Körutazás Izlandon, repülőjeggyel, illetékkel, helyi buszos utazásokkal, programokkal, idegenvezetéssel – vízesések, bálnales, Reykjavík és a csodás fjordvidék

Ajánlat kód: 33709
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

769.500 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 33709

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Merülj el a természet csodáiban Izlandon! Elképesztő vízesések, gejzírek és fjordok látványában lesz részed!

Opciók

  • 2021. aug. 23-31.: , 769.500 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A repülőjegyeket
  • A reptéri illetéket
  • A helyi autóbuszos közlekedést
  • 7 éjszaka szállást
  • Büféreggelit
  • Az útlemondási biztosítást
  • A felsorolt programokat belépődíjakkal (Perlan-kilátó és múzeum, Arbaer-skanzen, Vidimyri-templom, Petra néni kőgyűjteménye, „hosszú, vörös ház” Djúpivogurban, sétahajózás a gleccserlagúnán, Skálholt templom)
  • Idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 470 Ft/nap

Utazás

Menetrend szerinti közvetlen repülőjárattal, a helyszínen jó minőségű autóbusszal.

Szállás

3 csillagos szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Felár

  • Félpanziós felár: 163.000 Ft (7 főétkezés)

Program

A Magyarországnál alig valamivel nagyobb Izland az északi sarkkör közelében található az Atlanti-óceánban, ott ahol az észak-amerikai és az eurázsiai tektonikus lemezek találkoznak. A földtörténetileg nagyon fiatal sziget ennek a ténynek is köszönheti szépségét, különleges természeti jelenségeit.
A szigeten tett körutazás során látunk majd vulkánokat, kanyonokat, gyönyörű hegységeket egészen különleges formákkal, szép tengeröblöket, vadregényes fjordokat, egészen a tengerszintig lenyúló gleccsereket és nem utolsósorban rengeteg látványos vízesést. Sokszor kelünk majd át érdekes, holdbéli tájakon, és megtekintünk majd olyan geológiai különlegességeket, amiket a legtöbben korábban csak természetfilmekben láthattak. Gondolunk itt például pszeudo kráterekre, geotermikus mezőkre, óriási lávaalakzatokra, gejzírekre, hatalmas jégtömbökkel teli gleccserlagúnákra stb.

1. NAP: REYKJAVÍK, KÉK LAGÚNA

Kora reggel elutazás Budapestről a Wizz Air közvetlen járatával Reykjavíkba. A délelőtti megérkezést követően autóbuszos és gyalogos városnézés a gyönyörű fekvésű városban. A Perlan kilátó meglátogatásával kezdünk el ismerkedni az izlandi fővárossal. Ezt követően a Hallgrims-templom (melynek homlokzata az amerikai űrrepülőgépekre emlékeztet) és a Tjörnin-tó partján álló városháza megtekintésével folytatjuk programunkat. A városnézés után szabadidő a hangulatos sétálóutcákon, illetve lehetőség múzeumlátogatásra, vagy:
Fakultatív program: Kék Lagúna
Kirándulás a Reykjavík közelében található híres geotermikus fürdőbe, melynek vízhőmérséklete 38 Celsius fok körül van télen, nyáron.
A fakultatív program ára: 37.000 Ft (belépődíjjal, transzferrel, törölköző használattal). Jelentkezési határidő: legkésőbb 1 hónappal indulás előtt.
Szállás Reykjavíkban a városközpont közelében (1 éj).

2. NAP: REYKJAVÍK, HRAUNFOSSAR-VÍZESÉS, VIDIMYRI-TEMPLOM

Délelőtt folytatódik a reykjavíki városnézés a Höfdi palota (Reagan és Gorbacsov emlékezetes 1986-os találkozójának színhelye), a szép tengerparti sétány, a Harpa üvegpalota, a régi kikötő és az Arbaer-skanzen megtekintésével.
A déli órákban elindulunk a 6 napos körútra, melynek során körbejárjuk az egész szigetet. Az első megállónk az egészen különleges Hraunfossar-vízesés, ahol a víz egy lávamező alól bukkan elő közel 1 km-es hosszúságban.
A sziget északi részén haladva útközben a Vidimyri-templomnál tartunk fotószünetet. Ez a tőzegből és fából épült templomocska az ősi izlandi templomépítészet egyik legértékesebb példánya.
Ezt követően megérkezünk a szép fekvésű Akureyribe, szállás a városközpontban (1 éj).

3. NAP: AKUREYRI, GODAFOSS-VÍZESÉS, HÚSAVÍK (BÁLNALES)

A délelőttöt Akureyriben töltjük, mely a maga 18.000 lakosával a legnagyobb olyan izlandi város, amely nem tartozik a reykjavíki agglomerációhoz. Kellemes meglepetés a turistáknak a hangulatos belváros és a szépen gondozott botanikus kert. Hihetetlen, hogy az északi sarkkör közelében ennyi pompás növényben gyönyörködhetünk.
A késő délelőtti órákban továbbutazunk a sziget legészakibb részébe. Útközben megnézzük az istenek vízesését, a Godafosst. Délután érkezés Húsavíkba. Szabad program, vagy:
Fakultatív program: Bálnales
Húsavík a bálnales túrák európai fővárosa, itt a 3 órás hajókirándulásokon a bálnaészlelések valószínűsége állítólag 99%-os, magasabb, mint bárhol Európában.
A fakultatív program ára: 26.900 Ft. Jelentkezési határidő: legkésőbb 1 hónappal indulás előtt. (Akik nem mennek a bálnalesre, azoknak lehetőségük lesz Húsavíkban a kiváló Bálna-múzeum megtekintésére.)
Késő délután a Myvatn-tóhoz utazunk, szállás (1 éj).

4. NAP: MYVATN-TÓ VIDÉKE (PSZEUDO KRÁTEREK, LÁVAALAKZATOK, GEOTERMIKUS MEZŐ), DETTIFOSS-VÍZESÉS, JÖKULSARG-KANYON

A Myvatn-tó környéke Izland egyik legváltozatosabb tája. Mivel a híres geológiai törésvonal mentén fekszik, ezért a vulkáni működés legkülönbözőbb formáival találkozhatunk. Megnézzük majd Skútustadirban a sok-sok pszeudo krátert és a bizarr lávaalakzatokról nevezetes Dimmuborgirt. Egészen különleges élmény lesz a Námafjall hegy lábainál fekvő Hverarönd geotermikus mező megtekintése is.
A következő programunk a Dettifoss-vízesés. A festői Jökulsarg-kanyonban lezúduló víztömeget sokan a legimpozánsabb vízesésnek tartják Európában. Ezután holdbéli tájakat átszelve érkezünk meg Egilsstadir városkába, mely Izland keleti részének adminisztratív központja, szállás (1 éj).

5. NAP: FJORDVIDÉK (SEYDISFJÖRDUR, STÖDVARFJÖRDUR), DJÚPIVOGUR

Délelőtt egy hágón átkelve jutunk el Seydisfjördur városkába. Az azonos nevű fjord szépsége a leghíresebb norvég fjordokéval vetekszik, a csücskében lévő kisváros a szép, tarka házaival pedig a leghangulatosabb izlandi települések közé tartozik. A közös séta után lesz egy kis szabadidő is, majd folytatjuk utunkat a keleti fjordvidéken. A Reydar-fjord, a Fáskruds-fjord érintésével (fotószünetek) jutunk el a Stödvar-fjordhoz. A fjord partján, Stödvarfjördur városkában található egy híres múzeum: Petra néni kőgyűjteménye. A bájos múzeum megtekintése után még egy darabig a fjordvidéken haladunk, majd pihenőt tartunk Djúpivogur városka kikötőjében. A fő nevezetesség itt a „hosszú, vörös ház”, mely Izland egyik legrégibb épülete.
Szállás Izland délkeleti részén (1 éj).

6. NAP: VATNAJÖKULL GLECCSERMEZŐ, JÖKULSÁRLÓN (GLECCSERLAGÚNA), SKAFTAFELL-GLECCSER, FEKETE-ÖBÖL, SKÓGAFOSS-VÍZESÉS

Utazás nyugat felé Izland déli partjai mentén. A sziget délkeleti részén található egy óriási gleccsermező, a Vatnajökull, melynél nincs nagyobb Európában (UNESCO világörökség). A több mint 2000 méter magas hegységből lenyúló gleccsernyelvek leérnek majdnem a tengerszintig, utazásunk során számtalan gleccserben gyönyörködhetünk. Hosszabb pihenőt tartunk majd a legnagyobb gleccserlagúnánál (Jökulsárlón), különleges élmény az óriási jégtömbökkel „teleszórt” tó látványa (a grandiózus gleccserrel a háttérben). Körülbelül 45 perces sétahajózás a gleccserlagúna hatalmas jégtömbjei között, majd a déli órákban pihenőt tartunk a Skaftafell Nemzeti Park kiváló látogatói központjánál. Lehetőség lesz egy könnyű túrára a Skaftafell-gleccserhez.
Ezután gyönyörűszép tájakon keresztül utazunk tovább nyugat felé. Délután a Vík városka közelében lévő híres Fekete-öböllel ismerkedünk (óriási bazaltoszlopok, merész alakú sziklák a tengerben), majd fotószünet a Skógafoss-vízesésnél.
Szállás Izland délnyugati részén (1 éj).

7. NAP: SELJALANDSFOSS-VÍZESÉS, SKÁLHOLT, ARANY KÖRÚT (GULLFOSS-VÍZESÉS, GEYSIR, THINGVELLIR NEMZETI PARK)

Kora délelőtt a vadregényes Seljalandsfoss-vízesést tekintjük meg, mely esetében a látogatók akár a vízesés mögé is besétálhatnak.
A következő megállónk, Skálholt falucska Izlandon fontos történelmi emlékhelynek számít, itt volt valaha a sziget ősi püspöki székhelye. A modern templom és a hozzá kapcsolódó kiállítás megtekintése után a lenyűgöző Gullfoss-vízesést nézzük meg. Ezt követően izlandi körutazásunk egyik legfontosabb attrakciója következik: Geysir (innen származik a gejzír szó, amit a világ szinte minden nyelvében használnak). Bár az eredeti gejzír néhány évtizede már nem működik, a mellette lévő Strokkur gejzír továbbra is aktív, 5-10 percenként feltör 15-20 méteres magasságig.
Délután az UNESCO világörökséghez tartozó Thingvellir Nemzeti Parkba látogatunk. Ez utóbbi nevezetesség két okból is nagy jelentőséggel bír. Egyrészt itt tartották a világ egyik legelső parlamentjét több mint 1000 évvel ezelőtt, másrészt sehol máshol a Földön nem lehet tanulmányozni ilyen jól a geológiai tektonikus lemezek szétválását.
Körutazásunk végén a kora esti órákban érkezünk vissza az izlandi fővárosba, Reykjavíkba. Szállás a városközpont közelében (1 éj).

8. NAP:

Reggel transzfer a repülőtérre, délelőtt elutazás Reykjavíkból Budapestre. Érkezés Ferihegyre a délutáni órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Körutazás Izlandon, repülőjeggyel, illetékkel, helyi buszos utazásokkal, programokkal, idegenvezetéssel – vízesések, bálnales, Reykjavík és a csodás fjordvidék

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére