7 napos nyaralás Sorrentón és Procida szigetén, buszos utazással, reggelivel, 3*-os szállással, programokkal

Ajánlat kód: 40408
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

204.900 Ft

Megveszem

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 40408

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Vakációzz az olasz tengerparton!

Időpont

  • 2024. július 8.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 6 éjszaka szállás 3*-os szállodában
  • Reggeli

Az ár nem tartalmazza

  • Félpanzió-kötelezően fizetendő: 25.000 Ft/fő
  • Biztosítás: 4.90 Ft/fő
  • Sztornó biztosítás: 2,8%
  • Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő! (kb. 1-2 EUR/fő/éj)
  • Belépők
  • Audio-guide 3.850 Ft/fő (kötelező)
  • Jelentkezéskor fizetendő: Vezúv kráter 14.900,-Ft/fő
  • Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
  • Nápoly / helyi idegenvezető+regisztrációs adó  10 EUR (kötelező)
  • Positano-Amalfi-Ravello fakultatív kirándulás 60 EUR   
  • Amalfi / Dóm 3 EUR   
  • Ravello / Villa Rufolo 7 EUR
  • Capri fakultatív kirándulás (transzfer, hajójegy, busz, Augustus kert) 90 EUR
  • Capri / szigettúra hajóval 21 EUR
  • Anacapri / Axel Munthe Villa 10 EUR
  • Anacapri / libegő Monte Solaro 14 EUR
  • Anacapri / ebéd 18/20 EUR
  • Procida szigete kirándulás 60 EUR
  • Pompei helyi vezetéssel  35 EUR
  • Vezúv transzfer 10 EUR

Felár

  • Egyágyas felár: 50.000 Ft/fő

Felszállási lehetőségek

  • Budapest-Déli pu. Koronaőr köz  Találkozó 05:00  Indulás 05:30
  • Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km  06:10
  • Siófok- Kiliti TABOL benzinkút  06:40
  • Balatonlelle-Marche  07:00
  • Nagykanizsa-TESCO parkoló  08:00

Program

1. nap: Budapest-Chianciano Terme
Találkozó kora reggel Budapesten, a Déli Pályaudvarnál. Megkezdjük utazásunkat a Székesfehérvár-Siófok-Nagykanizsa útvonalon, Szlovénián keresztül Olaszországba. Utazás rövid pihenőkkel mai szállásunkra, Toszkánába. Chianciano Terme városában található szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk. Története az etruszk időkig vezethető vissza, neve azonban a római időkben gyógyító vizéről vált ismertté, így az „egészség városának” is nevezik. Félpanzió esetén vacsora a szállodában.

2.nap: Sant'Agata dei Goti-Nápoly-Sorrentói-félsziget
Reggeli után folytatjuk az utazásunkat dél felé. Campania tartományában első megállónk Itália egyik legegyedibb kisvárosa Sant'Agata dei Goti lesz. Az Isclero folyó két mellékfolyója a Martorano és a Riello mély szakadékot vájt a  tufa sziklába, melynek meredek  sziklafala mentén és a Taburno-hegy lejtőin fekszik a település. A város kulturális öröksége, gyönyörű épületei ugyanolyan változatosak és érdekesek, mint maga a történelme. A különleges hangulatú, tufasziklára épült város házacskái szinte egybeolvadnak a vulkanikus sziklaszirtekkel. Belvárosi sétánk alkalmával a középkori városfal, a vár és a Dóm épülete lesznek legfontosabb látnivalóink. Folytatjuk utunkat Nápolyba, ahol a város jelképe a Castel Nuovo, a Galleria Umberto és a Piazza del Plebiscito megtekintése következik. A kis sikátorokban járva még egy szerencsehozó corno-t is beszerezhetünk magunknak. A "corno", vagy becézett formában "curniciello" jelentése kürt, kürtöcske. A Nápoly környékén élők szerint a kürt képes megvédeni a gonosztól. Az eredete 3500 évvel nyúlik vissza, ugyanis ekkor már kürtöt akasztottak az emberek a bejárathoz, hogy megvédje őket a gonosz szellemektől. Az igazi corno kézzel készített, és piros színű, ajándékba kell, hogy kapjuk, magunknak nem vásárolhatjuk, viszont kiváló ajándékötlet lehet az otthoniaknak! A Sorrentói-félszigethez közeli szállásunkra a kora esti órákban érkezünk.

3. nap: Positano-Amalfi-Ravello
Fakultatív kirándulás a világ egyik legszebb panoráma útján a híres Kék szalag útvonalon. Az Amalfi-part többi településével együtt 1997 óta része az UNESCO Világörökségének.  Positano városa felett Itália egyik legszebb, ha nem a legszebb panorámája tárul elénk. A látvány lenyűgöző a sziklaoldalba kapaszkodó apró, színes házacskákkal és az ámulatba ejtően kék tengerrel. Első megállónk az elbűvölő Positano , ahol sétát teszünk a városközpontban és a tengerpart felől is gyönyörködhetünk az elképesztő fekvéssel büszkélkedő városka mesés látványában . „Positano mélyre hatol” – írta Steinbeck. „Álomhely, amely nem tűnik valóságosnak, amíg ott vagy, de hívogatóan valóságossá válik, ha elhagytad.” Hajóra szállva, sziklaszirtek, festői öblök mentén egy órás sétahajózás után érkezünk meg Amalfi városába. Séta a Monte Cerreto lábánál fekvő kisvárosban, ahol megtekintjük a Szent András Dóm épületét majd rövid szabadidő. Amalfi városából már autóbuszunkkal folytatjuk tovább utunkat. Ravello következik, mely híres gyönyörű kerámiáiról is, valamint itt található az a fantasztikus kilátópont is, ahonnan az Amalfi partvidék legszebb panorámája tárul elénk. (Ár: 60EUR/fő) Visszaérkezés a szállodába a késő délutáni órákban.

4. nap: Capri, az álmok szigete
Fakultatív kirándulási lehetőség Capri szigetére. Capri vitathatatlanul a világ egyik legszebb szigete. Sorrentó városából egy rövidke hajózással érjük el. Már a kihajózás is nagy élmény, hát még az érkezés a földi paradicsomba. A sziget nemcsak természeti szépségekben, de történelmi emlékekben is nagyon gazdag. Tiberius császár több villát is építtetett itt és egy időben a hatalmas Római Birodalmat is innen igazgatta. Anacapri városában van egy varázslatos hely, a Villa San Michele. Axel Munthe egy svéd származású párizsi orvos volt, hatalmas természetkedvelő. Bár eleinte a karrierjére koncentrált, mégis amikor először járt Capriban és meglátta Tiberius császár villájának és egy kis kápolnának a romjait, úgy döntött, hogy újraépítteti ezeket és itt éli le életét. Ahhoz, hogy elérje élete célját, rengeteget kellett dolgoznia, ráadásul divatos orvosként, ami pedig soha nem akart lenni. Az építkezés történetét 1929-ben kiadott könyvében, a San Michele regényében részletesen leírta. A villának gyönyörű, „többszintes” kertje van, káprázatos növényekkel, forrásokkal és szobrokkal, de a legfőbb látnivaló itt mégis a páratlan kilátás a Nápolyi-öbölre az egyiptomi szfinx mellől. (Ha megsimogatod a szobrocskát, a kívánságod valóra válik) Az Axel Munthe villa megtekintése után libegővel megyünk fel a sziget legmagasabb pontjára, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az egész Nápolyi-öbölre. Capri városában Augustus császár kertjéből fotózhatjuk a Faraglioni sziklákat. Capri gyönyörű kis pasztellszínű házaival, kacskaringós, szűk kis utcácskáival, tereivel garantáltan magával ragadja a látogatókat. Érdemes megkóstolni a citromos csokoládét és a helyi limoncello-t. (Ár: 90 EUR/fő - az ár tartalmazza a transzfert a kikötőbe, a hajójegyet, a közlekedést Capri szigetén bérelt autóbuszokkal, az idegenvezetést helyi idegenvezetővel és a belépőt az Augustus kertbe) Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

5. nap: Procida szigete
Szabad program vagy kirándulás a régió egyik meseszép szigetére. Kora reggeli indulás a nápolyi kikötőbe, ahonnan kb. 40 perces hajózással érjük el a nápolyi öböl legkisebb szigetét. Procida, színes kis házaival már messziről elbűvöli a látogatókat. A sziget két világhírű film forgatási helyszínéül is szolgált (Il Postino, A tehetséges Mr. Ripley). Microtaxi segítségével járjuk be a kis sziget festői központját. Megtekintjük a Corricella kikötőt, és a sziget védőszentjének tiszteletére emelt Szent Mihály katedrálist, majd szabadidő, fürdési lehetőség. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban. (Ár: 60 EUR/fő)

6. nap: Pompei-Vezúv
Búcsú a Sorrentói-félszigettől. Mai programunk  első állomása Pompei, melyet Kr.u. 79-ben temetett maga alá a tűzhányó kitörése. A romvárosban helyi idegenvezető kíséretében járhatjuk végig az ásatásokat. (Ár: 35 EUR/fő) Az eltemetett városban megállt az idő. A Vezúv pusztításának nyomait fedezhetjük fel itt, ahol minden megtalálható, ami egy korabeli városban létezhetett. Színház, amfiteátrum, közfürdők, magánházak és bordélyok mesélnek az egykor itt élők mindennapjairól. Az elhunyt emberek hamuval betemetett körvonalai alapján gipszből kiöntött szobrok készültek. Így került rekonstruálásra és vált drámaian kézzelfoghatóvá Pompei megsemmisülése, hiszen a lenyomatok megőrizték az eltemetett emberek életének utolsó pillanatait. A megkövült alakokat, fájdalomba torzult testeket és arcokat is megtekinthetjük látogatásunk alkalmával. Látogatásunk után utazás a „Pokol kapujához”, Campania tartomány ma is működő vulkánjának kráteréhez. Lehetőség a Vezúv kráterének megtekintésére. (Jelentkezéskor előre fizetendő, 14.900,-Ft/fő, a helyszínen már nincs lehetőség jelentkezni! Rossz idő esetén a program ára csak abban az esetben visszatéríthető, ha a park területe az időjárási viszonyok miatt lezárásra kerül!) Programunk végeztével elutazás a Chianciano Terme városában található szállodába.

7. nap: Chianciano Terme-Budapest
A kora reggeli órákban megkezdjük utazásunkat hazafelé. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Magyarországra. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Jó utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

7 napos nyaralás Sorrentón és Procida szigetén, buszos utazással, reggelivel, 3*-os szállással, programokkal

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
50 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére