8 napos körutazás Szicílián és környékén, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, 3-4*-os szállásokkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 41493
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

489.000 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 41493

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Vegyél részt egy hamisítatlan dél-olaszországi körutazáson!

Időpontok

  • 2024. Július 06 - 13.: , 489.000 Ft
  • 2024. Szeptember 10 - 17.: , 489.000 Ft
  • 2024. Október 11 - 18.: , 489.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A leírt alapprogramot
  • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
  • Reggeli ellátást
  • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
  • A retúr repülőjegy alapárát
  • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
  • Egy kézipoggyászt
  • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (ha igényét foglaláskor jelzi, szabad kapacitás függvénye)
  • Fix ülőhelyet a kinti autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

  • Utasbiztosítás
  • Belépők ára: kb.: 172 € + gasztroprogram

Felár

  • Fakultatív vacsora (7 alkalom) 59 000 Ft
  • Egyágyas szoba felára 112 000 Ft
  • Fakultatív kirándulás a Lipari-és a Volcano szigetekre 25 000 Ft

Program

1. NAP: BUDAPEST – CATANIA

Indulás Budapestről Cataniába. Érkezés várhatóan a délutáni órákban. Egyből Catania felfedezésére indulunk, aminek életét és fejlődését a mai napig az Etna működése uralja. A főtér látvá­nyosságainak (katedrális, Elefántos kút, Városháza, városkapu) megtekintése után buszra szállunk és a további látnivalókban így gyönyörködünk. Szállás Catania környékén. (2 éj)

2. NAP: TAORMINA – ETNA

Reggeli után Taorminába utazunk. A magas szirtre épült város szépségét az adja, hogy főteréről és a Görög Színháztól csodás kilátás nyílik a tengerre, és az Etna felé. Érthető, hogy Csontváryt is megragadta a látvány. A szabadidő keretében megkóstolhat­juk a tipikus szicíliai édességeket, a mandulás sütit vagy a canno­lót, miközben a nagyon hangulatos főutcán sétálunk. Taorminát elhagyva elmegyünk a sziget talán legismertebb látványosságá­hoz, a ma is működő vulkánhoz, az Etnához. Autóbusszal felme­gyünk a hegy feléig, majd felvonóval magasabbra kapaszkodunk, végül terepjáró járművekkel a kráterekig utazunk. Helyi vulkano­lógus vezetésével bepillantást nyerünk a legutóbbi kitörések történéseibe. A jegyeket előre meg kell rendelnünk. Ha valaki nem szándékozik feljönni az Etnához, annak azt jelentkezéskor közölni kell, hogy a jegyet ne vegyük meg számára. Utólagosan ezt módosítani nem tudjuk. E meseszép természeti világörökség bejárása után szállásunkra vissza buszozunk.

3. CATANIA – PIAZZA ARMERINA – AGRIGENTO

Reggeli után a sziget nyugati felébe indulunk. Útközben fel­keressük Piazza Armerina római kori villáját. A belső díszítést adó mozaikokat a villára földcsuszamlás miatt rázúduló sárré­teg őrizte meg az utókor számára. A meseszép mozaikok után egy érdekes természeti látványosságot keresünk fel. A „Törökök lépcsője” egy különleges mészkősziklás tengerparti látványos­ság, melyet érdemes le is fényképezni. Ezután bemegyünk Agrigentóba. Szicília egyik leghíresebb régészeti látványossága a Templomok völgye a Világörökség része, sőt az egyik templom stilizált változata az UNESCO Világörökségeinek szimbóluma is lett. Kr. e. az V. században készültek el ezek a dór stílusú görög templomok. Megtekintésük kis túrával lehetséges. (A legismer­tebb szicíliai látványosságok megtekintése csak helyi vezetővel lehetséges). Szálláshelyünk Agrigento környékén lesz.

4. NAP: AGRIGENTO – MONREALE – PALERMO

Reggel elhagyjuk Agrigentót és tovább utazunk észak-nyugat Szicíliába. Első megállónk a „Király-hegy”, vagyis a Monreale, mely szintén az UNESCO Világörökség része. A belső mozaikdíszítéssel rendelkező katedrálist, a bencés kolostort és az érseki palotát alkotó épületegyüttest keressük fel. A házak külső és belső vonalai nagyon szigorú szabályok szerint kerültek kialakításra, figyelembe vették az építészet, az asztronómia, geometria elveit és magát a Szentírást is. A katedrálison belül mesés, főként arany mozaikok láthatóak. A díszített falfelület mérete kb. 6.500 m2. Késő délután érünk Palermóba, aminek történelmi városközpontja szintén a Világörökség része. Szállásunk Palermóban.

5. NAP: PALERMO – CEFALÚ

Reggeli után elhagyjuk a szállodánkat, és felfedezzük Palermót. Megtekintjük a Normann Palotát, majd a gyönyörű katedrá­lis felé vesszük az irányt, ezt követően a Piazza Pretoriát és a Quattro Cantit nézzük meg. Sétánk végén pedig a Teatro Massimo impozáns épülete vár még ránk. Palermótól a kapu­cinus szerzetesek temetkezési helyével, a katakombákkal búcsúzunk. Lesz szabadidő vásárolni és ebédelni, élvezni a város hangulatát. Ezt követően, idegenvezetőnkkel kelet felé folytat­juk a programot. A középkori hangulatú Cefalú városában fel­keressük a Szűzanyának épített, XII. századi, a Világörökségi Listán is szereplő katedrálist. Az arab-normann stílusú épületek közt, szűk, kis sikátorok, kőbevájt mosodák mellett haladunk el. Csodaszép tengerpart teszi még érdekesebbé a városkát. Este érjük el szállásunkat Milazzóban (3 éj).

6. NAP: LIPARI – VULCANO

Reggel Milazzóból hajóval indulunk a Lipari- és a Volcano szige­tekre. Ezek a szigetek az UNESCO Világörökségei közé tartoznak. Transzferünk a szállodából kivisz a kikötőbe, majd áthajózunk először Liparira, a Marina Corta kikötőbe. 37 km2-es területé­vel a szigetcsoport legnagyobbika, mely régebben a vulkáni üveg kereskedelméből szerzett bevételt, ma már a turizmus­ból él. Jelentős a horzsakő kitermelés is a vidékén. Központja a hangulatos kisváros, Lipari, mely egy normann korabeli templommal és egy régészeti múzeummal is büszkélkedhet. Szintén itt található a várhegy, ahol egykoron az ősi akropo­lisz állt. Ezt követően ismét hajóra szállunk és tovább utazunk Vulcanóra. A rómaiak szerint ez a sziget volt a tűz istenének lak­helye. A szigeten számos kénes iszapfürdőt találhatunk, ezeket a kikötőből sétával érhetjük el. Vulcano két kiváló stranddal is büszkélkedhet. Ezek érdekessége, hogy az egyik sárga, a másik fekete homokkal borított. A szabadidő alatt beülhetünk egy olasz kávéra egy hangulatos kávézóba, de arra is lesz lehető­ség, hogy megmártózzunk a Földközi-tenger langyos vizében. Délután visszahajózunk Milazzóba. Fakultatív kirándulás a Lipari- és a Volcano szigetekre: 25.000,- Ft.

7. NAP: PANAREA – STROMBOLI

Délelőtt pihenés, fürdés, ezt követően mindenki eldöntheti, marad strandolni a szálláson, vagy délben elindul velünk egy tartalmas fakultatív kirándulásra a Panarea és a Stromboli szi­getekre. Panarea a Lipari-szigetek legkisebbje, az egyik leg­felkapottabb mediterrán üdülőhely. A legszebb pontja a Cala Junco-öböl, melynek közelében található a Cala degli Zimmari strand. Ezután áthajózunk Strombolira, mely a Lipari-szigetek közt a legismertebb, a 900 méter magas, működő vulkánjával. A világ egyik legaktívabb vulkánjáról van szó, amelynek kitö­réseit Stromboli-típusú vulkánműködésnek nevezik. Stromboli mély vizei is nagyon kedveltek a búvárok körében. A szige­ten két falu található, Stromboli és a sokkal kisebb Ginostra, ami még ma is egy csendes halászfalu, hiszen a turisták csak alig-alig látogatják. A két települést nem köti össze út, egyik­ből a másikba csak csónakkal lehet átmenni. Stromboli szigetét mindössze 350 ember lakja. Programunk végeztével indul vis­sza a hajónk a szárazföldre és onnan transzfer vissza a szállo­dánkba. Útközben láthatjuk a Stromboli füstölgő vulkáni kúpját. Fakultatív Panarea és Stromboli szigetek kirándulás: 70 € (Jelentkezés a helyszínen). A Stromboli egy aktív vul­kán. Esetleges kitörése befolyásolja, módosítja programunkat.

8. NAP: MESSINA – CATANIA – BUDAPEST

Reggel elhagyjuk Milazzot, a mai programunkat Messinában kezd­jük. A városról elnevezett szoros mellé épült település fő látványos­ságai a Harangtorony, a katedrális és a kikötő. Sétánk után délnek indulunk Cataniába. Menetrend függvényében hazarepülünk. A Liszt Ferenc Repülőtérre várható érkezés a késő délutáni/esti órákban.

Jó utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

8 napos körutazás Szicílián és környékén, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, 3-4*-os szállásokkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
33 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére