700.000 Ft helyett 595.000 Ft: Gazdagodj életed élményével – 17 napos utazás Szecsuán és Tibet felfedezésével, magyar idegenvezetéssel, túrával egészen az Everest alaptáborig, szállással, transzferekkel, belépőkkel

Ajánlat kód: 27448
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

595.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 27448

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Vágj bele egy örök emléket jelentő, egzotikus kalandba!

A voucher tartalma egy főnek:

  • Utazás fix időpontja: 2018.04.23. - 05.09.
  • Szállások reggelivel az út teljes hosszában: Chengdu - Somnerset Riverview; Lhasa - Ganggyan Hotel; Shigatse - Tashi Chodar vagy Gesar Hotel; Mount Everest - Base Camp sátor hostel
  • Szárazföldi transzferek Tibetben privát busszal
  • Kirándulások helyi, angol nyelven beszélő idegenvezetővel
  • Magyar csoportvezető
  • Tibeti engedélyek és ezek ügyintézési díja
  • Belépő a programban szereplő nevezetességekbe

Az ár nem tartalmazza:

  • A nemzetközi repülőjegyek árát: 317.000 Ft / fő illetékekkel együtt (CA 722 23 APR BUDAPEST-PEKING 21:10 13:05+1 /érk.: ápr. 24./; CA 4116 24 APR PEKING-CHENGDU 15:00 18:05; CA 4126 08 MAY LHASA-PEKING 09:30 13:25; CA 721 09 MAY PEKING-BUDAPEST 13:05 19:40)
  • A Chengdu – Lhasa repülőjegyet: 65.000 Ft / fő illetékekkel együtt (CA 4401 30APR CHENGDU – LHASA 07:15 09:35)
  • A Népi kínai vízum díját: 19.000 Ft / fő (az utazási iroda intézi)
  • Ebédet és vacsorát
  • BBP- és sztornóbiztosításokat (nem kötelező, az utazási irodában is megkötheted)
  • Az egyéb személyes költségek díját
  • Borravalókat a helyi sofőröknek, idegenvezetőknek

Fontos információ: 

  • Április 6-ig lehet jelentkezni
  • Az út biztosan indul
  • Max. 15 fős csoport lesz. 
  • Az Everestre fel fogunk menni, de nem fognak túrázni, az Alaptáborba kisbusszal megyünk föl. Egy átlagos edzettségű ember minden további nélkül is meg tudja csinálni az utat.

Ha szeretnél a világ rejtett kincsei között bolyongani, felfedezni egészen különleges építményeket, megtekinteni ősi hagyományon alapuló szertartásokat, felmenni egészen elképesztő magaslatokba, megpillantani a világ legdrámaibb panorámáját, és a napfelkeltét Földünk leghatalmasabb hegyláncáról, utazd velünk körbe Szecsuánt és Tibetet!

A több mint 2 héten át tartó út során egy egészen más világ tárul majd eléd. Ősi kolostorok, templomok mentén barangolhatsz és bepillanthatsz a távol-keleti szerzetesek misztikus birodalmába. Monumentális paloták, világörökségi és szent helyek, valamint egészen elképesztő természeti csodák várnak Rád!

Íme, a részletes program, amelyből megtudhatod, mi mindenre számíthatsz az út során!

  • 1. nap: Budapest – Peking (2018.04.23.); Indulás este 21:10-kor a Liszt Ferenc repülőtérről, utazás Kínába.
  • 2. nap: Peking – Chengdu (2018.04.24.); Utazás pekingi átszállással, érkezés Chengduba 18:05-kor, majd transzfer a szállásra, bejelentkezés, pihenés, séta a városban. Éjszaka Chengduban.
  • 3. nap: Chengdu; Városnézés gyalogosan és kisbusszal. A reggelit követően először Jinlinbe megyünk, Chengdu híres hagyományőrző gyalogos utcájába, majd a Du Fu Cottage következik. A nemzeti kincsként számon tartott park és múzeum Du Fu költőről kapta nevét, és Chengdu külvárosában található. Később busszal a Qingyang Palotához (másik nevén „Fekete Kecske Palota”) megyünk, mely eredetileg a Tang dinasztia idején épült és Kína egyik legnagyobb és legősibb taoista helyszíne. Délután visszatérünk a hotelbe, pihenés, éjszaka Chengduban.
  • 4. nap: Chengdu; Egész napos városnézés, amely során megnézzük a Wohou és a Baoguang templomokat. A Chengdu külvárosában található a Wohou templom, amelyet Zhuge Liang miniszternek és hadi stratégának szenteltek. A Wohou klasszikus vörösre festett falakkal körülvett területe mintegy 37000 m2-en terül el, és számos szobor, táblafelirat és öreg ciprus fa ad neki tipikus hangulatot. A Baoguang templomot szintén a Tang dinasztia idején emelték, és óriási területén (kb. 100000 m2) több mint 400 kőoszlop, egy fontos sztúpa, 5 csarnok és 16 udvar található szimmetrikus elrendezésben. A békés Buddhista templom rendkívüli építményekkel, zöldellő növényzettel és hagyományokkal valamint legendákkal csalogatja a látogatót. Találjuk meg csukott szemmel a jó szerencse feliratot, és egy évig szerencsések leszünk! Éjszaka Chengduban.
  • 5. nap: Chengdu – Emei-hegy; A reggelit követően az Emei-hegyhez utazunk. Bejelentkezünk a szállásra, majd kirándulásra indulunk az Emei-hegyre. A 3099 méter magas Emei Kína négy szent hegyének egyike, és UNESCO világörökségi helyszín is. Az ország legmagasabb Buddhista hegyén gyönyörű természeti környezetében pagodákat, csodás vízeséseket, növényzetet láthatunk, és jó néhány kíváncsi majommal is találkozhatunk. A térségben tulajdonképpen 4 hegy is található, a legmagasabb pont pedig 3099 méterrel a tengerszint felett van. Az Emei shan egyik legismertebb látványossága a csúcson lévő ikonikus aranyozott Buddha szobor, de számos kulturális és természeti csodát láthatunk itt. Nagyjából 300 szerzetes él itt, kb. 30 templomot látogathatunk meg, amelyek közül a leghíresebbek a Baoguo, Fuhu, Qingyin Pavilon, Wannian, Xianfeng, Xixiang és a Huazang Templomok.  A változatos klímájú hegyet a csúcstól a lábig kb. 5000 növényfajta és kb. 2300 állatfaj tudhatja otthonának, de olyan természeti csodákról is híres, mint a „felhő tenger”, a „Buddha fénykoszorúja”, és a napfelkeltét is mindenképpen érdemes egyszer innen megnézni. Rövid pihenő után a hegy felfedezésére indulunk (A hegy nemzeti park, ezért az autós forgalom korlátozott, de teljes mértékben kiépített gyalogos hálózattal rendelkezik, amelyeken az összes kolostor és látványosságot el tudjuk érni. A kiránduláshoz átlagos erőnlét bőven elegendő.) Éjszaka a hegynél.
  • 6. nap: Emei-hegy; Ezen a napon a hegy felfedezését folytatjuk. Éjszaka a hegynél.
  • 7. nap: Emei-hegy – Chengdu; Reggeli után kijelentkezünk a szállásról, és kelet felé, az óriási Leshan Buddha szoborhoz vesszük az irányt, mielőtt visszatérnénk Chengduba. Délután szabad program, vásárlás, pihenés. Az éjszakát Chengduban töltjük.
  • 8 . nap: Chengdu – Lhasa (2018.04.30.); A reggelit követően transzfer a repülőtérre, és utazás Tibetbe repülővel. Érkezéskor találkozás a helyi idegenvezetővel, majd transzfer a szállodába. Ha időnk és energiánk engedi, délután Barkhor környékén érdemes sétálni kicsit a Jokhang templomot övező ősi piac környékén. Minden nap Buddhista zarándokok ezrei látogatnak a szent templomhoz. Pihenés, hogy hozzászokjunk a magassághoz, hiszen Lhasa 3600 méter magasan fekszik.
  • 9. nap: Lhasa; A reggelit követően a Jokhang-ot fedezzük fel, a Himalája legszentebb templomát. A majdnem 1400 évvel ezelőtt alapított templomban őrzik Tibet legbecsesebb vallási kegytárgyát is, az arany Shakyamuni Buddhát. A szobor Wen Cheng kínai hercegnő esküvői ajándéka volt, amikor feleségül ment Songtsen Gempo, tibeti királyhoz. A templom ma is egy élő, működő templom, Tibet távoli pontjairól érkező zarándokokkal találkozhatunk. Hallhatjuk, ahogy a zarándokok mantrákat kántálnak és érezhetjük a jakvajból készült gyertyák illatát. Egy közös ebéd keretében találkozunk egy helyi szerzetessel, akivel lesz lehetőségünk elbeszélgetni a tibeti életről, kultúráról és vallásról. Délután ellátogatunk a másik híres Gelugpa apátsághoz is, a 600 éves Sera Kolostorba. Ez Lhasa központjától 5 km-re, északra fekszik, nagyon hangulatos és több kisebb templommal van körülvéve. Minden délután 3 órakor a szerzetesek Buddhista filozófiai vitán vesznek részt, amelynek mi is szemlélői lehetünk. A turistákat nem mindig engedik be a vitára. Amennyiben itt nem lesz lehetőségünk megtekinteni, akkor Shigatse-ban a Thasi Lhunpo kolostorban lehetünk részesei ennek az igazán érdekes hagyománynak. Éjszakára visszatérünk Lhasai hotelünkbe.
  • 10. nap: Lhasa (meditáció, Ganden kolostor, tibeti falu); Kora hajnalban kelünk, mert a mai napon egy közös reggeli meditáción veszünk részt egy kolostorban. Ennek helyszíne a Ganden kolostor lesz, amely a tibeti „Sárga sapkás” buddhista irányzat egyik legfontosabb kolostora. Az úton nagyon szép kilátásunk lesz a tájra és az útra. A meditálást követően bejárjuk a kolostort, majd teszünk egy rövid kirándulást a környéken is, a Kyichu folyó völgyében. Délután lemegyünk egy faluba, hogy meglátogassunk egy tibeti családot és rövid bepillantást nyerhessünk a helyiek mindennapjaiba. Az estét szabad programmal töltjük, éjszaka Lhasában.
  • 11. nap: Lhasa (Potala Palota, Drekung kolostor); A délelőttöt teljes egészében a Potala palota felfedezésére szánjuk. A város fölé magasodó palota a Dalai Lámák téli rezidenciájaként működött. A hatalmas palotában több mint 1000 szoba található. Az épületet 1693-ban fejezték be teljesen, és ma is a világ egyik építészeti csodájaként tartják számon. A palotát természetesen szakképzett idegenvezető kíséretében látogathatjuk meg. Délután Lhasa központjától 8 km-re, nyugatra utazunk, itt fekszik ugyanis Drepung, amely valaha a világ legnagyobb kolostora volt 10.000 szerzetessel. A kolostor komplexumot mind a mai napig használják. Éjszaka ma is a lhaszai hotelben.
  • 12. nap: Lhasa – Yamdrok-tó – Karo La gleccser – Gyantse – Shigatse (kb. 360 km); A mai napon hosszú út elé nézünk. A reggelit követően útnak indulunk egy hosszú útra, melynek végállomása Shigatse lesz. Az utazást számtalan megállóval, természeti és kulturális látnivalóval tesszük érdekessé. Először a Kyi Chu (Lhasa) folyó völgyében fogunk elhaladni, majd innen a majd 4800 méter magas Kambala hágóig visz fel utunk, ahonnan a Yamdrok-tó csodálatos látványban lesz részünk és ahonnan 7191 méter magas Nojin Kangtsang hegy látványában is gyönyörködhetünk. Folytatjuk utunkat a tó partján, majd a Karo La gleccser mellett haladunk el ami majdnem az útig elér. Következő megállónk Gyantse kellemes kisvárosa lesz, mielőtt megérkezünk Tibet második legnagyobb városába, Shigatse-ba.
  • 13. nap: Shigatse – Gyatso La hágó – Shelkar – Himalája alaptábor (350 km); A reggeli után elindulunk a Himalája alaptábor felé. Egyik legfontosabb megállónk, Shelkar kisvárosa már az Everest régióban lesz, de természetesen út közben többször is megállhatunk, hiszen számos barátságos tibeti falu mellett fogunk elhaladni. Felmegyünk a 5248 méter magas Gyatso La hágóra is, ahonnan a Himalája gyönyörű hegyvonulatait láthatjuk majd. Ezt Shelkar követi, majd innen kicsit még magasabbra megyünk, 5100 méter magasra, a Geu La hágóra. Innen tiszta időben már a 8 ezres csúcsok is látszódnak: A Cho Oyu, a Makalu, a Lhotse és maga az Everest is. Folytatjuk utunkat a világ legmagasabban fekvő kolostora, a Rongphu felé. A Rongbuk (más néven Rongpu) 4.980 méter magasan fekszik. Azt mondják az 1902-ben emelt épületből nyílik a világ legdrámaibb panorámája, a kis monostor mögött ugyanis óriási, hófödte hegycsúcsok magasodnak. Innen egészen az Everest alaptáborig megyünk és elfoglaljuk szállásunkat az alaptábor állandó sátras vendégházaiban, hogy kipihenjük a mai nap fáradalmait és felkészüljünk a holnapi nap korai kelésére.
  • 14. nap: Everest – Shigatse (kb. 350 km); A reggel korán kelünk, hogy az egyik legnagyobb élményében lehessen részünk: megnézzük hogyan kel fel a nap a Mount Everesten. Némi forró teát és reggelit követően útnak indulunk Shigatse városa felé. Útközben több helyi faluban is lehetőségünk lesz megállni. Délután vagy estefelé a hatalmas Tashi Lhunpo kolostorba látogatunk el, amely a Potala után a második legnagyobb. Itt is rengeteg zarándokkal találkozhatunk, akik a korábbi pancsen lámák sírhelyét jönnek meglátogatni. Éjszaka Shigatse-ben.
  • 15. nap: Shigatse – Yarlung folyó – Lhasa (kb. 260 km); Utunk utolsó napján a Yarlung folyó völgyén keresztül megyünk vissza Lhasa-ba. Bejelentkezünk a szállodába, majd délután és este szabad program Lhasa-ban.
  • 16. nap: Lhasa – Peking (2018.05.08.); A reggelit követően elköszönünk helyi vezetőnktől, majd privát transzfer a repülőtérre, és indulás Pekingbe 9:30-kor. Érkezés 13:25-kor, transzfer a pekingi szállásra, majd ellátogatunk a óvárosába, a Hutong-ba. Pihenés, éjszaka Pekingben.
  • 17. nap: Peking – Budapest (2015.05.09.); A reggelit követően a Tiltott városba látogatunk, majd összepakolunk és transzferrel visszatérünk a repülőtérre. Indulás haza 13:05-kor, érkezés Budapestre 19:40-kor.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Összesen 17 napos (az oda-, visszaúttal együtt), csoportos utazás a Távol-Kelet varázslatos tájain, Szecsuán és Tibet felfedezésével egy főnek. Szállás az út teljes hosszában reggelivel, szárazföldi transzferek Tibetben, kirándulások idegenvezetővel, magyar csoportvezető, tibeti engedélyek, belépők. Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Fontos

Április 6-ig lehet jelentkezni • Fix utazás-, és időpont: 2018.04.23. - 05.09 • Az oda- és visszautazás nem képezi az ajánlat részét, egyénileg történik • Vásárlás után 3 napon belül érvényesíteni kell Alkuponod a http://netida.hu/kupon-bevaltas/ oldalon, vagy küldj üzenetet az Alkupon kódoddal, a kívánt dátumokkal és az utasok nevével az utazas@netida.hu email címre • Ajándékutalvány vásárlása esetén is 3 napon belül szükséges érvényesíteni az Alkupont • Az ESETLEGES idegenforgalmi adó külön, a helyszínen fizetendő

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére