7 napos kirándulás a Lipari-szigeteken, repülőjeggyel, illetékkel, 3*-os szállással, reggelivel

Ajánlat kód: 38554
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

282.500 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 38554

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Hajózz álomszép szigetek között!

Opciók

  • 2022. október 23.: , 282.500 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Repülőjegy illetékkel
  • 6 éjszaka szállás 3*-os szállodában, 2 ágyas tus/wc-s szobában
  • Reggeli
  • Idegenvezetés
  • Útlemondási biztosítás

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők és jegyek tájékoztató árai: 30 EUR
  • Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 7 EUR
  • Utasbiztosítás
    • (Classic): 3.990 Ft 
    • (Prémium): 5.180 Ft 
    • (Privileg): 6.650 Ft 

Felár

  • Egyágyas felár (V.11.): 43.000 Ft
  • Egyágyas felár (IX.04., X.23.): 56.000 Ft
  • 6x vacsora felár: 43.800 Ft
  • 15-24 fő esetén: 12.500 Ft/fő

Fakultatív programok (10 főtől)

  • Hajókirándulás Lipari és Salina körül: 22.500 Ft
  • Esti hajózás (Panaera és Stromboli): 24.500 Ft
  • Hajókirándulás Vulcanóra: 16.500 Ft
  • Hajókirándulás Filicudira: 22.500 Ft
  • Lipari kisbusz: 10 EUR

Program

1. nap: Budapest – Catania (repülővel), Milazzo – Lipari (hajóval)

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal (átszállással) a szicíliai Cataniába. Transzfer Milazzo kikötőjébe, ahonnan hajóval folytatjuk utunkat Liparira. Szállásunk 6 éjszakán át Lipari - szigetén lesz.

2. nap: Lipari és Salina szigetek hajóval

Reggeli után fakultatív kirándulásra hívjuk. Kis kirándulóhajóra szállva megkezdjük ismerkedésünket Lipari és Salina szigetek kel. Elhajózunk a vörös sziklákkal borított Monterossa kúpja mellett, majd a sziget riviérájának nevezett Canneto színes házai előtt. Lehorgonyzunk az egykori horzsakő bánya hófehér tengerpartjánál: a tengervíz itt a legcsodálatosabb türkizkék színű. Fürdési lehetőség, a hajóról majd tovább robogunk a kék vízen Salina szigete felé. A közel 1000 méter magas – ma már inaktív – vulkáni sziget az egyedüli, amelyik rendelkezik édesvízzel, ezért hegyoldalait, alacsonyabb lankáit fügekaktusz és agavé ültetvények, szőlőskertek és kapribogyó termő teraszok borítják. Aranysárga színű malvazia fehérbora kiváló, halai és a különleges pane cunzatu pedig a kötelezően megkóstolandó ételek közé tartoznak. A sziget partvonala drámaian szép: a vízbe szakadt egykori kráterkürtők helyén ma édeni szépségű tengeröblök húzódnak. Itt forgatták a „Neruda postása” című Oscar-díjas filmet is. Kihajózás Lingua városban, majd késő délután Lipari-sziget nyugati oldalán sorakozó barlangok és különleges sziklaformációk („pápa”, „vitorla”, „angyalok kapuja” stb.) felfedezése. Visszahajózás Vulcano sziget mellett Lipari városba.

3. nap: Vulcano sziget hajóval

Reggeli után fakultatív kirándulásra hívjuk: hajóval érkezünk az apró, de annál mozgalmasabb szomszédos szigetre, Vulcanóra. A sziget aktív – folyamatosan kénes füstöt kibocsátó – vulkánjáról híres és a világ minden tájáról természeti szépségéért keresik fel, a gyönyörű kristálykiválások látványáért. Vulcanón élvezhetjük a vulkáni működés kellemes „mellékhatásait” is: kipróbálhatjuk a pezsgőfürdőzést a nyílt tengerben, megmártózhatunk a gyógyító iszappal teli medencékben, beülhetünk a forró gőzlyukakba. Megfelelő felszerelés birtokában a bátrabbak vállalkozhatnak a 391 méteres magasságban húzódó kráterperemre történő felmászásra is (minimum 2,5 óra) – a panoráma a környező szigetekre innen valóban lélegzetelállító. Délután Vulcano körbehajózására indulunk, útba ejtve a Vulcanello-félszigetet, a Monte Aria szabályos hegykúpját, a Szörnyek völgyét és a Szirének öblét. Megcsodálhatjuk a bizarr lávaképződményeket és a hihetetlenül „kék” barlangokat. Késő délután visszatérünk Lipari szigetére.

4. nap: Lipari - a sziget!

Reggeli után szálláshelyünkről közvetlen környezetünk természeti és kulturális látnivalóinak felfedezésére indulunk. Kisbusszal (buszjegy!) utazunk körbe Lipari szigetén és a legszebb pontokon (Belvedere, salinai kilátó, Acquacalda horzsakő és obszidiánbányái) fotószüneteket tartunk. Ideális légköri viszonyok esetén a Lipari-szigetek összes tagjára csodálatos kilátás nyílik utunk során a nyílt tenger felé. Visszatérve Lipari városba a citadellára megyünk fel, ahol a sziget közel 6000 éves történetének nyomaiba eredünk. Egyaránt megtalálhatók itt a kőkorszaki, bronzkori, klasszikus görög, antik római, normann és spanyol-aragón emlékek. Láthatjuk a Szent Bertalan apostol földi maradványait egykor befogadó katedrálist a nagyszerű XI. századi bencés kerengővel és a hallatlanul gazdag anyaggal – közte a világ egyik legnagyobb amfora és színházi maszk gyűjteményével – rendelkező Régészeti Múzeumot. Délután szabadidő, strandolás.

5. nap: Panarea és Stromboli szigetek

Egész napos pihenés Lipari szigetén. Fakultatív ajánlatunk: dél utáni és esti hajókázásra hívjuk. Panarea a szigetek legkisebbje, a gazdagok és híresek nyaralóhelye, fantasztikus tengeri merülő helyek kel és számtalan meghitt öböllel. Fürdőzési lehetőség, majd partra szállás San Pietro városban. Innen tovább hajózunk a Lipari-szigetek „legújabb tagjához”, a születőfél ben lévő új vulkán Pietra Bianca, Pietra Lisca szigetek felé. A tenger a gázfeltörésektől szinte egyfolytában „forr” – a természet erejének itt megtapasztalt élménye páratlan. Innen tovább állunk a szomszédos Strombolihoz. A szabályos vulkáni kúpot sokan a Tirrén-tenger egyik legszebb szigetének tartják, parányi városai (Ginostra, San Vin cenzo) művészek, filmesek, festők gyűjtőhelye. Fürdőzhetünk a fekete homokos tengerparton, majd szétnézünk a szigeten. Később a szikrázó naplemente kedvéért ismét hajóra szállunk, fotózási lehetőség a Lipari-szigetek legészakibb tagja, a Strombolicchio sziklájánál. Amint leszáll az este, a tengeren ringatózva várjuk a vulkán szabálytalan időközökben bekövetkező szikrázó kitöréseit. Éjszaka érkezünk vissza Liparira a szálláshelyünkre. A bátrabbaknak lehetősége van el indulni a vulkán kráteréhez, amely egy nehéz, 3 órás hegymenettel közelíthető meg. Páratlan élményben lehet része annak, aki vállalkozik erre a túrára.

6. nap: Filicudi szigete hajóval

Reggeli után fakultatív kirándulásra hívjuk: ismét hajóra szállunk, a legtávolabbi Filicudi szigetét keressük fel. A tengeren hajózva, ha szerencsénk van, delfinekkel is találkozhatunk. A sziget egy részén buja páfrány vegetációt találunk (a nevét is innen kapta). A sziget alacsonyabban fekvő területeit két apró településen alig 250-en lakják. Partja különleges szépségű, ahol egymást váltják a teraszosan kialakult lejtők, szűk völgyek és meredeken a tengerbe szakadt partszakaszok. Itt található a régió legmagasabb - tengerből kiálló - sziklatömbje, a 71 méter magas „nád” szikla is. A sziget különlegessége még a nagyszerű épségben megmaradt bronzkori település, Capo Graziano. Filicudi szigetén ebédelési és strandolási lehetőség, a sziget körbejárása kisbusszal (buszjegy!), majd délután visszahajózunk Lipari szálláshelyünkre.

7. nap: Lipari – Milazzo (hajóval), Catania – Budapest (repülővel)

Reggeli után (menetrendtől függően szabadidő vagy) transzfer Lipari kikötőjébe. Hajóval utazunk Milazzóba, transzfer a cataniai repülőtérre. Hazautazás menetrend szerinti repülőjárattal Budapestre (átszállással).

A napi programok időjárástól függően felcserélhetőek, a hajók indulási ideje és a hajók mérete változhat.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

7 napos kirándulás a Lipari-szigeteken, repülőjeggyel, illetékkel, 3*-os szállással, reggelivel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére