7 napos körutazás Bosznia-Hercegovinában, busszal, reggelivel, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 42936
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

225.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 42936

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Egy csipetnyi Kis-Ázsia!

Opciók

  • 2023.09.17 - 2023.09.23.: , 225.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Az utazást felsőkategóriás autóbusszal
  • 6 éjszaka szállást
  • A reggelis ellátást
  • A megadott programokat
  • A helyszíni közlekedést
  • A magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Belépőket (helyszínen fizetendő) kb. 83 BAM
  • Az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%
  • BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)
    • Nívó: 640 Ft/fő/nap
    • Top: 860 Ft/fő/nap
    • Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Felár

  • Egyágyas felár 34 000 Ft
  • Fakultatív vacsora 39 000 Ft

Program

1. nap: Budapest – Szarajevó - A Bosznia-hercegovinai Föderáció kantonjai

Találkozás reggel 6:30-kor a Hősök-terén, a Műcsarnok oldalában, elindulás 7:00 órakor. Utazás az M6 – Horvátországban A5 autópályákon, megérkezéssel Bosznia-Hercegovinába Bosanski Samacnál. Menet közben a Bosznia-hercegovinai Föderáció kantonjainak vázlatos topográfiai, demográfiai bemutatása. Szemelvények a Boszniai Bánság (1136 – 1377), majd a magyar koronától függő Boszniai Királyság (1377 – 1463) múltjából, illetve a korabeli Magyar Királyság déli határvédelmi rendszerének működéséről.

Késő délutáni megérkezés Szarajevóba. Történetek a mai főváros megalapításáról, illetve felkészítés a méltán híres Baščaršija (“török negyed”) látnivalóiról. Bejelentkezés a belvárosra néző hotelünkbe, majd vacsoráig fakultatív esti séta és vízipipa kóstoló lehetőség a Baščaršija negyedben, az idegenvezető részvételével. Éj Szarajevóban.

2. nap: Szarajevói séták - A Savoyai Jenő herceg Kaszárnyától a K.u.k birodalmi sörüzemig

Reggeli után fakultatív séta 8:15-től a Sárga Erőd kilátóponthoz, majd onnan a Savoyai Jenő herceg K. u. k. Kaszárnya romjaihoz. A nagyszerű, s egyben szomorú körpanorámák fotózása az óváros felett. Lesétálás Szarajevó belvárosába, majd találkozás helyi idegenvezetőnkkel a Sebilj kútnál. A közös séta útvonala: Sebilj kút – Városháza - Morica Han karavánszeráj – Gazi Huszrev Bég Nagymecset (belülről is) – Szarajevo 1878 – 1918 Múzeum – Latin-híd (a Ferenc Ferdinánd elleni merénylet helyszíne) - Császári Mecset – At Medjan Park. 1 órás ebédszünet, majd látogatás busszal a Nemzeti Múzeumban (Látogatás időtartama: 2 óra). Az óvárosba visszaérve a csodálatosan felújított Városháza bejárása. Séta a Szent Antal Ferences Kolostortemplomhoz – és a vele szemben lévő 1864-ben megnyitott sörüzemhez. A Boldog Békeidők sörének fakultatív megkóstolási lehetősége a hamisítatlan osztrák-magyar sörözőben. Fakultatív esti séta és vízipipa kóstoló lehetőség a Baščaršija negyedben, az idegen-vezető részvételével. Éj Szarajevóban.

3. nap: A Neretva-völgy szépsége

Reggeli után utazás a Neretva festői völgyében Konjic városába. Fotószünet és séta az 1683-ban átadott „Öreg” vagy „Török-hídon” a Balkán egyik legnagyobb oszmán hídján.

Továbbutazás a Neretvából felduzzasztott Jablanicko jezero („tenger”) partján Studenac strandjáig (Auto Kamp Miristjeta), ahol félórás szünetet tartunk, a tengernyi víz partján sétálva.

Továbbutazás a II. Világháborúban felrobbantott jablanicai Neretva Híd emlékhelyre és múzeumba. Az Angliából 1888-ban importált osztrák-magyar híd, illetve az 1913-ból itt maradt Krauss gőzmozdony megtekintése, rövid megemlékezéssel az 1943-ban itt lezajlott Neretva-hídi csatára, illetve a történetet feldolgozó, Oscar díjra jelölt, Battle of Neretva c. koprodukciós filmre – minden idők legdrágább jugoszláv (és amerikai – német sztárokat felvonultató) filmjére.

Fotószünet a Diva Grabovica torkolatánál épített vízerőműnél, majd rendelkezésre álló időtől függően séta a torkolat kanyonjában. (Idő híján 5 perces fotószünet, séta nélkül.) A Blidinje Natúrpark csodálatos hegyeinek, szirtekbe kapaszkodó fenyőinek fotózási lehetősége.

Késő délutáni indulás Mostarba, útközben ismertetés az 1877-1878. évi Orosz-török háború következményeiről, az 1878. évi Berlini kongresszusról, illetve, hogy milyen körülmények között vált Bosznia Vilajet (1878-1908) Ausztria-Magyarország részévé. Az 1878. évi okkupáció, majd az 1908. évi annektálás eseményeinek rövid áttekintése. Esti megérkezés Mostarba. Vacsora után fakultatív sétalehetőség az óvárosban. Éj Mostarban.

4. nap: Mostar a Pax Ottomanica városa

Reggeli után találkozás helyi kísérőnkkel, majd 2 órás közös séta a „törökkori óvárosban”. A Neretva partján fekvő város ma is Hercegovina – Neretva Kanton székhelye, sőt több országos minisztérium otthona. 1468-ban vált a Neretva szandzsák szultáni központjává, ettől kezdve a Pax Ottomanica (Oszmán béke) egyik szimbólumaként, meseszép mintavárosaként vált ismertté. UNESCO világörökségi védelem alatt álló Öreg hídját Mimar Hayruddin, Szinán pasa egyik legtehetségesebb tanítványa építette, a hídhoz vezető utcácskák a mai napig őrzik a XVI-XVIII. századok hangulatát. A városnak az 1700-as években 22 mahale-je, lakónegyede volt, 10.000 fős lakossággal. Sétánk a legszebb középületeket, mecseteket, medreszéket járja végig.

Utazás Blagaj kasaba településéhez, a Buna folyó óriási karsztforrásához. A forrás vízhozama ma is 30m3/sec., ezzel Európa egyik legbővizűbb forrása, jéghideg ivóvízzel. Blagaj kasaba évszázadokon át vonzotta a zarándokokat, de az itt villákat építő befolyásos efendiket is. Máig megmaradt szent helye a Blagaj Tekke derviskolostor, ahol látogatást is teszünk.

Továbbutazás Stjepan Vukčić herceg, Hercegovina névadója máig bevehetetlennek tűnő fellegvárához. Felkapaszkodás a gyönyörű panorámákkal jutalmazó falakhoz, a fellegvár „bevétele” Mátyás Fekete seregének mai közlegényei-közleányai által…

Visszatérés Mostarba, útközben példákkal a dualizmus korának (1878 – 1918) máig meghatározó, rendkívüli fejlesztéseire, a néhai magyar kormányzók (Kállay Béni; Burián István) munkásságára, életművére. Koraesti szabadidő. Éj Mostarban.

5. nap: Ősi titkok földjén

Reggeli után utazás a Neretva mentén, Bosznia-Hercegovina déli vidékére, annak legősibb, legtitokzatosabb zugába. 1,5 órás séta a Hunyadi Mátyás (1458-1490) által is megerősített, erősen festői Pocitelj városkájában, ismertetővel a Hunyadi-kor déli határvédelmi vonalaival, politikájával.

Továbbutazás a 15.000 éve lakott Stolac városába. Közös séta Radimlja halotti városának szarkofágjainál. A Kik voltak az itt élő bogumilok. vagy manicheista keresztények? kérdéskör „megvitatása” a terepen. Megérkezés Stolac óvárosába a kora délutáni órákban. A Bregava partján fekvő városkában 9 különböző korszak műemlékei, leletei láthatóak. Sétánk során a római;- bizánci;- oszmán-török ás osztrák-magyar épületeket, épület töredékeket nézzük végig. A műemlék városrészt az évezredes Felsővár koronázza. Közös sétánk a Bregava partján lévő Főtértől a legfelsőbb bástyákig vezet, rövid pihenővel, fakultatív török kávéfogyasztgatással.

Késő délutáni látogatás a Trebižat folyó „ékszerénél”, a 25 m magas, 120 m szélességben szerteágazó, többágú Kravica-vízesésnél. Koraesti visszaérkezés Mostarba. Éj Mostarban.

6. nap: Ráma királyainak festői vidékén

Reggeli után utazásunk megkezdése a Neretva és a Ráma folyók (számos helyen felduzzasztott) partjain, fényképszünetekkel a legfestőibb pontokon. A minden irányból felettünk tornyosuló magashegységek (Prenj, Vran, Vranica) természetföldrajzának rövid ismertetése. Történetek, szemelvények a Magyar Királyságtól függő Boszniai középkori évszázadaiból, illetve a magyar uralkodók és főhercegek „Ráma királya”, „Bosznia hercege” és „Hum és Ráma hercege” titulusainak fontosságáról.

Átutazás Ráma kisvárosán, majd látogatás a Ráma-tó félszigetén épített Ferences kolostorban és annak meseszép parkjában. Néhány szó a franciskánusok XIII. századi Magyarországra településéről – majd a bosnyákok és bogumilok között végzett térítő misszióikról. Látogatás a kolostor néprajzi múzeumában, a kolostortemplomban, majd rövid elmélkedés a 95 m mély, „tengernyi” tó partján.

Utazásunk megkezdése az Orbász folyó (Vrbas) mentén, stratégiai ponton épült Jajca városába. Igaz mesék a városért vívott középkori magyar-török csatákról, Hunyadi Mátyás, Corvin János, Zrínyi Miklós és Frangepán Kristóf itt aratott győzelmeiről. Rendelkezésre álló időtől függően látogatás a fallal körülvett Fellegvárban, illetve a ma is középkorias hangulatú óvárosban, majd a Csontváry Kosztka Tivadar által is megfestett vízesésnél. Éj Jajca belvárosában.

7. nap: Pannóniai hazatérés…

Reggeli után séta lehetőség a Pliva vizéből felduzzasztott „Plivska-tenger” partján, búcsúzással Bosznia-Hercegovina meseszép vidékeitől. Folyamatos utazás a Banja Luka – Bosanska Gradiska – A3 és A5 autópályák (Horvátország) útvonalon, majd Magyarországra érve az M6 autópályán. Budapestre érkezés koraeste.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

7 napos körutazás Bosznia-Hercegovinában, busszal, reggelivel, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére