára egy pancsoló medence áll rendelkezésre, ha a tengerek hátán sem mondana le a vizes örömökről. A felhőtlen kikapcsolódásról gondoskodik Samsara Spa 3500 m2 alapterületen elterülő fitnesz terme: ez wellness-részleggel, gőzkamrákkal, szoláriummal várja Önt.

A három emeletes színházban, amely a bolognai Teatro Duse nevét viseli, szemet kápráztató produkciókban gyönyörködhet. Kellemes időtöltésre csábít a 4D mozi is, ahol mindig forog egy kasszasiker. A varázslatos tengeri éjszakákat pedig a kaszinóban és a diszkóban is eltöltheti... A gyerekkel utazó családok számára jó hír, hogy 3-17 korú lurkók számára négy különböző korosztályban is vannak gyermek programok: kézműveskedés mellett sportversenyek, pizza- és fagyipartik is várják a fiatalokat.

7. nap

Alberobello híres trullói Önre várnak, hogy felfedezze azokat! A fakultatív*, félnapos (kb. 5 órás) kiránduláson a jellegzetes kőházak mellett lehetősége lesz az igazi dél-olasz települést is jobban megismerni. Bariból busszal utaznak Alberobelloba, ahol az UNESCO Világörökség részévé választott trullókat tekintik meg. A köralapú házak egykor egy vaskezű gróf leleményes adócsalásának voltak a „segédeszközei” (hogy miként, erről a helyszínen részleteket is megtudhat) – ma viszont a világ minden részéről érkeznek ide látogatók, hogy a különleges hangulatú utcákon barangoljanak. Az épületek érdekessége, hogy a vastag falak, valamint az ablakok szinte teljes hiánya miatt télen-nyáron rendkívül kellemes hőmérséklet van belsejükben. A kirándulók a város két jellegzetes „rioniját” (negyedét) fedezik fel. Rione Monti nyolc vidám utcáján összesen mintegy 1000 trulló található, melyek ma turistaszállásoknak és műhelyeknek adnak otthont. A szomszédos Rione Aia Piccolában található további mintegy 400 trullóban a mai napig helyi lakosok élnek. A környéken némi szabadidő eltöltésére is lehetőség van. Mielőtt a csoport visszatér Bariba, a helyi ízekkel is közelebbi ismertségbe kerülhet a csoport.

Fontos megjegyzés: az oda- és visszautak egyenként nagyjából egy órát vesznek igénybe. Kényelmes ruha és cipő viselete ajánlott. A kirándulás mozgásukban korlátozott utasaink számára nem ajánlott. Forgalmi helyzettől függően a kirándulás a meghirdetettnél több időt is igénybe vehet.

8. nap

A hajó a reggeli órákban éri el a velencei kikötőt, ahonnan útnak is indult. A kabinok elhagyását követően már a délelőtti órákban buszra száll a csoport és elindul Budapest felé.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Földközi-tengeri hajókirándulás a Costa Deliziosa fedélzetén, a hajón teljes ellátással, magyar idegenvezetéssel, sok fakultatív programmal – vár Velence, Zadar, Kotor és Athén

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére