Vitaminban, ásványi anyagokban gazdag köretre vágysz? Kóstold meg a hajdinát!
Bár eredetileg a keserűfűfélék családjába tartozik, a mindennapi életben mégis a gabonafélékhez soroljuk, íze pedig koránt sem kesernyés. Kellemesen fűszeres aromájával nagyszerű kiegészítője az étkezéseknek: köretként, kásaként vagy levesbetétként is használható. Érdemes a főzés előtt kissé megpörkölni és néhány órára beáztatni, így finom dió íze lesz , valamint a főzési idő 20-30 percre csökken. Lisztjéből palacsinta is készíthető, ami a hajdina tulajdonságai miatt kalciumot, vasat, káliumot, foszfort, magnéziumot és B1-, B2-, B3-, B6-, valamint E-vitamint is fog tartalmazni.
Tápanyagtartalom 100 g-ban:
- Energiaérték: 1402 KJ / 335 kcal
- Fehérje: 12,6 g
- Szénhidrát: 71 g
- Zsír: 2,8 g
Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.
Kérdezz az akcióról