Borszerdák a Magyar Nemzeti Galériában izgalmas tárlatvezetésekkel, hangulatos zenei élményekkel és persze mennyei borokkal

Magyar Nemzeti Galéria
? Még nincs értékelve
Vásárolj és értékeld Te elsőként!
Előleggel:

610 Ft

Ajánlatkérés

Eredeti Ár Kedvezmény Megtakarítás
3.200 Ft 25% 800 Ft
Magyar Nemzeti Galéria
1014 Budapest Szent György Tér 2.
www.mng.hu

Akció Leírása

Ha szerda, akkor Borszerda a Magyar Nemzeti Galériában!

Időpontok

  • 2020. szeptember 23.: Előleg: 610 Ft
  • 2020. szeptember 30.: Előleg: 610 Ft

A már hagyománnyá vált Borszerda rendezvénysorozat idén sem maradhat el! A páratlan összművészeti élményt a semmihez sem fogható budapesti panoráma, a minden este más pincészet jóvoltából szolgáltatott mennyei borok, a hangulatos élőzene, csodálatos kiállítások és művészettörténeti érdekességek sora garantálja!

A bor ugyanúgy kultúránk része, mint képzőművészetünk – keresve sem találhatnánk jobb párost náluk. A mindig nagy sikerrel zajló esti Borszerda programok ezúttal is garantálják az egyedülálló hangulatot, a város fölé nyúló varázslatos panorámát, a finom borokat, az izgalmas kiállításokat, az érdekes tárlatvezetéseket, az adott témához illeszkedő előadásokat és a páratlan élőzenei élményt.

A 30-i alkalmon az est programja a Lépésváltás című állandó kiállításhoz kapcsolódik.

BOR | Laposa pincészet

Egy család, egy borászat, egy birtok és sok-sok gasztronómiai élmény a beach foodtól a modern bisztrókonyháig. A Laposa Birtok mára Badacsony egyik legkedveltebb borászata lett. Családjuk alapvetően tradicionális, helyi szőlőfajtákkal foglalkozik, amelyek a vulkanikus eredetű tanúhegyek legjobb területein teremnek. Fontosnak tartják, hogy Badacsonyt és a badacsonyi borvidéket megismertessék a világgal. Olyan fenntartható fejlődésre törekszenek, amely összhangban van a természet ritmusával.

ZENE | Karosi Júlia és Gáspár Károly duója

Karosi Júlia az egyik legeredetibb magyar jazzelőadó. Már a legelső lemeze (Stroller of the Streets) iránt érdeklődött egy japán kiadó, amely egy kislemezt is megjelentetett mellé, a második albuma (Hidden Roots) pedig a jazz „hazájában”, egy New York-i kiadónál jelent meg. A Magyar Nemzeti Galériában a lendületes, virtuóz játékáról ismert zongorista, Gáspár Károly kíséri az énekesnőt. Az esten fölcsendülnek amerikai és magyar nyelvű örökzöldek, részletek Karosi Júlia George Gershwin- és Cole Porter-műsorából, amellyel az énekesnő hatalmas sikert aratott mindenhol, ahol fellépett az utóbbi egy-két évben. Kettőjük lírai előadását sok improvizációval fűszerezik, ahogy az két vérbeli dzsessz-zenészhez illik.

ELŐADÁS | 19.00–20.00 Pop volt, pop nem volt… – Fehér Dávid előadása

Az utóbbi években számos művészettörténeti kutatás és kiállítás kísérelte meg újragondolni az 1960–70-es évek művészettörténetét, a korábbi, „nyugati” dominanciájú elbeszélések helyett globális horizontú történetek kidolgozására vállalkozva. Alapvető kérdésként merült fel a kutatások során, hogy mennyiben alkalmazhatók az eredendően „nyugati” kontextusban megalkotott fogalmak eltérő társadalmi berendezkedésű országok összefüggésében. Létezett-e például pop-art a hatvanas évek keleti blokkjában? Az előadás a Lépésváltáson szereplő műveket is vizsgálva keres válaszokat a fenti kérdésre, többek között olyan művészek alkotásaira is reflektálva, mint Lakner László, Altorjai Sándor, Konkoly Gyula, Bak Imre, Nádler István, Tót Endre és Gyémánt László.

BESZÉLGETÉS | 20.15–20.45 A BOR – és ami mögötte van…

TÁRLATVEZETÉSEK

18:00 és 20:30 – SpaceX – 20. századi képzőművészet más dimenzióban – Koós Nikolett tárlatvezetése

18:30 és 21:00 – Új utakon- magyar képzőművészet 1945 után – Sepsey Zsófia művészettörténész tárlatvezetése

A járványügyi helyzetre való tekintettel tárlatvezetéseinken korlátozott számban lehet részt venni. Maximális létszám: 20 fő. Regisztráció a helyszínen érkezési sorrendben, aznap 17 órától.

ART BONBONS | Klasszikus és kortárs reflexiók – zene és tánc a gyűjteményekben

Volt már olyan érzésed, hogy mennyire jól illene egy műtárgyhoz egy fülbemászó dallam vagy egy mozdulat, amely kifejezi az érzést, a pillanatot, a röppenő csodát, amit egy műtárgy megfigyelésekor átélünk? Az este folyamán megelevenednek mozdulatok, amelyek színesítik, gazdagítják, kiegészítik a látható tárlatot.

Jó szórakozást kívánunk!

1014 Budapest Szent György Tér 2.

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Borszerdák a Magyar Nemzeti Galériában izgalmas tárlatvezetésekkel, hangulatos zenei élményekkel és persze mennyei borokkal

Fontos

Bár a kupon előleges, de ha szeretnéd ajándékba adni, hogy az ajándékozottnak már ne kelljen fizetnie a szolgáltatónál, akkor vásárlás előtt írj nekünk egy emailt! Mi kiállítunk egy utalványt az ajándékozott nevére, amit kinyomtatva vagy elektronikusan is át tudsz adni. Ilyen esetben a kupon teljes árát nekünk fizeted, így a megajándékozottnak már semmi tennivalója nem lesz!

Az Alkupont vidd magaddal a helyszínre! • Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére