Buszos utazás Vöröskő várához és Nagyszombatra – történelmi kalandozások Szlovákiában

Neoline Utazási Iroda
1 5
3.8 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

6.990 Ft

Ajánlatkérés
Neoline Utazási Iroda
Budapest, Szentkirályi u. 5, 1088
06 (1) 317 1256

Vélemények

H. Levente

Nagyon sok egynapos buszos út van érdekes látnivalókhoz, aki bírja az ilyet, annak nagyon jó!

V. Hedvig

Velencében szilvesztereztünk, rengetegen voltak, de nagyon élveztük!

R. Károly

Nagyon tetszett Prága, jó volt az idegenvezető is!

Az ajánlat leírása

Hódítsd meg Vöröskő várát és sétálj Nagyszombat történelmi utcáin!

Időpont

  • 2019. november 2.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás Vöröskő várához és Nagyszombatra

Az ár nem tartalmazza

  • Biztosítás: 450 Ft/fő
  • Fix ülőhely: 1.000 Ft/fő
  • Adminisztrációs díj: 1.000 Ft/fő (az irodában kötelezően fizetendő)

Program

Találkozás 6.00 órakor Budapesten, a Blaha Lujza téren, indulás 6.30 órakor. Első megállónk Vöröskő vára. Kedvező fekvésének és egyedülálló gyűjteményének köszönhetően Szlovákia leglátogatottabb várai közé tartozik. A hatalmas erődítmény eredetileg királyi vár volt, melynek történelme összekapcsolódik a Pálffy család történetével. Gazdagon díszített külső és belső terei miatt gyakran volt helyszíne filmforgatásoknak is. A Kis-Kárpátokra nyíló panorámájával egy igazi kilátóhely és persze mesés hangulatot varázsol a gyönyörű ősi hársfasor is, amely a vár bejárati kapujához vezet. Páratlan gyűjteményt és izgalmas, időnként akár még pikáns történeteket is hallhatunk a történelmi időkről. A vár alatt húzódik Európa legnagyobb, gigantikus pincerendszere is, amelyet még a Fugger család építtetett hatalmas vagyona számára. Megtekintjük a hihetetlen mélységű várkutat és felfedezzük azt a vörös követ is, melyre a vár épült és melyről Vöröskő a nevét kapta. A vár látogatás körülbelül 75 perc. Belépő: 7 €, 6-18 éves: 3,50 €, 3-6 éves: 1 €.

Várlátogatásunk után továbbmegyünk és felkeressük, Nagyszombatot. Legrégebbi szabad királyi város volt a mai Szlovákia területén. A város ezen kívül több évszázadon keresztül Magyarország fő egyházi központja is volt. Nagyszombat ma a Pozsony és Nyitra között elterülő, dinamikusan fejlődő régió központja. A Felvidék Rómájának is nevezik, mivel a török uralom alatt az esztergomi érsek székhelye volt. Mesteri alkotásnak számít a Keresztelő Szent Jánosról elnevezett egyetemi templom is, melyet a Spazzio testvérek építettek a 17. században. Az építményt a római Il Gesu mintájára készítették, így jött létre a Felvidék legnagyobb temploma. Kiemelkedő épülete a 14. századból származó kéttornyú római katolikus Szt. Miklós templom. Egy háromhajós bazilika, késő gótikus stílusban épült ún. dunántúli stílusban. Az építmény 60 m hosszú, 31 m széles, főhajója 18 m magas, presbitériumával kelet felé irányul. Városnézésünk után kis szabadidő majd indulunk vissza Budapestre. Várható visszaérkezés 20-21 óra között.

Jó utat kívánunk!

Budapest, Szentkirályi u. 5, 1088
06 (1) 317 1256

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Buszos utazás Vöröskő várához és Nagyszombatra – történelmi kalandozások Szlovákiában

Fontos

Beváltható: 2019.11.01.-ig
Az Alkupon megvételét követően előzetes bejelentkezés szükséges emailben: kalandozas@t-online.hu • Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére