9.990 Ft helyett 5.190 Ft: Legyél a kerti sütögetések királya! 3,5 órás Barbecue Party főzőest vacsorával a Bourbon Kreatív Élménykonyha jóvoltából 2 májusi időpontban!

Bourbon Kreatív Élmény - Konyha
1 5
5 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!

5.190 Ft

Ajánlatkérés

Eredeti Ár Kedvezmény Megtakarítás
9.990 Ft 48% 4.800 Ft
Bourbon Kreatív Élmény - Konyha
1148 Budapest, Fogarasi út 45-51.
06 30 194 9522
bourbonkonyha.hu/fooldal

Akció Leírása

Nyűgözd le barátaidat fantasztikus sültekkel, tanuld meg a grill és a BBQ közötti különbséget!

A barbecue és a grill kifejezések számunkra egy és ugyanazt jelentik, ám ez valójában nem így van!

Itthon a két kifejezést lassan egymás szinonimájaként használják, sőt, a grillezést lassan kiszorítja a BBQ-nak is rövidített barbecue, a két sütési mód azonban nemhogy nem ugyanaz: homlokegyenest ellentétes eljárást jelentenek!

A tipikus barbecue lassú, jóval hosszabb, alacsonyabb hőmérsékleten (80-120 Celsius-fok) készül. Általában olyan nagy, sokáig sülő koncok elkészítésére szokták használni, amelyeknél a nagyon magas direkt hő (amit grillnél kap a hús) hamarabb odaégetné a hús külsejét, mint hogy az rendesen át tudjon sülni. A barbecue-nál a hús először inkább lassan sül, párolódik és csak a végén pirítják meg.

Barbecue főzőest

A barbecue eredete

Ez a sütési mód a leghagyományosabb formájában egy méretes gödör ásásával kezdődött, amiben tüzet raktak, majd fölé került a hús. Kisebb malac, közepes kecske vagy egy egész sertésborda. Ezt levelekkel letakarták és pár óráig sütötték-füstölték. Mire elkészült, a hús omlós, szálaira szedhető lett, az íze pedig erősen füstös aromát kapott, sokkal füstösebbet, mint a grillezett hús.

A gödrös megoldást ma már a legtöbb helyen elhagyják és a klasszikus amerikai tűzhelyek grillezésre és barbecue-ra is alkalmasak. A barbecue méretesebb tűzhelyet kíván, nemcsak azért, mert jóval nagyobb húsokat sütnek rajta, hanem azért is, mert a sütéshez a parazsat a tűzhely egyik oldalán rakják meg és a másik felére teszik az állatot, így az indirekt, gyengébb hő nem égeti meg.

Mivel a barbecue-ra eleve szárazabb húsokat szokás kiválasztani és a hosszabb sütési idő tovább szárítja őket, a barbecue-húsok jellegzetes kísérője valami szósz; ezt gyakorta a sütés végén kenik a húsra, de szokták mellé is adni.

A kurzus során szabadtéri tüzet nem raktok és nem kerti grillen sütitek az ételeket, inkább megtanulhattok néhány olyan pácot és előkészítési módot, melyet egy kerti parti alkalmával még tovább tökéletesíthettek!

A menü

  • Coleslow, amerikai káposztasaláta
  • BBQ oldalas és csirkeszárny és pácok
  • Steak burgonya egyszerűen
  • Ajándék desszert: amerikai Apple Pie
1148 Budapest, Fogarasi út 45-51.
06 30 194 9522

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

3,5 órás Barbecue Party főzőest vacsorával a Bourbon Kreatív Élménykonyhán. A menü: Coleslow – amerikai káposztasaláta, BBQ oldalas, csirkeszárny és pácok, steak burgonya egyszerűen és ajándék desszert: amerikai Apple Pie. A kurzust Kovács Andrea hobbiséf tartja

Fontos

Beváltható: 2015.05.20.-ig
Az Alkupon megvételét követően azonnali előzetes bejelentkezés szükséges telefonon Alkupon kódjaid megadásával: 06 (30) 748 2010 • Választható időpontok: 2015. május 18. vagy 20., 18:00 óra • Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére