Bolívia és Peru kincsei az Uyuni sómezőig, 16 nap/13 éjszaka 1 főre reggelivel, 7 főétkezéssel, helyszíni közlekedéssel, belépőkkel, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 31784
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

645.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 31784

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Hajókázz a Titicaca-tavon, látogass el a Machu Picchuba, Lima történelmi óvárosába és további számtalan izgalmas helyszínre Peruban és Bolíviában!

Időpont

  • 2020.03.19. - 2019.04.03.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • 14 éjszakai szállást, helyi 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
  • Svédasztalos reggelit, 7 alkalommal főétkezést (italok nélkül)
  • A helyszíni közlekedést és minden közlekedési jegyet, (közlekedés külön busszal, hajóval a Titicaca-tavon, vonattal Machu Picchuba)
  • Belépőjegyeket
  • Perui, magyarul beszélő idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • A nemzetközi és belföldi repülőjegyet illetékkel kb. 530.000 Ft
  • A borravalókat kb. 5 USD/fő/nap
  • Az útlemondási biztosítást 1,5%

Egyéb költségek

  • Fakultatív programok
  • BBP biztosítás
  • Egyágyas felár 140.000 Ft

Program

1. nap: Budapest - Lima

Elutazás menetrend szerinti járattal európai átszállással Limába, Peru fővárosába. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállásunk Lima Miraflores nevű városrészében található. Szállás Limában (2 éj).

2. nap: Lima

A mai program Lima megismerése, felfedezése, melynek óvárosa az UNESCO Világörökség része. Az ismert látványosságok megtekintése: Fő-tér, Állami Palota, Városi Palota. A tengerparti ebédet követően a délutánt a tengerparton töltjük, ahol megtekintjük a „Salto del Fraile”, vagyis az „Ugró Szerzetes” nevezetű sziklát is. Ezután a modernebb városrészbe látogatunk.

3. nap: Cusco

Reggeli után transzfer a repülőtérre és repülés Cuscoba. A város nevének jelentése kecsua nyelven: a világ közepe. Számos látnivalója a világ minden tájáról idevonzza a látogatókat. Délután séta a városban: Fő tér, Hatun Rumiyok utca, Loreto utca, majd a híres 12-szögű kő megtekintése. Az építők a régi inka épületek köveit használták fel az építkezéseknél, így az egyik épen maradt falban található ez a 12 csúccsal rendelkező, konkáv sokszög alakra faragott kő, melyhez a csatlakozó kövek természetesen mind hibátlanul illeszkednek. Sétánk után pihenés és akklimatizálódás. Szállás Cuscóban (2 éj).

4. nap: Sacsayhuman - Kenko - Koricancha

Reggeli után Sacsayhuamánba megyünk, ahol a legnagyobb és legimpozánsabb lelőhelyet tekintjük meg. Majd ellátogatunk Kenkoba, a kultikus helyre. Ezután megnézzük a Koricancha nevű inka lelőhelyet, ahol különféle templomokat csodálhatunk meg. Svédasztalos vacsora a cuscoi főtéren, ahol folklór műsor vár minket perui zenével, tánccal.

5. nap: Szent Völgy – Pisac

Reggeli után indulunk a Szent Völgy felé. Útközben lámát és alpakát etethetünk és simogathatunk. Ezután a Pisaci régészeti együtteshez indulunk, majd a folyóparti faluban meglátogatjuk a híres indián piacot, Peru legnagyobb kézműves piacát. Svédasztalos ebéd a Szent Völgyben, ezután Ollataytambo régészeti épület-együtteséhez indulunk. Este tisztító szertartás egy indián sámánnal. Szállás a Szent-völgyben (1 éj).

6. nap: Machu Picchu - Cusco

A hajnali vonattal utazunk Peru egyik legismertebb látványossága felé, a Machu Picchu lábánál fekvő Aguas Calientes kisvárosába (2.200 méter). Itt buszra szállunk, így érkezünk meg a Világ Új Hét Csodájának egyikéhez. Az Urubamba folyó felé magasodó, sziklás hegygerincre épült Machu Picchu az inka birodalom egyik legfontosabb települése volt. Idegenvezetőnk végig kísér minket a Macchu Picchu romterületén. Szabadprogram keretében barangolhatunk az ámulatba ejtő szépségű természeti környezetben épült város utcáin, vagy elsétálhatunk a Napkapuhoz, amely érdekes történelmi és szakrális jelentősége miatt is, innen az egész Machu Picchu belátható és megörökíthető. . Miután körbejártuk az UNESCO Világörökség listáján is szereplő romvárost vonatra szállunk és visszatérünk Cuscoba. Szállás Cuscoban (1 éj).

7 nap: Cusco - Puno

Másnap reggeli után Punóba utazunk. Útközben Raqchiban megnézzük az inkák által létrehozott nagy raktárakat és a monumentális Wirakocha templom maradványait, majd átvágunk a La Raya hágón is, ahol megtekintjük a világ legmagasabban fekvő piacát és azt a hegyet, ahonnan az Amazonas folyó ered. Az esti órákban érkezünk Punóba, séta a főtéren. Szállás Punóban (2 éj).

8 nap: Titicaca-tó

Reggeli után transzfer Puno kikötőjébe, ahonnan hajókirándulásra indulunk a totora nádból készült Uros-szigetekhez. Naplemente a Titicaca-tónál. A Titicaca-tó a világ legmagasabban fekvő hajózható tava, amelynek felszínén húzódik a perui-bolíviai határ. Az inka legenda szerint a tóból léptek elő az inka császárság titokzatos alapítói: Manco Cápac és Mama Ocllo. Délután visszautazás Punóba.

9 nap: Tiawanaku - Puma Punku

Reggeli után megnézzük az „Istenek Kapuját”, Ara Murut, majd ezt követően a Tiawanaku épületegyütteshez indulunk. Útközben megállunk és megnézzük az „Istenek Kapuját” Ara Murut. Tiahuanaku romja, 2000 óta része az UNESCO kulturális világörökségének. A romterület legfontosabb emlékeit fogjuk felkeresni ahol a különleges kidolgozású diorit, bazalt, andezit és mészkő építmények találhatóak. Legfontosabb emlékeket fogjuk meglátogatni: többek között az Akapanat, a Kalasasayat ("fölfelé álló kövek"), és a hatalmas, egyetlen (mára kettétört) szürkészöld andezit tömbből faragott Napkaput. Megtekintjük majd szintén az egykori város fő kikötőjét, Pumapunkut („Puma kapu”) – egy hihetetlen pontossággal megmunkált, hatalmas monolitokból álló komplexumot. A program végeztével utazás La Pazba. Szállás La Paz-ban (2 éj).

10 nap: La Paz városnézés

A közös program során a városközpont nevezetességeit tekintjük meg, melyek közül a Szent Ferenc-tér (Plaza San Francisco) és templom, a Murillo-téren (Plaza Murillo) található székesegyház és elnöki palota, a hangulatos Jaén utca (Calle Jaén) számtalan múzeumával, a Prado nevű modern főutca, a kézműves termékek indián piaca és a világ egyetlen koka múzeuma érdemel különös figyelmet. Ezt követően a Hold Völgyébe igyekszünk, amely La Paz túlsó végén található bizarr geológiai formációiról park, mely a folyamatos erózió miatt teljesen holdbéli tájat idéz.

11 nap: La Paz – Uyuni

Transzfer a repülőtérre, utazás Uyuniba. Reggeli órákban transzferrel érkezünk Uyuni településére, majd a túra kezdetén jeep-jeinkbe szállva indulunk a város közelében található Ipartörténeti emlékhelyet megtekinteni. Ez nem más, mint a helyi "Vonat-temető", ahol az 1900-as években használt gőzmozdonyok és vasúti kocsik látható. Ez egy igazi kuriózum ezen a vidéken, egyfajta időutazás a múltba. Utunkat folytatva a világ legnagyobb só-sivataga felé vesszük az irányt, ahol első megállónk során megfigyelhetjük a helyi lakosok só kitermelését, bányászását. Majd egy eredeti "só-hotelt" látogatunk meg, ahol minden só téglákból épült: az asztalok, székek, falak, padlók, ágyak… Ebédünket a só-sivatag közepén található szigeten, Incahuasi-n, avagy a helyiek által csak Halak-szigetének nevezett helyen fogyasztjuk el, ahol óriás kaktuszok között a sziget csúcsára felmászva gyönyörködhetünk a végtelen Salar látványában. Ebéd után San Juan felé vesszük az irányt, ahová a késő délutáni órákban érkezünk. (Magasság: 3650-3800 méter). Szállás Uyuniban (2éj).

12 nap. Laguna Colorada-Pampas de Dali

A mai napunk hosszú lesz! Korai indulás Reserve Eduardo Abaroa felé, hogy meglátogassuk a gyönyörű Colorada Laguna-t. Déli irányba folytatjuk tovább az utunkat, hogy meglátogassuk a gejzíreiről híres "Morning Sun" sivatagi területet. Ezt a területet a ma is nagyon aktív vulkáni tevékenység jellemzi, füstölgőkkel, gejzírekkel. Láthatjuk a Laguna Challviri meleg forrásait, átkelünk a sivatagon (Pampas de Dali), majd gyönyörű tájakon utazunk tovább és meglátjuk a zöld lagúna lábánál fekvő vulkanikus hegyet a Licancabur-t. A kirándulás után utazás vissza a szálláshelyre.

13 nap: La Paz

Reggeli után menetrendhez igazodva transzfer a repülőtérre, utazás La Pazba. Szabad program és pihenés. Szállás La Pazban (1 éj).

14. nap: La Paz - Lima

Reggelit követően szabadidő La Pazban. Menetrendtől függően transzfer a repülőtérre és visszautazás Limába. Szállás Limában (1 éj).

15-16. nap: Lima

Délelőtt szabadidő Limában. Délután fakultatív programként Larco múzeumlátogatás, majd transzfer a repülőtérre és repülés európai átszállással Budapestre. A 16. napon érkezés Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Bolívia és Peru kincsei az Uyuni sómezőig, 16 nap/13 éjszaka 1 főre reggelivel, 7 főétkezéssel, helyszíni közlekedéssel, belépőkkel, idegenvezetéssel, kora tavasszal

Fontos

Időpont • 2019.03.20. - 2019.04.04

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére