9.990 Ft helyett 6.990 Ft: Vegyél részt a híres mohácsi busójáráson és segíts elűzni a telet! Egynapos buszos kirándulás 1 személy részére február 10-én vagy 11-én

Neoline Utazási Iroda
1 5
3.8 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

6.990 Ft

Ajánlatkérés
Neoline Utazási Iroda
Mohács, Magyarország
06 (1) 317 1256

Vélemények

H. Levente

Nagyon sok egynapos buszos út van érdekes látnivalókhoz, aki bírja az ilyet, annak nagyon jó!

V. Hedvig

Velencében szilvesztereztünk, rengetegen voltak, de nagyon élveztük!

R. Károly

Nagyon tetszett Prága, jó volt az idegenvezető is!

Az ajánlat leírása

Köszöntsd a tavaszt Mohács leghíresebb lakóival, a különleges jelmezekbe bújt busókkal!

Az ajánlat tartalma

  • Kirándulás 1 személy részére a mohácsi busójárásra
  • Autóbuszos utazás

Egyéb költségek

  • Fix ülőhely: 1.000 Ft/fő
  • Adminisztrációs díj: 1.000 Ft/fő
  • Emlékpark: 1.500 Ft
  • Busó udvar: 800 Ft

Indulás

  • Találkozó 6.00 órától a Blaha Lujza téren, indulás: 6.30 órakor

Először Sátorhelyen a Mohácsi Történelmi Emlékhelyet keresitek fel. 1526-ban itt vívott sorsdöntő csatát a II. Lajos vezette magyar sereg Szulejmán szultán török hadával. Mindössze másfél óra leforgása alatt tizennyolcezer katonánk esett el, a középkori Magyarország elveszítette királyát és hullott részekre. 1976-ban, a csata 450. évfordulóján átadott emlékhelyet tekinthetitek meg.

Ezt követően visszaszálltok a buszra és továbbutaztok Mohács belvárosába, ahol a nemrégen átadott és felavatott Busó udvart keresitek fel még a délelőtti órákban. Itt már javában kezdődhet a busó-hangulat, hiszen közel 70 élethű busó-alakkal, a rendezvény kellékeivel, a telet jelképező koporsó vesztőhelyével és nem utolsó sorban a busó-máglyával találkozhattok a kiállítás megtekintésével.

Délután szabad program, részvétel a fesztiválon és a forgatagban. Az egész napos rendezvény ideje alatt étkezési lehetőség a Kóló téren, ahol hatalmas serpenyőkben illatoznak a sültek, az egytálételek és finomabbnál finomabb különlegességek közül választhattok.

Lássunk egy kis történeti áttekintést a busójárásról

A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó farsang időszakának fontos eseményei a jelmezes, álarcos alakoskodások. A magyarországi farsangi szokások közül az egyik legismertebb, illetve legnépszerűbb a mohácsi horvátok (sokácok) busójárása. A 18-19. században még tiltott szokásokat a 20. század elején mesterségesen élesztették újjá.

A busó öltözete régen is olyan volt, mint ma: szőrével kifordított rövid bunda, szalmával kitömött gatya, amelyre színes, gyapjúból kötött cifra női bütykös harisnyát húztak, lábukon bocskort viseltek. A bundát az öv vagy marhakötél fogta össze derekukon, erre akasztották a marha-kolompot. Kezükben az elmaradhatatlan kereplő vagy a soktollú, fából összeállított buzogány volt. A leglényegesebb azonban, ami a busót busóvá teszi: a fűzfából faragott, hagyományosan állatvérrel festett birkabőrcsuklyás álarc.

Hazautazás tűzgyújtás után (kb. 18.30-kor), visszaérkezés Budapestre 21 óra körül.

Jó utat kívánunk!

Mohács, Magyarország
06 (1) 317 1256

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Egynapos buszos kirándulás 1 fő részére a mohácsi busójárásra

Fontos

Beváltható: 2018.02.09.-ig
Időpont: 2018. február 10. és 11 • Az Alkupon megvételét követően előzetes bejelentkezés szükséges emailben: kalandozas@t-online.hu • Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére