Buszos kirándulás 1 személyre Szilvásváradra, a Szalajka-völgybe, kisvonatozás a természetben, séta a Fátyol-vízesésnél, látogatás a híres pisztrángos tavakhoz

Neoline Utazási Iroda
1 5
3.8 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

6.990 Ft

Ajánlatkérés
Neoline Utazási Iroda
Budapest, Szentkirályi u. 5, 1088
06 (1) 317 1256

Vélemények

H. Levente

Nagyon sok egynapos buszos út van érdekes látnivalókhoz, aki bírja az ilyet, annak nagyon jó!

V. Hedvig

Velencében szilvesztereztünk, rengetegen voltak, de nagyon élveztük!

R. Károly

Nagyon tetszett Prága, jó volt az idegenvezető is!

Az ajánlat leírása

Látogass el hazánk egyik legszebb tájára, a szilvásváradi Szalajka-völgybe egy kellemes kora őszi vasárnapon!

Időpont

  • 2019. szeptember 29. (vasárnap)

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás Szilvásváradra, a Szalajka-völgybe

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők, kisvonat kb. 2.500 Ft
  • Adminisztrációs díj: 1.000 Ft/fő (kötelezően fizetendő)
  • Fix ülőhely: 1.000 Ft/fő

Program

Találkozás 6.30-tól a Blaha Lujza téren, a Corvin áruház előtt, indulás 7 órakor. Elsőként Bélapátfalvára látogatunk, ahol a Ciszterci apátságot tekintjük meg. A Ciszterci apátság Magyarország egyedüli épségben megmaradt román stílusú ciszterci apátsági temploma, amely 1232-ben épült. Temploma nemzetközileg is elismert műemléki és történelmi nevezetesség. Védőszentjeként a Nagyboldogasszonyt tartják számon.

Szilvásváradra továbbhaladva tekintjük meg a Lipicai lovak istállóját és a Kocsimúzeumot, majd utazás kisvonattal a Szalajka-völgybe. A Szalajka-völgy Magyarország egyik legszebb magashegységi völgye. A sétaúton haladva a természet valóságos kincsestára, látnivalók sokasága gyönyörködteti a kirándulókat. Utunkat végigkíséri a Szalajka-patak, s itt láthatóak a halastavak, a pisztrángtenyészet, a Sziklaforrás, az Erdei Múzeum, a Fátyol-vízesés és az Istállós-kői ősemberbarlang.

Séta a festői völgyben a Fátyol-vízesésnél. A karsztforrásokból eredő patakok vizéből lerakódott mésztufa érdekes lépcsőszerű képződményt hozott létre, amelyen a fátyolosan lezúduló tiszta víz, csodálatos látványt nyújt. E vízesés hazánk egyik legkiemelkedőbb szépségű természeti ajándéka. Majd következik a Szabadtéri Erdei Múzeum és a Sziklaforrás megtekintése. Később tovább utazunk a Pisztráng-telepre. Az út mentén szinte végig találkozhatunk olyan tavakkal, amelyekben különböző életkorú pisztrángokat nevelnek. Az itt elterjedt pisztrángfajta a sebes pisztráng és a szivárványos pisztráng. A fehérjében és „A” vitaminban gazdag, nagy tápértékű, könnyen emészthető pisztráng látványos sütése az idelátogatók által kedvelt program, megkóstolása pedig különleges gasztronómiai élményt jelent.

Visszaindulás 19 órakor, visszaérkezés 21 óra körül.

Jó utat kívánunk!

Budapest, Szentkirályi u. 5, 1088
06 (1) 317 1256

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Autóbuszos kirándulás 1 személyre Szilvásváradra, a Szalajka-völgybe, kisvonatozás a természetben, séta a Fátyol-vízesésnél, látogatás a híres pisztrángos tavakhoz

Fontos

Beváltható: 2019.09.25.-ig
Az Alkupon megvételét követően előzetes bejelentkezés szükséges emailben: kalandozas@t-online.hu • Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére