9 napos körutazás Jordániában és Izraelben, repülőjeggyel, illetékkel, 3-4*-os szállásokkal, félpanzióval, belépőkkel, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 37284
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

510.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 37284

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Vár a Wadi Rum sivatag, Petra és Tel-Aviv!

Időpont

  • 2021. november 7.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A repülőjegyet illetékkel és személyenként 1 db max. 40x30x20cm-es kisméretű kézipoggyásszal (melynek érteke: kb. 60 000 Ft*)
  • Az elhelyezést helyi 3-4* szállodákban, kétágyas szobákban
  • A félpanziót (reggeli és vacsora, italok nélkül)
  • A helyszíni közlekedést
  • A megadott programokat belépőkkel
  • A magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • A feladható max. 20 kg-os poggyászt (az ár változhat) kb. 25 000 Ft/db
  • Borravalókat kb. 65 USD/fő
  • Útlemondási biztosítást 1,5%
  • BBP biztosítás

Felár

  • Egyágyas felár 155 000 Ft
  • Ülőhelyfoglalás

Program

1-2. nap: Budapest – Amman – Madaba – Nebo-hegy – Aqaba

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal Jordánia fővárosába, Ammanba. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Ammanban. Másnap Madaba-ba, a „mozaikok városába” utazunk. Következő állomásunk a Bibliából ismert Nebo-hegy, ahol Mózest eltemették. II. János Pál pápa a szentföldi útja során, 2000-ben meglátogatta a hegyet és egy olajfát ültetett a béke jelképeként a bizánci kápolna mellé. Ezután Aqaba felé indulunk, érkezés után szabadidő. Vacsora és szállás Aqabában.

3. nap: Aqaba – Wadi Rum – Petra

Reggeli után folytatjuk utunkat Wadi Rumba, a jordániai sivatag egyik legszebb részére, amelyet a helyiek a „Hold völgyének” is neveznek. Dzsip szafarink keretében megismerkedünk a vörös sivatag leglátványosabb szikláival és homokdűnéivel, ahol több híres film űrbéli jeleneteit is forgatták. Továbbutazás Petrába, vacsora és szállás.

4. nap: Petra - Amman

Reggeli után a csodálatos Petra felfedezésére indulunk. Az 1 kilométer hosszú, hatalmas sziklákkal szegélyezett, szűk kanyonban vezet utunk egészen a „Kincsesház”-ig, mely sokak számára Jordánia jelképe. Ez a romváros mindenki által ismert látnivalója, a rejtélyes, sziklába vésett sírtemplom, de emellett még számtalan kisebb-nagyobb sziklasírt, templomot, egy amfiteátrumot és egy kolostort is láthatunk a régészeti területen, ahová egy 800 lépcsőből álló, meredek ösvény vezet. Programunk végeztével visszautazunk a fővárosba. Vacsora és szállás Ammanban (2 éj).

5. nap: Amman – Jerash – Ajloun

Reggel városnézés Ammanban: citadella, Archeológiai Múzeum, római színház, új városrész. Majd kirándulás Jerashba, ahol a római idők emlékeit keressük fel. Legfontosabb látnivalók: Hadrianus diadalíve, hippodrome, déli kapu, Zeusz temploma, déli színház, ovális fórum, Cardo Maximus, déli Tetrapülon, az egykori katedrális, a Nymphaneum, Propülaia, Artemisz temploma és az északi színház. Utunkat folytatva a keresztes háborúk egyik kiemelkedő erődítményét, az Ajloun-i Ayyubid várat keressük fel, mely ékes példája az iszlám építészetnek. A vár fő funkciója a kereskedelmi útvonalak védelmezése volt, de jelentős szerepet játszott a keresztesek legyőzésében is. Vacsora Ammanban.

6. nap: Amman – Allenby – Jerikó – Holt-tenger

Reggeli után az Allenby hídhoz utazunk, majd a határon átlépve a Qumran barlangokhoz indulunk, ahol a holt-tengeri tekercseket megtalálták. A Holt-tengernél az időjárás függvényében fürdési, mártózási lehetőség, majd továbbutazunk Jerikóba. Ellátogatunk a város fölé magasodó Jabal al-Qarantal hegyre, ahol a hagyomány szerint 40 napig tartó böjtje után megkísértette Jézust a sátán. A hegy oldalában számos barlang található, a sziklafalra pedig ortodox szerzetesek építettek kolostort. Vacsora és szállás Betlehemben.

7. nap: Betlehem – Jeruzsálem

Délelőtt a város legfontosabb építményét, a Születés templomát keressük fel. A hagyomány szerint a templomot a Jézus születési helyének tartott barlang fölé emelték. Ezután Nyugat-Jeruzsálembe utazunk, ahol megnézzük a Parlament (Kneszet) épületét és a híres 7 karú menórát, Izrael állam jelképét. Kirándulásunkat Ein Karemben folytatjuk, amely régen egy hangulatos falucska volt, de mára már Jeruzsálem déli részéhez tartozik. A legenda szerint itt született Keresztelő Szent János. Megnézzük a Szent János templomot. Ezután visszautazunk Betlehembe, vacsora a szállodában.

8. nap: Jeruzsálem

Reggeli után egész napos kirándulás Jeruzsálembe. Napunkat az Olajfák hegyén kezdjük, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az aranyló városra. Lesétálunk a Gecsemáné-kertbe, majd a hegy lábánál Szűz Mária sírját is megnézzük. Az óváros kapuján belépve a zsidó negyedbe érkezünk, ahol megnézzük a Siratófalat és a Sziklamecsetet. Utunk a Via Dolorosán folytatódik, megállunk a keresztút állomásain, sétánkat a Golgota hegyén, a Szent Sír templomnál fejezzük be. Innen a jeruzsálemi óváros déli részén található Sion hegyre megyünk, a Nagyboldogasszony bencés apátságot nézzük meg (kívülről) és Dávid király sírját, valamint az Elszenderülés bazilikát. Vacsora a szállodában.

9. nap: Tel-Aviv – Budapest

Reggeli után Tel-Avivba látogatunk, majd megnézzük Jaffa óvárosát és a kikötőt. A menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

9 napos körutazás Jordániában és Izraelben, repülőjeggyel, illetékkel, 3-4*-os szállásokkal, félpanzióval, belépőkkel, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére