7 napos kirándulás Svájc rejtett kantonjaiban és híres hegyei között, busszal, reggelivel, 3*-os szállással

Ajánlat kód: 38580
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

233.500 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 38580

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel a Jura-vidék gyöngyszemeit és a helvét gasztronómia remekeit!

Opciók

  • 2022. augusztus 4.: , 233.500 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 6 éjszaka szállás 3*-os szállodában, 2 ágyas tus/wc-s szobában
  • Reggeli
  • Idegenvezetés
  • Útlemondási biztosítás

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők és jegyek tájékoztató árai: 75 CHF
  • Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 10 EUR + 18 CHF
  • Utasbiztosítás (BBP)
    • (Classic): 3.990 Ft
    • (Prémium): 5.180 Ft
    • (Privileg): 6.650 Ft 

Felár

  • Egyágyas felár: 64.500 Ft
  • 6x vacsora felár: 59.800 Ft
  • 25-34 fő esetén: 16.000 Ft/fő

Fakultatív programok (25 főtől)

  • Az alábbi programokat megrendeléskor foglalni szükséges!
  • Neuchâtel - Les Brenets - Lac de Chaillexon tavi hajókirándulás: 7.500 Ft
  • Brienzer Rothorn fogaskerekűvel: 75 CHF
  • Vierwaldstättersee hajókirándulás: 25 CHF
  • Rigi Kulm hegyi-vasút jegy: 45 CHF
  • Disentis-Tamins vonat kirándulás: 8.500 Ft

Fontos

  • Lehetséges ingyenes transzfer a csatlakozási pontokhoz. A részletekről kérjük, érdeklődjön!

Program

1. nap: Szeged – Budapest – Bécs – Salzburg – Innsbruck (720 km)

Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban Budapest érintésével Bécs-Salzburg útvonalon, megállókkal. A délutáni órákban érünk Innsbruckba, ahol gyalogosan ismerkedünk Hofkirchével, Hofburg-gal, St. Jakob Domkirchével, Goldenes Dachllal és a Stadtturm¬mal. Érkezés tiroli szálláshelyünkre az esti órákban.

2. nap: Arlberg-hágó – Appenzell gasztronómiai élvezetekkel! – Bázel és Biel (460 km)

Reggeli után az Alpok sziklavilágában folytatjuk, az 1800 m fölötti Arlberg-hágó mentén. Séta és fotószünet, majd leereszkedve haladunk tovább Appenzellbe, ahol megismerkedünk a régió gasztronómiai specialitásaival. Betekintünk a vidék likőr- és sajtféleségeinek világába, készítésük fortélyaiba, és kóstolhatjuk is. Ez az egyik leghíresebb sajtrégió, mely sorra nyeri a Sajt Világbajnokság aranyérmeit. Később egy svájci ér-dekességgel, a közvetlen népképviseleti demokrácia működésével ismerkedünk meg. Tovább utazunk Bázelbe, ahol Észak-Svájc kulturális központjának szépségeivel ismerkedünk (Münster, Rathaus, Spalentor, Elisabethenkirche). Érkezés az esti órákban Biel városkába, ahol három éjszakán át lesz szállásunk.

3. nap: Biel – Neuchâtel „Le Locle órás kastély” – Les Brenets földalatti világa – Lac de Chaillexon tavi hajókirándulás (130 km)

Reggelinket elfogyasztva szabadidejét egyénileg tervezheti vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: Neuchâtellel ismerkedünk. Itt épült fel Svájc egyik leggyönyörűbb székesegyháza, a Notre Dame katedrális és kolostor. Megtekintjük Farel szobrát, a Várkastélyban pedig a középkori élet érdekességeivel találkozunk. Díszkutak mentén sétálunk a Függetlenség szobrához, és gyönyörködünk a virágpompába öltöztetett tóparti sétány és a Neuchâteli-tó látványában. Ezt követően a festői Jura-vidék vonulatain érünk Le Locle városka kastélyába, ahol megcsodáljuk óramúzeumát, gyönyörűen berendezett termeiben és parkjában gazdag órakollekcióval találkozhatunk. Délután ellátogatunk Les Brenets 400 évre visszatekintő, több emelet mélységben kialakított földalatti malmainak világába! Hajóra szállunk a La Doubs-folyó Lac de Chaillexon tóvá duzzadó területén, ahol vízről csodáljuk a gyönyörű természetet, majd elsétálunk a Doubs-folyó vadregényes vízeséséhez. Érdemes velünk tartani! (Bielben egyéni lehetőségek: Omega óragyár múzeuma, Alpesi állatkert, Felseck Pavilon, ahonnan szép kilátás nyílik a tóra.) Visszatérünk szálláshelyünkre.

4. nap: Soliat amfiteátrum / Creux du Van sziklakatlan – Grandson vára – Estavayer-le-Lac – Avenches – Murten (190 km)

Reggeli után kirándulunk a Soliat (1464m) amfiteátrumához, mely egyedülálló látványosság Európában. A Creux du Van 1,5 km átmérőjű sziklakatlan, melynek monumentális mészkőfalai és sziklaarénája kellemes sétával körül járható. Ezután Grandson vára következik, mely fegyvergyűjteménnyel, automobil-kiállítással, középkori atmoszférát sugárzó termekkel vár bennünket. Délután érkezünk a menhirek vidékére, melyek az i.e. III. évezredi megalitikus kultúra nyomait őrzik... Az őskor után a középkorba utazunk Estavayer-le-Lac látnivalóival: Várkastély, Szt. Lőrinc katedrális. A tóparti várost városfal öleli körül, pompázatos kertjei révén egykor a „rózsák városa” néven volt ismert. Ezután Avenches városával ismerkedünk, „Helvetia” fővárosát még Tibériusz császár alapította Aventicum néven, ugyanakkor középkori szerepét is jól szemlélteti Püspöki várkastélya. Később Murtennel, a burgundiai háborúk egyik helyszínével ismerkedünk, megtudjuk, mit nevezünk „murteni vérfürdőnek”, sorra vesszük a látnivalókat (Várkastély, gyilokjárók, Boszorkány-torony, Főtér, lábas-házak, Berni-kapu, obeliszk). Az esti órákban térünk vissza szálláshelyünkre.

5. nap: Oberhofen várkastélya – Brienz Rothorn fogaskerekűvel – Luzern – Vierwaldstättersee hajókirándulás – Altdorf (340 km)

Reggelit követően utazás a közép-svájci tavak meseszép vidékére. Séta az Oberhofen várkastély gyönyörű tavi panorámát nyújtó kertjében és tóparti sétányán, ahonnan a Jungfrau-vidék hóborította vonulatait fürkésszük. A Thuni-tóra tekintő főnemesi lak Svájc egyik legszebb várkastélya. Később a „szomszéd tó” partján fekvő Brienz-be érkezünk. Fakultatív ajánlatunk: fogaskerekű hegyi-vasúttal kirándulunk a Brienzer Rothorn (2350m) kilátóteraszára, ahonnan a Jungfrau-csoport négyezreseinek hósipkás csúcsait láthatjuk (aki nem vesz részt a programon, Brienzben pihenhet). Délután városnézés Svájc Luzernben, ahol nevezetességeivel ismerkedünk: Musegg, Löwendenkmal, Kapellbrücke, Fritschibrunnen, Hofkirche St. Leodegar. Fakultatív ajánlatunk: a nap fénypontjaként hajókirándulás a Vierwaldstättersee-tavon. A hatalmas szirtekkel szegélyezett tó elkeskenyedő nyúlványai olykor a skandináv fjordok hangulatát idézik. Útközben ismerkedés Svájc történelmi emlékhelye-ivel és a Tell-legenda helyszíneivel (aki nem vesz részt a hajókiránduláson, autóbuszunkkal utazik tovább). Este érkezünk Altdorf környéki szálláshelyünkre.

6. nap: Vitznau – Rigi Kulm – Disentis – Tamins – Thusis (Viamala) – Vaduz – St. Anton (430 km)

Reggelinket elfogyasztva az Északi Elő-Alpok gyönyörű vidékére kirándulunk! Fakultatív ajánlatunk: a Vierwaldstättersee-tó partjáról, Vitznauból hegyi-vasúttal jutunk fel a Rigi Kulm csúcsára (1798m), ahonnan gyönyörű körpanoráma tárul a közép-svájci tóvidékre és az Északi Elő-Alpokra (aki nem vesz részt a kiránduláson, szabadidejét Vitznauban töltheti). Ezt követően autóbuszunkkal Andermatton át a Gotthárd-masszívum vidékére utazunk. Fakultatív ajánlatunk: Disentisből vonattal utazunk az Elő-Rajna festői völgyében, a Glacier Express panorámavonat nyomvonalán, ahol számtalan fotótémában gyönyörködhetünk (aki nem vesz részt a vonatozáson, autóbusszal utazik tovább). Visszaszállunk autóbuszunkra és ellá-togatunk az irodalmi művekben is megörökített Viamala vadregényes szurdokvölgyébe, ahol a Hátsó-Rajna zabolátlan vize sziklakanyont vájt magának. Délután tovább utazunk a Felső-Rajna völgyében, majd séta Vaduzban, ismerkedés a Liechtensteini hercegséggel. Tiroli szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk.

7. nap: Innsbruck – Bécs – Budapest – Szeged (720 km)

A reggelit követően hazautazás a Innsbruck-Bécs útvonalon megállókkal. Útközben betekintünk egy tiroli kis faluba, ahol a helyi jellegzetességekkel és élő népművészettel ismerkedünk: barlanglakás, üvegfújó- és csiszolóműhely és fafaragó műhely. Továbbutazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a későesti órákban, majd továbbutazás Szegedre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

7 napos kirándulás Svájc rejtett kantonjaiban és híres hegyei között, busszal, reggelivel, 3*-os szállással

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére