EXTRA KEDVEZMÉNY! 3 napos kirándulás a lengyelországi Tátrában és Zakopanében krókuszvirágzás idején, buszos utazással, reggelivel, csoportkísérő idegenvezetővel

Ajánlat kód: 40145
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

42.228 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 40145

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Gyönyörködj a lengyelországi Tátra tájaiban és a virágzó, színpompás krókuszokban április elején!

Időpont

  • 2022. április 8. VAGY április 22.
  • A program egy időpontban fog indulni, a virágzáshoz igazítva!

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 2 éjszaka szállás panzióban Zakopaneban 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban
  • Reggeli
  • Csoportkísérő idegenvezető

Az ár nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a)
  • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
  • Idegenforgalmi adó: 5 PLN/fő/éj (helyszínen fizetendő)
  • Programok költségei
    • Gubalowka felvonó: kb. 25 PLN/fő
    • Nedec vára: kb. 20 PLN/fő
    • Múzeum Zakopanéban: kb. 20 PLN/fő
    • Túra a Kalata rétre: kb. 20 PLN/fő

Fakultatív program (helyszínen fizetendő)

  • Felvonóval a Kasprowy csúcsra a Tátrai Nemzeti Parkból: kb. 150 PLN/fő

Felár

  • Fakultatív vacsora 50-55 PLN/fő/alkalom (helyszínen fizetendő)

Program

1. nap

Indulás 06:00 órakor Budapestről, a Műcsarnok melletti buszparkolóból. Folyamatos utazást követően Besztercebányán és Rózsahegyen át a dél körüli órákban érkezünk Lengyelország téli fővárosába, a Tátra északi lábánál található Zakopanéba. Programunkat a város építészeti és vallási szempontból is kiemelkedő építészeti alkotásainak megtekintésével kezdjük. A városba érkezve a II. János Pál pápának az ellene elkövetett merényletből történt felépülése emlékére felépített Fatimai Szűzanya templomnál kezdődik a program, majd innen tovább megyünk az egyik legszebb zakopanei épülethez, a város jelképének számító, tervezője után csak „Witkiewicz gyöngyszemének” nevezett Jaszczurówkai Jézus Szent Szíve kápolnához. A folyami kőből készült talapzaton álló, fából készült, fazsindellyel borított kápolnát 1907-ben szentelték fel. Ezután csoportosan, majd egyénileg Zakopane felfedezésére indulunk. Meglátogatjuk a Szent Kelemen fatemplomot és a mellette található Hősök temetőjét, ezt követően pedig szabad programra nyílik lehetőség. A piac végén található állomásról siklóvasúttal lehet feljutni a Gubalówka csúcsára. A felvonó 1123 méterre szállítja a kirándulókat, a felső állomás közeléből szép idő esetén gyönyörű panoráma tárul elénk a Tátra teljes vonulatára és Zakopanéra is. A piacon megkóstolhatjuk és meg is vásárolhatjuk az itt élők saját készítésű sajtjait, de ezen kívül helyi kézműves termékeket, így pl. szépen kidolgozott bőrárut, valamint fából készült dísz- és használati tárgyakat is vásárolhatunk. Kora este szállásfoglalás, majd fakultatív vacsora egy helyi specialitásokat kínáló góral étteremben.

2. nap

Reggeli után a Pieninek Nemzeti Parkba utazunk, ahol meglátogatjuk a történelmi Magyarország legészakabbra fekvő erősségét, a jó állapotban fennmaradt Nedec várát. Bejárjuk az Alsó, a Középső és a Felső várat, megnézzük a kocsimúzeumot, megismerkedünk a quipu legendájával, és a vár bástyáiról megcsodáljuk a Dunajec felduzzasztásával kialakított czorsztyni-víztározóra, illetve annak túlsó partján, az egykori lengyel oldalon álló Czorsztyn várának romjaira nyíló kilátást. A vár megtekintését követően autóbusszal a Tátra egyik legnagyobb tömegeket vonzó tavaszi látványosságához utazunk. A krókuszvirágzás idejéhez alkalmazkodva a könnyed túra Kuzńicéból (1010 m), a felvonó alsó állomásáról a közeli Kalata-rétre (1198 m) vezet, ahol a hatalmas tisztás szinte minden négyzetcentiméterén szemet gyönyörködtető rózsaszínű krókuszok nyílnak, egybefüggő szőnyegkért betakarva a tisztást. A turisták olyankor csak a krókuszmezőn kijelölt sávokon, illetve a tisztás szélén vezető utakon haladhatnak, és onnan gyönyörködhetnek a kis virágok látványában.

A túra távja oda-vissza kb. 3,5 km, menetidő kb. 2 óra, szintkülönbség 190 méter. Ezt követően a délutáni órákban visszautazunk Zakopanéba, a ahol nap további részében szabad programra nyílik lehetőség. Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.

3. nap

Reggeli után, miután elhagyjuk szállásunkat, és csomagjainkat elhelyeztük az autóbuszban, fakultatív program keretében kabinos felvonóval felmegyünk a Lengyel-Tátra egyik emblematikus csúcsára, a csaknem 2000 méter magasságú Gáspár-csúcsra (Kasprowy Wierch). Programunk szerint a síugrósáncok közelében található parkolóból helyi kisbuszokkal jutunk a fel a felvonó alsó állomásához, ahonnan a közelmúltban felújított felvonóval indulunk a Kasprowy csúcsa felé. A népszerű kilátócsúcsról nyíló szemet gyönyörködtető panoráma megtekintése, valamint a friss hegyi levegővel történő feltöltődést követően mintegy 1,5 óra múlva ugyancsak felvonóval jutunk vissza Kuznicéba. Akik nem tartanak velünk a csúcsra, azoknak a program idején szabad program Zakopanéban.

A Gáspár-csúcson történő magashegyi levegőzés után egy könnyed kis völgytúrára indulunk a Zakopane látképét uraló legendás Giewont északi lábánál található hangulatos Palánkos-völgybe. A parkolóból (900 m) szép fenyvesben kellemesen emelkedő széles turistaúton kb. 45 perces sétával érjük el a Palánkos-rét nevű tisztást (1025-1060 m). A tisztáson található „Teaház" nevű hangulatos kis házikóban frissítőket és meleg ételt is tudunk vásárolni. Rövid pihenőt követően pár perces kitérővel megnézzük a közelben található Siklawica-vízesést (1100 m). Ezután a felfelé megtett úton jutunk vissza autóbuszunkhoz. A túra adatai: oda-vissza kb. 2 óra, kb. 4,5 km, szintkülönbség 200 méter.

Akik erre a délelőttre a szabadprogramot választják, nekik a zakopanei múzeumokat ajánljuk, pl. a világ legkisebb magashegységének számító Tátra történelmét, geológiáját, állat- és növényvilágát bemutató Tátra Múzeumot.

A völgytúra után, a kora délutáni órákban elindulunk hazafelé, majd egy Szlovákiában tartott rövid megálló után a késő esti órákban érkezünk Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

3 napos kirándulás a lengyelországi Tátrában és Zakopanében krókuszvirágzás idején, buszos utazással, reggelivel, csoportkísérő idegenvezetővel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére