Buszos utazás 1 személyre a doborjáni Liszt-fesztiválra, Ruszt és Győr városába, barokk kastélyok és kincsek nyomában – 1 éjszaka szállás reggelivel és idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 34603
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

23.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 34603

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Vegyél részt a doborjáni Liszt-fesztiválon és csodáld meg Győr és Ruszt mesébe illő barokk kastélyait!

Időpont

  • 2019. október 12-13.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • 1 éjszaka szállás 3*-os hotelben
  • Reggeli
  • Autóbuszos utazás
  • Idegenvezetés
  • Szervezés
  • IFA

Az ár nem tartalmazza

  • Sztornó biztosítás: 1.8%

Fakultatív költségek

  • Utasbiztosítás: 1.000 Ft/fő (70 éves kor felett pótdíj fizetendő )
  • Vacsora a szállodában: 3.000 Ft/fő
  • Koncertjegy: 35 €/fő

Belépők

  • Nagycenki kastély egyénileg: F 1400 Ft/fő, NY 700 Ft/fő - tárlatvezetéssel: + 8000 Ft/csoport
  • Ruszt Halásztemplom: 2 €/fő
  • Liszt-ház egyénileg: koncertjeggyel ingyenes - magyar nyelvű tárlatvezetéssel: + 60 €/csoport
  • Esterházy kastély magyar nyelvű tárlatvezetéssel: 10 €/fő
  • Haydn ház: 5 €/fő

Program

Találkozó 6:45-kor a Blaha Lujza téren a Corvin Áruház előtti parkolóban, vagy 7:00-kor a Batthyányi tér Angelika kávézó előtt.

1. nap: Utunk első állomása a híres barokk város, Győr. Városnézés keretében ismerjük meg a város történelmét, főbb látnivalóit. A Bazilikában tisztelgünk Boldog Apor Vilmos síremléke és Szent László hermája előtt, idegenvezetőnktől megtudjuk a Vastuskós ház és a Csónakos szobor történetét is, felfedezzük a vár és a Káptalan-domb nevezetességeit, és élvezzük a folyók városának látképét.

Következő állomásunk Nagycenk lesz, ahol megtekintjük a „Legnagyobb Magyar” kastélyát. Gróf Széchenyi Istvánnak köszönhetjük az elegáns főúri kastélyt, amely szép küllemével, parkjával és nagyszerű kiállításával sokakat vonz. Az épületet az 1700-as évek közepe táján kezdte el építeni a Széchenyi család, amely a nemzedékek során mindig bővült, szépült, majd a gróf élete alatt érte el a ma látható formát. A kastélyban található Emlékmúzeumban Széchenyi István életével ismerkedhetünk meg, e tárlaton túl az épületben helyet kapott még egy kastélyszálló és egy étterem is.

A kastélylátogatást követően tovább utazunk Ausztriába, ahol a bájos történelmi városkát, Rusztot keressük fel. Ez a parányi település - a maga közel kétezer lakosával – méltán kapta a Fertő-tó vidékének legszebb városa címet. Belvárosa középkori városfallal körülvett részének szinte az összes épülete műemlékvédelem alatt áll. Városnéző sétánk során megtekintjük a Rathausplatzot, a Halásztemplomot (Fischerkirche), végig sétálunk a hangulatos Conradplatzon és a Haupstrassén. Ruszt lakossága már évszázadok óta foglalkozik szőlő- és bortermeléssel. Nem véletlen, hogy minden utcában találkozhatunk klasszikus kis borozókkal, ahol híres helyi borokat ízlelhetünk meg házias falatkák kíséretében. A műemlékváros csinos polgárházai, hangulatos pincéi mellett a gólyákról is híres, akik ez idő tájt valószínű már messze járnak, de minden házon ott díszlő fészkeik különleges látványt nyújtanak. Az idegenvezetővel tett rövid séta után mindenki maga is körbejárhat a városkában, felfedezheti az elrejtett szűkös kis utcákat, hangulatos belső udvarokat és az eldugott borozókat. Igazi kikapcsolódás határon innen és túl, művészetre, történelemre, természetre és jó borokra hangolva! Fakultatív vacsora, szállás Sopronban.

2. nap: Reggeli után Liszt Ferenc szülővárosába, Doborjánba utazunk. Liszt Ferenc Raidingban (Doborján) található történelmi szülőháza ad otthont a múzeumként funkcionáló Liszt-háznak. A virtuóz zeneszerző régi szülőháza és a mellette álló modern koncertterem nagyszerűen egészíti ki egymást. Az új kiállítási koncepció nemcsak a két épület között teremt kapcsolatot, hanem a privát és a nyilvános szféra között is. Részt veszünk a 11 órakor kezdődő Aleksandra Mikulska zongorakoncertjén a Liszt Fesztivál alkalmából, majd a koncert után tárlatvezetés keretében megismerjük a művész szülőházát.

Kora délután Kismartonba látogatunk. Ausztria legszebb barokk kastélyainak egyikeként lenyűgöző betekintést nyújt az Esterházy hercegek egykori pompás udvari életébe. Az "Esterházy hercegek világa" témájú tárlatvezetés különböző érdekes és változatos területek összekapcsolását teszi lehetővé. A "Hercegnői lakosztályok" című kiállítás egyedülálló és közvetlen módon enged betekintést az Esterházy-dinasztia három karizmatikus nőalakjának életébe. A lakosztály nagy szakértelemmel restaurált termei emléket állítanak a hercegnék vonzó személyiségének, a látogatók elragadó történeteket ismerhetnek meg szerelemről, szerelmi viszonyokról, családi mindennapokról. Az arisztokrata hölgyek szolgálatában álló személyzet élete is megelevenedik a helyreállított termekben. A kastélykápolnában és a Haydn Teremben vendégeink megismerhetik az Esterházy hercegek ünnepi hagyományait és Joseph Haydn alkotói tevékenységét. A kastélylátogatás után rövid séta az óvárosban idegenvezetőnkkel, illetve a szabadidőben egyénileg megtekinthetik még a Haydn házat, mely Ausztria egyik leggazdagabb zenei emlékhelye. 1766-1778 között Haydn otthona volt.

Utazás haza, érkezés Budapestre az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Buszos utazás 1 személyre a doborjáni Liszt-fesztiválra, Ruszt és Győr városába, barokk kastélyok és kincsek nyomában – 1 éjszaka szállás reggelivel és idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére