Éld át Skócia ellenállhatatlan varázsát - repülőjeggyel, szállással, félpanziós ellátással, idegenvezetéssel, utasbiztosítással 1 személy részére

Ajánlat kód: 30024
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

397.800 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 30024

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kóstolj bele az igazi, hamisíthatatlan skót whiskybe! Járd be a skót Hebridák vadregényes tájait!

A részvételi díj tartalmazza:

  • utazás Bp. – Glasgow – Bp. útvonalon menetrendszerinti járattal
  • a közlekedést a körút során légkondicionált autóbusszal
  • szállást középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
  • félpanziós ellátás
  • idegenvezetés
  • kirándulásokat a program szerint
  • ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Collonade Biztosító)


A részvételi díj nem tartalmazza:

  • repülőtéri illetéket és csomagdíjat: kb. 59.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
  • belépőjegyek és fülhallgató árát: kb. 150,- GBP / fő
  • kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
  • fakultatív kirándulást a Hebridák-szigetekre (min.20 fő esetén): 30,- GBP / fő. Kérjük a részvételi szándékot előre jelezni irodánkban!
  • minimális utaslétszám hiányában, 30 – 34 fő indulása esetén a 21.000,- Ft-os / fő felárat
  • szervízdíjat / borravalót: 15,- GBP / fő (Helyi gépkocsivezető részére!)
  • valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
  • egyágyas felár: 98.500.- Ft

Program leírása:

  • 1. nap: Budapest – Glasgow – Stirling – Edinburgh (kb. 80 km)
    A reggeli órákban repülés gazdag történelmi múltú, élénk kulturális életet élő GLASGOW-ba. A második világháború előtt a birodalom második városa volt, kikötőjét a Clyde folyón épített hajók uralták. Az 50-es években hanyatlásnak indult, de a lelkes helybéliek a 80-as években elkezdték élesztgetni, olyannyira sikeresen, hogy Glasgow elnyerte az „Európa kulturális fővárosa” címet. Városnézés (George Square, városháza, Buchanan street, Glasgow Katedrális stb.). Délután STIRLING várának rekonstruált termeit tekintjük meg. Egykor e falak között lakott IV. Jakab, V. Jakab és Stuart Mária is. Vacsora, szállás Edinburgh-ben.
  • 2. nap: Edinburgh (kb. 80 km)
    Egész napos városnézés „Észak Athénjá”-ban, EDINBURGH-ban, ahol a természeti szépségekhez jó állapotban fennmaradt történelmi emlékek társulnak. Az óváros középkori utcák kusza szövevénye, kocsmákkal és sikátorokkal tarkítva. A Királyi Mérföld „a világ legszebb utcája”, amely a vár sziklás magaslatától a Holyrood-palotához (királynői rezidenciához) vezet. A „büszke” St. Giles (Szt. Egyed) Katedrális I. Károlytól kapta egyházi rangját. Nem maradhat ki programunkból a vulkanikus magaslaton épült, a skót koronaékszereket őrző vár sem, amelyet gazdag történelme és a városra nyíló lenyűgöző panorámája miatt érdemes felkeresni. Vacsora, szállás Edinburgh-ben.
  • 3. nap: Glamis-kastély – Whisky kóstoló – Blair-kastély (kb. 250 km)
    Utazás a skót kastélyok egyik legszebbikéhez, a GLAMIS-kastélyhoz, ahol Erzsébet anyakirálynő töltötte gyermekkorát. Shakespeare „Macbeth” c. drámájában a királygyilkosság helyszíneként említi. A szigetország leginkább szellemjárta várának tartják. Következő állomásunk szomjoltónak sem utolsó, az egyik híres whisky lepárlóban betekinthetünk a whisky-gyártás folyamatába, kóstolóval. A napot a BLAIR-kastély megtekintésével zárjuk. Vacsora, szállás Pitlochry környékén, a Skót-felföld erdői és dombjai között megbúvó, tipikus skót településen.
  • 4. nap: Inverness – Loch Ness – Eilean Donan – Skye-sziget – Oban (kb. 430 km)
    Átutazunk a Skót-felföld „fővárosán”, Invernessen. A Felföld és Alföld találkozásánál elhelyezkedő város az évszázadok során vad küzdelmek szemtanúja volt, a klánok középkori csatározásától kezdve az 1746-os cullodeni mészárlásig. A város közelében található a híres LOCH NESS, ahol talán a szörny is felbukkanhat. Ha nem pillantjuk meg azonnal a tó felszínén tekergőző Nessie-t, URQUHART várának romjaihoz látogatunk. 1692-ig ez volt Skócia legnagyobb kastélya, amikor is felrobbantották, nehogy a jakobiták befészkeljék magukat a vaskos falak közé. A helyiek szerint állítólag innen, a romokról fotózták a legtöbb Nessie-ről készült felvételt. Továbbutazás a Kaledóniai Csatorna és a tavak által alkotott Nagy Völgy (Great Glen) mentén. Kitérő a szépen helyreállított EILEAN DONAN kastélyhoz. A XIII. századból fennmaradt erőd filmekből már ismerős lehet, itt forgatták a „Hegylakó” című filmet, valamint a James Bond széria „A világ nem elég” filmjének egyes jeleneteit. Egy kis időre átruccanunk Skye-szigetére is. A „köd szigete” különleges jelentőségű a skótok emlékeiben, mióta a XVIII. században ide menekítették angol üldözői elől Csinos Károly herceget. Vacsora, szállás Oban-ben.
  • 5. nap: Hebridák
    Fakultatív kirándulás a Déli Belső-Hebridák két tagjára, IONA-ra és MULL-ra. Átkelés komppal Mullra, a szinte lakatlan szigetre, ahol az érintetlen táj látványa megkapó. Újabb, rövid kompátkelés után érkezünk Ionara. A „Szent Sziget” legfontosabb látnivalói a VI. században érkező első hittérítők emlékei mellett, a XIII. században épített katedrális és a közelében lévő temető, ahol Skócia első 48 királya (köztük Machbet) nyugszik. A szigeten a végtelenség, békesség és szabadság érzése járja át az utazót. Komppal térünk vissza Oban-be. Vacsora, szállás.
  • 6. nap: Felföld – Glen Coe – Falkirk (kb. 260 km)
    Megtapasztaljuk, mit is jelent a kifejezés: Felföld. Elsőként a skót természet és történelem egy fenségesen komor helyszínét, GLEN COE-t, a Könnyek völgyét keressük fel, mely méltán Skócia egyik leghíresebb vidéke. A Felföld minden természeti szépségét elénk tárja: a hegyek, a tőzeglápos táj, a patakok és a tavak lenyűgöző kombinációját! Sétálunk tőzeg dombon, a Rannoch Moor tóvidékén, a Dochart vízesés kövein és kocsmázunk is egy jót! FALKIRK-nél egy mérnöki csodát, a világ egyetlen forgózsilipjét láthatjuk, mely 24 méteres szintkülönbséget egyenlít ki a Falkirk – Edinburgh között fontos hajóforgalmat lebonyolító Union- és Clyde csatornák között. Vacsora, szállás Glasgow-ban.
  • 7. nap: Melrose – Abbotsford – Rosslyn kápolna – Walter Scott nyomában (kb. 100 km)
    A festői dombok között elterülő MELROSE-ba látogatunk, útközben a skót Alföld szelíd szépségében gyönyörködhetünk. A legendák szerint Skócia legnagyobb harcos királyának szelleme itt, a romantikus Melrose-apátság romjai között tovább él, hiszen itt temették el Robert Bruce szívét. ABBOTSFORD-ban a saját tervezésű kastélyában, eredeti berendezési tárgyai között idézzük fel a leghíresebb skót író, Sir Walter Scott emlékét. Végezetül irány ROSSLYN, ahol a Templomos Lovagok egyedülállóan értékes XV. századi kápolnáját, a Rosslyn kápolnát tekintjük meg. Skócia egyetlen reneszánsz építészeti emléke a „Da Vinci-kód” mozifilmből lesz ismerős. Vacsora, szállás Glasgow-ban.
  • 8. nap: Edinburgh – Budapest
    Látogatás a ROYAl YACHT BRITANNIA fedélzetén, mely 44 éven keresztül állt a brit királyi család szolgálatában. Az egykori jacht az a hely volt, ahol a Windsorok kikapcsolódtak, állami utakon banketteket, fogadásokat tartottak a világ számos táján. A KIRÁLYI BOTANIKUS KERT közel 70 hektáros területen fekszik, ahol Nagy-Britannia legnagyobb pálmaháza található valamint a világ számos tájáról láthatunk különböző egzotikus növényeket: teraszos mocsaras kert, trópusi vízinövények, hanga kert, arborétum őshonos óriás fákkal stb. Transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre az esti órákban, a menetrend függvényében.

UNESCO Világörökség:

  • Edinburgh városa

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Körutazás Skóciában - 8 nap - repülőjeggyel, szállással, félpanziós ellátással, idegenvezetéssel, programokkal, utasbiztosítással 1 személy részére. Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Fontos

Az utazás fix időpontja: 2019.04.28

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére