9.990 Ft helyett 6.990 Ft: Hajókázás a Dunakanyarban, városnézés Szentendrén, Esztergomban és Vácott, hajózás és idegenvezetés 1 személy részére augusztus 18-án

Pannonia Program- és Utazási Iroda
1 5
4.4 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

6.990 Ft

Ajánlatkérés
Pannonia Program- és Utazási Iroda
1033 Budapest Polgár u. 8-10
info@pannoniatravel.hu
+ 36 30 / 592-6107
+ 36 1 / 341-3682
www.pannoniatravel.hu

Az ajánlat leírása

Fedezd fel a Dunakanyar legszebb városait, Esztergomot és Szentendrét, s hajókázz a Dunán egy napsütéses augusztusi napon!

Az ár tartalmazza

  • Dunai hajózás 250 fős kirándulóhajóval,
  • Magyar nyelvű idegenvezetés és csoportkísérés
  • Szervezés díja

Az ár nem tartalmazza

  • Ügyfél regisztrációs díj: 1.200 Ft/fő, amely az új utasok által az utazási irodának fizetendő
  • Audióseszköz fülhallgatóval: 700 Ft/fő, amely szerződéskötéskor az utazási irodának fizetendő
  • Az audiós eszközök átvételekor vállalnod kell a 16.000 Ft kötbér megfizetését a városnézések során az általad használt audiós eszközök elvesztése vagy súlyos megrongálódása esetén.
  • Esztergomi Bazilika és Kripta (Altemplom) vezetéssel: 600 Ft/fő
  • Főszékesegyházi Kincstár egyénileg: 900 Ft/fő, diák, nyugdíjas: 450 Ft/fő, 6 év alatt és 70 év felett ingyenes
  • A belépődíjak a foglalási díjakat is tartalmazzák. A díjak az idegenvezetőnek Forintban fizetendők, amelyek összege időközben változhat.

Indulás

  • 6:45 Batthyány téri hajóállomás
  • Kérjük, hogy 20 perccel az indulási időpont előtt érkezz a fenti indulási helyszínre!

A reggeli találkozót követően a Batthyány téri hajóállomásról indulunk utunkra. A Duna jobb partján hajózunk Szentendre felé. Útközben érintjük a Margitszigetet és az Óbudai-szigetet, majd a Szentendrei-Dunaágon folytatjuk utunkat.

Mintegy másfél óra hajózás után elsőként hazánk egyik legbájosabb kisvárosában, a Duna partján épült mediterrán hangulatú Szentendrén kötünk ki. 19. századi hangulat, macskaköves utcák, barokk házacskák, nyüzsgő Duna-parti sétány, színes teraszok fogadják az ide látogató vendégeket. A közel másfél órás itt tartózkodásunk ideje alatt a zegzugos sétáló utcákban barangolunk, érintve a szerb ortodox templomot, a Fő teret, és természetesen a Duna-korzót.

A szabadidőt követően tovább hajózunk a 31 km hosszú Szentendrei-sziget mellett a Dunakanyar irányába. Megcsodálhatjuk útközben a 328 méter magasan épült visegrádi Fellegvárat. Elhaladunk Nagymaros, Dömös, Zebegény, Szob települések mellett, érintjük az Ipoly torkolatát. Innen már a Duna határfolyó, hiszen az egyik oldala hazánk területe, míg a másik oldala Szlovákia.

Kora délután érkezünk meg a Dunakanyar legfelső városába, a magyar római katolikus egyház központjába – érseki székhely és főegyházmegye,Esztergomba. A hajóállomás a 2001-ben újjáépítve átadott Mária Valéria hídnál található. A háromórás tartózkodásunk alatt felsétálunk a több mint 50 méter magasan álló esztergomi várhoz, mely a Bazilikával együtt a város fő látnivalója. Itt látható az egyetlen épen maradt magyar reneszánsz kori épület, a Bakócz-kápolna. Lenyűgöző innen a kilátás a Dunára és a környező vidékre. Hazánk legnagyobb katolikus templomának megtekintését követően lehetőség lesz bemenni a Főszékesegyházi Kincstárba, mely hazánk leggazdagabb egyházi kincstára, ötvös- és textilgyűjteménye világhírű. Majd sétálunk a város főterén álló barokk Városháza árkádjai alatt – a helybéliek lábasháznak is nevezik az árkádok miatt, érintjük a Müller házat – ma posta működik benne, megpihenhetünk a bécsi kávézók mintájára épült közkedvelt Szamos Cukrászda teraszán, mely Babits Mihály törzshelye volt egykoron.

Késő délután hajóra szállunk és elindulunk Budapest irányába. Ismét gyönyörködhetünk a varázslatos dunakanyari panorámában. Ezúttal a fő Duna ágon megyünk, a Szentendrei-sziget másik oldalán. Verőce és Kismaros érintésével mintegy másfélóra utazást követően érkezünk a Dunakanyar központjaként számon tartott településre, amely 1000 éves püspöki székhely, Vácra. A Duna bal partján elhelyezkedő barokk város szépen felújított épületeivel, kanyargó kis utcácskáival, árnyas Duna-parti korzójával vonzza az ide látogató vendégeket. A közel egy órás séta keretében megtekintjük a 18. század második felében klasszicista–késő barokk stílusban épült monumentális Székesegyházat, majd hazánk egyik legszebb háromszög alakú barokk terének, a Március 15. tér hangulatos épületeit vesszük sorba: többek között a Polgármesteri Hivatalt, Egyházmegyei Gyűjteményt, barokk–rokokó stílusban épült volt Domonkosrendi templomot. A séta keretében nem maradhat ki hazánk egyetlen Diadalívének a megtekintése sem. Természetesen lesz arra is egy kis idő, hogy egy hangulatos cukrászda teraszán megpihenjünk.

Este indulunk tovább hajónkkal, és újabb másfél óra hajózás után érkezünk vissza a már kivilágított Budapestre.

Pannónia Travel

A Pannonia Program- és Utazási Iroda azzal a céllal jött létre, hogy az eleinktől ránk maradt szellemi-kulturális örökséget és a világ szép tájait bemutassa a kirándulni, új ismereteket szerezni vágyóknak. Az utazási irodánál hiszik, hogy az utazás a feltöltődés és tanulás egyik legizgalmasabb formája. A Pannónia Travel a Magyarországi Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) tagja.

Jó utat kívánunk!

1033 Budapest Polgár u. 8-10
info@pannoniatravel.hu
+ 36 30 / 592-6107
+ 36 1 / 341-3682

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Hajókázás a Dunakanyarban, városnézés Szentendrén, Esztergomban és Vácott, egynapos buszos utazás 1 személy részére augusztus 18-án

Fontos

2018.05.14.-2018.08.18 • Időpont: 2018. augusztus 18 • Az Alkupon megvásárlását követően előzetes bejelentkezés szükséges telefonon, emailben vagy személyesen: 06 (30) 592 6107, info@pannoniatravel.hu, Kolosy tér 2. (Kolosy piac épülete) I. emelet 11/A • Az utazás megkezdéséhez a kupon beváltására és az utazási szerződés megkötésére van szükség, amelynek a kupon vásárlását követő 48 órán belül kell megtörténnie • Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére