Aromaterápia a mindennapokban című tanfolyam 2 x 3 órában a Relax – Állj! Academy jóvoltából, elmélettel és gyakorlattal, oktatási kellékekkel és tanúsítvánnyal

Természet Patikája
? Még nincs értékelve
Vásárolj és értékeld Te elsőként!
Előleggel:

3.990 Ft

Ajánlatkérés

Eredeti Ár Kedvezmény Megtakarítás
25.000 Ft 50% 12.510 Ft
Természet Patikája
1063 Budapest, Bajnok u. 29.
egeszseginfok@gmail.com
06 70 416 5815
www.relaxalljacademy.com/

Akció Leírása

Ismerkedj az illóolajokkal és aromaterápiás alkalmazási lehetőségeikkel a Relax – Állj! Academy tanfolyamán!

Az ár tartalmazza - A kupon teljes ára 12.490 Ft. Az Alkuponnak fizetendő 3.990 Ft, a fennmaradó 8.500 Ft-ot a szolgáltatóval kell rendezned!

  • Aromaterápia a mindennapokban című tanfolyam 2 x 3 órában a Relax – Állj! Academy jóvoltából
  • Oktatási kellékek
  • Tanúsítvány

Fontos

  • A járványügyi korlátozások idején online is!

A képzés során a résztvevők elsajátítják az illóolajok fizikai és lélekre gyakorolt hatását, illetve egy speciális érintés-technikát, amelynek segítségével képessé válnak arra, hogy a lélekben megbújó fájdalmakat – melyek a bőr szintjén elváltozásokat idézhetnek elő – felszínre hozzák, és az egyénre szabott otthoni bőrápolási tanácsadással a feldolgozási és elengedési folyamatot támogassák.

Az illóolajok és az ember

A növényvilágban betöltött szerepük az emlősökre és az emberre is hasonló hatással vannak. Az eukaliptusz antiszeptikus, antimikrobiális, légúttisztító, lázcsillapító hatásait az emberi szervezetben is kifejti. Például az eukaliptusz illóolajat a növény leveleiből vonják ki.

A levelek – többek között – a növények légzési funkcióiban töltenek be alapvető szerepet, így nem meglepő, hogy elsősorban az ember légzőrendszerével kapcsolatos problémákra kínál megoldást. Végül is, ha hiszünk az evolúcióban, akkor egyenes – ha nem is nyílegyenes – út vezet az egyedfejlődés során az állatvilágból az emberhez. Ha formánkban és természetesen intellektuális képességeinket tekintve is különbözünk az állatoktól, fiziológiánkat tekintve igen hasonló működési rendszereket figyelhetünk meg. Gondoljunk csak a gyógyszerkutatásokra.

A legtöbb laboratóriumban még ma is egereken és patkányokon kísérleteznek, amikor egy anyag szervezetre – például a központi idegrendszerre, emésztőrendszerre stb. – gyakorolt hatását vizsgálják, mielőtt nekünk, embereknek is ‘felírnák’ azt, a polcokra kerülnének stb. Az illóolajok tehát a szervezetünkkel, sejtjeinkkel interakcióba lépnek.

Megszámlálhatatlan kísérletben és tanulmányban bizonyították hatásaikat hogy csak kettőt említsünk például, az idegek között átvitelt biztosító receptorokra vagy a belső elválasztású mirigyek aktivitására. A lehetőségek adottak, hogy terápiás hatásaikat mindannyian élvezhessük.

Az illóolajok illékony molekulákból álló vegyület komplexek. Az aromaterápiában csak A természetben előforduló növényekből ipari szinten kb. 400-500-féle illóolajat állítanak elő, amelyeket az élelmiszer, kozmetikai illatszer, és a gyógyszeripar is felhasznál. Rengeteg haszonnövény is tartalmaz illóolajat, amelyeknek megvannak a megfelelő funkcióik, de olyan kis mennyiségben találhatóak meg a növényben, hogy annak kivonása fizikai módszerekkel azok károsodása nélkül nem lehetséges, vagy egyszerűen nem éri meg (különböző gyümölcsök, bogyók stb.).

Az illóolajok igen koncentrált, egyedi energiával rendelkező anyagok, amelyek kémiai összetevőik terápiás hatásain és saját, egyedi rezonanciájukon keresztül fejtik ki hatásaikat.

Milyen célt szolgálnak az illóolajok?

Az illóolajok jellemzően tucatnyi, de akár a több száz illékony összetevőből állnak, amelyeket a növények másodlagos anyagcsere folyamataik révén állítanak elő enzimek útján. Régóta foglalkoztatja a kutatókat a kérdés, hogy az illóolajok pontosan milyen szerepet töltenek be a növények életében. A legtöbb igazolt verzió között találjuk a védelmi és a kommunikációs célokat. A védelem alatt a növény saját életét, szaporodási lehetőségeit, életterét való szerepet értjük. Így az illóolajok védelmet biztosítanak a különböző fertőzések, mikroorganizmusok, gombák ellen, de a növényevők elriasztására is szolgálnak. Ami nem jó ízű, esetleg mérgező, azt nem eszik meg a vadállatok, biológiai programjuk felismeri a számukra káros, vagy éppen haszontalan növényt.

Az illóolajok másik ismert szerepe a kommunikáció, A szemünk számára láthatatlan de orrunk számára felfogható illatokkal a növények a beporzókat vonzzák magukhoz, így biztosítván a generációs átörökítést. Vannak azonban olyan növények, pl. a cickafark (Achillea millefolium), amely illóolajáról, kimutatták, hogy pont saját életterének fenntartásához elengedhetetlen és a környező vegetációt távol tartja saját magától.

Régi népi felismerés, hogy ahol cickafark nő, más gyom nem él meg. Mindez azt is feltételezi, hogy nem minden illóolajnak van kizárólagosan gyógyító hatása és léteznek – természetben betöltött szerepükhöz híven – nagy mennyiségben kárt okozó – májkárosító (hepatotoxikus) vagy idegrendszeri károsító (neurotoxikus) olajok is.

„A holisztikus aromaterápiában kizárólag növényekből nyert eredeti és hamisítatlan illóolajokat használhatunk. Alapvetően különböznek a forgalomban kapható ipari minőségű, fél-szintetikus olajoktól. Mivel a fél-szintetikus és szintetikus olajok anyagösszetételükben térnek el az eredeti illóolajoktól, ebből logikusan következik, hogy fiziológiás hatásaik is eltérőek. Talán a legfontosabb szempont, hogy az eredeti illóolajok, az ipari változatokkal ellentétben kevésbé allergizálnak és irritánsak.”

- Kurt Schanaubelt -

Az aromaterápia közismert fogalom. Szinte mindenkinek az illóolajok párologtatása jut eszébe először. Az illóolajok párologtatása az illatosítás, a légfrissítés mellett terápia is.

Az aromaterápia olyan alternatív gyógymód, mely a növényekben lévő illékony anyagokat alkalmazza az egészségi állapot befolyásolása céljából. Elmondható, hogy az illóolajok a természet varázsszerei, mert kedvezően befolyásolják testi, lelki és szellemi állapotunkat.

Éppen ezért az illóolajok alkalmazását érdemes beépíteni a mindennapok gyakorlatába megelőzés, illetve szépségápolás céljából is.

Egy masszőr eredményesen alkalmazhatja munkája során, a fitoterapeuta munkájának pedig elengedhetetlen részét képezi.

A képzésen nagyon komoly biokémiai hatóanyagokkal ismerkedhetünk meg, melyeket felkészülés nélkül nem szabad alkalmazni, mert komoly mellékhatásokat, ártalmakat okozhatnak.

Relax- Állj! Academy

A Relax – Állj! Academy-nél tudják, hogy mennyire fontos a megelőzés, ennek szellemében elszántan azon dolgoznak, hogy minél több emberhez eljusson az információ, hogy minél többen megismerjék egyedülálló rendszerből fakadó lehetőségeket: oktatás – és szolgáltatási rendszerük legfontosabb célja a prevenció. Alapelvük, hogy ötvözzék az ősi keleti medicinát a modern kor biofizikai eszközeivel oly módon, hogy azzal pontosabban és korábban felfedezhetőek legyenek a kóros állapotok és kivitelezhetővé váljanak a személyre szabott egészségmegőrző megoldások.

Legyen szép napod!

1063 Budapest, Bajnok u. 29.
egeszseginfok@gmail.com
06 70 416 5815

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Aromaterápia a mindennapokban című tanfolyam 2 x 3 órában a Relax – Állj! Academy jóvoltából, elmélettel és gyakorlattal, oktatási kellékekkel és tanúsítvánnyal

Fontos

Bár a kupon előleges, de ha szeretnéd ajándékba adni, hogy az ajándékozottnak már ne kelljen fizetnie a szolgáltatónál, akkor vásárlás előtt írj nekünk egy emailt! Mi kiállítunk egy utalványt az ajándékozott nevére, amit kinyomtatva vagy elektronikusan is át tudsz adni. Ilyen esetben a kupon teljes árát nekünk fizeted, így a megajándékozottnak már semmi tennivalója nem lesz!

Beváltható: 2021.12.31.-ig
Az Alkupon megvásárlását követően bejelentkezés szükséges telefonon: 06 (70) 416 5815 • Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére