7 napos körutazás Írországban, repülőjeggyel, illetékkel, félpanzióval, 3*-os szállással, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 41136
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

470.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 41136

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Írország filmekbe illő tájait és izgalmas városait!

Opciók

 • 2022. szeptember 4.: , 470.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

 • Repülőjegy illetékkel
 • 6 éjszaka szálloda*** 2 ágyas tus/wc-s szobában
 • 6x félpanzió
 • idegenvezetés
 • Útlemondási biztosítás

Az ár nem tartalmazza

 • Belépők és jegyek tájékoztató árai: 75 EUR
 • Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 15 EUR
 • Utasbiztosítás
  • (Classic): 3.990 Ft
  • (Prémium): 5.180 Ft
  • (Privileg): 6.650 Ft

Felár

 • Egyágyas felár: 102.000 Ft
 • 15-24 fő esetén: 33.500 Ft/fő

Program

1. nap: Budapest – Shannon és elindulunk: Moher sziklái – Burren-fennsík és Galway (195 km)

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal Írországba. A repülőtérről Írország első számú természeti nevezetességéhez, Moher szikláihoz érkezünk. Lélegzetelállító látvány az óceánból függőlegesen kiemelkedő, 8 km hosszan elnyúló, félelmetesen meredek sziklafal. Érezzük, amint a nedves levegőbe szinte bele tudnánk harapni! Kis pihenőt követően utunkat folytatjuk a zöld végtelenek tűnő Burren-fennsíkhoz. Zöldellő ír táj, egyedülálló mészkőfennsík, különleges növényzettel fogad bennünket. A zöldellő Írországból kapott első napi betekintésünket követően Galway felé vesszük az irányt. Az Atlanti-óceán mentén, látványos partszakaszon folytatjuk utunkat. Útközben megtekintjük a Krisztus születése előtti időkből származó dolment is (kőkorszakból fennmaradt síremlék). Írország bohém városa, Galway vár bennünket, amit élénk kulturális élete és a fesztiválok tömkelege mindig ébren tart. A város ragaszkodik hagyományaihoz, emellett népszerű tengerparti üdülőhely, gyönyörű strandokkal, hosszú, kanyargós sétányokkal, macskaköves utcákkal és színesre festett házakkal.  Szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk, ahol vacsorával várnak bennünket.

2. nap: Bunratty kastélya, Limerick viking település – Tralle (210 km)

Ma napunk első állomása Bunratty kastélya, mely igazi látványosság! A korhűen berendezett, középkori lakótorony, mely Írország legépebben megmaradt ilyen jellegű épülete 1425-ből. A körülötte lévő Skanzen idevarázsolja a XIX. századi Írországot. Falusi utca, vízimalom, kovácsműhely, Mac ivója, iskola – minden ház stílszerűen berendezve, igazi kis mesevilág. Utunkat a vikingek által alapított településen, Limericken keresztül folytatjuk. Sétánk során a város legfőbb vonzerejének tartott János király XIII. Századi kastélyát csodáljuk (kívülről), mely impozánsan felemelkedik a Shannon fölött. Sétánk során betekintünk a Szent Mária-székesegyházba, mely Írország egyik eldugott ékköve. Az egykori királyi palota bejárataként szolgáló míves ajtó a 12. századból származik. Érintjük még a Szent Mária-katedrálist és a Szent János tér jellegzetes épülteit. A Dingle-félsziget felé tartunk, melynek északi szegletében Tralle-be érkezünk, ahol szállásunk és vacsoránk lesz. A vacsorát követően a hagyományokat hűen őrző népi színházába igyekszünk, ahol zenés-táncos népi előadást láthatunk (belépőjegy a helyszínen fizetendő).

3. nap: Kerry-gyűrű panorámája és Muckross kastélya – Cork (270 km)

Ezen a napon az Iveragh-félszigeten kirándulunk. A félsziget ikonikus Kerry-gyűrűjének bejárása, színes és változatos nap programunkban rengeteg látnivalóval! Itt találhatók Írország legmagasabb hegyei, látható a vaskorból itt maradt erődítmény, a kecskét koronázó Killorglin kisvárosa, Waterville-Chaplin kedvenc nyaralóhelye, a Killarnay-tavak festői láncolata, valamint részt vehetünk egy igazi juhászkutya bemutatón is. Utunk során a szárazföld belsejének pompás báját, a hegyeket, völgyeket és változatos, vadregényes tengerpartokat láthatunk. Olyan kis településeken utazunk át, mint a színes házairól híres Sneem kisvárosa. Utunk végén Muckross kastélyát látogatjuk meg. Sétálunk szépen gondozott parkjában, láthatjuk elegáns szobáit (belépő). Estére szálláshelyünkre Cork városába térünk.

4. nap: Cork – Midleton whiskey – Cahir – Cashel szikla – Kilkenny (190 km)

Reggelinket elfogyasztva Cork kisváros számos látnivalóval várja csoportunkat. A város közepe egy szigeten fekszik, amelyet a Lee folyó ölel körül, a folyót pedig számos híd köti össze. Kedves kis üzletek és régi piacterek fogadnak Bennünket. Ha betérünk egy üzletbe, magunk is megtapasztalhatjuk, hogy a helyieket Írország legbeszédesebb népének tartják. Betekintünk a csodálatos viktoriánus csarnokban található piacára, majd felkeressük a Szent Anna templomot a Lee folyó felett, mely Cork egyik legismertebb nevezetessége. Midletonba, a Jameson whiskey központjába vezet utunk, ahol Jameson az Úr! John Jameson az 1770-es években kezdte építeni a híres ír whiskey márkát. Kiválasztotta a legjobb árpát és hordókat és az egész lepárló üzemét egyetlen szeszfőzdeben valósította meg, így biztosítva a minőséget. Ennek a munkának járunk utána, amely napjainkig ép marad. A látogatás során lehetőség nyílik eredeti ír whiskey kóstolására, vásárlásra. Ízekkel a szánkban folytatjuk utunkat Cahirba, az egykori helyőrségi városba. Elmélkedünk a várnál, mely kedvelt filmes díszlet (kívülről). Folytatjuk utunkat a Cashel-sziklához. Az Arany-völgyből kiemelkedő sziklán nagyszerű erődítményt találunk, mely a királyi-papi hatalom jelképe volt. Ma is áll a kerek torony, katedrális, a Cormac kápolna, Szent Patrick keresztje. Utunk következő állomása Kilkenny, Írország egyik legelbűvölőbb városa. Sétálunk szűk sikátoraiban, láthatjuk a Rothe House-t, a szép, Tudor-kori kereskedőházat. A magával ragadóközépkori óvárosban vacsoraidőig időzünk, majd szálláshelyünkre érkezünk, ahol vacsorával várnak bennünket.

5. nap: Kilkenny kastély – Dublin – egész nap Dublin (130 km)

Reggeli után a Kilkenny várat járjuk körbe, a híres normann erődöt, melynek középkori hangulatát zömök bástyák, vaskos falak őrzik. Kerry megyét magunk mögött hagyva Dublin, a főváros tárt karokkal fogad bennünket. Napunk nagy részét az ír fővárosnak szenteljük. Autóbuszos és gyalogos városnézés keretében ismerkedünk a fővárossal, megállókkal a Trinity College-nél és a Szent Patrik-székesegyháznál. (A Trinity College Írország leghíresebb egyeteme, 1592-ben alapította I. Erzsébet angol királynő. Könyvtárában van kiállítva a világhírű kódex, a „Book of Kells”, mely latinul íródott, 800 körül! A Szent Patrik-székesegyháznak Jonathan Swift több mint 30 évig volt az esperese). Láthatjuk a várat, Christ Church-öt és a város parkjait is. Gyalogosan folytatjuk ismerkedésünket a város látnivalóival: Emlékezés kertje, O'Connel Street és szobrai, főposta, Temple Bar (kiskocsmák és bohémek negyede), György korabeli épületek, a modernizált kikötőnegyed épületei, Félpennys híd és Grafton street (a helyi „Váci utca”). Szálláshelyünkre az esti órákban térünk.

6. nap: Észak-Írország: Dunluce vára, az óriások útja (Giant’s Causeway) és Carrick-A-Rede kötélhídja (260 km)

Ma Észak-Írország legnyűgöző vidékeire utazunk! Az ír-sziget északi partvidékén Dunluce romváránál időzünk, miközben megismerjük a tengerbe zuhant tornyának történetét (a sziklaperemen ékeskedő kastélyt az erózió nagyban sújtja, ezért sajnos már nem sokáig láthatjuk). Éppen csak visszaszállunk a buszunkba, majd az „Óriások útján járunk”. Ismerkedünk az ír óriás, Finn MacCool legendájával és a valósághoz közelebb álló földtani, vulkanikus magyarázattal. Körülbelül 40.000 egymáshoz szorosan illeszkedő bazaltoszlop lenyűgözőlátványt nyújt. A legmagasabbak kb. 12 méteresek! Sétálunk a partvidéken, az "Óriások útján". Következő állomásunk a Carrick-A-Rede kötélhíd, melyen a mélység fölött átsétálva érkezünk az óceán által elválasztott apró szigetre. Lebilincselő élmény! Az esti órákban Belfast környéki szálláshelyünkre érkezünk.  

7. nap: Belfast – Powescourt virágoskertje – Dublin – Budapest (260 km)

Megreggelizünk, majd Észak-Írország központjában sétálunk. A Titanic óceánjáróhajó története mindenki számára ismert. Az 1900-as évek elején egy belfasti hajógyárból indult útjára a luxus gőzös. Láthatjuk a Titanic emlékközpontot, mely épület formáját a hajó mintázta. Láthatjuk a Parlement épületét, a városházát és a Szent György piacot. Észak-Írország központját magunk mögött hagyva délre térünk vissza és Dublin közelében felkeressük Powerscourt, Ír-sziget leghíresebb díszkertjét. Szinte mediterrán a táj, melyet Írország virágoskertjének is neveznek. A dublini öböl mentén utazunk. Powerscourt - a Wicklow-hegység lábánál – kertje pompázatos és kihagyhatatlan! Transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre menetrendtől függően.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

7 napos körutazás Írországban, repülőjeggyel, illetékkel, félpanzióval, 3*-os szállással, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére