7 napos kirándulás a Duna-deltánál és a Fogarasi-havasoknál, busszal, félpanzióval, 3*-os szállással

Ajánlat kód: 38610
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

172.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 38610

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kalandozz Románia dél-keleti, keleti részének lélegzetelállító tájain!

Opciók

  • 2022. augusztus 22.: , 172.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 6 éjszaka szállás 3*-os szállodában, 2 ágyas tus/wc-s szobában
  • Ellátás: 5x félpanzió + 1x reggeli
  • Idegenvezetés
  • Útlemondási biztosítás

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők és jegyek tájékoztató árai: 45 EUR
  • Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 7 EUR
  • Utasbiztosítás (BBP)
    • (Classic): 3.990 Ft
    • (Prémium): 5.180 Ft 
    • (Privileg): 6.650 Ft

Felár

  • Egyágyas felár: 45.000 Ft
  • 25-34 fő esetén: 12.000 Ft/fő

Fakultatív programok: (min. 20 fő)

  • Hajózás a Duna-deltában: 21.000 Ft
  • 4. napon halvacsora borral Tulca-ban: 7.800 Ft-tól
  • 4. napon vacsora a szállodában: 4.3800 Ft

Fontos

  • Lehetséges ingyenes transzfer a csatlakozási pontokhoz. A részletekről kérjük, érdeklődjön!

Program

1. nap: Budapest – Szeged – Arad – Mária Radna – Vajdahunyad és Déva (530 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről a Kecskemét-Szeged-Nagylak (határátkelő) útvonalon. Aradon em-lékezünk a sokat megélt szabadság szobornál majd utunkat folytatva Máriaradnán Erdély leghíresebb Ferences kolostorát és felújított kegytemplomában teszünk látogatást. A romantikus hangulatú Vajdahunyad várának meglátogatásával folytatjuk programunkat: helyi vezetővel a Hu¬nyadiak és a vár történetével ismerkedünk. Dévára a délutáni órákban érkezünk, ahol Déva várának meghódítása vár bennünket. Felvonóval érkezünk a város fölé, ahonnan szép kilátás nyílik a Maros völgyére és az Érc hegységre. Felidézzük a Kőműves Kelemen balladáját… szabadidő a városban, majd szállásunkra térünk, ahol ízletes vacsorával várnak bennünket.

2. nap: Kerci apátság – Transzfogarason át – Curtea De Arges és a modern főváros: Bukarest (480 km)

Reggelinket elfogyasztva „szászföld fővárosánál” a Kerci Apátság ciszterci Kolostorához fordulunk, ahol Erdély első ősi gótikáját tekintjük meg. Folytatjuk utazásunkat a méltán híres Transzfogarasi-úton, mely méltán érdemelte ki hírnevét és kihagyhatatlan úti cél, melyet mi is célba veszünk! Európa, sőt a világ egyik legcsodálatosabb magashegyi útjaként számontartott Transzfogarasi utat maga Nicolae Ceauşescu kezdte építtetni 1970- ben. Összesen 578 hídja és viaduktja, valamint 5 alagútja van. Az út lavinaveszély miatt csak nyáron van nyitva. A páratlan útvonalon többszöri megállókkal fotószünetekkel utazunk… Túl a Fogarasokon Románia egyik legszebb élő kolostora, egyben püspöki temploma vár bennünket: Argyasudvarhelyen (Curtea de Arges). A román királyi család temetkezési helyén egy gyönyörűen rendezett parkban találjuk a kolostort, melynek falai közé is betekintünk. A kolostorban láthatók I. Károly és Erzsébet királyné képei is. Díszhelyen őrzik a királyné saját kezűleg aranybetűkkel írt és festett evangéliumát. Folytatjuk utazásunkat Románia fővárosába Bukarestbe. A fővárosban a látnivalók igen messze helyezkednek el egymástól, így autóbuszos városnézés keretében „ízlelgetjük” a várost: Egyetem tér, diadalív, Királyi palota, Athéneum, Könyvtár, a volt KP székhelye (itt kezdődött el a forradalom Bukarestben, itt tartotta Ceusescu az utolsó beszédjét). Gyalogos városnézésünket a A Patriarchia templomnál kezdjük, majd az Unirea téren át sétálunk az Egyetem térig, ahol megtekintjük a Szabad Sajtó épületét. Szálláshelyünkre vacsora-időben érkezünk.

3. nap: Konstanca – Babadag – Tulcsa és a Duna-Delta (130 km)

Reggelit követően a Fekete-tenger partvidéke felé utazunk. A Fekete-tenger egyik legforgalmasabb kikötővárosába, Románia ötödik legnépesebb városába, egyben Konstanca megye székhelyére: Konstancába érkezünk. A városban időzve ellátogatunk az Ovídiusz térre, a számtalan érdekességet felvonultató Archeológiai múzeumba is betekintünk. Sétánk során megtekintjük a város jelképévé vált kaszinó épületét is (kívülről). A Nagymecset és a hozzá tartozó minaret 47 méter magas tűszerű tornyába lehetőség szerint 140 lépcsőn át juthatunk fel (egyénileg), ahonnan a kilátás kárpótol bennünket a 140 lépcsőfokért. A város panorámája gyönyörű és a tengert is látni lehet. Megtekintjük Publius Ovidius Naso szobrát is. A város különlegessége a Genovai világítótorony, ami már az 1300-as években is állt. Sétánk során érintjük a Görög templomot, a Szent Antal Katolikus templomot, amely olasz hatást mutat. Szabadidő a városban majd útközben áthaladunk Babadag városán, ahol autóbuszból tekintjük meg a török dzsámit, ismerkedünk a dobrudzsai törökök történelmével. Utunkat folytatva a „Duna kapujának” nevezett Tulcsába érkezünk. Tulceában megtekintjük a monumentális Függetlenség emlékművét, székesegyházát és az Ismail pasa építette Azizie mecsetet. Elfoglaljuk szálláshelyünket, ahol vacsoráéval várnak bennünket.

4. nap: Hajózunk a Duna-deltában (világörökség) és az Öko-Turisztikai múzeum

Reggelit követően a Duna delta Öko-Turisztikai múzeumában ismer­kedünk népes növény és állatvilá­gával majd megismerve a növény és állatvilágát ennek a különleges terü­letnek, fakultatív programot ajánlunk: a Duna partján hajóra szállunk és egy felejthetetlen hajókiránduláson veszünk részt a világörökség részét képező Duna deltához tartozó Sulina látványos szakaszain. A vízállástól függően járjuk be a csatorna-rend­szert, hajózunk madarai között, kéklő vizein a Fekete-tenger felé. (A Duna, mielőtt elérné a Fekete-tengert, 2857 kilométer megtétele után több ágra szakadva számtalan mellékág, csa­torna, láp, nádas, homokdűne és erdő alkotja azt a növény- és állatvilágban gazdag területet. A Duna-delta 1938 óta Nemzeti Park, 1990 óta Bioszféra Rezervátum, 1991-ben pedig a Vi­lágörökség részévé nyilvánították.) A kb 5 órás hajóút során a Sulina főá­gon utazunk tavai érintésével napköz­beni ebéd lehetőséggel. Visszatérünk a szállodánkba, ahol ízletes vacsorá­val várnak bennünket. A Fekete-ten­ger közelsége okán, mit szólna egy kellemes halvacsorához a Duna-del­tában? Fakultatív ajánlatunk: jöjjön velünk egy igazi finom autentikus halvacsorára, ahol a környékre jellemző ízeket kóstolunk. A halak mellé helyi kiváló borral koccintunk. Szállásunk Tulcea-ban vagy környékén lesz.

5. nap: Tulcea és Jászvásár (300 km)

Reggelit követően elhagyjuk a várost és északi irányba indulunk… utunkat keresztezi a Duna-folyó, melyen folyami komppal kelünk át. Útközben pihenőkkel érkezünk lasi megye székhelyére, Jászvásárra, a gazdag kulturális és történelmi emlékek moldvai központjába. Az egyetemi város Rómához hasonlóan két dombra épült, ahol a belvárost és parkokat benépesítik az egyetemisták. Nevezetességeivel ismerkedünk gyalogosan: „TreiIerarhi-templom”, a székesegyház, a városházként működő Nemzeti Színház és a négy múzeumot magában foglaló belvárosi Kultúrpalota. Szabadidő a történelmi városban majd szállásunkra térünk, ahol vacsorával várnak bennünket.

6. nap: Karácsonkő – Békés-szoros – Gyilkos-tó – Gyergyószentmiklós – Marosvásárhely (330 km)

Mai napunk gyönyörű tájakon át vezet: Jászvásárt magunk mögött hagyva a Szeret völgyén át utazunk és Karácsonkőn időzünk, ahol a Keresztelő Szent János templomot tekintjük meg, melyet a 15. század végén építettek és egyben a moldvai építészet jellegzetes 15-16. századi példája. A templom együttesében sajátságosan ötvöződnek a bizánci eredetű építészeti hagyományok a gótikus stílus hatásával. A Kárpátok külső homokkő vonulatain át az Aranyos-Beszterce völgyén át utazunk. A Békás-szoros hasadékvölgyén át haladva felejthetetlen természeti képződmények látványa vár bennünket. A Gyilkos-tóhoz érkezünk, ahol a víz alá került fenyőerdő maradványai láthatók. Pongrácz-tetőn kelünk át, ahol a Gyergyói-medencébe érkezünk, Hargita megye harmadik legnagyobb városában Gyergyószentmiklóson időzünk. Felkeressük az örmény templomot, a zsinagógát, sétálunk a Márton Áron utcában. Marosvécsen Kemény kastélynál tartunk pihenőt, mely egykoron az Erdélyi Helikon Irodalmi színhelye volt a két világháború között. Utunkat folytatva a Maros völgyében utazunk a Maros-menti fenyves-erdők árnyékában. Szálláshelyünk Marosvásárhelyen vár bennünket ízletes vacsorával.

7. nap: Marosvásárhely – Kolozsvár – Budapest

Megreggelizünk és egy rövid autóbuszos városnézést követően hazafelé indulunk. Torda érintésével Kolozsváron pihenőt tartunk: ebédidő a főtéren (egyéni igény esetén az ebéd idejének terhére rövid látogatás a Házsongárdi temető jeles síremlékeihez). Rövid szabadidő majd folytatjuk utunkat a Királyhágón át. Ártánd (határátkelő) útvonalon az esti órákban érkezünk Budapestre, majd továbbutazunk Szegedre!

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

7 napos kirándulás a Duna-deltánál és a Fogarasi-havasoknál, busszal, félpanzióval, 3*-os szállással

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére