8 napos körutazás 1 főre az olaszországi Pugliában, busszal, reggelivel, idegenvezetéssel, programokkal, az október 23-i hosszú hétvégén

Ajánlat kód: 33875
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

149.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 33875

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kirándulj Pugliában, olasz mesevárosok földjén!

Időpont

  • 2019. október 20-27.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazást
  • 7 éjszaka szállást (2 éj Rimini/Pesaro környékén, 2 éj Canosa di Puglia környékén 3* szállodában, 3 éj Torre Cane közvetlen tengerparti 3* szállodában)
  • Reggelit
  • Magyar idegenvezetőt

Az ár nem tartalmazza

  • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (570 Ft/fő/nap)
  • Útlemondási díjat (1,3%)
  • Foglalási díjat (1.500 Ft/fő 12 éven felül)
  • Az esetleges belépőket a helyszínen
  • A fakultatív programokat
  • A helyszínen fizetendő idegenforgalmi adókat
  • Üdülőhelyi díj: 16 EUR/fő/tartózkodás
  • Audio guide használatát 4.000 Ft/fő/tartózkodás

Felár

  • Egyágyas felár (társítás nélkül): 39.900 Ft/fő/turnus
  • Vacsora felár: 29.900 Ft/fő/turnus

Gyermekkedvezmény

  • 3. ágyon 12 éves korig: -10% az alapárból

Fakultatív programok és belépők

  • Monte Sant' Angelo - Vieste hajókázással 45 EUR/fő
  • Matera- Alberobello- Cisternino: 35 EUR/fő
  • Ostuni-Lecce- Otranto: 30 EUR/fő
  • Urbino/ Dózse Palota: kb. 8 EUR/fő
  • Monte San Angelo:
  • Trani: kb. 3 EUR/fő
  • Bari: kb. 3 EUR/fő
  • Matera/ kőtemplomok: kb. 8 EUR/fő
  • Matera/barlanglakások: kb. 2 EUR/fő
  • Ostuni/ Dóm: kb. 3 EUR/fő
  • San Giovanni Rotondo/transzferbusz: 2 EUR/fő

Fel- és leszállási lehetőség

  • Ingyenes: Budapest (Blaha Lujza tér és BAH csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa

Ismertető

Puglia ismeretlen tájain találjuk Leccét, dél Firenzéjét, amely csak az egyik a kivételes szépségű, csodás barokk gyöngyszemek között. Fehér városok és azúrszínű tenger vár ránk, nem is beszélve a világörökség részeként számon tartott, meseszerű trullikról, az apró, kúp alakú "sipkás" tetőkkel épített házakról, és Matera egyedülálló, semmihez sem hasonlítható barlangvárosáról.

Program

1. nap: Budapest– Rimini/ Pesaro

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban, utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül. Szállás Rimini környékén.

2. nap: Rimini–Urbino- Loreto -Canosa di Puglia

Reggeli után folytatjuk utunkat az egyedülálló olasz csizma sarka felé, Puglia tartományának gazdag, megszámlálhatatlan látnivalóihoz. Először Marche tartomány büszkeségét, Urbino városát látogatjuk meg az Appeninek pompás szépségű dombvidékén. Valamikor az itteni hercegek lakóhelyéül szolgáló palota több vélemény szerint Itália legszebb reneszánsz épülete, ma a tartomány képtárának ad helyet, és a korabeli fényűző élet kellékei is láthatóak. A város híres szülötte, Tiziano szülőházát is megtekintjük. Tovább utazunk Loretoba, ahol rövid látogatást teszünk a Mária házának védelmére épített templomban. Továbbutazunk Puglia legjelentősebb régészeti központjához, mely egyben egyike Olaszország legrégebbi idők óta lakott városainak, Canosa di Puglia környékére, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket.

3. nap: Monte Sant' Angelo - Vieste hajókázással

Napunkat a festői magasságban fekvő, középkori településen, Monte Sant' Angelóban kezdjük, mely a gyönyörű Gargano Nemzeti Park területén fekszik. Mihály arkangyal jelenésének színhelyén épült lenyűgöző barlangtemplomot és az ő tiszteletére emelt szentélyt látogatjuk meg, mely az UNESCO világörökség részét képezi. Utunkat lélegzetelállító szerpentinen, csodálatos panorámában gyönyörködve folytatjuk a félsziget csücskén található Vieste városába, ahol jó idő esetén hajóra szállunk és a sziklás tengerpart mentén hajózva, annak természetes barlangjait is felkeressük, majd visszaérkezve kiindulási kikötőnkbe szálláshelyünkre utazunk vissza. (Ár hajójeggyel: 45 Eur/fő)

4. nap: Trani - Bari - Polignano a Mare

Először Traniba utazunk, ahol sétálunk a bájos óvárosban, a kikötőben és a fenséges székesegyház környékén. A fehér színű mészkőből épült, márványos város ég felé nyúló épületei elképzelhetetlen kontrasztot nyújtanak a vad, kéklő tengerből kiemelkedve. Városnézésünket a Római Birodalom jelentős kikötőjében, Bariban folytatjuk. Az óváros girbegurba utcáin sétálva körbeölel minket a dél-olasz hangulat, így részesei lehetünk a város múltjának és jelenének, a kikötőben pedig halászok kínálják a frissen fogott zsákmányukat. Felejthetetlen élménynek ígérkezik! Felkeressük Szent Miklós püspök ereklyéit, a földi maradványai fölé emelt bazilikát. Lazításként megkóstolhatjuk Puglia jellegzetességét, az ízletes focaccia-t, az olasz kenyérlángost is. A délutáni órákban Domenico Modugno szülőhelyére, Polignano a Maréba érkezünk, ahol a Szépség és a Szörnyeteg néhány epizódját forgatták. A meredek sziklafalra épített település drámai szépségét fokozzák a fehér házak alatti barlangok, a teraszos utcák, és a kristálytiszta, kéken csillogó víztükör. Elfoglaljuk tengerparti szálláshelyünket Torre Canne környékén a kora esti órákban.

5. nap: MESEVÁROSOK: Matera - Alberobello - Cisternino

Pihenés a tengerparton, vagy fakultatív kirándulás a térség kivételes szépségű, egyedülálló gyöngyszemeibe. Utunk először Matera semmihez sem hasonlítható barlangvárosába vezet. A világörökség részét képező, az őskorban lakott barlanglabirintusok, a bevájt épületek, lakások, templomok halkan suttogják ősi történetüket. Sétálunk az óvárosban, és a ciszternalakások bűvkörében. Ezek után kóstolót kapunk a különleges helyi ízekből: a materai kenyérből, dzsemekből, szószokból és likőrökből. Alberobellóba utazunk tovább, ahol Apulia egyedülálló csodás építményei, az ősi, fehérre meszelt, meseszerű, jellegzetes kúp alakú tetős, "sipkás" házak, a trullik vezetnek a mesék birodalmába. Sétánk után szabad program, vásárlási lehetőség a helyi kézműves termékekből, vagy megkóstolhatják a helyi kedvelt, zamatos bort, a Primitivot is. Hazafelé útba ejtjük Cisternino vakító fehér, varázslatos óvárosát. Életre szóló élményekkel térünk vissza szálláshelyünkre. (Ár: 35 EUR/fő)

6. nap: FEHÉR VÁROSOK és a dél Firenzéje: Ostuni - Lecce – Otranto

Pihenés a tengerparton, vagy fakultatív kirándulás. Napunkat az egyik "fehér városban", Ostuni sikátoros óvárosában kezdjük, melyre a domb tetején magasodó Dóm épülete tekint le. Ezután a „dél Firenzéje” néven emlegetett barokk fővárosba Leccébe utazunk, ahol az ókori művészet keveredik lépten-nyomon a barokk kifinomult jegyeivel. A gazdag múltat hirdető, csodás városban a római amfiteátrum, a Dóm, a város számtalan, dúsan díszített, fejedelmi szépségű, fehér mészkőből készült palotája méltó példái a letűnt korok sokszínű építészetének.

A Salento félsziget, és ezzel egész Olaszország legkeletibb pontjára, a magyar történelemben kétszer is fontos szerepet játszó Otranto városába érkezünk, meglátogatjuk a város Dómját, mely az ország egyik legrégebbi mozaikjával büszkélkedhet, és ahol a törökök által lemészárolt 12 000 helyi lakos csontjait is őrzik. Visszatérünk szálláshelyünkre az esti órákban. (Ár: 30 EUR/fő)

7. nap: San Giovanni Rotondo -Rimini

Búcsút intünk, és útnak indulunk, hogy újabb lenyűgöző szépségű helyeket láthassunk. Észak felé vesszük az irányt, és a Garganoi-félsziget mellett található varázslatos San Giovanni Rotondóba érkezünk, ahol a Pio atya emlékére állított Bazilikát látogatjuk meg. Folytatjuk utunkat Pesaro/ Rimini környékére, ahol az esti órákban elfoglaljuk a szállásunkat

8. nap: Budapest

Reggeli után hazaindulunk, rövid megállókkal Szlovénián keresztül Budapestre. Érkezés az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

8 napos körutazás 1 főre az olaszországi Pugliában, busszal, reggelivel, idegenvezetéssel, programokkal, az október 23-i hosszú hétvégén

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére