8 napos buszos utazás a Duna-deltához, Romániába, valamint Moldáviába, félpanzióval, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 33588
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

305.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 33588

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel az ismeretlen Moldáviát és a Duna-delta gazdag növény- és állatvilágát, vadregényes tájait!

Időpontok

  • Június 23 - 30.: , 305.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A leírt alapprogramot
  • Szállást 3 csillagos szállodákban
  • Félpanziós ellátást
  • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
  • Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható
  • Fel- és leszállási lehetőséget 15 magyar nagyvárosban
  • Magyar nyelvű idegenvezetést
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők ára: kb. 410 román lej
  • Utasbiztosítás

Program

1. NAP: PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – SZEGED – NAGYLAK – ARAD – NAGYSZEBEN

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindkét útvonalon további felszállási lehe­tőségeket biztosítunk. A főváros után az M5-ös autópályán hala­dunk dél felé. Kecskeméten, Kiskunfélegyházán és Szegeden felszállási lehetőség majd nagylaki határátlépés. Folyamatos utazás kisebb megállókkal, Arad – Máriaradna – Marosillye – Déva érintésével Nagyszebenig. Aradon megálló a Szabadság-szobornál, Máriaradnán a Bánság legfontosabb kegyhelyét keressük fel, majd Marosillyén Erdély leghíresebb fejedelmé­nek, Bethlen Gábornak a szülőhelyét látogatjuk meg. Estére Nagyszebenbe érkezünk, az erdélyi szászok társadalmi központ­jába, mely Európa kulturális fővárosa is volt. Szállás, vacsora.

2. NAP: NAGYSZEBEN – BALEA VÍZESÉS – CAPRA VÍZESÉS – VIDRARU-TÓ – CURTEA DE ARGES

Reggeli után megismerkedünk Nagyszebennel egy belvárosi séta keretében. Többek között látni fogjuk a Nagypiacteret, a Kispiacteret, a Brukenthal palotát és a monumentális, késő gótikus stílusú evangélikus székesegyházat, előtte Georg Teutsch szász püspök szobrával. Ezután tovább utazunk a meseszép Fogarasi-havasokon keresztül. Kb. kétórás túrával érjük el a Bilea vízesést, ezért a sziklás terepre megfelelő cipő szükséges. Később a 2.040 m magasságban lévő Bilea-tónál, a Déli-Kárpátok legfestőibb gleccsertavánál, a tavat körbe ölelő, közel 2.500 m magas hegyek között töltünk kevés időt. Ezután átkelünk az 1 km hosszú alagúton, a Transzfogarasi műút déli oldalán újabb megállónk a csodás Capra vízesésnél lesz. Majd folyamatos utazás az Arges folyón mesterségesen kialakított Vidraru-tó mentén. A tavon lévő gát 166 m mély betonfala nagyon különleges látványt nyújt. Érkezés a koraesti órákban Curtea de Arges (Árgyasudvarhely) havasalföldi kisvárosba, ahol a szállás elfoglalása előtt megtekintjük a román királyi család sírhelyeit. Vacsora, szállás belvárosi szállodában.

3. NAP: BUKAREST

Reggeli után tovább utazunk Bukarest felé a Pitest – Bukarest autópályán, amelyet az ország első autópályájaként tarta­nak számon. Dél körül érkezés a több mint 2 milliós fővárosba, Bukarestbe, ahol helyi idegenvezetővel egy tartalmas városné­zésen veszünk részt. Meglátogatjuk a hatalmas új Parlament épületét, mely a világ második legnagyobb kormányzati épület­komplexuma, a Pentagon méreteivel vetekszik. Buszos városné­zés keretében látni fogjuk többek között a román Királyi Palotát, a Nemzeti Színházat, az Operaházat, a Katonai Akadémiát. Az óváros gyalogos bejárása után foglaljuk el szállásunkat. Vacsora, szállás Bukarestben.

4. NAP: BUKAREST – TULCEA – DUNAI HAJÓZÁS

Elhagyjuk Bukarestet és Tulceába utazunk. A déli órákban indu­lunk a kb. 5 órás fakultatív hajózásra a Duna-deltába. A több mint 3 ezer km2 területen rengeteg kis csatorna és folyóág található. Gazdag a növény- és állatvilága, ezért is került be az UNESCO Világörökségei közé. Fakultatív 5 órás Duna-delta hajózás költsége ebéddel 50 € (helyszínen fizetendő). Programunk befejezése után elfoglaljuk Tulceában a Duna par­ton elhelyezkedő szállásunkat. Szabadprogram, majd vacsora.

5. NAP: TULCEA – MOLDÁVIA – CHISINAU

Reggeli után felkeressük a Duna-delta Múzeumot, majd tovább indulunk és Galatinál buszunkkal átkompolunk a Dunán. Folyamatos utazás a moldovai határig. Az ország 1991-ben lett független Szovjetuniótól. Az új ország hivatalos neve: Moldovai Köztársaság. Mi a régi nevét szoktuk használni az országnak (Moldávia) és a fővárosnak is, mely régen Kisinyov volt, a mai neve Chisinau. Magyarok nagyon ritkán jutnak el erre a vidékre. Az országot sokáig Besszarábiának hívták. A XX. században volt Románia és Szovjetunió része is az önállóság előtt. Esti érkezés után szállás elfoglalása, vacsora Chisinauban.

6. NAP: CHISINAU – IASI

Reggel kezdjük a moldáv főváros gyalogos felfedezését. Chisinaut Európa egyik legzöldebb fővárosaként tartják számon. Első lát­nivalónk a Központi park, a Krisztus Születése Székesegyház és a Diadalkapu, melyet Besszarábia orosz kézre kerülésének tiszte­letére emeltek. Ennek közelében találhatóak a kormány épületei és a keresztet tartó Stefan cel Mare emlékműve. Buszos városné­zés keretében megtekintjük az Operaház, majd pedig a Moldovai Köztársaság Parlamentjének épületét. A Köztársasági Elnök hivatala egy modern toronyépületben van. Ezt követően meg­látogatjuk a chisinau-i Puskin Múzeumot, majd a város híres csokoládégyárának bemutatótermét (vásárlási lehetőség). Késő délután utazunk vissza Romániába. Szállás, vacsora Iasiban.

7. NAP: IASI – BUKOVINA – HUMORUL – VORONET

Reggeli után rövid séta Jászvásár (Iasi) központjában. A város majd 300 évig a román fejedelemség fővárosa volt. Fő látni­valók: Kultúrpalota, Fejedelmi Templom, római katolikus püs­pöki templom, Nemzeti Színház. Városnézésünk után tovább indulunk Bukovinába, ahol megnézünk kettőt az UNESCO Világörökségi listáján szereplő híres festett kolostor-templomok közül: a Humorul és a Voronet kolostort. Dornavátra érintésével érkezünk vissza a Kárpát-medencébe, majd estére szálláshe­lyünkre, Besztercére, ahol vacsora.

8. NAP: BESZTERCE – NAGYBÁNYA – CSENGERSIMA – NYÍREGYHÁZA – BUDAPEST

Délelőtt Besztercén rövid városnézés a belvárosban. Fő látnivalók: szász-evangélikus templom, mely gótikus reneszánsz és barokk elemek egyvelege, Kereskedők Háza, Városháza... Következő megállónk Nagybányán lesz. Belvárosi sétánk során megtekintjük a Szentháromság templomot és a Szent István-tornyot. Csengersimánál lépünk határt és utazunk Budapestre. Útközben a Kelet-Magyarországon (Miskolc, Debrecen...) felszállt utasainkat visszatranszferáljuk felszállási helyükre. Budapest után a többi utasunkat is felszállási helyére szállítjuk.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

8 napos buszos utazás 1 főre a Duna-deltához, Romániába, valamint Moldáviába, félpanzióval, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére