9.200 Ft helyett 6.990 Ft: Kirándulás a szecesszió földjén, buszos utazás 1 főre, vár Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Szeged, Palics és Szabadka, a századfordulós építészet remekei

Pannonia Program- és Utazási Iroda
1 5
4.4 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

6.990 Ft

Ajánlatkérés
Pannonia Program- és Utazási Iroda
1036 Budapest, Kolosy tér 2.
info@pannoniatravel.hu
+ 36 30 / 592-6107
+ 36 1 / 341-3682
www.pannoniatravel.hu

Az ajánlat leírása

Fantasztikus élmények az építészet és a kultúra szerelmeseinek a szecesszió földjén

A Duna és a Tisza közének kevésbé ismert, bár nagyon látványos különlegességeit ismerheted meg ezen a fantasztikus kiránduláson. Az azonos sors, az egységes fejlődési szakasz Kecskeméttől Szabadkáig számtalan tetszetős szecessziós épülettel gazdagította ezt a tájat. A századforduló a magyar építészet egyik kimagasló korszaka, az iskolateremtő Lechner Ödön független, premodern építészete az Unesco világörökségi cím várományosainak körébe tartozik.

A mester arra törekedett, hogy egyedi, az addigi stílusoktól eltérő, a historizmus formáitól különböző sajátosan magyar stílust hozzon létre, amely évtizedekig hatott tanítványaira, az őt követő újabb építészóriás generációra.

A kirándulás első állomása Kecskemét, ahol a Cifra palotát és a Lechner Ödön által tervezett városházát nézitek meg kívülről, majd következik Kiskunfélegyháza, ahol a városháza épületét tekintitek meg szintén kívülről. Ezután dél felé veszitek az irányt és Szegeden lesz a következő megálló.

Szegeden az 1879 évi nagy árvíz utáni újjáépítés számos épületén találkozunk a szecessziós stílusjegyekkel. A városnéző séta során a Reök-palotát és az Ungár–Máyer–palotát keresitek fel. Röszkénél lépitek át a szerb-magyar határt.

Az első szerbiai megálló Palicson lesz. A tóparti séta alatt a Víztornyot, a Vigadó épületét, a Női fürdő épületét és a Zenepavilont csodálhatjátok meg. Délután utatok szecessziós emlékekben leggazdagabb és leglátványosabb városa, Szabadka következik. Először a Városháza dísztermét nézitek meg, amelyet Róth Miksa és Nagy Sándor alkotásai díszítenek. A városnéző séta során a következő megálló a Zsinagóga lesz, majd a Korzón sétálva juthattok el Raichle Ferenc palotájáig, ezzel ér véget a városnéző program.

Szabad program zárja a napot, egy sütemény és kávé elfogyasztása a korzón vagy a híres, szintén szecessziós stílusú Papillon kávéházban méltó megkoronázása lehet a napnak.

A csomag tartalma 1 fő részére

  • Kirándulás a szecesszió földjén: Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Szeged, Palics és Szabadka
  • Autóbuszos utazás
  • Szervezés
  • Magyar nyelvű idegenvezetés és csoportkísérés

Fontos információk

  • Az utazás időpontja: 2016. március 19.
  • Indulás: 6:40 Batthyány tér 7. (86 –o s busz Óbuda felé tartó megállója előtt kb. 50 méterrel)
  • 7:00 Blaha Lujza tér (Corvin Áruház Parkoló)
  • Érkezés haza 21:00 körül

Jó utat kívánunk!

1036 Budapest, Kolosy tér 2.
info@pannoniatravel.hu
+ 36 30 / 592-6107
+ 36 1 / 341-3682

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Kirándulás 1 fő részére a szecesszió földjén: Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Szeged, Palics és Szabadka. Autóbuszos utazás. Szervezés. Magyar nyelvű idegenvezetés és csoportkísérés

Fontos

Beváltható: 2016.03.17.-ig
Az utazás időpontja: 2016. március 19 • Az Alkupon megvételét követő 48 órán belül előzetes bejelentkezés és szerződéskötés szükséges a kuponszám és titkos kód megadásával, telefonon (H-P 12.00-18.00), emailben vagy személyesen: 06 (30) 592 6107, info@pannoniatravel.hu, Kolosy tér 2. (Kolosy piac épülete) I. emelet 11./A • A szerződés megkötéséhez a következő adatokra van szükség: az utazás pontos időpontja, a program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye • Kedvezményes utasbiztosítás (baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás) az irodában köthető • Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére