A Távol-Kelet csodái, Hongkong, Makaó és Tajvan rejtett kincsei, 12 nap/9 éjszaka 1 személyre félpanzióval, repülőjeggyel, kirándulásokkal

Netida Travel Utazasi Iroda
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

747.000 Ft

Megveszem
 • Csak meghatározott ideig!

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
Hongkong, Kína
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0214

Vélemények

R. Henrik

Mi rajtuk keresztül voltunk Toszkánában, tündéri volt, máris indulnék vissza!

G. Brigitta

Rengeteg célország van a kínálatban, mi is olaszban voltunk, tökéletesen meg voltunk elégedve a szállással.

V. Balázs

Ha Te magad szervezed a külföldi utadat, és nem csomagot veszel, akkor mindenképp nézd meg a kínálatukat szállásfoglalás előtt, mert tényleg sokat lehet vele spórolni!

Akció Leírása

Mesebeli tájak és nyüzsgő városok váltják egymást ezen a felejthetetlen távol-keleti körutazáson, Hongkongon, Makaón és Tajvanon át! Életre szóló élmény mindenkinek!

Opciók

 • 2019. november 04. - november 15.      747.000 Ft + 36.500 Ft reptülőtéri illeték
 • 2019. november 24. - december 05.      747.000 Ft + 36.500 Ft repülőtéri illeték

Az ár tartalmazza 1 személyre

 • Az autóbuszos utazást Bécsbe és vissza
 • A repülőjegyeket
 • A helyi autóbuszos utazásokat
 • A kompjegyet Makaóba és a hajójegyeket a második és a tizedik napon
 • A szuperexpressz jegyet Délnyugat-Tajvanról Tajpejbe
 • 9 éjszaka szállást (színvonalas szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban. Az utazás során 4 csillagos szállodákat használunk, a Taroko-szurdokban használt szálloda viszont egy 5 csillagos luxushotel)
 • Reggelit
 • 9 főétkezést (vacsora vagy ebéd a 2. naptól a 11. napig – napi egy főétkezés a 4. nap kivételével)
 • Az útlemondási biztosítást
 • A felsorolt programokat belépődíjakkal
 • Idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • Repülőtéri illeték 36.500 Ft
 • Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás  470 Ft/nap
 • Borravaló a sofőröknek és helyi idegenvezetőknek 42 USD

Felár

 • Egyágyas felár 195.000 Ft

Program

1. NAP:

A kora reggeli órákban elutazás a Fehérvár Travel autóbuszával Székesfehérvárról és Budapestről (a Déli pályaudvartól) a bécsi repülőtérre (2,5 – 3 órás út). Utazás a tajvani nemzeti légitársaság, a China Airlines közvetlen járatával Tajvanra, majd onnan tovább Hongkongba.

2. NAP: HONGKONG

Érkezés a mesterséges szigetre épült szupermodern hongkongi repülőtérre a kora délelőtti órákban (helyi idő szerint).

Hongkong 1997-ig brit gyarmat volt, azóta Kínához tartozik, de 2047-ig az államközi szerződések alapján független, demokratikus városállam. Ez a gyönyörű fekvésű terület egyfajta keveréke a brit gyarmati világnak és a kínai kultúrának, egyúttal Ázsia egyik legforgalmasabb üzleti központja.

A megérkezés után egy félnapos autóbuszos városnézésen vesz részt a csoport, melynek során fotószünetet tartunk a gyönyörű Repulse-öbölnél, egy kis hajótúrát teszünk az egykori halászfaluban, Aberdeenben (nagyszerű élmény látni a régi és a modern világ találkozását), ismerkedünk a híres Stanley piaccal, valamint sétálunk a brit gyarmati korban épült történelmi épületek között. A városnézés fénypontját a városállam fölé magasodó 552 méter magas Viktória-csúcs jelenti, ahova a „Peak Tram” elnevezésű siklóval jut fel a csoport. Fentről a panoráma tiszta időben egy életre szóló élményt jelent. Ami különösen magával ragadó a táj szépsége mellett, az a számtalan felhőkarcoló látványa. Hongkongban több mint 1300 db 100 méternél magasabb toronyház található, sehol máshol nincs ennyi a világon.

A városnézés után elfoglaljuk szállodai szobáinkat Hongkong szárazföldi részén, Kowloonban (3 éj). A szálloda a fő üzletutca, a Nathan Road mentén található.

3. NAP: MAKAÓ

Egész napos kirándulás az egykori portugál gyarmatra, Makaóba, mely Hongkonghoz hasonlóan Kínához tartozik, de szintén különleges jogokkal bír. Itt 2049-ig tartható fenn a kapitalista, demokratikus államszervezet.

A két városállamot az előzetes tervek szerint egy 55 km-es híd köti majd össze 2018 végétől. Terveink szerint odafelé gyorshajóval megyünk (a menetidő kb. 1 óra), visszafelé pedig a hídon, mely a modern technika egyik csodája.

A megérkezés után autóbuszos és gyalogos városnézés következik (Szent Pál-templom romjai, Szent Domonkos-templom, Senado tér, a sziklára épült A-Ma buddhista templom stb.). A portugál gyarmati korból fennmaradt óváros része az UNESCO világörökségnek. A városnézés végén felmegyünk gyorslifttel a 338 méter magas Makaó-torony kilátóteraszára, ahonnan fantasztikus panoráma nyílik a városállamra és a környező kínai területekre. Külön élményt jelent itt tanulmányozni a bungee jumping ugrókat (több mint 200 méteres mélységbe ugranak alá).

Makaó egy ideje a szerencsejátékok világfővárosa, kaszinóinak bevétele a 2000-es évek eleje óta meghaladja a Las Vegas-i kaszinók bevételét is. Délután lehetőség lesz a legnagyobb kaszinókomplexum, a „The Venetian Macao” megtekintésére, ahol a kaszinó mellett számos üzlet, étterem és kávézó található. A hatalmas épületegyüttes egyes részletei az olaszországi Velencére emlékeztetnek.

4. NAP: HONGKONG / LANTAU SZIGETE

Szabad program Hongkongban, egyéni ismerkedés a várossal, barangolás a bevásárlóközpontok utcáján.

Fakultatív program: Lantau szigete

Hongkong városállamhoz több mint 200 sziget tartozik, közülük a legnagyobb Lantau szigete, melyet híd köt össze a szárazfölddel. A nyüzsgő Hongkong városhoz képest Lantau a béke szigete, gyönyörű hegyvidéki tájak, szubtrópusi növényzet jellemzik. A kb. 7 órás kirándulás során kabinos felvonóval megyünk fel Ngong Ping faluba, a sziget turista központjába. Itt az éttermek, szuvenír boltok mellett sokféle szórakozási lehetőség és látnivaló található. A legjelentősebbek egyrészt a gyönyörű Po Lin buddhista kolostor, másrészt pedig egy hatalmas, 34 méter magas Buddha szobor, mely állítólag a világ legnagyobb kültéri ülő Buddhája. A szobor mellől pazar kilátás nyílik Lantau szigetére.

A fakultatív program ára: 24.000 Ft (ebéddel).

Fakultatív program: esti panoráma hajókirándulás Hongkongban

Kétórás panoráma hajókirándulás Hongkongban, a szárazföld és Hongkong szigete közti tengeröbölben. A hajóról megcsodálható Hongkong nagyszerű építészete, a felhőkarcolók erdeje, a kivilágított város.

Erre az időszakra esik a „Fények szimfóniája” nevű fény- és lézershow. Hongkong felhőkarcolói minden este 10 percen keresztül egy egyedülálló fényjátékot „adnak” egy kellemes háttérzenére.

A fakultatív program ára: 24.000 Ft (büfévacsorával).

5. NAP: HONGKONG, TAJVAN, TAJPEJ

Délelőtt Hongkong egyik legszebb látnivalójával ismerkedünk: a Nan Lian kínai kert és a szomszédos Chi Lin kolostor együttese méltó búcsút jelent a városállamtól.

A kora délutáni órákban utazás közvetlen repülőjárattal Tajvan fővárosába, Tajpejbe, ahol már az érkezést követően elkezdjük az ismerkedést a várossal. Szállás Tajpejben (2 éj).

6. NAP: TAJPEJ

Egész napos városnézés a szép fekvésű, hegyekkel körülhatárolt tajvani fővárosban. A délelőtt nagy részét a Nemzeti Palota Múzeumban töltjük, mely Ázsia egyik leggazdagabb múzeuma, itt őrzik az egykori kínai császárok felbecsülhetetlen értékű műkincs gyűjteményét. Kötelező látnivaló ez mindenkinek, aki érdeklődik a kelet-ázsiai művészetek iránt. Ezt követően a tajvani gazdasági csodát hirdető „Taipei 101” nevű felhőkarcolóhoz utazunk, mely a 2000-es évek elején a világ legmagasabb toronyháza volt. Különleges, bambusznádhoz hasonló alakja jól látszik a város szinte minden részéből. A bambusz Tajvan egyik legjellemzőbb növénye, a kínai világban a hosszú élet jelképe. Az 501 méter magas épület 360 méter magasan lévő kilátóteraszáról lélegzetelállító panoráma nyílik az egész városra, a környező hegyekre, de tiszta időben az óceán is látszik.

Délután megnézzük a látványos Csang Kaj-sek emlékcsarnokot és múzeumot, mely egy szép parkban található. Itt épült meg a Tajvani Nemzeti Színház és a Nemzeti Koncertterem is. Csang Kaj-sek Kína első számú vezetője volt az 1949-es kommunista hatalomátvételig, ezután követőivel Tajvanra menekült, és 1975-ben bekövetkezett haláláig Tajvan diktatórikus módszerekkel kormányzó elnöke volt. Az ő uralma alatt indult Tajvan szigete rendkívül gyors gazdasági fejlődésnek.

Az autóbuszos városnézés vége felé még meglátogatjuk a Longshan-templomot is, mely az egyik legszebb, legművészibb templom Tajpejben.

Este az érdeklődőkkel lehetőség lesz egy sétára a szálloda környékén lévő Ximending bevásárló negyedben.

7. NAP: YEHLIU GEOPARK, JIUFEN (AZ ARANYÁSÓK VÁROSA), ÚT AZ ÓCEÁN FELETT, HUALIEN

Délelőtt Tajpej környékének legérdekesebb látnivalóival ismerkedünk. Először a Yehliu Geoparkba utazunk, mely tulajdonképpen egy óceánba nyúló keskeny félszigetet foglal el. A park egészen különleges sziklaformációi kiváló fotótémát jelentenek a turistáknak. Egyes szikláknak nevet is adtak, láthatunk majd „gyertyákat”, „gombákat”, „mesecipőt”, „méhsejtet” stb., de a legismertebb szikla a „királynő feje”, mely a híres ókori egyiptomi királyné, Nefertiti mellszobrára emlékeztet.

A következő programunk az egykori aranyásó város, Jiufen. A hegyoldalba épült település pazar fekvésével, ódon házaival, hangulatos utcáival, teaházaival, éttermeivel, számtalan kis boltjával a tajpejiek kedvenc kirándulóhelye. A városka több pontjáról nagyszerű panoráma nyílik az észak-tajvani partvidékre.

Délután továbbutazunk Tajvan keleti részének legnagyobb városába, Hualienbe. Tajvannak ezen a részén a hatalmas hegyek az óceánig érnek, az utat általában a sziklába vájták, itt-ott több száz méter magasan. A táj végig gyönyörű. Természetesen az utazás során egy-két fotószünetet is beiktat majd idegenvezetőnk.

Szállás Hualienben (1 éj).

8. NAP: TAROKO-SZURDOK

Az egész napot a Taroko-szurdokban töltjük, mely Tajvan elsőszámú természeti látnivalója, nemrég egy internetes szavazáson beválasztották Ázsia 7 természeti csodája közé. A Liwu folyó vájta ki ezt a közel 20 km hosszú szurdokot, mely több száz méter mély, de van olyan hely, ahol csak pár méter széles. A táj végig gyönyörű, vadregényes; jellemző, hogy a Taroko Nemzeti Park területén a legmagasabb hegycsúcs 3700 méter magas. A nap során lehetőség lesz kisebb túrázásokra (csodálatos környezetben), látunk majd szép szentélyeket, felkeresünk kilátópontokat és megnézünk egy kis kiállítást a helyi bennszülöttek életéről. A turisztikai infrastruktúra a Nemzeti Park területén egészen jó.

A délutáni órákban elfoglaljuk szobáinkat az 5 csillagos Silks Place Taroko Hotelben, mely a Taroko-szurdok legjobb szállodája (1 éj). A szálloda fekvése, szolgáltatásai, medencéi, konyhája még a legigényesebb vendégeket is el szokta bűvölni.

9. NAP: TAROKO-SZURDOK, ÁTKELÉS A KÖZPONTI HEGYLÁNCON, CINGJING SKYWALK, SUN MOON-TÓ (WENWU-TEMPLOM)

Reggeli után még lesz idő egy kis gyönyörködésre a szurdokban, majd azt nyugat felé elhagyva átkelünk a Központi Hegyláncon egy szép hegyi országúton, melynek legmagasabb pontja 2500 méter körül van. Útközben lesz egy-két fotószünet, például az állítólag 3000 éves Bilu szent fánál. Hosszabb pihenőt tartunk majd a 2017-ben átadott Cingjing Skywalknál. A fák fölé épített, 1200 méter hosszú turistaút mozgássérültek számára is járható, gyönyörű panoráma nyílik innen a környező hegyvilágra.

A délutáni órákban érkezünk meg Tajvan középső részének turisztikai központjába, a különleges alakú Sun Moon-tóhoz (Nap Hold-tó). A gyönyörű fekvésű tavat minden oldalról hegyek veszik körül, körülötte számos szálloda és nevezetesség található. Ezek közül az egyik leglátványosabb a tó fölé emelkedő Wenwu-templom. A templom megtekintése után utazás a szállodába, mely az egyik tóparti üdülőhelyen található (1 éj).

10. NAP: SUN MOON-TÓ (SÉTAHAJÓZÁS, SZENT SZERZETES SZENTÉLYE, CIEN PAGODA), YOSHAN TEAMÚZEUM, TAINAN (CHIMEI MÚZEUM)

Délelőtt először egy rövid hajókirándulást teszünk a tavon, majd a Szent Szerzetes szentélyét és a Cien pagodát keressük fel. Ez utóbbit Csang Kaj-sek építtette az édesanyja tiszteletére. Már a pagoda első szintjéről is nagyszerű kilátás nyílik a tóra, a tó menti üdülőhelyekre és a környező hegyekre.

A késő délelőtti órákban továbbutazunk délnyugati irányba. Útközben megnézzük a Yoshan teamúzeumot, ahol a látogatáshoz egy kis bemutató és teakóstoló is tartozik.

Délután a Tainan melletti Chimei múzeumot keressük fel. Egy gyönyörű parkban áll a 2014-ben átadott neoklasszicista stílusú épületegyüttes, a benne lévő múzeum sokak szerint az egyik legkiválóbb Kelet-Ázsiában. A nem túl nagy, de nagyon látványos formában bemutatott gyűjtemények a következő témák szerint vannak felosztva: történelmi fegyverek, hangszerek, Földünk állatvilága, európai festészet és szobrászat.

Szállás Tainanban (1 éj).

11. NAP: TAINAN (ANPING), FO GUANG SHAN KOLOSTOR ÉS BUDDHA EMLÉKKÖZPONT, SZUPEREXPRESSZ TAJPEJBE

Tainan volt Tajvan régi fővárosa és első jelentősebb települése. Kínából áttelepülők alapították, majd az 1600-as években a hollandok gyarmatosították. Tajvan szigetén sehol máshol nincs annyi történelmi emlék, mint ebben a városban.

Délelőtt Tainan régi negyedével, Anpinggal ismerkedünk. Megnézzük a hollandok által épített erődöt (Fort Zeelandia) és annak múzeumát, majd egy gazdag angol kereskedőnek a házát. A házhoz tartozó egykori raktárépület különlegessége, hogy egy hatalmas fának a gyökerei gyakorlatilag teljesen benőtték a házat.

Ezt követően még marad egy kis szabadidő vásárlásra, nézelődésre a Yanping utcában. Ez a nagyon keskeny, sikátorszerű, árusokkal teli sétálóutca állítólag Tajvan legrégibb utcája.

Délután a közeli Fo Guang Shan Buddha Emlékközpont megtekintésével búcsúzunk Tajvantól. Az utóbbi évtizedekben épült pompás épületegyütteshez tartozik többek között nyolc pagoda, egy óriási Buddha szobor kilátóterasszal, egy plázaszerű bevásárlóközpont stb. A komplexumban érdekes múzeumok, gyönyörű szentélyek, rangos művészeti alkotások is találhatóak. A legszebb szentélyben őrzik a buddhizmus egyik legértékesebb ereklyéjét, Buddha fogát.

Az épületegyüttes meglátogatása után autóbuszos transzfer a vasútállomásra, elutazás az egyes szakaszokon 300 km/órás sebességgel száguldó szuperexpresszel a tajpeji repülőtérre, ahonnan késő este a tajvani nemzeti légitársaság, a China Airlines közvetlen járatával utazunk Bécsbe.

12. NAP:

Érkezés az osztrák fővárosba a kora reggeli órákban (helyi idő szerint), majd a Fehérvár Travel autóbuszával továbbutazás Budapestre és Székesfehérvárra.

Jó utat kívánunk!

FIGYELEM! A kedvezmény eltérő lehet, pontos árat a végleges kalkuláció tartalmaz forintban! Árképzési tájékoztató.

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1074 Budapest Harsfa utca 21
Netida Travel Utazasi Iroda
1074 Budapest, Hársfa utca 21.
Hongkong, Kína
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0214

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

A Távol-Kelet csodái, Hongkong, Makaó és Tajvan rejtett kincsei, 12 nap/9 éjszaka 1 személyre félpanzióval, repülőjeggyel, kirándulásokkal, idegenvezetéssel, 2 időpontban

Fontos

Az akcióról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát az akció leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 3 munkanapon belül érvényesítsd az Alkuponod a http://netida.hu/kupon-bevaltas/ oldalon vagy emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 08:45-17:00
Személyes ügyfélszolgálat és készpénzes fizetés:
Alkupon Pont
1074 Budapest Hársfa utca 21, 2 em.
(ÉTK Irodaház, 24-es kapucsengő)

Hétfő - Péntek: 8:45-17:00
23 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére