9 napos nyaralás az Atlanti-óceán gyöngyszemén, az Azori-szigeteken, repülőjeggyel, reggelivel, 4*-os szállással, belépőkkel, programokkal, hajójeggyel, idegenvezetéssel

Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

726.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1143 Budapest, Stefánia út 101-103.
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0214
netida.hu/
Ajánlat kód: 35767

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Strandolj az Atlanti-óceán partján, a csodálatos szépségű Azori-szigeteken!

Időpont

 • 2020. július 17-26.

Az ár tartalmazza 1 személyre

 • TAP/SATA repülőjegyeket illetékkel, 7 kg-os kézipoggyásszal és 23 kg-os feladható poggyásszal, melynek értéke kb 249.000 Ft
 • 8 éjszakai szállást helyi 4*-os szállodákban
 • Reggeli ellátást, a 7. nap egy ebéd
 • Belföldi járatokra a repülőjegyet, illetékkel
 • Légkondicionált autóbusz a körutazás során
 • Belépőjegyek a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • Hajójegy Pico szígetére oda-vissza
 • Magyar nyelvű idegenvezető
 • Egy fő portugál szakvezető

Az ár nem tartalmazza

 • Útlemondási biztosítás 1,5%
 • BBP biztosítás

Felár

 • Egyágyas felár 530 Eur
 • Fakultatív bálnales 75 Eur/fő

Program

1. nap: Budapest - Lisszabon - Terceira

Találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren 14:30 órakor. Elrepülés Lisszabonba 16:20-kor, érkezés a portugál fővárosba 19:10-kor. Pihenő a repülőtéren, közben áttekintés az Atlanti-óceán közepén elterülő, 9 lakott szigetből álló Azori-szigetek természetföldrajzáról, az Azori mikrolemez kialakulásáról és a 3 fő szigetcsoport felosztásáról (Központi-; Nyugati- és Keleti csoport). 21:55-kor repülés Terceira-ra.  Megérkezés éjjel 23:25-kor, majd transzfer a hotelbe.

Éj Angra de Heroismo-ban

2. nap: Angra de Heroismo – a gyarmati idők világkereskedelmének központja

Reggeli után „azonnali fejesugrás” az UNESCO világörökségi főváros, Angra do Heroismo meséinek kifogyhatatlan kincsestárába: A települést Tengerész Henrik alapította 1474-ben, 1534-ben emelték birodalmi városi rangba, illetve püspöki székhellyé. Stratégiai fekvésének köszönhetően a portugál, majd a spanyol gyarmatbirodalmak elsőszámú óceáni logisztikai központjává vált. Itt „futott össze” Amerika, India, Brazília, Peru és Mexikó minden fűszere, kelméje, aranya, gazdagsága… Itt temették el Vasco de Gama öccsét, ez vált II. Fülöp birodalmának óceáni bástyájává, innen zavarták el Sir Francis Drake rettenthetetlen tengeri farkasait, majd az őket követő kalózok és martalócok sokaságát. A kiterjedt reneszánsz óváros ma is a világon egyedülálló épületállományt őriz, amik sétával érhetőek el: Sé katedrális; Paláció dos Capitaes Generais palota; Convento e Igreja de Sao Francisco rendház (ma városi múzeum is). Felkapaszkodás a kolostorudvar botanikus kertjén át a IV. Pedro király emlékműhöz. (A portugál király egyben Brazília első császára is volt, I. Péter néven). A város egyedülálló panorámája és a mögötte magasodó Monte do Brasil hegy fotózása. Látogatás a Furnas do Enxofre okker és méregzöld színű fumarola völgyében (vulkáni utóműködés), rövid fényképszünetekkel a legszebb bikafarmoknál. Koraesti visszaérkezés Angrába, pihenő a hotelben, úszási lehetőség saját strandunkon, vagy az óceánparti medencében. Fakultatív sétalehetőség az óceánparton, a Castelo de S. Sebastiao erődnél. 

Éj Angra do Heroismo-ban

3. nap: Faial az Atlanti-óceán ajándéka

Reggeli elutazás a Központi-szigetekhez (Grupo Central) tartozó Faial-ra, 09:25-kor. Megérkezés után utazás a sziget nyugati csücskébe, az 1957/58-ban kiemelkedett Ponta dos Capelinhos-félszigetre. A hihetetlen, s hihetetlenül friss vulkáni felszínformák fotózása, séták, majd közös és kiadós „expedíciós ebéd”.  Utazás a sziget fővárosába, a 7.000 lakosú Hortára. „Az óceán ajándékaként” dicsért város az 1876-ban indult hatalmas kikötőépítéseknek is köszönhette, hogy 1900-ra a modern óceánjárók és jachtok legfontosabb atlanti „randevúpontjává” vált. 1919-ben a PanAm légitársaság is a várost választotta „félúton” állomásává, így nem csoda, hogy anno, 1944-ben Horta kikötőjében gyülekezett az USA hadiflottája, a Normandiai partraszállást megelőzően. Bejelentkezés a hotelbe, rövid pihenő. Séta a méltán világhírű jacht kikötőben (Marina da Horta), a megannyi, a tengerészek által hagyott üzenet és festmény olvasgatásával. Egy pohárka rum hörpintési lehetőség a Peter Café Sport-ban, a bálnacsont faragványok kiállításának megtekintése. Sétánk folytatása az óvárosban: Az 1696-ben épült Sao Francisco rendház hatalmas épülettömbje; az 1680-ban átadott Sao Salvador templom megtekintése; séta a Santa Cruz erőd 500 éves falainál.  Rövid pihenő a Porto Pim kikötő festőien nyugodt homokos fövenyén, majd fakultatív kocsmázási lehetőség valamelyik tengerész csehóban. 

Éj Hortában

4. nap: Calderától – Picoig

Reggeli után utazás a sziget központi hegyeibe, a Miradouro de Caldeira kilátóhoz. Erőnktől és túra-étvágyunktól függően séta (max. 8 km, kb. 2,5 óra) a 2.000 m átmérőjű, 400 m mély, a tökéletességig szabályos kör alaprajzú és méregzöld Caldeira körül. (Hitetlenkedés, hogy ebben a hortenzia virágzós látványban néhány itáliai vagy holland tájépítő mester keze is benne kell legyen…)     Utazás a kikötőbe, majd áthajózás Pico szigetére, s annak is fővárosába, Madalenába, délután. Kikötés után azonnali utazás az öreg Karmelita kolostorba, ami ma az egyedi verdelho borok és a borászat múzeuma… majd egy helyi borászat meglátogatása: Ismerkedés az UNESCO világörökségi védelem alatt álló pico-i borok készítésének tudományával, majd szemérmes kóstoló és vásárlási lehetőség. A „canadas” (ültetvény-védő bazaltfalak) fényképezése, majd visszaérkezés Madalenába, látogatással az 1500-as években épült Santa Maria Madalena templomnál, a város szimbólumánál. Strandolási lehetőség a kristálytiszta és lágy óceánban.

Éj Madalénában

5. nap: A bálnák birodalmától – Portugália tetejéig

Délelőtti pihenő, óceáni strandolás Madalenában vagy fakultatív 3-4 órás bálnales az Atlanti-óceánon: Pico szigetének festői partjai az Atlanti-óceán „kellős közepén” húzódnak. Ez az óceán halban és emlősben leggazdagabb területe, hatalmas tömegben fordulnak elő delfinek és több bálnafaj is őshonos. A gyors járású csónakokban angolul beszélő tengerbiológus által vezetett program igazi életre szóló élmény: Tenger-biztos ruhát öltünk és a halradarok segítségével előre felderített delfin-és bálna rajok közelébe hajózva figyelhetjük meg a különleges óceáni emlősöket. A program részvételi díja: 75,-EUR/fő.

Kikötés után látogatás a Gruta das Torres lávabarlangban. A 2.351 m magas Pico, Portugália teteje körbeutazása (s egyben a sziget körbejárása) fotószünetekkel a legszebb panoráma pontokon. Ismertetés az óriási csúcs kiemelkedéséről, a vulkáni- és utóvulkáni felszínformákról. Históriák, igaz mesék a bálnavadászat korából (XVIII-XX. század), látogatással Lajes de Pico-ban, a Museo dos Baleeiros bálnavadász múzeumban. Átutazás a szigeten, sok-sok fotószünettel a festői központi úton (EN3), „Portugália teteje” a Pico (Montanha do Pico) északi lábánál. A világon egyedülálló hortenziás mezők és útszélek méltatása… gyönyörködő percekkel… Esti visszaérkezés a szállásra.

Éj Madalénában

6. nap: Sao Miguel szigete: Utazás Atlantiszra

Délelőtti hajózás Faial szigetére, majd elrepülés a Keleti-szigetekhez (Grupo Oriental) tartozó Sao Miguelre, az Azori-szigetek legnagyobb s legnépesebb tagjára, 12:35-kor. Leszállás a fővárosban, Ponta Delgada-ban 13:25 órakor. Vázlatos ismertető a 64 X 16 km méretű „Örökkön zöld” sziget (Mihály arkangyal földje, ahogy a helyiek mondják) földrajzáról, mára 69.000 lakosúra duzzadt fővárosa múltjának fontosabb eseményeiről: Goncalo Velho Cabral a templomosok flottaparancsnokának 1427. évi felfedező útja; az 1546. évi főváros avatás igaz meséi,  nyReggeli után egész napos kirándulás Mihály arkangyal földjének keleti vidékein: Látogatás egy ananász ültetvényen, ahol megismerkedünk az üvegházas műveléssel, a növény különleges fejlődésével, megtekinthetjük a két éves növekedés különböző fázisait, és természetesen kóstolásra, valamint az ananász kultúrkörrel kapcsolatos ajándékvásárlásra is mód nyílik. Utazás a gondosan művelt, szemet gyönyörködtetően zöld növényzettel borított óceánparton. Látogatás és rövid fényképezés a sziget első, történelmi fővárosában, Vila Franca do Campo-ban, sétával a középkori óvárosban.  Továbbutazás kis farmok között a vulkáni utóműködések birodalmába, Furnas körzetébe.  Fényképezés a Lagoa das Furnas (Furnas-itó) mellett, ahol a gyönyörű tó mellett vulkáni utóműködésekkel is találkozhatunk. Ez a terület az „azori Yellowstone”:  Séta a kénes kigőzölgések, iszapfortyogók között, majd a Terra Nostra Park botanikus kertben. Fürdési lehetőség a portugál gyarmati rezidencia kertjében álló, kő kávás, tavirózsákkal benőtt, hatalmas medencében, a vulkáni utóműködés által természetesen fűtött meleg vízben.

Cozido ebéd: A föld mélyén készült, jellegzetes atlantiszi ebédünkben édes burgonya, kukorica, különböző zöldségek és húsok találhatók, a szigeteken megtermő minden fontosabb élelmiszerrel, fűszerrel együtt. Mennyei ízek – igen kiadós mennyiségben.

Feljutás délután a sokszor felhőkbe bújó Miradouro da Lagoa do Fogo kilátópont festői gerincére. Pihenő, az óceán fölé magasodó magashegységi tó (!) felejthetetlen látványának élvezete, rövid sétákkal – vagy 2 órás fakultatív séta (kb. 300 m szintkülönbség 1 irányban) a Lagoa do Fogo félszigetére és erdőségébe.  Koraesti visszaérkezés a fővárosba. Esti szabadprogram.

Éj Ponta Delgada-ban

8. nap: Kráter tavak titkai és a teaföldek illata

Reggeli után kirándulás Sao Miguel Nyugati partvidékére, Sete Cidades-be. A különlegesen szép, érintetlen környezetben fekvő, kristálytiszta vizű krátertó megtekintése. Fotószünetek és rövid séták a szemtelenül festői szerpentin utakon, majd érkezés a kettős tórendszer (a „Kék” és „Zöld” tó együtteséhez) közé épített hídra. Leereszkedés a Lagoa de Santiago szubtrópusi növényzettel benőtt kráterébe (Oda – vissza kb. 1,5 óra, szintkülönbség  kb. 2 X 300 m). Továbbutazás a Laguna do Canario parkolójába, majd séta a varázslatos Miradouro de Boca do Inferno kilátópontra.   Délutáni továbbutazás a sziget É-i partvonalára (ősi erdők és bika farmok között) Gorreana-ba. Európa egyetlen teaültetvényének megtekintése: A festői látványt nyújtó ültetvények fotózása után látogatás a teaüzemben, ahol a szárítás, fermentálás, válogatás, csomagolás különböző műveleteit végzik. Ismerkedés a régi és a modern technológiákkal, gépekkel, majd teakóstoló és vásárlási lehetőség. Hazaúton fényképezési lehetőség Terceira, Sao Jorge és Pico szigeteinek panorámájával (jó idő esetén). Szabad program, felkészülés a hazautazásra, a látottak értékelése.

Éj Ponta Delgada-ban

9. nap:  Strandunk az Atlanti-óceán esti hazaindulással

Nagyon kései reggeli és kijelentkezés szobáinkból. A szerencsés menetrendnek köszönhetően, többféle választási lehetőség az egyéni, fakultatív programokból:

1./ Séta, vásárlási és pihenő lehetőség Ponta Delgada belvárosában;

2./ Hotelünk szolgáltatásainak élvezete: Belső medence, jakuzzi és wellness;

3./ Kerékpáros látogatás a közeli Sao Roque nyaraló és strand negyedben;

4./ Látogatás Sao Roque valamelyik óceáni (fekete homokos) strandján helyi busszal vagy taxival;

5./ Választható hajókirándulás, előzetes foglalás szerint.

Bármerre is jártunk – találkozás hotelünk recepcióján 16:30 órakor. Utazás a nemzetközi reptérre, majd elrepülés Lisszabonba 19:15-kor. Éjszakai átszállás, hazaérkezés a 10. napon reggel 05:00 órakor.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1143 Budapest, Stefánia út 101-103.
Netida Travel Utazasi Iroda
1143 Budapest, Stefánia út 101-103.
1143 Budapest, Stefánia út 101-103.
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0214

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

9 napos nyaralás az Atlanti-óceán gyöngyszemén, az Azori-szigeteken, repülőjeggyel, reggelivel, 4*-os szállással, belépőkkel, programokkal, hajójeggyel, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére