8 napos kaland hajóval, vonattal a norvég fjordokban a Lofoten-szigetekig, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 42930
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

1.180.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 42930

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Irány a Lofoten-szigetek, Norvégia leglátványosabb vidéke!

Opciók

  • Augusztus 10 - 17.: , 1.180.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A teljes alapprogramot
  • Szállást 3 csillagos szállodákban, 2 éjszaka hajón, tusolós, WC-s 4 ágyas (felár ellenében 2 ágyas) kabinokban, 1 éj vonaton (kétágyas hálókocsikban)
  • Reggelis ellátást
  • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
  • A retúr repülőjegy alapárát illetékkel
  • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
  • Egy kézipoggyászt
  • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
  • Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

  • Utasbiztosítás
  • Belépők ára: kb.: 815 norvég korona

Felár

  • Fakultatív vacsora (5 alkalom) 80.000 Ft
  • Egyágyas szoba felára (szállodákban) 285.000 Ft
  • Kétágyas ablakos kabin felára (/fő) (2 éjszakára összesen) 98.000 Ft

Program

1. NAP: BUDAPEST – OSLO

Indulás várhatóan a reggeli órákban a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről Oslóba, Norvégia fővárosába. Érkezés után buszra szállunk és a város megismerésére indulunk. Oslóval történő ismerkedésünket a híres Skanzen megtekintésével kezdjük, ahol az északi építészet különleges, többszáz éves épületei látha­tóak. A belvárosban tett gyalogos városnézés során láthatjuk a Királyi palotát, a Parlamentet, a Nemzeti Színház és az egyetem épületét. A monumentális Városháza belső tere modern fres­kókkal díszített. Itt szokták átadni a Nobel-békedíjat. Az épü­let előtt láthatjuk a szép Oslo-fjordot. Ezt követően kimegyünk a híres Vigeland-szoborparkba. Több mint 100 különlegesebbnél-különlegesebb szobor található itt. Este elfoglaljuk szállásunkat.

2. NAP: OSLO – MYRDAL – FLAM – BERGEN

Reggeli után a vasútállomásra megyünk, és máris megkezd­jük első vonatozásunkat Myrdal felé, csodálatos tájakon hala­dunk. Megérkezvén egy hegyi állomáson találjuk magunkat, ami fontos csomópontnak számít az országban, és csupán tizenhárom kilométerre található Flam falujától. Itt szállunk fel a Flamsbana nevű vonatra, ami a világ egyik legmerede­kebb pályáján halad. A vonat csodálatos természeti látnivalók mellett halad el. Láthatunk égig érő meredek hegyeket, de víz­eséseket és a Rallar utat is, ami több mint száz évvel ezelőtt a tengerről érkező kereskedők és Norvégiában szerencsét próbá­lók közlekedését szolgálta. Utunk húsz alagúton halad át, így a fjordot, ami mellett elhaladunk, több perspektívából is láthat­juk. Megérkezünk Flamba, ahol lesz egy kis szabadidő, amikor felfedezhetjük a Fjord partján fekvő mesebeli kis várost. Később hajóra szállunk és a vízről is gyönyörködünk a Nærøyfjord cso­dálatos természeti látnivalóiban. A fjord felkerült az UNESCO Világörökség listájára is. A hajóról Gudvangenben szállunk le, ahol máris a következő vonatunkhoz visznek bennünket. Erre Vossban szállunk fel, és ismét csodálatos tájakon haladunk át, mielőtt megérkezünk Bergenbe. Elfoglaljuk szállásunkat.

3. NAP: BERGEN – HAVILA TENGERJÁRÓ – TRONDHEIM

Megreggelizünk, majd gyalogosan Bergen felfedezésére indu­lunk. Megismerkedünk a belvárossal, a kikötőnél (Bryggen) található hangulatos halpiaccal és az UNESCO Világörökségi Listán szereplő Hanza-házakkal. Az érdeklődők fakultatív prog­ram keretében megtekinthetik az érdekes Hanza Múzeumot. Meglátogatjuk a Mária templomot, és a Hakon erődöt is, ami az északi építészet rejtelmeibe enged egy kis betekintést. Aki sze­retné, kipróbálhatja a Fløibanen kisvasutat, ami a Fløyen hegy tetejére megy fel, így a magasból is letekinthetünk a városra és a környező fjordokra, szigetekre. Délután a szabadidő alatt lesz lehetőség valamelyik helyi finomság kipróbálására, és vásárlásra is. Este a kikötőbe megyünk ahol a Havila tengerjáró hajóra szállunk fel. Két éjszakát fogunk a hajón tölteni, 4 ágyas (felár ellenében 2 ágyas) tusolós/WC-s kabinokban.

4. NAP: HAJÓZÁS FLORØ – MÅLØY – TORVIK – ÅLESUND – GEIRANGER – MOLDE

Napunk jelentős részét a hajón fogjuk tölteni, ahonnan élvezni tudjuk a norvég fjordok csodáit. Hajónk bemegy a Geiranger fjord területére, mely a világ egyik leglátványosabb fjordszakasza. Itt láthatunk vízesést, meredek hegyoldalakat, szerencsés esetben hófoltokat is a hegytetőkön. Megkapó lát­vány, ahogy a meredek hegyoldal beszakad a több mint 100 m mély fjordba. Étkezési lehetőség a hajón.

5. NAP: HAJÓZÁS KRISTIANSUND – TRONDHEIM

Ébredés és reggeli a Havila tengerjáró fedélzetén majd Kristiansund mellett elhaladva érkezünk meg Trondheimbe, Norvégia régi fővárosába. Délelőtt Trondheim gótikus katedrálisát tekint­jük meg, ahol a norvég koronázási ékszerek is találhatóak. Ezt követően séta a központban. Délután szabadidő a város­ban, majd este egy éjszakai vonatra szállunk, és Bodø felé ves­szük az irányt. A vonaton az elhelyezés: 2 ágyas hálófülkékben történik.

6. NAP: BODØ – LEKNES

Reggel már az északi sarkkörön túl ébredünk Bodø városában. Ezt észak fővárosának hívják. Séta a központban. Láthatjuk, hogy milyen egyszerűek, de praktikusak a döntően fából épített házak. Koradélután kompra szállunk és így érkezünk – a méltán híres –, Lofoten szigetekhez. A szigetcsoport több mint 80 szi­getből áll. Neve azt jelenti, hogy „a híúz lába” és az ősi norvég nyelvből eredeteztethető. Itt megtapasztalhatjuk az éjféli nap­sütést, mivel a terület annyira északra található, hogy a Nap nyár közepén, teljesen sosem nyugszik le. Az éjszakát Leknes városában töltjük.

7. NAP: LEKNES – SVOLVAER – EVENES

Reggeli után buszra szállunk és Svolvaerbe utazunk. A falu ter­mészetesen egy fjord mentén terül el. A falu lakosai még min­dig őrzik a norvég tradíciókat. Szárított halakat esznek, melyet felfüggesztve a Napon szárítanak (reméljük mi is le tudunk ilyet fényképezni.) Kipróbálhatjuk valamelyik helyi éttermet, vagy meglátogatatjuk a helyi halpiacot. Este megyünk Evenesbe, ahol az éjszakát töltjük.

8. NAP: EVENES – OSLO – BUDAPEST

Reggeli után busszal az evenesi repülőtérre megyünk. Ez Norvégia legészakibb repülőtere. Innen indul repülőgépünk a nor­vég fővárosba. Oslói átszállással Budapestre repülünk. Érkezés a kora esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

8 napos kaland hajóval, vonattal a norvég fjordokban a Lofoten-szigetekig, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére