7 napos körutazás Észak-Írországban, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, 3*-os szállásokkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 44527
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

770.000 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 44527

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Csodáld meg az Atlanti-óceán által ostromolt drámai szépségű partvidéket!

Időpontok

  • 2024.09.24 - 2024.09.30.: , 770.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • a repülőjegyet illetékkel, 1 db 23 kg feladható és 1 db kézipoggyásszal (melynek értéke kb. 140 000 Ft)
  • 6 éjszaka szállást 3*-os szállodákban
  • a leírás szerinti ellátást
  • a program szerinti belépőjegyeket
  • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Utasbiztosítást
  • Az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

Felár

  • Egyágyas szoba felár 225 000  - 240 000 Ft

Program                  

1. nap: Belfast – az RMS Titanic városa

Találkozás a Liszt Ferenc reptéren. Elrepülés menetrend szerint amszterdami átszállással Belfast-ba, Észak-Írország fővárosába. Délutáni érkezés után utazás belvárosi szállásunkra.

Menet közben vázlatos ismertető a Lagan folyó partján 1613-ban alapított, ma 680.000 lakosú, egészen különleges sorsú város múltjának néhány kiemelkedő eseményéről. The Plantation of Ulster kora: A skót (Stuart) I. Jakab király „ültetvényezése” – amikor nagyszámú skót presbiteriánus, francia hugenotta és angol telepes költözött a katolikus írek földjeire. III. (Orániai) Vilmos király kora,- majd az Orange Order megalapítása időszakának bemutatása. Végül néhány szemelvény az időkről, amikor Belfast Baltimore és New York legnagyobb cukor és rum ellátójává vált, illetve Földünk legnagyobb hajógyártó központjává nőtt. Pár szó a Harland & Wolf hajógyártó óriáscégről és itt épített óriás hajójáról, az RMS Titanicról.

Bejelentkezés hotelünkbe, majd fakultatív koraesti séta lehetőség: Grand Opera - a City Hall (Városháza) parkja, benne a Titanic emlékművel. Szomjunk fakultatív csillapítása frissen csapolt (észak) ír sörrel. Éj Belfastban

2. nap: Ulsteri balladák nyomában

Reggeli majd látogatás az Ulster Múzeumban. Az 1821-ben életre hívott intézmény az ország legfontosabb néprajzi,- régészeti,- és természettudományi múzeuma, 1962 óta Nemzeti Múzeum. Épülete is egyszerre XIX. századi palota – illetve a 70-es években hozzáadott „beton monstrum.” Közös látogatásunk végére kirajzolódik előttünk Ulster (Ulaidh), a mai modern Észak-Írország és az Ír Köztársaság legészakabbi megyéinek föld- és néprajza, múltja – s erre épülő jelene. Séta a Botanikus kertekben, majd a parlament méretű Városházánál. Rövid látogatás a Szent Anna Katedrálisban, az ír-anglikán egyház működésének rövid felvázolásával.

Szabadidő, vásárlási lehetőség a Szent György Market piacán. Látogatás a viktoriánus kor egyik legpatinásabb intézményében a Crown Liquer Saloon-ban, azon belül is a Nicholson Pub-ban. Koraesti 1 fogásos pub (kocsma) vacsora, majd esti szabadidő. Éj Belfastban

3. nap: Óriások útján

Kóstoló a Bushmills Irish Whiskey-ben, némi kitekintéssel az 1,3 milliós lakosságú Louisville (Kentucky – US)… Bushmills testvérvárosára és annak bourbon-jaira. Társaságunk rábeszélése a távozásra… majd utunk folytatása a „Game of Thrones” egyik legmesésebb forgatási helyszínére a The Dark Edges fasorhoz. Sétánk után az esztétikai licit „továbbemelése”: Utazás az Atlanti-óceán partjára, a Carrick-a-Rede (írül: Carraig á Ráid) függőhídhoz. Átkelés a 30 m magas, 350 éves hídon az óceánból kiemelkedő vulkáni sziklatű szigetre. (Romantikus esetben enyhe szélviharban… Skócia partjainak látványával.)

Látogatás az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Giant’s Causeway természeti csodájánál. A leginkább hexagonális alakzatú, 40.000 db óriás sípból álló, óceánba bukó bazalt orgona a legendák helyszíne: Itt védte meg Fionn mac Cumhaill az ír óriás a szigetet, a Skóciából érkező óriásoktól. Séta, pihenő és némi „visszalassulási lehetőség” a Világ peremén, az Óriások útján.

Az ír-ír határ átlépése a délután, utazás a Letterkenny katedrális-városába. Menet közben rövid szemelvények az 1600-as évek skót-angol betelepítéseiről, illetve modern Ír Köztársaság kialakulásáról. Séta a méltán híres Katedrális körül (ha lehet, belül), majd a patinás óvárosban. Közös vacsora. Éj Letterkenny-ben.

4. nap: A hegyekkel koronázott Donegal

A 4.860 km2 területű, Észak-Írországtól is északra lévő Donegal az Ír-sziget legvadregényesebb vidéke. Több mint 1.200 km óceáni partvidék, madárszigetekkel, szirtekkel, a partokon szubpoláris hegyekkel. Ez a na Saighneáin, a kelta Északi fény és glaciális formák “izlandias” földje. Első kirándulásunk a Dunree Head óceánpartjára vezet, sétával a Dunree Lighthouse világítótoronynál, majd a napóleoni háborúk idején épült Fort Dunree tengeri erődnél. Séta a Tullagh strand érintetlen, homokos lópatkó fövenyén, majd látogatás a Dough Famine Village skanzenben, az 1840-es években lezajlott „Nagy Krumpli Éhség” szomorú históriájának ismertetésével.

Továbbutazás a Five Finger strand 30 m magas óceánparti dűnéihez. Séta a Wild Atlantic Way ösvényen Írország legészakabbi pontja, a Malin Head szikláihoz. Az 1813-ban felújított világítótorony körbejárása, majd a lélegzetelállító Pólifreann, vagyis a „Pokol lyuka” örvénylő vizeinek fotózása. Késő délutáni visszaindulás Letterkenny-be. Közös vacsora. Éj Letterkenny-ben.

5. nap: A hegyekkel koronázott Donegal

Reggeli után utazás a Glenveagh Nemzeti Parkba. A park (írül: Páirc Náisiúnta Ghleann Bheatha) a jégvájta vidékek és a brit kastély építészet „bemutató terepe” is egyben. Központja a 6,5 km hosszú Lough Beaghtengerszem, ennek oldalait koronázzák a Derryveagh-hegység zöldellő vonulatai. A tópart éke a skót főúristílusban épült Glenveagh Castle kastély. Látogatás a főúri lakban, majd utána a hozzátartozó kertekben,ligetekben. English tea és tóparti sétalehetőség, pihenéssel.

Továbbutazás a grófságnak is nevet adó Donegal ősi városába. Igaz mesék az itt történtekről, Szent Patrik (IV-V. század) itt töltött napjaitól – az 1601. éviostromig. A XV. században átalakított Caisleán Dhún na nGall, vagyis a Donegali vár, az ősi O’Donnell klán fészkének megtekintése.

Továbbutazás a 601 m-re kiemelkedő Slieve League, Európaegyik legmagasabb óceáni sziklája felső pereméhez. A keltául Sliabh Liag-ként tisztelt partszakasz nevénekjelentése: “A kőoszlopok hegye”, a hely, ahol az égbolt és az óceán kékje egybeolvad. Séta és a „légi felvétel”pillanatok élvezete. Délutáni visszautazás Letterkenny-be. Közös vacsora. Ezt követően fakultatív kocsmázásilehetőség, ír kávézás. Éj Letterkenny-ben.

6. nap: Londonderry megér pár misét

Reggeli után visszautazás Észak-Írországba, annak is talán legkülönlegesebb városába, a grófsági rangú Londonderry-be. A határ átlépése előtt látogatás a Northern Uí Néill kelták által épített Grianan of Aileach földvár- és kőgyűrű erődnél. Az V. századig visszavezethető kelta – és viking legendák felemlegetése a 244 m magas hegyen épített, 5 m vastag falú, titokzatos óriás kőgyűrűnél.

Londonderry: A Foyle partján álló városban Szent Kolumba építette az első nagyobb kolostort, a VI. században. A mai Katedrálist (ami a néhai rendház helyén áll) 1633-ban adták át, évszázadokon át „élő” szemtanúja volt a megannyi vallási-politikai összecsapásnak. A különleges, teljes egészében fallal körülvett Óvárost (Old Walled City) 1619-ben „nyitotta meg” a londoni The Honorable The Irish Society üzleti társaság. A teljes egészében tervezőasztalon született Renaissance „mintavárosnak” eredetileg csak 4 kapuja volt, helyenként 10 m magas falai tetején lovas kocsikkal is lehetett közlekedni. Központja a Gyémánt-tér, Renaissance épületei közé az 1700-as években került be néhány „új” György stílusú palota. Londonderry királyi kormányzat által tervezett észak-amerikai városok „első darabja”, afféle követendő „sablon”. Közös sétánk során feltárulnak előttünk a különböző korok látványosságai, az alapítástól a „The Troubles” koráig, vagyis az 1970-es, 80-as évek unionista–nacionalista (protestáns – katolikus) ellentéteiig. Délutáni továbbutazás Carrickfergus normann tengeri erődjéig. A Kik voltak az itt járt normannok? kérdés, és a hatalmas erőd körbejárása, kívül és belül. Néhány szó a skót John Paul Jones-ről „az amerikai haditengerészet apjáról”, illetve az Amerika függetlenségi háború (1775-1783) igen rendhagyó tengeri csatájáról – ami itt a partoknál zajlott.(!)

Késő délutáni visszaérkezés Észak-Írország fővárosába. Este közös 1 fogásos kocsma vacsora, majd fakultatív észak-ír sörözési lehetőség. Éj Belfastban.

7. nap: Titanic Quarter – RMS Carpathia és dr. Lengyel Árpád emlékezete

Reggeli után kései kijelentkezés a hotelből. Séta a helyi Fővám-tér (Custom House Square) épületeinél, majd a Lagan Weir gyalogos hídon. Átutazás a néhai hajógyárak és dokkok, mára kulturális központtá alakítottvárosrészébe, a Titanic Negyedbe (Titanic Quarter). Történetek az időkből, amikor itt a világ legnagyobb hajógyárában készítették a világ legnagyobb hajóját. Néhány szó a Titanic útjáról – valamivel több a Cunard Line vállalat régi magyarországi (Fiume kikötője) működéséről, az RMS Carpathia hajóról (a Titanic túlélőinek megmentője) és dr. Lengyel Árpád hajóorvosról. Séta és szabadidő a Titanic Negyedben, fotózási lehetőséggel a The Great Light világítótoronynál. Megérkezés a belfasti reptérre a délutáni órákban. Elrepülés amszterdami átszállással. Hazaérkezés a Liszt Ferenc reptérre.

Jó utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

7 napos körutazás Észak-Írországban, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, 3*-os szállásokkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
38 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére