895.000 Ft helyett 569.500 Ft: Barangolj ősi civilizációk nyomában és úszkálj türkizkék tengerben – 10 napos körutazás Mexikóban, 4-csillagos szállással

Ajánlat kód: 27735
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

569.500 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.( (NINCS SZEMÉLYES ÜGYFÉLFOGADÁS)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 27735

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Légy üdvözölve Mexikóban, a végtelen lehetőségek országában!

A voucher tartalma egy főnek:

  • 10 nap / 9 éj szállás 4-csillagos szállodában (4 éj Mexikóvárosban; 2 éj Meridában; 1 éj Campeche-ben; 1 éj Valladolidban; 1 éj Tulum környékén, a tengerparton)
  • Utazás a helyszínen légkondicionált autóbusszal (a program szerint)
  • Reggeli
  • A felsorolt programok, belépőjegyek
  • Magyar nyelvű idegenvezetés az egész út alatt

Fontos tudnivalók:

  • A csomagár minimum 4 fő jelentkezése esetén érvényes -
    (Részvételi díj (6-16 fő esetén): 468.500 Ft, (4 fő esetén): 569.500 Ft, (2 fő esetén): 895.000 Ft)
  • A csomag nem tartalmazza a BBP- és sztornóbiztosítást
  • A helyszínen külön fizetendő: kilépési illeték (kb. 20 USD / fő); borravaló (kb. 4 USD / fő / nap); ebéd, vacsora igény esetén
  • Külön fizetendő: repülőjegy Budapest – Mexikóváros, Mexikóváros – Merida, illetve Cancun – Budapest között
  • A körutazás végén tengerparti hosszabbítás lehetséges!

Ha fehérhomokos tengerpartra és türkizkék vízre vágysz, vulkánokat akarsz mászni, ősi indián civilizációk emlékeit felkutatni, vagy barlangok cseppkővilágában búvárkodni, jó helyen jársz! Mexikó rendkívül nagy és színes ország. Különböző tájegységei igen eltérőek, mind földrajzilag, mind kulturálisan. Sőt még az őslakosok kinézete és nyelve is különbözik területenként.

Az ország hazánknál 21-szer nagyobb, lakossága pedig kb. 10-szer annyi, mint Magyarországé. A mexikóiak majdnem egynegyede a közel 25 milliós fővárosban, a pezsgő, modern metropoliszban, Mexikóvárosban lakik.

A legkedveltebb üdülőhelyek közé tartozik Cancun és a tőle délre húzódó Maya Riviéra. Fantasztikusan felszerelt turisztikai infrastruktúrája révén évente több millió vendég fordul meg itt. A környék azonban nem csak a luxusszállodákról szól! A közelben a maja kultúra emlékei, korallszirtek, víz alatti barlangok bűvölik el a kíváncsiskodókat.

Íme, a részletes program:

  • 1. nap Mexikóváros - Érkezés Mexikóvárosba, transzfer a szállodába. Szálláshelyünk a városközpontban helyezkedik el. Főtér, a Katedrális, a Nemzeti Palota és Torre Latinoamerica felhőkarcoló megtekintése, melynek felső szintjein kilátó található (4 éj).
  • 2. nap Teotihuacan-bazilika - Reggeli után kirándulás Teotihuacanaba (Nap és Hold piramis, a Holtak Útja és más érdekességek. A teotihuacani kultúra az egyik legjelentősebb mezoamerikai kultúra csodás piramisokkal, amiket később az aztékok zarándokhelynek használtak.), valamint a Guadalupe szűz bazilikához látogatunk el, mely az amerikai kontinens legfontosabb katolikus zarándokhelye.
  • 3. nap Taxco, Cuernavaca - Kirándulás Taxcoba, az ezüst városába, és Cuernavacaba, az örök tavasz városába. Taxco festői szépségű kisváros, mely egy hegyoldalba épült. Szűk, macskaköves utcáin sétálva számtalan ezüstműves műhellyel találkozhatunk. Mexikó a világ legnagyobb ezüsttermelője, és Taxco az ezüstművesség központja. Meg kell még említeni a Santa Prisca templomot, mely a gyarmati barokk stílus legszebb példája. Cuernavaca már az Aztékok és más törzsek által is kedvelt hely volt kellemes éghajlata miatt. A gyarmati idők elején Hernan Cortez is építtetett ide magának egy palotát, melyben ma múzeum van berendezve.
  • 4. nap Puebla, Cholula - Kirándulás Pueblaba és Cholulába. Cholulában található az egyik legnagyobb piramisra épült kis templom. A piramis manapság sokkal inkább dombnak tűnik, mint épületnek, de a benne húzódó kutató tárók és az azokból előkerült leletek egyértelműen bizonyítják, hogy sok eltérő fázisban épült, majdnem ezer éven át. Útközben szép kilátás nyílik a Mexikóvárost övező vulkánokra. Puebla az „angyalok városa”, Mexikó egyik leghangulatosabb gyarmati városa. Rengeteg itt a XVII-XVIII. századi templom, de mégsem olyan zsúfolt, mint a főváros.
  • 5. nap Mexikóváros, Merida - Reggeli után transzfer a repülőtérre, repülés Meridába, Yucatan állam fővárosába, melyet a spanyolok alapítottak a XVI. században. Szállás elfoglalása a városközpontban (1 éj). (Menetrendtől függően esti városnézésre van lehetőség.)
  • 6. nap Merida, Celestun, Campeche - Kb. 1 óra utazás Meridából a 600 négyzetkilométernyi madárrezervátumba. Motorcsónakozás mangrovék között. Flamingók, pelikánok, gémek és más madarak láthatók. Ha szerencsénk van, krokodilokat is megfigyelhetünk. Az egyik forrásnál fürödni is lehet. A motorcsónakos kirándulás után lehetőség nyílik egy finom ebéd elfogyasztására a Mexikói-öböl tengerpartján. Innen tovább indulunk Campeche-be (kb. 3 órás utazás), mely a kalózok városa, szép gyarmati kori város a tengerparton. Az egész óváros az UNESCO világörökség része. Színes kis házak, városfal, erődök, kellemes séták. Szállás Campeche-ben (1 éj).
  • 7. nap Campeche, Edzna, Uxmal, Merida - Reggeli után Edzna felé vesszük utunkat. Edzna egy kevésbé látogatott maja romterület, de semmivel sem kevésbé lenyűgöző, mint bármelyik híres párja, sőt... Innen tovább utazunk Uxmalba, mely a maja Puuc építészeti stílus legszebb remeke. A Puuc stílusra jellemző, hogy az épületek homlokzatát rendkívül gazdagon díszítették faragásokkal, melyek főként különböző isteneket ábrázolnak. Estére visszatérünk Meridába, a korábbi szálláshelyünkre (1 éj).
  • 8. nap Merida, Izamal, Chichen Itza, Valladolid - Reggeli után utazás Izamalba, a sárga városba, ahol többek között egy maja piramisra épült ferences templomot és kolostort nézünk meg. A XVI. században idehozott Szeplőtelen Szűz Mária szobrocska miatt fontos keresztény zarándokhely. A városkában a mai napig áll több maja piramis maradványa. Tovább utazunk egy cenotehez. A cenotek, melyekből számtalan található a Yucatan-félszigeten, barlangszájak, melyekben édesvíz található. Itt lesz lehetőség fürödni is. Délután elérünk Chichen Itza-ba, a maja és tolték kultúra leghíresebb romvárosába. Itt található Kukulcan híres lépcsős piramisa, a Harcosok temploma és még sok-sok érdekes épület. A másfél-két órás idegenvezetés után egy órát utazunk esti szálláshelyünkre, Valladolidba (1 éj).
  • 9. nap Valladolid, Coba, Tulum, tengerparti szállás (hosszabbítás lehetséges!) - Coba volt az egyik legnagyobb maja város a fénykorában (VIII-IX. szd.) de napjainkban csak töredéke van feltárva. Mivel elég nagy területet kell bejárni az egymástól távol levő épületcsoportok között, ezért kerékpárral barangoljuk be a területet. Itt még fel lehet mászni a környék legmagasabb piramisára, a 42 méter magas Nohoch Mulra. Egy órányira van innen Tulum, a maja romváros, mely tengerparti fekvése miatt az egyik legszebb. Este érkezés a választott tengerparti szállodába, innen pihenés a tengerparton, vagy egyéb fakultatív programok.
  • 10. nap Cancun, Budapest - Transzfer a repülőtérre és repülés haza Cancun-ból. A körutazás végén tengerparti hosszabbítás lehetséges!

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.( (NINCS SZEMÉLYES ÜGYFÉLFOGADÁS)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Mexikói körutazás. 10 nap / 9 éj szállás 4-csillagos szállodában, reggeli, helyszíni utazás légkondis autóbusszal, magyar nyelvű idegenvezetés, programok és belépőjegyek egy főnek. Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Fontos

Amennyiben a vendég egyedül utazik, és nem kíván társulni a szálláson, egyágyas felár kerülhet felszámításra

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére