Az akció lejárt! Iratkozz fel hírlevelünkre, és ezentúl nem maradsz le egyetlen kuponról sem!

68.900 Ft helyett 51.990 Ft: Fedezd fel a bajor kastélyokat, II. Lajos bajor király mesébe illő birodalmát és Münchent, buszos utazás 1 főre 1 éjszaka szállással és reggelivel

Pannonia Program- és Utazási Iroda
4.3 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!

51.990 Ft

Elfogyott!

Eredeti Ár Kedvezmény Megtakarítás
68.900 Ft 25% 16.910 Ft
Pannonia Program- és Utazási Iroda
1036 Budapest, Kolosy tér 2. I. emelet 11/A
info@pannoniatravel.hu
06-1-793-8862
www.pannoniatravel.hu

Akció Leírása

Romantikus kastélyok, lenyűgöző környezet, tapintható történelem egy emlékezetes bajorországi kiránduláson

Ajánlatunk keretében ezúttal Bajorországba látogathatsz el! II. Lajos bajor király leginkább építkezéseivel írta be magát történelemkönyvekbe, az út során az ő általa építtetett pompás, Wagner és XIV. Lajos francia király iránti határtalan csodálatát tükröző alkotások közül nézheted meg a legjelentősebbeket, amelyeket lenyűgöző természeti környezetbe álmodott és valósított meg.

Münchenbe érkezés és rövid pihenő után autóbuszos és gyalogos városnézéssel kezdődik a program. Az Isar folyó partján fekvő izgalmas város mottója: „Világváros, amelynek szíve van”. Az óvárosi templomok, terek, épületek, a régi és új városháza a romantikától a gótikán és reneszánszon át egészen a szecesszióig vezetnek. A közös sétát követő szabadidőben mindenki egyénileg fedezheti fel a belváros esti hangulatát és remek ízeit. Közel száz sörkert hívogat a világhírű bajor sörök megkóstolására, amely mellé érdemes megkóstolni a bajor sósperecet és az ínycsiklandó grillezett húsételeket, mint a Weisswurst vagy Leberkäse.

Második nap a reggeli utáni első úti cél a világ egyik leghíresebb kastélya, az osztrák határ közelében egy meredek szikla csúcsára épített Neuschwanstein kastély. A meseszép épület ötletét Lajos a középkori német legendákból és Wagner operáiból merítette. A kastély egyedülálló küllemében keverednek a mór, a gótikus és a barokk elemek, a trónterem pedig a bizánci stílus jegyeit viseli magán. Elkészültekor a kastély nemcsak ámulatba ejtő, hanem modern is volt; pl. a kor legújabb fűtési rendszerével szerelték fel oly módon, hogy a konyha tűzhelyeiből távozó forró levegőt a többi helyiség fűtésére használták fel. A reprezentatív termek falait mindenhol aranyozás és márvány faragások borítják. A trónterem legnagyobb éke a hatalmas, mintegy 18 mázsa súlyú aranyozott bronzcsillár.

Rövid ebéd- és fényképszünet után utaztok a másik híres alkotáshoz, a festői Oberammergau közelébe, ahol a Linderhof kastély található egy csodálatos park közepén. A gyönyörű kastély az egyetlen Lajos király álmai közül, amely még életében elkészült, díszítései, formavilága a rokokó jegyeit hordozza magán. A királyi villa francia mintára, XIV. Lajos tiszteletére épült, akit Lajos a királyok közül a leginkább csodált. A kastély ebédlőjében egy hatalmas asztal állt, amit az egyik fogás végeztével le lehetett engedni, hogy az újonnan terített asztal a föld alól bukkanhasson elő, és így a királynak ne kelljen érintkeznie a szolgáival. A kastély másik érdekessége, hogy csupán egy hálószoba található benne. Tükörtermében, ha a megfelelő helyre állunk, végtelen folyosókat látunk magunk előtt, ami a tervezők leleményét dicséri.

Harmadik napon a hazaút közben ellátogattok még a Münchentől 70 km-re fekvő festői Chiemsee-tóhoz, amelynek egyik szigetén kezdték el a Herrenchiemsee nevű új kastély építését. Az épület mintájául a francia Versailles-i palota szolgált, de bizonyos tekintetben túl akarta szárnyalni. Tükörterme nagyobb volt, mint francia változatának, és XIV. Lajos hálószobájának pontos mását az építtető Lajos király jobbnak vélte az eredetinél. Hét év elteltével azonban elfogyott a pénz és a kastély befejezetlenül maradt. A szépséges kastélyt menetrend szerint közlekedő hajóval lehet megközelíteni. A rövid hajózás után kellemes séta vezet a francia mintára kialakított parkon keresztül a királyi lakhoz. A látogatás után élményekkel gazdagodva indultok haza Budapestre.

Kirándulás 1 személy részére a bajor kastélyokhoz és Münchenbe

 • Utazás felső kategóriás autóbusszal
 • Háromcsillagos müncheni belvárosi szállás 1 éjszakára
 • Ellátás: reggeli
 • Magyar nyelvű idegenvezetés és csoportkísérés
 • Szervezési díj
 • Az utazás időpontja: 2016. október 14-16.

Fontos információ

 • 1,5 % kötelező útlemondási biztosítás
 • Egyágyas felár: 18.000 Ft

Indulás

 • 2016. október 14. 05:30 Blaha Lujza tér (Corvin Áruház parkoló)
 • 05:45 Batthyány tér (a Vásárcsarnok előtt)

Vidéki felszállási lehetőségek

 • M1 autópálya, tatai Remeteségi pihenő, Shell benzinkút, 64 km
 • M1 autópálya, Győr, Arrabona pihenő, 119 km
 • M1 autópálya, Mosoni pihenő, 162 km

Belépők

 • Neuschanstein kastély: 14 €
 • Linderhof kastély: 10 €
 • Herrenchiemsee hajó: 8 €
 • Herrenchiemsee kastély: 9 €

Jó utat kívánunk!

Pannonia Program- és Utazási Iroda
1036 Budapest, Kolosy tér 2. I. emelet 11/A
info@pannoniatravel.hu
06-1-793-8862

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Kirándulás 1 személy részére a bajor kastélyokhoz és Münchenbe. Utazás felső kategóriás autóbusszal. Háromcsillagos müncheni belvárosi szállás 1 éjszakára. Ellátás: reggeli. Magyar nyelvű idegenvezetés és csoportkísérés. Szervezési díj. Az utazás időpontja: 2016. október 14-16

Fontos

Beváltható: 2016.07.15. - 2016.08.11.
Az utazás időpontja: 2016. október 14-16 • Az Alkupon megvásárlását követően előzetes bejelentkezés szükséges telefonon, emailben vagy személyesen: 06 (30) 592 6107, info@pannoniatravel.hu, Kolosy tér 2. (Kolosy piac épülete) I. emelet 11/A • Az utazás megkezdéséhez a kupon beváltására és az utazási szerződés megkötésére van szükség, amelynek a kupon vásárlását követő 48 órán belül kell megtörténnie • Információk az indulásról és a felszállási lehetőségekről a részletes leírásban • 1,5 % kötelező útlemondási biztosítás • Egyágyas felár: 18.000 Ft • Belépőjegyek árai a részletes leírásban • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás az utazási irodában kedvező áron köthető • Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:00-17:00
Szombat: zárva
Vasárnap: zárva
Személyes ügyfélszolgálat és készpénzes fizetés:
Alkupon Pont
1074 Budapest Hársfa utca 21, fszt.
(ÉTK Irodaház, 50-es kapucsengő)

Hétfő - Péntek: 8:45-17:00
Oldal tetejére