8 napos körutazás Pugliában, az olasz csizma sarkában, busszal, reggelivel, 3*-os szállással, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 40571
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

164.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 40571

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Pugliát, a Trullók hazáját!

Időpont

  • 2022. szeptember 24.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazást
  • 7 éjszaka szállást 3*-os hotelben
  • Reggelit
  • Idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők
  • Üdülőhelyi illeték: 4.900 Ft/fő
  • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás:480 Ft/fő/nap (80 év alatt)
  • Útlemondási biztosítás: részvételi díj 2,5%-a

Felár

  • Vacsora felár (7 alkalom): 29.900 Ft/fő

Program

1. nap: Indulás a hajnali órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Este a szállások elfoglalása Riminiben.

2. nap: Folytatjuk utazásunkat az olasz csizma sarkába. Útközben Abruzzo tartomány legszebb városában, Atriban teszünk egy sétát. Látnivalói közül kiemelkedik a Santa Maria Assunta-székesegyház, az Acquaviva család hercegi palotája, a Civic színház és egy csodálatos kilátóterasz, ahonnan panoráma nyílik az Adriai-tengertől a Gran Sasso-csúcsokig. Ezt követően tiszteletünket tesszük Pio Atya sírjánál, San Giovanni Rotondo-ban, mely Olaszország egyik legfontosabb zarándokhelye. Este a szállásunk elfoglalása Monopoli környékén.

3. nap: Délelőtt Puglia gyöngyszemét, a trullok földjének fővárosát, Alberobellot tekintjük meg. Jellegzetes kúp formájú, kunyhószerűen felhúzott mészkőből épült lakóházairól híres e régió. Séta a hangulatos utcákon, ahol egy-egy kávézóba vagy trattoriába betérve belülről is szemügyre vehetjük az építészeti csodákat. Később egy másik híres trullo falut. Locorotondot fedezzük fel, ráadásul a legfinomabb pugliai borokat és kitűnő minőségű olívaolajakat is kóstolhatunk itt. Délután Puglia egyik legromantikusabb városkájában Polignano a Mare-ban jut időnk egy kis tengerparti élvezetre és fürdőzhetünk a kristálytiszta vízben. A meredek kőszirtekre épült városka óvárosa nagyon hangulatos, arab, bizánci és spanyol múlt nyomait őrzi.

4. nap: Délelőtt látogatás Castellana barlangjaiba, amelyeket egy földalatti folyó és Olaszország legnagyobb barlangképződménye hozott létre. Ezután az olaszok rejtett kincsét, Matera ősi települését fedezzük fel. A szakadék mellé, a sziklákra felhúzott és templomtornyokkal gazdagon díszített Matera a fotósok álma. A különleges hangulatú város a kőbe vájt földalatti “Sassi” házairól híres. Jónéhány mozifilmben tűnnek fel jellegzetes utcái, épületei, leghíresebb közülük a Mel Gibson által itt forgatott Passio.

5. nap: Délelőtti úti célunk Lecce, a tartomány legszebb városa, a barokk ékköve. Dél Firenzéjének is nevezik, mert annyi műemlék maradt fenn itt az elmúlt századokból: a Piazza Sant’ Oronzo, a Dóm tér, a Santa Chiara bazilika, Palazzo del Governo mind-mind a helyi kőfaragók keze munkáját dicsérik. Később Gallipoliba látogatunk. A város két részre oszlik, egy nyüzsgő, forgalmas modern városra és egy hídon keresztül megközelíthető nyugodtabb, várfallal körülvett óvárosi részre, ami mellett a tengeren halászcsónakok ringatóznak. Délután fürdési lehetőség az „Európai Maldívként” emlegetett Porto Cesareo és Punta Prosciutto közötti festői tengerparton.

6. nap: Felkeressük a híres „fehér várost”, Ostunit. keressük fel. A tengerpart menti síkságból kiemelkedő dombra épült sikátoros óváros, az ősi fehérre meszelt házak együttese a dombtetőn álló katedrálissal – nem egy könnyen felejthető látvány. Fehérre festett házai már messziről ragyognak a napsütésben. Ráadásul az óváros bebarangolása közben időnként a környező táj panorámáját is élvezhetjük. Látogatást teszünk Tarantoba, a „két tenger városába”. Nevét onnan kapta, hogy óvárosa két öböl közötti kis szigeten fekszik. Fő látványosságai az óváros és benne a San Domenico Maggiore 13. századi templom, a 11. századi dóm, a San Cataldo 10. századi katedrális, a 15. századi Aragóniai kastély, melyet a törökök ellen építettek és Via Appia oszlopai.

7. nap: Utazás Puglia tartomány székhelyére, Bariba, mely a Római Birodalom jelentős kikötője volt. Szent Miklós hamvainak 1087-ben való ideérkezésével lett az egyik legjelentősebb európai keresztény vallási központ és zarándokhely. Meglátogatjuk a San Nicola templomot, az óváros sikátorain keresztül elsétálunk II. Frigyes várához, a város Dómjához. Este a szállás elfoglalása Riminiben.

8. nap: Délelőtt kirándulás San Marinoba, Európa legrégebbi és legkisebb köztársaságába. A kormányzósági palota, a szűk utcák, a csipkés várfalak és az erődtornyok mind-mind a középkort idézik. Szabadidő, vásárlási lehetőség, italkóstoló, majd hazaindulás. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel, érkezés Magyarországra éjfél körül.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

8 napos körutazás Pugliában, az olasz csizma sarkában, busszal, reggelivel, 3*-os szállással, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére