9 napos körutazás Bulgáriában és Törökországban, busszal, félpanzióval, 3-4*-os szállásokkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 44500
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

409.000 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 44500

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel a Balkán misztikus világát!

Időpontok

 • 2024. Július 15 - 23.: , 409.000 Ft
 • 2024. Szeptember 08 - 16.: , 439.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
 • Félpanziós ellátást
 • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
 • Fix ülőhelyet az autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Felszállási lehetőséget 15 magyar nagyvárosból
 • Magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

 • Utasbiztosítást
 • Belépők ára: kb.: 6 € + 22 BGN + 2825 TRY

Felár

 • Egyágyas felár 119.000 Ft

Program                  

1. NAP: BUDAPEST – SZERBIA – BULGÁRIA – SZÓFIA

Ingyenes, kora reggeli transzferek indulnak Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindkét útvonalon további felszál­lási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után az M5-ös autó­pályán haladunk dél felé. Kecskeméten, Kiskunfélegyházán és Szegeden is fel lehet szállni, majd határátlépés Szerbiába. Átutazunk az országon és délután érkezünk Bulgáriába. Szállás Szófiában ****-os hotelben.

2. NAP: SZÓFIA – RILA – KAVALA

Reggeli után – mivel kirándulásunk visszaútján lesz a szófiai gyalogos városnézés –, ezen a napon csak egy buszos köruta­zás szerepel programunkban, mely során megnézzük Szófia leg­főbb nevezetességeit. Ezután elhagyjuk a fővárost és az ország leghíresebb műemlékéhez, a Rilai Kolostorhoz buszozunk, mely az UNESCO Világörökségei közt is megtalálható. A meseszép kolostort a X. század környéken remeteségbe vonult Rilai Szent János követői alapították. Ennek megtekintése után elhagyjuk Bulgáriát és Görögországba lépünk át, és Kavala melletti szállá­sunkra utazunk (2 éj). Lepakolunk a szállodába, majd napozási fürdési lehetőség a tengerparton.

3. NAP: KAVALA – PHILIPPI – KAVALA

Reggeli után Philippibe megyünk azokkal, akik kíváncsiak az egyik leghíresebb ókori emlékhelyre. Akik inkább a pihe­nést választják, azok ezen a napon fürödhetnek, napozhatnak. Philippit az i.e. IV. században alapították. Archeológiai emlékei miatt az UNESCO Világörökségei közé is bekerült. Megtekintjük az ókori emlékeket. Legalább ilyen híres a közelben zajlott csata, melyet Antonius vívott Brutus és Cassius ellen. Shakespeare drá­májában is megemlítik: „Filippinél találkozunk”. Azóta is a döntő csatára utaló szállóige lett ez a mondat. Az ókori emlékek meg­tekintése után Kavalába utazunk. Fő látványosságai; a 500 éves vízvezetékrendszer, a Városháza és a város fölé magasodó erőd. Programunk befejeztével visszautazás szállásunkra, és a nap további részében pihenés a tengerparton. Szállás.

4. NAP: KAVALA – TRÓJA – BURSA

Reggel elhagyjuk Kavalat, majd Görögországot, és Törökországba utazunk. Átkelünk a Dardanellák szoroson és az ország egyik leg­ismertebb történelmi emlékét keressük fel, ez Trója (török neve: Truva) mely szintén Világörökség. A település i.e. kb. 3.000 évvel jött létre. Az évezredek során többször lerombolták a várost, majd újjáépítették. Megtekintjük az ásatások során feltárt emlé­keket és a mellette lévő múzeumot. Programunk után folytat­juk utunkat az Oszmán Birodalom első fővárosába, Bursába mely szintén Világörökség. Szállás Bursában.

5. NAP: BURSA – ISZTAMBUL

Délelőtt rövid séta Bursaban. Megtekintjük az Ulu Dzsámit, a Nagy Mecsetet, majd a belvárost. Felkeressük Bursa másik híres épületét a Zöld Mecsetet, melynek homlokzata gyönyörű fehér márványból készült, az imaterem pedig ritka zöld fajanszdí­szítést kapott. Ezt követően továbbutazunk Isztambulba. Még Ázsiában, de már Isztambulban elmegyünk a Çamlica Dzsámit megtekinteni Isztambul legmagasabb dombján. Közelében lévő kilátóról szép rálátás van a Boszporuszra és a városra. A neoklas­szikus épület Ázsia legnagyobbjai közé tartozik 63 ezer fős befogadóképességével, 6 minaretjével. Átkelünk a Boszporusz csatornán így érkezünk vissza Európába és Isztambul központ­jába. Első megállónk a gazdagon díszített Dolmabahce palota megtekintése lesz. Ugyanaz a belső építész tervezte, mint a pári­zsi operaházat. 285 szobája, 46 terme, 6 fürdője mind a szul­tán családjának kényelmét szolgálta. Városnéző programunkat az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Fedett Bazárban (Nagy Bazár) folytatjuk. A világ egyik, ha nem a legismertebb bazárja, melyet 18 kapun lehet megközelíteni és kb. 4.000 üzlet várja az idelátogató helyieket, turistákat. Késő délután elfoglal­juk ****‑os szállásunkat. (2 éj). Vacsora egy közeli étteremben.

6. NAP: ISZTAMBUL

Reggeli után egésznapos városnézés a két kontinensen elterülő Isztambulban. Délelőtt a bizánci építészet csúcsának is tartott, 537-ben emelt Haghia Sofia katedrálisban (ma mecset) kezdünk. Építészetileg úgy jellemezhető, mint az összes akkor ismert épí­tészeti elem tökéletes szintézise. Innen folytatjuk sétánkat az Elsüllyedt Palotához (vagy Bazilika Ciszterna), mely egyike a város alatt húzódó több száz víztározónak. Annyira különle­ges, hogy többek között forgattak itt már James Bond filmet is. Majd a híres Kék-mecsetet tekintjük meg, mely nevét a káprá­zatos kék csempékről kapta. Falai közt iskola, kórház és I. Ahmet szultán feleségének síremléke található meg. Végül a Topkapi Palotát látogatjuk meg, mely az Oszmán Birodalom adminisztra­tív központja is volt. Kertjéből fantasztikus panoráma tárul elénk a Boszporuszra. Este egy vacsorás hajókirándulásra megyünk a Boszporuszon, ahol egy jellegzetes török showt is láthatunk.

7. NAP: ISZTAMBUL – RODOSTÓ – EDIRNE – PLOVDIV

Reggel elhagyjuk Isztambult és Rodostó városába megyünk, hogy felkeressük II. Rákóczi Ferenc emlékházát. A fejedelem 15 évig élt itt kíséretével a szabadságharc után. A kiállítás megtekintése után koszorúzás, majd folytatjuk utunkat Edirnébe, a régi Drinápolyba, mely szintén volt az Oszmán Birodalom fővárosa. Felkeressük a Szelim mecsetet, melynek 70 m-es minaretje Törökországban a legmagasabb. Közelében található az Eski mecset. Nagyon hangu­latos a belváros is. Itt sétálunk, majd továbbmegyünk Bulgáriába. Szállás ****-os hotelben Plovdivban.

8. NAP: PLOVDIV – SZÓFIA – NIS

Reggel kezdjük Bulgária egyik legkülönlegesebb városá­nak megtekintését, ez a plovdivi városnézés. A települést idő­számításunk előtt alapították. Főként a római kori emlékeket, továbbá a fából készült, és a reneszánsz stílusú hazákat tekint­jük meg. Plovdiv öregebb, mint Athén vagy Róma. A világon az 5., Európában a legrégebbi városnak tartják, amelyben folya­matosan éltek emberek. A régészeti feltárások során több cso­dálatos épületet került felszínre: egy látványos stadion, pogány templomok, gyönyörű amfiteátrum, termálfürdők, arisztokrata házak és vízvezetékek. A település legrégebbi műemléke az ókori trák erőd, ugyanebből az időből származik az antik főtér, a II. szá­zadból pedig a római amfiteátrum. Városnézésünk során meg­lepődünk, hogy milyen gazdag történelmi emlékekben Plovdiv. A várost elhagyva a következő megállónk Szófia. Mivel utunk ele­jén, a buszos városnézés során több látnivalót megtekintettünk már, most csak az elmaradt belvárosi sétát pótoljuk. Ekkor tud­juk megtekinteni a Szent Sofia templomot és az Alekszander Nyevszkij katedrálist, mely egy kijevi fejedelem nevét viseli. A templom az oszmán birodalom alóli felszabadításban ele­sett orosz katonáknak állít emléket. Látványos a Parlament és a Nemzeti Balett és Operaház épülete is. Sétálunk a Vitoska sétá­lóutcán, ahonnan mesés rálátásunk lesz a város fölé magasodó Vitosa hegyre. Természetesen a nap során lesz szabadidőnk is, amikor emléktárgyakat tudunk vásárolni. Délután hagyjuk el a bolgár fővárost és Szerbiába utazunk, ahol a szállásunk lesz.

9. NAP: SZERBIA – SZENDRŐ – SZEGED – BUDAPEST

Folytatjuk utunkat Szerbiában. Útközben megállunk egy érde­kes várnál. A szendrői vár Szerbia egyik legjobb állapotban maradt erődítménye. Megtekintjük a várat és közben fotókat készíthetünk az alattunk kanyargó folyóról. Ennek a várnak ost­roma közben halt meg Kinizsi Pál. Várlátogatásunk után foly­tatjuk utunkat és a határátlépést követően Szeged érintésével utazunk Budapestre. A fővárosba történő érkezés a határát­lépéstől függ. Terveink szerint 21 óra körül várható. Útközben, illetve Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Jó utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

9 napos körutazás Bulgáriában és Törökországban, busszal, félpanzióval, 3-4*-os szállásokkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
29 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére