8 napos körutazás 1 főre Izlandon, repülővel, reggelivel, 4 vacsorával, helyi busszal, programokkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 34009
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

649.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 34009

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel az olykor zord Izland mesébe illő tájait, természeti szépségét, a fjordokat, gejzíreket, vízeséseket!

Időpont

  • 2019. augusztus 13.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Repülőjegyet Budapest – Keflavik – Budapest útvonalon
  • 4 éjszaka szállást a körutazáson jó középkategóriás szállodákban és 3 éjszaka szállást Reykjavikban, a Hotel Cabin 2 ágyas (zuhanyzós / WC) standard* szobáiban
  • Büféreggelit
  • 4 vacsorát (az 1-4. napig)
  • Kirándulásokat a program szerint, valamint a transzfereket autóbusszal
  • Idegenvezetést
  • ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

Az ár nem tartalmazza

  • Repülőtéri illetéket: kb. 80.000 Ft / fő (Az indulásig változhat!)
  • De-luxe** szoba felárat Reykjavikban: 28.000 Ft / fő (lekérésre!)
  • Fakultatív vacsorát Reykjavikban (3 vacsora büfé rendszerben, az 5., 6. és 7. napon): 12.900 Ft / fő (Itthon fizetendő!)
  • Belépőjegyek árát (pl. Skogar Múzeum, Geotermális erőmű stb.): kb. 65 €/fő, vagy annak megfelelő izlandi korona
  • Kék Lagúna belépőt: kb. 80 € / fő (Itthon fizetendő az indulás előtt!)
  • Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
  • Ajánlott borravalót: 5 € / fő a buszvezetőknek
  • 25 – 29 fő indulása esetén a 46.400 Ft-os / fő felárat
  • Az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Felár

  • Egyágyas felár a körúton és Reykjavikban standard szobában: 160.400 Ft

Program

1. nap: Budapest – Keflavik – Akureyri

Elutazás a reggeli órákban Budapestről Izlandra. Érkezés után északra vesszük az irányt, a Hvalfjördurhoz, azaz a Bálnafjordhoz. Elsőként a lávavízesést, a Hraunfossart, majd a Gyermek-vízesést, vagyis a Bjarnafosst keressük fel. Reykholt az izlandi nép történelmi emlékhelye, ahol a nagy író és politikus, Snorri Sturlusson meghalt. Rövid pihenő az egyik legnagyobb hőforrásnál. Majd továbbutazás Izland északi partjának legnagyobb városába. Szállás Akureyriben.

2. nap: Akureyri – Godafoss – Myvatn-tó – Akureyri

A várossal való rövid ismerkedés után látogatás a Godafoss vízesésnél, Nomen est omen, vagyis a név köztelez, mert az Istenek vízesése magyarul. A nagyszerű látvány után a Myvatn-tó környékét fedezzük fel. Dimmuborgír, mint sötét erőd a tó körül, egy csodás természeti képződmény, mely egyedülálló a világon. A lávaalakzatok kialakulását, kb. 2300 évvel ezelőttire tartják. Mesék világát idézi az élmény. Akureyriben egy meglepetés vár ránk. A város közel fekszik az Északi sarkkörhöz, mégis egy Botanikus kert virágaiban gyönyörködhetünk. Szállás Akureyriben.

3. nap: Húsavik – Dettifoss – Egilsstadir

Reggeli után még északra tartunk Húsavik városába. Innen is indultak hajdan bálnavadász hajók, most viszont bálna lesre indulhatunk. Nyári hónapokban nagyvalószínűséggel találkozhatunk a legnagyobb emlősállatok élményével. Fakultatív program, ára kb. 80 EUR. Megnézzük a Dettifoss vízesést, Izland legnagyobb vízesését, melyet a helybeliek tévesen, Európa legnagyobb vízesésének tartanak, de valójában a Schaffhauseni Rajna-vízesés megelőzi. Tegnap is nevén neveztük a Godafoss-t, itt is megtesszük. Dettifoss, am. esővíz-vízesés. Teljes igazság. Minden vízesés esővíz, de nem minden esővíz vízesés. A Hverarönd geotermikus terület, maga a csoda. Mintha a pokolban járnánk, de valójában Pokolian jó, érdekes, látványos élmény. Szállás Breiddalsvik Óceán parti városkában, Kelet-Izlandon.

4. nap: Breiddalsvik – Jökulsárlón – Vik

Reggeli után dél-nyugati irányt veszünk. Rövidesen elérjük Vatnajökull vidékét. Ami nem más, mint Európa legnagyobb gleccsere, (jökull = gleccer), melynek látványa fogad minket, és útvonalunk a gleccser mentén halad. Következő megállónk, Jökulsárlón, Izland egyik természeti csodája. Jelentése: jeges folyó lagúna, vagyis gleccserlagúna. A visszaszorult gleccser leszakadó darabjai, úgy úszkálnak a lagúna vizében, mint a madártej tetején a hófehér tojáshab. Hajóra (csónakba) szállunk, hogy ezt az egyedülálló különleges élményt élvezhessük. Délután a Skaftafell Nemzeti Park tartogat további látnivalókat. Továbbutazás Vik városkába. Szállás.

5. nap: A déli partvidék

Ismerkedés Izland déli partvidékével. Vik környékének a fekete lávakő legkülönfélébb látnivalóival találkozunk. A felkiáltójeltől kezdve a bazaltorgonáig minden lenyűgöző látvány. Dyrholaey fantasztikus sziklaalakzata, amely egyben a sziget legdélebbi pontja is, az óceán partjáról rajzolódik ki igazán. Skogar a vízesése mellett a Néprajzi Múzeum miatt vált népszerűvé a turisták körében. Skogar települése a vízesése mellett a Néprajzi Múzeum miatt vált népszerűvé a turisták körében. A vízesés „csak” 60 méter magas, de erőt sugárzik a méltóságos, rendíthetetlen vízhozama. A 40 méter magas Seljakandfossnál is megállunk, sőt a lelkes utasok, még különleges élményben részesülhetnek, mivel a vízesést nemcsak elölről, hanem hátulról is látjuk. Jóleső érzés, persze mi is a jólesővíz élményével találkozunk. A főváros felé haladva távolból láthatjuk a Vestmanner-szigeteket, melynek történetét elmeséljük. Szállás Reykjavikban.

6. nap: „Arany körút”

Egész napos kirándulás Izland legismertebb természeti szépségeihez. Az eddigi csodák után még gondolkodunk, lehet még az elmúlt napok élményeit fokozni? Úgy gondoljuk igen! Utazás a Thingvellil Nemzeti Parkba, ahol egykor az országgyűléseket is tartották. Gullfoss a három lépcsőben alázúduló Arany-vízesés, a szunnyadó Geysir minden gejzír névadója, de a Strokkur gejzír időről időre látványosan tör a magasba. Szállás Reykjavikban.

7. nap: Reykjavik – Reykjanes-félsziget – Kék Lagúna

Utolsó programnap. A főváros és a Reykjanes-félsziget felfedezése szerepel a programunkban. Kleifarvatn tava is érdekes természeti képződmény, szinte holdbéli tájhoz hasonló területen érzi magát itt az utazó. Krysuvik-Seltun a fortyogó föld, a kénes gőzoszlopai miatt különleges. Végül utazásunk befejezéseként fürdési lehetőség az egyedülálló, különleges medencében, a meleg vizű Kék Lagúnában. (Törülközőt biztosítanak, hajszárító is rendelkezésre áll.) Városnézés Reykjavikban. Szállás.

8. nap: Reykjavik – Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre. Hazautazás Érkezés Budapestre a késődélutáni órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

8 napos körutazás 1 főre Izlandon, repülővel, reggelivel, 4 vacsorával, helyi busszal, programokkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére