8 napos körutazás Dél-Anglia meseszép tájaira, repülőjeggyel, illetékkel, félpanzióval, idegenvezetéssel, belépőkkel

Ajánlat kód: 42629
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

689.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 42629

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Devon és Cornwall régió szépségei Dél-Angliában!

Időpont

  • 2023. augusztus 24.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-London Luton útvonalon, közvetlen repülőjárattal
  • Repülőtéri illeték
  • Személyenként egy db kis kézipoggyász (max. 40x30x20 cm)
  • Különbusz a teljes kinttartózkodás során
  • Szállás középkategóriás szállodákban, a program szerint
  • Reggeli és vacsora a szállodákban
  • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
  • Városnézések a szükséges belépőkkel a program szerint

Az ár nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítás 2,5%
  • Utasbiztosítás 650 Ft-tól / fő / nap
  • Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 10 GBP/fő

Felár

  • Egyágyas felár 150 000 Ft
  • Elsőbbségi beszállás: Az elsőbbségi beszállás korlátozott számban érhető el (a fedélzetre magával vihet egy kisméretű kézipoggyász mellett egy nagyméretű kézipoggyászt is - maximális méret: 55×40×23 cm) 47 000 Ft /fő
  • Feladott poggyász (max. 10 kg) 39 000 Ft /db
  • Feladott poggyász (max. 20 kg) 52 000 Ft /db
  • Ülőhelyfoglalás: Az ár normál (nem nagy lábterű) ülőhelyekre vonatkozik - egyéb esetben a légitársaság nem garantálja az utastársak egymás mellé szóló üléskiosztását. 25 000 Ft /fő

Fakultatív program

  • Fakultatív kirándulás - Isle of Wight 80 GBP /fő
  • Fakultatív kirándulás - Glastonbury, Wells és Bath 80 GBP /fő

Program

augusztus 24. csütörtök

Elutazás Budapestről a Wizz Air közvetlen járatával London Luton repülőtérre (6:05-7:45). Buszra szállunk, majd megkezdjük utazásunkat dél felé. Első megállónk Windsor lesz, ahol meglátogatjuk a királyi kastélyt. A palotát még Hódító Vilmos kezdte építtetni a 11. században és az elmúlt 900 évben 39 uralkodó rezidenciája volt. Jelenleg a világ legnagyobb lakott kastélya és egész évben látogatható. Felkeressük a gazdagon díszített fogadótermeket és elsétálunk a számos királyi esküvő helyszíneként ismert Szent György kápolnához, ahol immár 12 uralkodó sírja található.

Következő megállónk Winchester lesz, ahol a déli partokig végigfutó középkori erődrendszer egyik legfontosabb vára állt. Meglátogatjuk a várból fennmaradt egyetlen termet, a Great Hallt, ahol Artúr király kerekasztalát őrzik, majd Winchester katedrálisába térünk be. Európa egyik legnagyobb templomát még a 11. században kezdték építeni, akkor román, később gótikus stílusban.

Este érkezünk Portsmouth közelébe, elfoglaljunk szállásunkat: Chichester Park Hotel 3*.

augusztus 25. péntek

Reggeli, majd szabadidő, lehetőség Portsmouth felfedezésére egyénileg. Szállás Portsmouth közelében.

Egész napos fakultatív kirándulás Wight szigetén (Isle of Wight): 80 GBP/fő (helyben fizetendő)

A La Manche csatornában fekvő szigetet komppal közelítjük meg. Felkeressük az Osborne házat, Viktória királynő és férje, Albert herceg kedvelt nyári pihenőhelyét. A dús kertekkel övezett, olaszos stílusban épült kastélyban a királyi pár eredeti használati tárgyai is megtalálhatók. Később átutazunk a déli oldalra, a sziget legmagasabb pontján álló Szent Katalin kilátóhoz, amely Anglia egyetlen középkori világítótornya. Következő megállónk a Tennyson-emlékmű, mely Viktória királynő kedvenc költőjének állít emléket. Csodás panorámában gyönyörködünk a Freshwater-öbölnél, ahol fantasztikus sziklaképződmények mellett tenger vájta barlangokra is bukkanhatunk. Ezeket az apálykor látható barlangokat évszázadokig használták a kalózok és csempészek, akikről legendás történek maradtak fent mind a mai napig. Mielőtt visszakompozunk Portsmouth-ba, megállunk Isle of Wight jelképévé vált Needles-nél, a sziget legvégén található három hófehér sziklahalomnál.

Visszatérve Portsmouth-ba, meglátogatjuk a Mary Rose-t, VIII. Henrik legendás hajóját.

augusztus 26. szombat

Reggeli után nyugat felé utazunk, és először Corfe váránál állunk meg. Anglia egyik legősibb várának maradványai egy festői falucska fölötti dombon állnak. A kastély ezer éven át uralta a tájat, ez idő alatt volt normann erődítmény, királyi palota és családi rezidencia is. A 10. században itt lett merénylet áldozata Edward király. A vár sok sérülést szenvedett az angol polgárháború alatt, végül pedig Cromwell katonái robbantották fel 1646-ban. Így is varázslatos élmény a falak között sétálni és érezni az ezer éves történelmet.

A délutánt a két évezredes múltra visszatekintő Exeterben töltjük, melynek legszebb ékköve gótikus katedrálisa. Két normann tornyáról, nyugati homlokzatának falfaragványairól és a világon leghosszabb boltozatáról híres. Sétánk során láthatjuk majd Anglia legrégebb óta működő önkormányzati épületét, a Guildhall-t (eredetileg a 12. században az itt létesült céhek székháza volt). Megpróbálunk átsétálni a Parlament utcán, mely egyike az Egyesült Királyság legszűkebb utcácskáinak: két ember is nehezen fér keresztül rajta.

Este Devon megye egyik legkedveltebb üdülővárosába, Torquay-ba érkezünk. Szállás: TLH Resort 3*.

augusztus 27. vasárnap

Ma Devon meseszép tájain kalandozunk. Első megállónk Cockington, ahol visszarepülünk az időben: sétálunk a zsúptetős házak között, megismerkedünk a helyi kovács és az üvegfúvó mester munkájával, felkeressük a fallal körülvett rózsakertet és a falu csokoládé készítő műhelyét. Gőzössel utazunk tovább, miközben rácsodálkozunk a gyönyörű angol vidékre. Dartmouth-ban megkóstolhatjuk az igazi devoni teát (Devon cream tea). Útközben megállunk a Greenway House-nál, a krimi királynőjének, Agatha Christie-nek nyaralójánál. Késő délután érkezünk Plymouth-ba, ahol felkeressük a helyi gin lepárlót. Szállás Plymouth-ban: Jurys Inn Plymouth 3*.

augusztus 28. hétfő

Reggeli után a romantikus Cornwall megye legszebb látnivalóit járjuk be: felkeressük a brit nemzeti örökség részét képező Lizzard Point-ot, a Brit-sziget legdélebbi pontját. A hihetetlen szépségű, sziklákkal szabdalt tengerparti sáv gazdag, különleges élővilággal büszkélkedhet.

Marazion városkából közelítjük meg Saint Michael’s Mount-ot. Ár-apály függvényében száraz lábbal vagy csónakon juthatunk át a szigetdomb tetején messziről hívogató 12. századi várhoz, amely egykor kolostor, börtön és erőd is volt. A birtokot az utolsó angol-szász uralkodó, Edvárd ajándékozta a bencés rendnek a 11. században. Ha jártunk már a normandiai Mont Saint Michel apátságnál, sok hasonlóságot fogunk találni, a nevén túl is.

Délután St Ives-ba, a hangulatos tengerparti üdülővárosba érünk: szabadidőnkben betérhetünk a neves galériák, múzeumok egyikébe, teázhatunk a tengerparti teraszokon vagy sétálhatunk a színes házak övezte kis utcákon. Visszautazunk Plymouth-ba, szállás, mint előző este.

augusztus 29. kedd

Délelőtt az Artúr-mondakörhöz kapcsolódó Tintagel várát fedezzük fel. Ha hinni lehet a középkori történeteknek, Artúr király ebben az erődítményben foganhatott egy mámoros éjszakán, ami később úgy megihlette Reginald de Dunstanville-t, Cornwall első grófját, hogy 1230 és 1240 között egy olyan várat építtetett, melynek egy része a szárazföldön, másik fele pedig egy tenger fölé nyúló sziklaormon áll. A két várrészt évszázadokig egy keskeny földnyelv kötötte össze, amelyet azonban a természeti erők lassan elpusztítottak. A 2019-ben átadott új híd ismét lehetővé teszi az átkelést. Érdekessége a közepén található 40 milliméteres hasadék, amelyet ugyan könnyedén át lehet lépni, de éppen elég ahhoz, hogy egy kicsit megemelje a magasságtól rettegők pulzusát, és egyben utaljon a múlt és a jelen, a legendák és a történelem törékeny határvonalára.

A látogatás után a tengerparti úton haladva érünk Barnstaple-be (ebédszünet), majd este Bristolba, ahol a következő két éjszakai szállásunk lesz: Doubletree Bristol City Centre 4*.

augusztus 30. szerda

Reggeli, majd szabadidő, lehetőség Bristol felfedezésére egyénileg. Szállás Bristolban.

Egész napos fakultatív kirándulás - Glastonbury, Wells és Bath: 80 GBP/fő (helyben fizetendő)

Reggeli után a glastonbury-i apátság impozáns romjaihoz látogatunk, melynek falai már a 7. században is álltak. Ez Nagy-Britannia legrégebbi keresztény temploma és apátsága, ahol a legenda szerint Artúr király nyughelye található. Alapításától kezdve évszázadokig virágzott és nagy befolyással rendelkezett – VIII. Henrik a 16. században oszlatta fel az ország szerzetes rendjeit, emiatt az elhagyatott épületegyüttes az enyészeté lett. A 20. század elején kezdett átfogó rekonstrukcióknak köszönhetően mi is a történelem részesei lehetünk. Később ellátogatunk a közeli 158 m magas dombhoz, a Glastonbury Torhoz, melyet Anglia legmisztikusabb helyének tartanak. Sokan Artúr király titokzatos városával, Avalonnal hozzák összefüggésbe. Felsétálunk a középkori Szent Mihály templomból megmaradt toronyhoz, ahonnan fantasztikus kilátás tárul elénk - tiszta időben Wales-ig is ellátni.

A délután már Wells városában ér minket, ahol városnéző sétánk során ellátogatunk a 14. századi Vicar’s Close-hoz, mely Európa legrégebbi, eredeti állapotában fennmaradt lakóházakból álló utcája. Ennek közelében találjuk a 12. századi katedrális és a Püspöki palotát.

Kirándulásunk utolsó állomása Bath, az Egyesült Királyság egyetlen természetes melegvizes forrással büszkélkedő fürdővárosa, ahol már a rómaiak idején virágzott a fürdőkultúra. Az évszázadok alatt élénk kulturális élet bontakozott ki Bath-ban, a 18. században pedig az arisztokrácia kedvelt üdülőhelye lett. Felkeressük a Római Fürdőt, a Royal Crescent-et („Királyi félhold”, a György-korabeli építészet kiemelkedő példája) és a boltíves Pulteney hidat.

augusztus 31. csütörtök

Kijelentkezés a szállodából, majd elindulunk kelet felé. Elsőként a romantikus angol falvakat felsorakoztató dimbes-dombos Cotswolds régióban időzünk. A Clon folyó partján épült Bibury legtöbbet fotózott utcája az Arlington row, ahol hajdan a takácsok házai sorakoztak. Bourton-on-the-Water a térség Velencéjeként ismert falu. A Windrush folyó partján több mint száz műemlékvédelem alatt álló, sárga mészkőből épült házikó található.

A délutánt Oxfordban, a kultúra és oktatás jelentős központjában töltjük. Az egyetemi város ódon épületei közül nem is egy olyan van, ami megihlette a Harry Potter filmek készítőit és szerencsére több egyetemi épület látogatható is. Felkeressük a Bodleian Könyvtárat, a világ egyik legrégebbi és legszebb könyvtárát; a Keble’s College-ot, a vörös téglás neogótikus egyetemi épületet; a Radcliffe Camerát, a Bodleian Könyvtár jellegzetes, kör alakú olvasótermét.

Este transzfer a repülőtérre, hazautazás a Wizz Air járatával Budapestre (20:00-23:30).

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

8 napos körutazás Dél-Anglia meseszép tájaira, repülőjeggyel, illetékkel, félpanzióval, idegenvezetéssel, belépőkkel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére