7 napos körutazás Skóciában, repülővel, félpanzióval, 3*-os szállásokkal – vár Edinburgh, Glasgow, a Skye-sziget és a Loch Ness-i szörny

Ajánlat kód: 36508
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

374.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 36508

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kalandozz Skócia elbűvölő tájain és történelmi városaiban!

Időpont

  • 2020. szeptember 18.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Repülőjegy
  • 1 db kisméretű kézipoggyász és 1 db 10 kg-os feladott poggyász
  • 6 éjszaka szállás 3*-os szállodákban
  • Félpanzió

Az ár nem tartalmazza

  • Reptéri illeték: 45.000 Ft/fő
  • Biztosítás: 3.990 Ft/fő
  • Sztornó biztosítás: 1.5 %
  • Egyágyas felár: 72.000 Ft

Belépők

  • Historic Scotland 7 napos: 40 GBP (érvényes: Stirling vár Urquhart vár St. Andrews katedrális, Dumferline Apátság, Tantallon Castle, Edinburghi vár)
  • New Lanark: 10,50 GBP
  • Blair kastély: 13 GBP
  • Whiskylepárló: 12 GBP
  • Glamis kastély: 15,50 GBP
  • Falkland Palace 13 GBP
  • Britannia yacht: 16,50 GBP
  • Rosslyn kápolna: 9 GBP
  • Hajózás: 15 GBP

Program

1. nap: Glasgow-New Lanark-Falkirk

Kora reggeli elutazás menetrend szerinti járattal Skócia legnagyobb városába, Glasgow-ba, ahol panorámás városnézés keretében ismerkedés az egykori iparvárossal, amely 70 parkjával és kertjével méltán viseli a „zöld hely” elnevezést. Megtekintjük Skócia legrégebbi katedrálisát, a főteret és az egyetem környékét is. Ezt követően a Világörökség részét képező New Lanarkba utazunk, mely a XVIII. sz. végén ipari- és társadalmi mintatelepüléssé vált a filozófus és vállalkozó Owen kísérletének köszönhetően. Délután megnézzük a XXI. század technikai csodáját, a világ egyetlen forgó hajóemelő szerkezetét, a Falkirk Kereket. Láthatjuk a közelben lévő Kelpie-ket, a világ legnagyobb lószobrait is. Este transzfer a Glasgow környéki szállásra.

2. nap: Stirling-Loch Lomond-Glencoe

Délelőtt ellátogatunk az ország legfontosabb középkori erődítményébe, a hegyoromra épült Stirling várba. Stratégiai jelentőségét bizonyítja, hogy „Skócia kulcsának” nevezték, története során több mint 20 nagy csatát vívtak itt, így a Rettenthetetlen c. filmből ismert szabadságharcos hős, William Wallace is ezen a helyen ütközött meg az angolokkal - emlékműve a szemközti dombon emelkedik. A ma is látható óvárost védő falakat még a XVI. században építették, hogy megvédjék királynőjüket, Máriát VIII. Henrik elől. Igazi kuriózum McKintosh építész remekműve, a „becsomagolt” Hill House: belül jellegzetes bútorait, kívülről pedig a ház köré épített pavilont csodálhatjuk meg, fel is mászhatunk a tető fölé. Elhaladunk Britannia legnagyobb tava, a Loch Lomond mentén, melyet a „skóciai tavak királynőjének” neveznek. Sétát teszünk a tó partján fekvő elbűvölő faluban, Luss-ban. Délután a skót Felföld köszönt minket, miközben a Glen Coe-n, a „Könnyek völgyén” keresztülutazva megismerhetjük a MacDonald klán szomorú történetét. Szállás Fort William környékén.

3. nap: Skye sziget-Eilean Donan

Egész napos kirándulás a páratlan természeti szépségű Skye-szigetre, a Belső-Hebridák legnagyobb és legismertebb szigetére. Odafelé az egyik legszebb panorámaúton haladunk, hogy utána komppal átkeljünk a szigetre. Északnak haladva élvezhetjük a jellegzetes tájat, majd sétálhatunk a „fővárosban” Portree-ben. Délután a Trotternish-félsziget vadregényes, sziklás, öblös tengerpartján utazunk. A szigetet egy hídon elhagyva Skócia leggyakrabban fényképezett várkastélyánál, a három „loch” találkozásánál fekvő Eilean Donan kastélyánál tartunk fotószünetet, mely egykoron fontos szerepet játszott a viking és angol hódítók elleni harcban, s a „Highlander – Hegylakó” című filmben is feltűnt. Ezt követően még átvágunk a lenyűgöző Glen Shiel völgyön, mielőtt visszatérünk szállásunkra.

4. nap: Loch Ness-whiskylepárló-Blair kastély

A nap folyamán elsőként a Loch Ness partján álló Urquhart vár romjait érintjük, ahonnan a gyönyörű kilátásban mélázhatunk el a tó szörnyének létezéséről. Ezután átmegyünk a Felföld fővárosán, Invernessen. Elhaladunk a cullodeni csatamező mellett, ahol az utolsó skót felkelés gyászos véget ért. Az egyik whisky lepárlóban bepillantást nyerhetünk a „élet vízének” készítési módjába és meg is kóstolhatjuk a nemes nedűt. Később megtekintjük Skócia legnépszerűbb kastélyát, az Atholl hercegek székhelyét, az impozáns, hófehér Blair kastélyt. Termeinek berendezése a leggazdagabbak közé tartozik. Hatalmas parkjában a színpompás tollazatú, büszkén lépdelő pávák köszöntik a látogatót. Szállás Perth környékén.

5. nap: Dunfermline-Falkland palota-St. Andrews-Glamis kastély

Programunk a Dunfermline Apátság romjainál kezdődik, mely a középkori skót királyok temetkezési helye volt, ahol magyar vonatkozásokat is felfedezhetünk. Következő állomásunk a Falkland Palota, melyet a Stuartok építettek. Termein kívül formális kertje, annak labirintusa, valamint a világ egyik legrégebbi teniszpályája teszi érdekessé. Innen az elbűvölő tengerparti St. Andrewsba, a golf szülővárosába utazunk. A Skócia legrégebbi egyetemének is otthont adó városban sétálunk az ország legnagyobb és legősibb katedrálisának romjai közt. Délután a mágikus varázsával mindenkit rabul ejtő Glamis Kastély vár ránk, mely a tündérmesék és legendák világát idézi fel. Itt töltötte Erzsébet királynő gyermekkorát, felbukkan Macbeth alakja és talán kísértet(ek) is. Kertje szintén gyönyörű. Visszautazás a szállásra.

6. nap: Forth hidak-Edinburgh-Rosslyn kápolna

Reggel a Forth Bridge közúti függőhídjáról élvezhetjük a Világörökséghez tartozó vasúti híd és a folyó tölcsértorkolatának egyedi látványát. Innen városnézésre indulunk Skócia lüktető fővárosába, Edinburgh-ba, melynek során a Royal Mile-on végighaladva szinte láthatjuk magunk előtt az egykor itt vonuló királyi meneteket a Holyrood palotába. Számos műemlék épület található itt, mint a St. Giles katedrális, ahol John Knox hirdette a reformációt. Szűk sikátorokban lévő, több emelet mélységben végződő lakóházak meséi őrzik a város mindennapi életének évszázadokra visszanyúló történelmét. Az óváros szintén a Világörökség része.

Ezután ellátogatunk a kialudt vulkán tetejéről szemlélődő Edinburgh várba, falai között híres skót királyok nyomdokába lépünk és újabb magyar kapcsolatokat is felfedezhetünk. Megtekintjük a száz évre befalazott skót koronázási ékszereket és az angolok által elrabolt majd visszaadott Végzet Kövét is. Programunk egyik csúcspontjaként a templomos lovagoknak és a „Da Vinci kód”-nak köszönhetően elhíresült, gyönyörű kőfaragásokkal és boltívekkel díszített Rosslyn kápolna titkainak nyomába eredünk. Délután szabadidő keretében felfedezhetjük Edinburgh belvárosának rejtett zugait, tipikus skót souvenir tárgyakat vásárolhatunk vagy benézhetünk a város valamelyik múzeumába.  Szállás Edinburgh környékén.

7. nap: Tantallon vár-Firth of Forth-Britannia yacht

Reggel az Északi tenger felé vesszük az irányt: sétálhatunk a lenyűgözően szép tengerparton, ahol megtekintjük a magas sziklára épült Tantallon vár romjait. Visszatérve a Forth folyó torkolatához egy látványos hajóúton vehetünk részt, melynek során megszemlélhetjük a 3 hidat, a tengeröblöt, szigetre épült kolostor romjait és valószínűleg fókák is felbukkannak. Edinburgh kikötőjében, a Royal Yacht Britannia-nak a fedélzetére lépve ízelítőt kaphatunk a sokat megélt fenséges hajó érdekes utazásaiból, melynek során több, mint 40 éven át szelte a világ óceánjait, és büszkén szolgálta a fedélzetén utazó királyi családot. „Visszavonulása” után Edinburgh nyerte el a jogot a királyi yacht kiállítására. Transzfer az edinburghi reptérre, hazautazás. Érkezés Budapestre éjszaka.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

7 napos körutazás Skóciában, repülővel, félpanzióval, 3*-os szállásokkal – vár Edinburgh, Glasgow, a Skye-sziget és a Loch Ness-i szörny

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére