99.990 Ft helyett 78.990 Ft: 4 napos alpesi kirándulás 1 főre Ausztriában, a Hegyi doktor nyomában, buszos utazással, reggelivel, a Hegyi doktor fesztivál idején

Neoline Utazási Iroda
1 5
3.8 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

78.990 Ft

Ajánlatkérés
Neoline Utazási Iroda
Steinplatte, Ausztria
06 (1) 317 1256

Vélemények

H. Levente

Nagyon sok egynapos buszos út van érdekes látnivalókhoz, aki bírja az ilyet, annak nagyon jó!

V. Hedvig

Velencében szilvesztereztünk, rengetegen voltak, de nagyon élveztük!

R. Károly

Nagyon tetszett Prága, jó volt az idegenvezető is!

Az ajánlat leírása

Ha kedveled a Hegyi doktor című sorozatot, látogass el a történet helyszínére, a sorozat köré szervezett fesztivál idején!

Időpont

  • 2019. szeptember 11-14.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • 3 éjszaka Tirolban, panzióban, 2-3 ágyas szobákban
  • Reggeli
  • Buszos utazás

Az ár nem tartalmazza

  • Biztosítás: 1.800 Ft/fő
  • Belépők, felvonók: kb. 50 €/fő
  • Fix ülőhely: 2.500 Ft/fő

Felár

  • Egyágyas felár: 9.000 Ft
  • Fakultatív vacsora: 12.000 Ft/fő/3 vacsora

Program

1. nap: Elutazás reggel 6 órakor Budapestről, a Blaha Lujza téri parkolóból. Folyamatos utazás Ausztrián és részben Bajorországon keresztül. Elsőként a Vorderkaser-szurdokot keressük fel, melyre nyugodtan mondhatjuk, hogy Ausztria legvadabb szurdokvölgye. Az biztos, hogy igazán különleges élmények közé tartozik az 1882 óta bejárható szurdok. 12-14.000 évvel ezelőtt, a legutolsó jégkorszakban kezdett az Öden-patak a kemény sziklában utat vájni magának. Ma a szoros 400 m hosszú és 80 m mély, a legkeskenyebb helyen csupán kb. 80 cm széles. Szintkülönbség 150 m, egy irányban kb. 45 perc.

Mérések igazolják, hogy a szurdok évente 6 mm-rel mélyül. Ahhoz, hogy bejárhassuk a természet e csodás alkotását, kis hidakat és lépcsőket építettek ki a szurdok teljes hosszában. (Belépő: F: 4 €/ Gy: 2,30 €).

Ezen a napon utolsó látnivalónk a közelben lévő Strohwollner Schlucht, amely a Vorderkaser-szurdok árnyékában bújik meg. Egy kis patak, egy relatív rövid szurdok, de egy 1962-ben teljesen kiépített járdával, 200 lépcsőfokkal ösztönzi az erre járó turistát, hogy végigjárja a régió egyik legizgalmasabb kiránduló célpontját. Aki vállalkozik a természet eme varázslatának a megismerésére, fantasztikus élményben lesz része. Először meredeken zuhog alá a víz a sziklákról, majd a vadvíz békésen folydogál tovább a völgy felé. A látnivalók után szálláshelyünkre indulunk.

2. nap: Reggeli után a „Hegyidoktor hegyifesztivál” felkeresésével kezdjük a napot. Első megállónk az a ház, ahol a hegyidoktor a praxisát végzi, vagyis itt fogadja betegeit. 10:30 órától a szénástraktor mellett kezdődik a hegyifesztivál programja a Sölli Hexenwasser mentén, ahol a Hegyidoktor című film főszereplőinek kíséretében járhatóak végig az egyes állomások. Mindeközben 3 órán keresztül élvezhetik a rajongók a „Hegyidoktor hegyifesztivál” keretében a „boszorkányvizek” élményeket nyújtó állomásait a filmbeli szereplők közreműködésével. A várakozási idő elkerülése érdekében a völgyállomáson a hegyi fesztivál előtt vásárolhat jegyeket. A felvonó már 8 órától kezdve igénybe vehető.

A „Hegyidoktor hegyifesztivál” programján való részvétel ingyenes, nem kell hozzá regisztráció, bejelentkezés vagy belépőjegy. Csupán a felvonó jegyét kell megvásárolni (kb. 20 €), hogy kedvenceinkkel közvetlen közelről ismerkedhessünk meg. Goingban áll az az épület is, ahol a filmbeli vendéglő, a „Wilder Kaiser” belső jeleneteit megörökítik. A harmadik település főtere a templommal és a vendéglővel szintén kiemelt szerepet kapnak a filmben.

3. nap: Reggeli után a „Hegyidoktor falvak” megismerésével kezdjük a napot. Gyalogosan keressük fel a Gruberhof-ot, amely a doktor és családjának a lakóháza. Ellmauban áll az épület, ahol a hegyidoktor a praxisát végzi, vagyis itt fogadja a betegeit. Goingban található a filmbeli vendéglő, a „Wilder Kaiser”, ahol a belső jeleneteket megörökítik. Söll nevű településen pedig a templom és a körülötte lévő temető kap fontos szerepet a forgatás folyamán.

4. nap: Reggeli után hazafelé indulunk. Útközben felkeressük a Steinplatte nevű hegyet, amelyet kabinos felvonóval tudunk megközelíteni. A hegy legmagasabb pontja 1869 m-es. A különleges formájú kilátó is helyet kapott a filmforgatások során. Akinek kedve van, akár a hegy legmagasabb pontjára is felkapaszkodhat. A kilátásban gyönyörködhetünk, majd a felvonóval visszatérünk az alsó állomásra. Innen buszra szállunk, és Budapest felé vesszük az irányt. Várható visszaérkezésünk 20 – 21 óra között lesz.

Jó utat kívánunk!

Steinplatte, Ausztria
06 (1) 317 1256

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

4 napos alpesi kirándulás 1 főre Ausztriában, a Hegyi doktor nyomában, buszos utazással, reggelivel, a Hegyi doktor fesztivál idején

Fontos

Beváltható: 2019.09.10.-ig
Időpont: 2019. szeptember 11-14 • Az Alkupon megvételét követően előzetes bejelentkezés szükséges emailben: kalandozas@t-online.hu • Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére