9 napos körutazás Erdélyben, reggelivel, egy csángó lakomával, buszos utazással, idegenvezetéssel – vár Kolozsvár, Nagyvárad, a Gyilkos-tó és más tájak

Ajánlat kód: 33645
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

212.700 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 33645

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd Erdély mesés szépségét, történelmi városait és csodálatos tájait egy felejthetetlen 9 napos körutazáson!

Opciók

  • 2024. máj. 4-12. A: , 212.700 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Az autóbuszos utazást
  • 8 éjszaka szállást
  • Reggelit
  • A helyi idegenforgalmi adót
  • Az útlemondási biztosítást
  • Az idegenvezetést
  • A felsorolt programokat
  • A székelyderzsi szalonnalakoma költségeit (az erődtemplom belépőjével együtt)

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők
  • Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 510 Ft/nap

Felár

  • Félpanziós felár: 47.500 Ft (8 vacsora)
  • Egyágyas felár: 94.500 Ft

Szállás

8 éjszaka 3-4 csillagos szállodákban, kényelmes, kétágyas, fürdőszobás szobákban.
- 1 éjszaka Kolozsváron 4 csillagos szállodában.
- 2 éjszaka Székelyudvarhely központjában 3 csillagos szállodában.
- 2 éjszaka Csíkszeredán 3 csillagos szállodában, melynek wellness-részlegét (élménymedence, szaunák, pezsgőfürdő) egy kisebb összegű térítés fejében használhatják a szálloda vendégei.
- 2 éjszaka Brassóban vagy környékén a következők szerint:
   „A” jelű csoport: egy egyszerűbb 3 csillagos szállodában, mely Brassó központjától kb. 10-15 perc sétával elérhető.
   „B” jelű csoportok: egy 4 csillagos szállodában, amely egy Brassóhoz tartozó hegyvidéki üdülőövezetben található. A szállodának van egy kis beltéri úszómedencéje wellness részleggel, melynek használata ingyenes a szálloda vendégei részére.
- 1 éjszaka Déván 3 csillagos szállodában.

1. NAP: NAGYVÁRAD, KOLOZSVÁR
Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.15-kor. Budapestről az autóbusz 5.30-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Szolnok – Ártánd útvonalon a határmenti Nagyváradra. Nagyvárad a Trianon előtti Magyarország egyik legszebb városa volt, lakóinak több mint 90%-a magyarnak vallotta magát. Látogatás a gyönyörű barokk katolikus székesegyházban, majd séta a belvárosban (pompás szecessziós stílusú paloták).
Továbbutazás a történelmi Erdély határát jelentő Király-hágón keresztül Kolozsvárra, ismerkedés a város híres magyar emlékeivel. Szállás Kolozsváron (1 éj).

2. NAP: TORDAI-HASADÉK, TOROCKÓ, MAROSVÁSÁRHELY
Kora délelőtt könnyű túrázási lehetőség a Tordai-hasadékban, majd Torockóval ismerkedünk. Ezt a magyarlakta települést sokan Erdély legszebb falujának tartják.
A délutáni órákban érkezünk meg Székelyföldre. Városnézés Marosvásárhelyen, a legnagyobb székely városban. A sok szép épület közül kiemelkedik a Kultúrpalota magyaros-szecessziós stílusban épült pompás épületegyüttese. Lehetőség a gyönyörű belső termek megtekintésére is.
Késő délután továbbutazás Székelyudvarhelyre, a szállodai szobák elfoglalása (2 éj).

3. NAP: SZÉKELYUDVARHELY, SZEJKEFÜRDŐ, SZÉKELYDERZS, SZALONNALAKOMA, FEHÉREGYHÁZA, SEGESVÁR
Székelyudvarhely Erdély „legmagyarabb” városa, a lakosság több mint 95%-a ma is magyar. Kora délelőtt egy sétát teszünk a szépen karbantartott belvárosban. A város egyik nevezetessége az a szoborpark, mely a magyar és a székely történelem nagyjainak állít emléket.
Ezután a szomszédos Szejkefürdőre látogatunk, a „legnagyobb székely”, Orbán Balázs egészen különleges, 12 különböző stílusú székelykapuval díszített síremlékéhez.
Késő délelőtt a közeli Székelyderzs falu UNESCO világörökséghez tartozó erődtemplomát nézzük meg. A templom belső falán látható a Szt. László legenda nagyon értékes középkori freskója. A falu lakossága ősi szokás szerint mind a mai napig a bástyákban tárolja a szalonnát. A templomerőd megtekintése után a csoport részt vesz egy ún. szalonnalakomán, ahol más helyi készítésű ételeket is megkóstolhatnak (kolbász, juhsajt, lekvár, tojás, házi kenyér, zöldségek stb.).
Továbbutazás Fehéregyházára, a Petőfi múzeum és emlékpark megtekintése. Rövid pihenő a falu melletti Petőfi emlékműnél, nagy költőnk halálának feltételezett helyszínén. Ezt követően az egykori szász város, Segesvár romantikus, középkori óvárosával ismerkedünk (UNESCO világörökség).

4. NAP: KOROND, SZOVÁTA, GYILKOS-TÓ, BÉKÁS-SZOROS, GYERGYÓSZENTMIKLÓS
Utazás a Gyergyói-medence irányába. Útközben pihenő a fazekasművészetéről híres Korond községben (erdélyi népművészeti tárgyak kirakodóvására), majd séta a szovátai Medve-tó partján. Szováta Székelyföld legnépszerűbb nyári üdülőhelye, a fürdőtelepen gyönyörű villák sorakoznak, melyek jó része még a Monarchia időszakában épült.
A délutáni órákban a Keleti-Kárpátok két természeti csodájával ismerkedünk. Először sétálunk a vadregényes Gyilkos-tó partján, majd a Kárpátok keleti lejtőin leereszkedünk a Békás-szorosba. A Békás-patak szurdokának nincs párja az egész Kárpátokban, drámai hatásúak a 200-300 méter magas, szinte függőleges sziklafalak jó egy kilométeren keresztül.
Késő délután séta Gyergyószentmiklós hangulatos belvárosában, majd továbbutazás a csíkszeredai szállodába (2 éj).

5. NAP: CSÍKSZEREDA, CSÍKSOMLYÓ, GYIMESBÜKK, „EZERÉVES” HATÁR, GYIMESI CSÁNGÓ LAKOMA
Délelőtt Csíkszeredán, Hargita megye székhelyén megnézzük a Makovecz Imre által tervezett gyönyörűszép Milleniumi templomot. A csíkszeredai séta után a szomszédos Csíksomlyóval és annak híres zarándoktemplomával ismerkedünk (a katolikus székelyek vallási központja).
A nap további részében szabad program Csíkszeredán, illetve lehetőség a csíkszeredai szálloda wellness szolgáltatásainak igénybevételére.
Fakultatív program: Kirándulás a Kárpátokba, a Gyimesek vidékére, a gyimesi csángók közé. Gyimesbükkön látogatást teszünk a Rákóczi-várnál és az „ezeréves” határnál, majd részt veszünk egy igazi csángó mulatságon és lakomán (csángó népdalok, táncok, népviselet, ételek, italok). Sok turista számára ez a folklór program az erdélyi utazás legnagyobb élményét jelenti.
Fakultatív program ára: 15.300 Ft (a lakomával együtt) – garantált program.

6. NAP: SZENT ANNA-TÓ, KÉZDIVÁSÁRHELY, ALSÓCSERNÁTON, PRÁZSMÁR
Székelyföld déli részén programunkat egy páratlan természeti ritkaság, a Szent Anna-tó meglátogatásával kezdjük, amely Európa egyetlen nagyméretű vulkáni krátertava.
Ezt követően a Kárpát-medence legkeletibb magyarlakta városába, Kézdivásárhelyre utazunk. A gyönyörűen felújított főtér és a különleges városszerkezet (az ún. udvarterek) miatt sokan Székelyföld legszebb városának tartják Kézdivásárhelyet, Gábor Áron városát.
Székelyföldi utolsó programunk Alsócsernáton faluban lesz, ahol megnézzük Székelyföld leggazdagabb néprajzi múzeumát. A Haszmann testvérek által összegyűjtött kiállítási anyag mennyisége és minősége még a sokat látott utazókat is elkápráztatja.
Búcsú Székelyföldtől, a mai utolsó programunk már Szászföldön vár minket: Prázsmáron a meghökkentően érdekes és impozáns templomerődöt látogatjuk meg (UNESCO világörökség). Veszély esetén a falu teljes lakossága beköltözött az erődfal többemeletes celláiba.
Szállás Brassóban vagy Brassó környékén (2 éj).

7. NAP: SINAIA (PELEŞ-KASTÉLY), TÖRCSVÁR (DRAKULA-VÁR), BRASSÓ
Erdély határától néhány km-re délre, a Kárpátokban, egy Sinaia nevű üdülővárosban, gyönyörű környezetben található a román királyok egykori kastélya, Románia leglátogatottabb turista-attrakciója. A német romantikus várkastélyok mintájára emelt, kívül-belül pazar épületegyüttes Európa egyik legszebb uralkodói rezidenciája. Ezt követően visszatérünk Erdélybe, és a középkori Drakula-várat látogatjuk meg Törcsvár faluban.
A délután nagyobbik részét Brassóban, Szászföld központjában töltjük. Gyönyörű főtere van a városnak, de legnagyobb nevezetessége a híres Fekete templom (Bécstől délkeletre a leglátványosabb gótikus templomnak tartják).

8. NAP: NAGYSZEBEN, GYULAFEHÉRVÁR, DÉVA
Utazás a Fogarasi-havasok lábai mentén Szászföld legszebb városába, Nagyszebenbe. A nagy területen elhelyezkedő óvárost 2007-re remekül felújították, ekkor Nagyszeben Európa kulturális fővárosa volt. A városnézés után szabad program, majd búcsú Szászföldtől, továbbutazás Gyulafehérvárra. Ismerkedés az Erdélyi Fejedelemség egykor virágzó fővárosával, elsősorban annak magyar vonatkozású emlékeivel. A katolikus katedrális a román kori magyar építészet legértékesebb alkotása. Benne található Hunyadi János, Hunyadi László és több erdélyi fejedelem síremléke. A nap zárásaként rövid ismerkedés Déva városával, mely a Kőműves Kelemenről szóló balladából ismert. Szállás Déva városában (1 éj).

9. NAP: VAJDAHUNYAD, TEMESVÁR, ARAD
Délelőtt látogatás Vajdahunyad várában. Az impozáns építmény a régi Magyarország leglátványosabb várkastélya volt, mai formáját nagyrészt a Hunyadiak idején kapta az 1400-as években.
Ezt követően utazás nyugat felé Románia egyik legnagyobb városába, Temesvárra. Ez a város a Trianon előtti Magyarország legmodernebb vidéki városa volt, ma is sok gyönyörű palota emlékeztet arra az időszakra. A városnéző séta során a város díszterein és szép templomain kívül látjuk majd Tőkés László egykori lakóhelyét is, a református lelkészi hivatalt, ahonnan az 1989-es romániai forradalom elindult. A temesváriak élőlánccal vették körül az épületet, így próbálták megakadályozni a Securitatét, hogy elvigyék Tőkés Lászlót és feleségét.
Körutazásunk utolsó állomása Arad városa, közös tisztelgés a 13 vértanú emlékére készített Szabadság-szobornál (Zala György nagyszerű alkotása). Ezután séta a belvárosban, majd hazautazás az Arad – Nagylak – Szeged – Kecskemét útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

9 napos körutazás Erdélyben, reggelivel, egy csángó lakomával, buszos utazással, idegenvezetéssel – vár Kolozsvár, Nagyvárad, a Gyilkos-tó és más tájak

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
36 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére