8 napos körutazás Marokkóban, repülőjeggyel, illetékkel, félpanzióval, 4*-os szállással, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 41492
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

599.000 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 41492

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Marokkó mesés kincseit!

Időpontok

  • Május 31 - Június 07.: , 599.000 Ft
  • Szeptember 13 - 20.: , 629.000 Ft
  • Október 18 - 25.: , 629.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A teljes alapprogramot
  • Szállást 4 csillagos szállodákban
  • Félpanziós ellátást
  • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
  • A repülőjegyet illetékkel és csomaggal (ahol külön nincs feltüntetve)
  • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
  • Egy kézipoggyászt
  • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
  • Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

  • Utasbiztosítás
  • Borravaló kb. 5-6 USD / EUR/ nap

Felár

  • Egyágyas szoba felára 96 000 Ft

Program

1. NAP: BUDAPEST – ESSAOUIRIA / CASABLANCA

Menetrend függvényében, várhatóan kora reggel indulás Budapestről autóbusszal Bécsbe, ahonnan átszállással Marokkóba repülünk. Érkezés a késő esti órákban, transzfer a szállodába, majd vacsora. 

2. NAP: EL JADIDA – CASABLANCA

Reggelit követően El Jadida tengerparti városába uta­zunk, és az egykori "Mazagan", portugál városrészben teszünk egy sétát mely az UNESCO a világörökség részét képezi. Innen transzfer Casablancába, a szállásunkra.

3. NAP: CASABLANCA – RABAT – MEKNESZ – FEZ

Reggeli után megnézzük a II. Hasszan Mecsetet, Casablanca meghatározó látványosságát, amely a világ hetedik és Marokkó legnagyobb mecsete. Egyszerre 105.000 hívő fér el a hatalmas épületben. Minaretje a világon a legmagasabb, 210 méteres.  Innen Rabatba utazunk, a fehér császárvárosba, amely adminisztrációs központ is egyben. A különböző építészeti stílu­sok X. századtól kezdve mind-mind nyomot hagytak a városon, melyek egzotikus örökséget hagytak maguk után. A városnézés során kívülről megnézzük a Mechouart (a várost körülvevő bás­tyákat), a Hassan-toronyot és az V. Mohamed mauzóleumot, valamint a Oudaya keretet, ahonnan meseszép kilátás nyílik a folyóra. Egy rövid pihenőre betérünk egy kávéházba is, hogy megkóstoljuk a méltán híres marokkói mentateát. A napunk további részében már Meknesz medinájában barangolunk, mely az UNESCO világörökségi listáján szerepel. A város külön­leges látnivalója a városfal, melyeket a híres Bab Mansour és Bab El Khemis kapuk határolnak. Innen ellátogatunk a Volubilis római kori romjaihoz, mely valaha karthagói település volt, majd római helyőrség – ma Világörökségi helyszín. Innen transz­fer a szálláshelyünkre, mely Fezben lesz.

4. NAP: FEZ

Ezt a napot teljes egészében Fes-nek szenteljük. Első megál­lónk a Borj Nord erődnél lesz, ahonnan páratlan kilátás nyílik a városra. Ezt követően a város Medináját nézzük meg, amely az UNESCO Világörökség részét képezi. Tagadhatatlan, hogy ez az egyik legszebb óváros egész Marokkóban. A hatalmas város­kapuk mellett a különböző „negyedek" is elvarázsolják az itt sétáló turistákat. Különálló egységet képeznek pl. a fazeka­sok, bőrdíszművesek-bőrfestők vagy a kőfaragók kisüzemei és az ezekhez tartozó üzletek. Közvetlen a sikátorokban dolgoz­zák fel az alapanyagokat, így mi is részesei lehetünk a folyama­toknak. Talán a leglátványosabb, ahogy a bőrfestők dolgoznak. Ellátogatunk a zsidó negyedbe is és megnézzük az Aben-Danan zsinagógát és annak temetőjét. A rengeteg látnivaló közül a Bou Inania medresze van a legnagyobb hatással az utazóra. A XIV. században épült iskola az egyik legkifinomultabb mór építészeti remekmű. Az épület saját minarettel is rendelkezik. Szállásunk ezen az estén Fesben lesz.

5. NAP: FEZ – BENI MELLAL – MARRAKES

Reggeli után irány Marrakes. Utunk során a bájos Ifrane és Immouzzer du Kandar síparadicsom mellett haladunk el. Útközben elhagyjuk Beni Mellalt, Khenifrat és Azrout, melyek fontos kézműves központok. Az utazás során az Atlasz hegy­ség vonulataiban gyönyörködhetünk. Megérkezve Marrakesbe felfedezzük a híres Jemaa El Fna teret. Itt és minden délután, egész évben mesemondók, költők, kígyóbűvölők, akrobaták és zenészek lenyűgöző műsorokat adnak ebben a mesés szabadtéri színházban. Ma este különleges vacsorában lesz részünk: a Dar Essalam étteremben, amely elrepít minket az Ezeregyéjszaka meséinek világába. Az étterem a XVII. században épült tradici­onális marokkói stílusban és az évszázadok során is megtartotta hagyományos arculatát. Itt főként a helyi gasztronómia finom­ságait kóstolhatjuk meg, az est során azonban nemcsak az új ízeket élvezhetjük, hanem az élőzenés-táncos műsort is. Vacsora után elfoglaljuk szállásunkat, ahol a következő 3 éjszakt töltjük.

6. NAP: MARRAKES

Reggelit követően Marrakessel kezdünk ismerkedni, melyet Almoravidák (berber eredetű uralkodócsalád) dinasztiája alapította a XI. szá­zad végén. Ellátogatunk a Majorelle kertbe és a Berber múze­umba. A helyet a híres divattervező, Yves-Saint-Laurent karolta fel, így ma már a világ minden részén ismerik. Majd felfedezzük a Medina különböző szukjait, ahol mindenféle portéka gazdára talál: kosarak, szárított gyümölcsök, fűszerek, ruhák, gyapjúból, bőrből készült termékek, szőnyegek, ékszerek és még sok más. Este visszatérünk szállásunkra.

7. NAP: MARRAKES 

Reggeli után folytatjuk Marrakes felfedezését: egy fotószünet erejéig megállunk a híres Koutubia Minaretnél, mely 77 méte­res tornyával tekint a városra. A város Medinája az egyik leg­nagyobb és legnépesebb Észak-Afrikában: utcák, sikátorok és terek labirintusa, melyben lakó- és kereskedelmi területek keve­rednek. Megnézzük a pazar 18. században épült Bahia-palotát és a Mellah negyedben teszünk sétát (zsidó negyed) végül meg­nézzük a Zsinagógát. Szállás, mint előző 2 éjszaka.

8. NAP: MARRAKES – BUDAPEST

A menetrend függvényében, várhatóan a reggeli órákban transzfer a repülőtérre és átszállással Bécsbe repülünk, majd onnan autóbusszal Budapestre utazunk, ahová várhatóan az esti órákban érkezünk.

Jó utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

8 napos körutazás Marokkóban, repülőjeggyel, illetékkel, félpanzióval, 4*-os szállással, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
50 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére