9.990 Ft helyett 5.990 Ft: Űzd el Te is a telet a híres mohácsi busókkal, élvezd a farsangi forgatagot a jelmezes felvonuláson, egynapos buszos utazás 1 személyre

Budavár Tours Utazási Iroda
1 5
4.3 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

5.990 Ft

Ajánlatkérés
Budavár Tours Utazási Iroda
1011 Budapest, Batthyány tér 5-6.
ertekesites@budavartours.hu
06 (1) 356 5656
www.budavartours.hu/

Az ajánlat leírása

Vegyél részt Te is Magyarország egyik leghíresebb ünnepén, a vidám mohácsi busójáráson!

Az ajánlat tartalma

  • Kirándulás 1 személyre a híres mohácsi busójárásra
  • Autóbuszos utazás

Egyéb költségek

  • Fix választott ülőhelyfoglalás az autóbuszon az út teljes időtartamára: 1.000 Ft/fő
  • Az utasok neve visszaigazolás után maximum az indulás előtt 3 nappal módosítható 2.500 Ft/fő díj ellenében
  • Dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, az utazás előtt maximum 30 nappal lehetséges.
  • Regisztrációs díj az irodában fizetendő: 1.500 Ft/ fő

Belépő

  • Mohácsi Nemzeti Történelmi Emlékhely: felnőtt: 1.500 Ft/fő, nyugdíjas, gyermek és pedagógus: 1.200 Ft/fő

Indulás

  • Reggel 06:30-kor Budapestről, találkozó 06.15-kor a Hősök terén, a Műcsarnok mögötti buszparkolóban.

Vidéki felszállási lehetőségek

  • M6-os autópálya, Keresztúri Pihenőhely, MOL benzinkút, 31-es km kő
  • M6-os autópálya, Újvárosi Pihenőhely, OMV benzinkút, 71-es km kő
  • M6-os autópálya, Paksi Pihenőhely, Shell benzinkút, 108-as km kő
  • M6-os autópálya, Geresdi pihenőhely, OMV benzinkút 165-ös km kő

Várhatóan kora délelőtt érkeztek meg a Mohácsi Nemzeti Történelmi Emlékhelyhez (Sátorhely), amelyet a mohácsi csata helyszínén, régészeti feltárásokat követően 1976-ban nyitottak megy. A kiállítás egyszerre hagyományos és formabontó, a régészeti leletek és a magyar, valamint török történelmi források együttes bemutatása során a látogatók számára kézzel fogható valósággá, átélhető történeti élménnyé válik a mohácsi csata. Az ismeretanyagot három különböző, HD-minőségben vetítésre kerülő film mutatja be, amelyek igazodnak a látogatók életkorához, szakmai felkészültségéhez.

Az emlékhely meglátogatása után az utatok Mohácsra vezet, ahol elvegyülhettek a farsangi forgatagban. A mohácsi busójárás 2009-től szerepel az UNESCO szellemi örökség reprezentatív listáján. 2012 óta a mohácsi busójárás hungarikumnak számít.

Farsangkor a busók a hagyományoknak megfelelően öltöznek fel. Fűzfából faragott maszkot viselnek, jellegzetes ruházatuk a bocskor, a csizma, a fehér vászongatya, a bundájával kifordított birkabőr derékban kötéllel vagy lánccal összekötve, amelyre egy vagy több kolomp van felaggatva, valamint a vállon viselt tarisznya.

A legnagyobb mulatság farsangvasárnap van. A mai busójárás a régi népszokás központjában, a Kóló téren kezdődik. A beöltözött busók, jankelék, maskarák itt gyülekeznek, itt találkoznak a Dunán csónakokkal átkelt busók az ágyús, az ördögkerekes, a szekeres, a kürtös, a teknős és más busó csoportokkal. A régi elöltöltős busóágyú dörejére a különböző csoportok a főutcán át bevonulnak a város főterére, ahol szabad farsangolás kezdődik.

Ezt követően a Duna-parton és a környező utcákban iszonyú zajt keltve ünneplik a farsangot. Szürkületkor visszatérnek a főtérre és a meggyújtott óriási máglya körül táncolnak, dévajkodnak az emberekkel. Ezzel ér véget a Farsangvasárnap. A mohácsiak azonban kedden is farsangolnak, amikor is az újabb főtéri máglyára helyezett, telet jelképező koporsó elégetésével és körültáncolásával búcsúznak a hideg évszaktól, s köszöntik a tavasz eljövetelét.

Budavár Tours

A Budavár Tours tapasztalt szereplő az utazásszervezők piacán, irodájukban, illetve weboldalukon rengeteg úti cél közül választhatunk. Több éves tapasztalattal rendelkező, megbízható csapat vár Téged is, hogy elrepíthessen álmaid nyaralására vagy kirándulására. Egynapos buszos utazásaikkal izgalmas helyekre juthatsz el, s kedvező áron barangolhatod be szinte egész Európát!

Jó utat kívánunk!

1011 Budapest, Batthyány tér 5-6.
ertekesites@budavartours.hu
06 (1) 356 5656

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Kirándulás 1 személyre a híres mohácsi busójárásra. Autóbuszos utazás

Fontos

Beváltható: 2017.02.24.-ig
Utazási időpont: 2017. február 26. (vasárnap) • Az Alkupon megvásárlását követően 3 napon belül előzetes foglalás szükséges a következő adatok elküldésével az ertekesites@budavartours.hu címen: kuponkód, program neve és dátuma, név, pontos születési dátum (év/hónap/nap), e-mail cím, telefonszám, lakcím, a kívánt felszállási hely (utólagos módosításra nincs lehetőség), fix ülőhely igénye (igen/nem) • Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére