A Távol-Kelet csodái, Hongkong, Makaó és Tajvan rejtett kincsei, 12 nap/9 éjszaka félpanzióval, repülőjeggyel, kirándulásokkal

Ajánlat kód: 30918
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

1.257.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 30918

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Mesebeli tájak és nyüzsgő városok váltják egymást ezen a felejthetetlen távol-keleti körutazáson, Hongkongon, Makaón és Tajvanon át! Életre szóló élmény mindenkinek!

Időpontok

  • 2024. márc. 5-16.: , 1.257.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A repülőjegyeket illetékkel és a max. 23 kg-os feladható poggyásszal
  • A helyi autóbuszos utazásokat
  • A kompjegyet Makaóba és a hajójegyet a tizedik napon
  • A szuperexpressz jegyet Délnyugat-Tajvanról Tajpejbe
  • 9 éjszaka szállást színvonalas szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban. Az utazás során nagyrészt 4 csillagos szállodákat használunk, a Sun Moon-tónál használt szálloda (1 éj) erős 3 csillagos.
  • Reggelit
  • 9 főétkezést (vacsora vagy ebéd a 2. naptól a 11. napig – napi egy főétkezés a 4. nap kivételével)
  • Az útlemondási biztosítást
  • A felsorolt programokat belépődíjakkal
  • Idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás  520 Ft/nap
  • Borravaló a sofőröknek és helyi idegenvezetőknek 50 USD

Felár

  • Egyágyas felár 219.000 Ft

Program

1. NAP:
A délutáni órákban elutazás Budapestről egyszeri átszállással Hongkongba.

2. NAP: HONGKONG
Érkezés a mesterséges szigetre épült szupermodern hongkongi repülőtérre a délutáni órákban (helyi idő szerint).
Transzfer a Hongkong szárazföldi részén található Kowloonba, ahol elfoglaljuk szállodai szobáinkat (3 éj). A szálloda a fő üzletutca, a Nathan Road mentén található. Az este során lehetőség ismerkedni a közelben levő híres Temple utcai éjszakai piaccal.

3. NAP: HONGKONG
Hongkong 1997-ig brit gyarmat volt, azóta Kínához tartozik, de 2047-ig az államközi szerződések alapján független, demokratikus városállam. Ez a gyönyörű fekvésű terület egyfajta keveréke a brit gyarmati világnak és a kínai kultúrának, egyúttal Ázsia egyik legforgalmasabb üzleti központja.
Ezen a napon egy 7-8 órás autóbuszos és gyalogos városnézésen vesz részt a csoport, melynek során látunk a brit gyarmati korban épült történelmi épületeket is, mint például a Szent János-katedrális és az egykori Központi Rendőrkapitányság. A városnézés fénypontját a városállam fölé magasodó 552 méter magas Viktória-csúcs jelenti, ahova a „Peak Tram” elnevezésű siklóval jut fel a csoport. Fentről a panoráma tiszta időben egy életre szóló élményt jelent. Ami különösen magával ragadó a táj szépsége mellett, az a számtalan felhőkarcoló látványa. Hongkongban több mint 1300 db 100 méternél magasabb toronyház található, sehol máshol nincs ennyi a világon.
Délután fotószünetet tartunk a Viktória öböl partján, majd Hongkong egyik legszebb látnivalójával ismerkedünk: a Nan Lian kínai kert és a szomszédos Chi Lin kolostor együttese nagyszerű bepillantást nyújt a hagyományos kínai építészetbe.
Fakultatív program: esti panoráma hajókirándulás Hongkongban
Kétórás panoráma hajókirándulás Hongkongban, a szárazföld és Hongkong szigete közti tengeröbölben. A hajóról megcsodálható Hongkong nagyszerű építészete, a felhőkarcolók erdeje, a kivilágított város.
Erre az időszakra esik a „Fények szimfóniája” nevű fény- és lézershow. Hongkong felhőkarcolói minden este 10 percen keresztül egy egyedülálló fényjátékot „adnak” egy kellemes háttérzenére.
A fakultatív program ára: 34.900 Ft – büfévacsorával.

4. NAP: MAKAÓ
Egész napos kirándulás az egykori portugál gyarmatra, Makaóba, mely Hongkonghoz hasonlóan Kínához tartozik, de szintén különleges jogokkal bír. Itt 2049-ig tartható fenn a kapitalista, demokratikus államszervezet.
A két városállamot egy 55 km-es híd köti össze 2018 óta. Odafelé gyorshajóval megyünk (a menetidő kb. 1 óra), visszafelé pedig a hídon, mely a modern technika egyik csodája.
A megérkezés után autóbuszos és gyalogos városnézés következik (Szent Pál-templom romjai, Szent Domonkos-templom, Senado tér stb.). A portugál gyarmati korból fennmaradt óváros része az UNESCO világörökségnek. A városnézés végén felmegyünk gyorslifttel a 338 méter magas Makaó-toronyba, ahonnan fantasztikus panoráma nyílik a városállamra és a környező kínai területekre. Külön élményt jelent itt tanulmányozni a bungee jumping ugrókat (több mint 200 méteres mélységbe ugranak alá).
Makaó egy ideje a szerencsejátékok ázsiai fővárosa, kaszinóinak bevétele a 2000-es évek eleje óta meghaladja a Las Vegas-i kaszinók bevételét is. Délután lehetőség lesz a legnagyobb kaszinókomplexum, a „The Venetian Macao” megtekintésére, ahol a kaszinó mellett számos üzlet, étterem és kávézó található. A hatalmas épületegyüttes egyes részletei az olaszországi Velencére emlékeztetnek.

5. NAP: LANTAU SZIGETE, TAJVAN, TAJPEJ
Hongkong városállamhoz több mint 200 sziget tartozik, közülük a legnagyobb Lantau szigete, melyet híd köt össze a szárazfölddel. A nyüzsgő Hongkong városhoz képest Lantau a béke szigete, gyönyörű hegyvidéki tájak, szubtrópusi növényzet jellemzik. A kirándulás során kabinos felvonóval megyünk fel Ngong Ping faluba, a sziget turista központjába. Itt az éttermek, szuvenír boltok mellett sokféle szórakozási lehetőség és látnivaló található. A legjelentősebbek egyrészt a gyönyörű Po Lin buddhista kolostor, másrészt pedig egy hatalmas, 34 méter magas Buddha szobor, mely állítólag a világ második legnagyobb bronzból készült kültéri ülő Buddhája. A szobor mellől pazar kilátás nyílik Lantau szigetére.
Délután transzfer a repülőtérre, elutazás Hongkongból közvetlen repülőjárattal Tajvan fővárosába, Tajpejbe. Szállás Tajpejben (2 éj).

6. NAP: TAJPEJ
Egész napos városnézés a szép fekvésű, hegyekkel körülhatárolt tajvani fővárosban. A délelőtt nagy részét a Nemzeti Palota Múzeumban töltjük, mely Ázsia egyik leggazdagabb múzeuma, itt őrzik az egykori kínai császárok felbecsülhetetlen értékű műkincs gyűjteményét. Kötelező látnivaló ez mindenkinek, aki érdeklődik a kelet-ázsiai művészetek iránt. Ezt követően a tajvani gazdasági csodát hirdető „Taipei 101” nevű felhőkarcolóhoz utazunk, mely a 2000-es évek elején a világ legmagasabb toronyháza volt. Különleges, bambusznádhoz hasonló alakja jól látszik a város szinte minden részéből. A bambusz Tajvan egyik legjellemzőbb növénye, a kínai világban a hosszú élet jelképe. Az 508 méter magas épület 382 méter magasan lévő kilátóteraszáról lélegzetelállító panoráma nyílik az egész városra, a környező hegyekre, de tiszta időben az óceán is látszik.
Délután megnézzük a látványos Csang Kaj-sek emlékcsarnokot és múzeumot, mely egy szép parkban található. Itt épült meg a Tajvani Nemzeti Színház és a Nemzeti Koncertterem is. Csang Kaj-sek Kína első számú vezetője volt az 1949-es kommunista hatalomátvételig, ezután követőivel Tajvanra menekült, és 1975-ben bekövetkezett haláláig Tajvan diktatórikus módszerekkel kormányzó elnöke volt. Az ő uralma alatt indult Tajvan szigete rendkívül gyors gazdasági fejlődésnek.
Az autóbuszos városnézés vége felé még meglátogatjuk a Longshan-templomot is, mely az egyik legszebb, legművészibb templom Tajpejben.

7. NAP: YEHLIU GEOPARK, JIUFEN (AZ ARANYÁSÓK VÁROSA), ÚT AZ ÓCEÁN FELETT, HUALIEN
Délelőtt Tajpej környékének legérdekesebb látnivalóival ismerkedünk. Először a Yehliu Geoparkba utazunk, mely tulajdonképpen egy óceánba nyúló keskeny félszigetet foglal el. A park egészen különleges sziklaformációi kiváló fotótémát jelentenek a turistáknak. Egyes szikláknak nevet is adtak, láthatunk majd „gyertyákat”, „gombákat”, „mesecipőt”, „méhsejtet” stb., de a legismertebb szikla a „királynő feje”, mely a híres ókori egyiptomi királyné, Nefertiti mellszobrára emlékeztet.
A következő programunk az egykori aranyásó város, Jiufen. A hegyoldalba épült település pazar fekvésével, ódon házaival, hangulatos utcáival, teaházaival, éttermeivel, számtalan kis boltjával a tajpejiek kedvenc kirándulóhelye. A városka több pontjáról nagyszerű panoráma nyílik az észak-tajvani partvidékre.
Délután továbbutazunk Tajvan keleti részének legnagyobb városába, Hualienbe. Tajvannak ezen a részén a hatalmas hegyek az óceánig érnek, az utat általában a sziklába vájták, itt-ott több száz méter magasan. A táj végig gyönyörű. Természetesen az utazás során egy-két fotószünetet is beiktat majd idegenvezetőnk.
Szállás Hualienben (2 éj).

8. NAP: TAROKO-SZURDOK
Az egész napot a Taroko-szurdokban töltjük, mely Tajvan elsőszámú természeti látnivalója, nemrég egy internetes szavazáson beválasztották Ázsia 7 természeti csodája közé. A Liwu folyó vájta ki ezt a közel 20 km hosszú szurdokot, mely több száz méter mély, de van olyan hely, ahol csak pár méter széles. A táj végig gyönyörű, vadregényes; jellemző, hogy a Taroko Nemzeti Park területén a legmagasabb hegycsúcs 3700 méter magas. A nap során lehetőség lesz kisebb túrázásokra (csodálatos környezetben), látunk majd szép szentélyeket, felkeresünk kilátópontokat és megnézünk egy kis kiállítást a helyi bennszülöttek életéről. A turisztikai infrastruktúra a Nemzeti Park területén egészen jó.

9. NAP: TAROKO-SZURDOK, ÁTKELÉS A KÖZPONTI HEGYLÁNCON, CINGJING SKYWALK, SUN MOON-TÓ (WENWU-TEMPLOM)
Elindulás után még lesz idő egy kis gyönyörködésre a szurdokban, miközben azt nyugat felé elhagyva átkelünk a Központi Hegyláncon egy szép hegyi országúton, melynek legmagasabb pontja 3200 méter körül van. Útközben lesz egy-két fotószünet, például az állítólag 3000 éves Bilu szent fánál. Hosszabb pihenőt tartunk majd a 2017-ben átadott Cingjing Skywalknál. A fák fölé épített, 1200 méter hosszú turistaút mozgássérültek számára is járható, gyönyörű panoráma nyílik innen a környező hegyvilágra.
A délutáni órákban érkezünk meg Tajvan középső részének turisztikai központjába, a különleges alakú Sun Moon-tóhoz (Nap Hold-tó). A gyönyörű fekvésű tavat minden oldalról hegyek veszik körül, körülötte számos szálloda és nevezetesség található. Ezek közül az egyik leglátványosabb a tó fölé emelkedő Wenwu-templom. A templom megtekintése után utazás a szállodába, mely az egyik tóparti üdülőhelyen található (1 éj).

10. NAP: SUN MOON-TÓ (CIEN PAGODA, SÉTAHAJÓZÁS, SZENT SZERZETES SZENTÉLYE), YOSHAN TEAMÚZEUM, TAINAN (CHIMEI MÚZEUM)
Délelőtt először lehetőség a Cien pagoda felkeresésére, amelyet Csang Kaj-sek építtetett az édesanyja tiszteletére. Már a pagoda első szintjéről is nagyszerű kilátás nyílik a tóra, a tó menti üdülőhelyekre és a környező hegyekre. Ezt követően egy rövid hajókirándulást teszünk a tavon, majd a Szent Szerzetes szentélyét nézzük meg.
A késő délelőtti órákban továbbutazunk délnyugati irányba. Útközben megnézzük a Yoshan teamúzeumot, ahol a látogatáshoz egy kis bemutató és teakóstoló is tartozik.
Délután a Tainan melletti Chimei múzeumot keressük fel. Egy gyönyörű parkban áll a 2014-ben átadott neoklasszicista stílusú épületegyüttes, a benne lévő múzeum sokak szerint az egyik legkiválóbb Kelet-Ázsiában. A nem túl nagy, de nagyon látványos formában bemutatott gyűjtemények a következő témák szerint vannak felosztva: történelmi fegyverek, hangszerek, Földünk állatvilága, európai festészet és szobrászat.
Szállás Tainanban (1 éj).

11. NAP: TAINAN (ANPING), FO GUANG SHAN KOLOSTOR ÉS BUDDHA EMLÉKKÖZPONT, SZUPEREXPRESSZ TAJPEJBE
Tainan volt Tajvan régi fővárosa és első jelentősebb települése. Kínából áttelepülők alapították, majd az 1600-as években a hollandok gyarmatosították. Tajvan szigetén sehol máshol nincs annyi történelmi emlék, mint ebben a városban. Mindamellett a mai belvárosban a látnivalók nem annyira különlegesek, így azt programunk nem érinti.
Délelőtt Tainan régi negyedével, Anpinggal ismerkedünk. Megnézzük a hollandok által épített erődöt (Fort Zeelandia) és annak múzeumát, majd egy gazdag angol kereskedőnek a házát. A házhoz tartozó egykori raktárépület különlegessége, hogy egy hatalmas fának a gyökerei gyakorlatilag teljesen benőtték a házat.
Ezt követően még marad egy kis szabadidő vásárlásra, nézelődésre a Yanping utcában. Ez a nagyon keskeny, sikátorszerű, árusokkal teli sétálóutca állítólag Tajvan legrégibb utcája.
Délután a közeli Fo Guang Shan Buddha Emlékközpont megtekintésével búcsúzunk Tajvantól. Az utóbbi évtizedekben épült pompás épületegyütteshez tartozik többek között nyolc pagoda, egy óriási Buddha szobor kilátóterasszal, egy plázaszerű bevásárlóközpont stb. A komplexumban érdekes múzeumok, gyönyörű szentélyek, rangos művészeti alkotások is találhatóak. A legszebb szentélyben őrzik a buddhizmus egyik legértékesebb ereklyéjét, Buddha fogát.
Az épületegyüttes meglátogatása után autóbuszos transzfer a vasútállomásra, elutazás az egyes szakaszokon 300 km/órás sebességgel száguldó szuperexpresszel a tajpeji repülőtérre, ahonnan késő este egyszeri átszállással utazunk Budapestre.

12. NAP:
Érkezés a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre a kora délutáni órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

A Távol-Kelet csodái, Hongkong, Makaó és Tajvan rejtett kincsei, 12 nap/9 éjszaka 1 személyre félpanzióval, repülőjeggyel, kirándulásokkal, idegenvezetéssel, 2 időpontban

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére