641.000 Ft helyett 499.900 Ft: Örményország, Grúzia, Azerbajdzsán – izgalmas körutazás egy ismeretlen világban, 13 nap/12 éjszaka 1 személyre félpanzióval, repülőjeggyel, programokkal

Ajánlat kód: 31256
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

499.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 31256

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Bibliai édenkert, Grúz hadiút és még számtalan történelmi látnivaló, mesés tájak, vendégszerető emberek, kulturális felfedezések egy felejthetetlen körutazáson!

Időpontok

  • 2019. május. 14. és szeptember 17.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Repülőjegyet Bp. – Tbiliszi és Baku – Bp. útvonalon átszállással, Tbiliszi – Baku szakaszon közvetlen járattal
  • Körutazáson a közlekedést légkondicionált autóbuszokkal
  • 12 éjszaka szállást négycsillagos szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
  • Félpanziós ellátást (reggeli és ebéd vagy vacsora a program szerint)
  • Városnézéseket, kirándulásokat a program szerint
  • Helyi és magyar idegenvezetést
  • Belépőjegyek árát
  • ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

Az ár nem tartalmazza

  • Repülőtéri illetéket: kb. 95.000 Ft / fő (Az indulásig változhat.)
  • Vízumdíjakat:
  • Azerbajdzsán: 25 USD / fő
  • Azeri vízum ügyintézési díja: 3.500 Ft / fő
  • A vízumot az iroda intézi és az ehhez szükséges az útlevél színes, kiváló minőségű scannelt másolata, valamint a mellékelt adatlap kitöltése és leadása. Ennek határideje: 2019. április 15. illetve augusztus 16.
  • Örményországba és Grúziába magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak
  • Kedvezményes csoportost útlemondás biztosítás díját (1,5%)
  • 20 – 24 fő indulása esetén 27.000,- Ft- / fő a felár
  • Kötelező szerviz díjat / borravalót: kb. 50,- USD / fő (szállodák, helyi idegenvezető, buszsofőrök stb.)
  • Az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Felár

  • Egyágyas felár: 129.000 Ft

Program

1. nap: Budapest – Tbiliszi

Repülés Budapestről átszállással Tbiliszibe. Transzfer a szállodába. Vacsora, szállás Tbilisziben.

2. nap: Sanahin kolostor – Hagpat kolostor – Jereván

Határátkelés Örményországba, ahonnan örmény autóbusszal folytatjuk utunkat a fővárosba az „Örmény Svájcon” keresztül. Sanahin és Hagpat kolostorai nemcsak egyházi központok voltak, de felsőoktatási intézményként is elismerést vívtak ki a XI. század elejétől. Vacsora, szállás Jerevánban.

3. nap: Jereván

Ismerkedés Örményország fővárosával, Jerevánnal. A település különleges hangulatát földrajzi fekvésének, természeti adottságainak köszönheti. Az autóbuszos városnézés során sorra vesszük a város legfontosabb nevezetességeit: Parlament, Elnöki Palota, Opera, Genocídium emlékhely stb. Programunkban a Matenadaran (kézirattár) látogatása is szerepel, ahol az időszámítás előtti időkből származó kéziratokat is őriznek a több tízezer kódex mellett, és jelentős a művészettörténeti gyűjteménye is. A napot kóstolóval egybekötött konyakgyár-látogatással zárjuk. Vacsora, szállás Jerevánban.

4. nap: Ecsmiadzin – Garni – Geghard

Irány Ecsmiadzin, Örményország ősi fővárosa, melyet az örmény kultúra központjának tartanak! Látogatás az UNESCO világörökségek közé választott székesegyházban és kincstárban, amely a IV. század elején épült, egy korábbi pogány szentély helyén. Továbbutazás az Azat-folyó völgyébe. Következő megállónk a Garni erőd, ahol az I. század második felében emelt pogány szentély áll, majd Geghardban a Szent Dárda kolostor templomát keressük fel. Vacsora Garniban, szállás Jerevánban.

5. nap: Kor Virap – Noravank

Délelőtt az örmény-török határ felé vesszük az irányt, ahol a bibliai Ararat lábánál álló Kor Virap (Mély Verem – kolostor) található. Érdekessége, hogy hajdanán tömlöcként funkcionált. Itt börtönözték be Világosító Szent Gergely apostolt is, minden örmény első pátriárkáját, térítő tevékenysége miatt. Innen gyönyörű kilátás nyílik az Ararát hegységre, ahol a Biblia szerint Noé bárkája kikötött. Továbbutazás az Arpa folyó mellékfolyójának völgyében Noravank kolostorhoz. Vörös színű sziklák között a XIII – XIV. században püspökségi székhely és fontos kulturális központként ismerték. Szállás Jerevánban.

6. nap: Szeván-tó – Gosavank – Dilijan – Tbiliszi

Utazás a Szeván-tóhoz, Örményország gyöngyszeméhez. Rövid pihenő Szevánban. Továbbutazás a Kaukázus hegyi útjain a középkori örmény szellemi élet központjához, a Gosavank kolostorhoz. Az épületegyüttes leglátványosabb része a Szt. Gergely tiszteletére felszentelt V. századi templom. Délután határátkelés Grúziába, ahonnan grúz autóbusszal folytatjuk utunkat a fővárosba. Vacsora, szállás Tbilisziben.

7. nap: Tbiliszi

Grúzia fővárosa több mint 1500 éves múltra tekint vissza. Látképét meghatározza a várost körbeölelő hegyek vonulata. Egész napos városnézés Tbilisziben. Az óváros színes homlokzatú házai, templomai stb. lenyűgözik a turistákat. A Szentháromság Székesegyház, ahogy a helyiek nevezik, a Sameba, a Dél-Kaukázus legnagyobb építménye és egyben a Grúz Ortodox Keresztény Egyház legnagyobb temploma is. A Metekhi dombon álló templom a XIII. században épült. A Chardin a főváros centruma, ahol kávézók, üzletek sora található. Látogatás a Nemzeti Múzeumban. Vacsora, szállás Tbilisziben.

8. nap: Grúz hadi út – kaukázusi kirándulás

Kirándulás a Kaukázus bércei között. Első megállónk a híres „Grúz hadi út” mentén fekvő Anauri épületegyüttese, mely Grúzia egyik legősibb családjának, az Aragvi hercegek rezidenciája volt. Időjárás függvényében továbbutazás terepjárókkal a 2.170 m magasságban található Gergeti Szentháromság templomhoz, lenyűgöző völgyeken, erdős tájakon és hágókon keresztül. Vacsora, szállás Tbilisziben.

9. nap: Mcheta – Uplisztszik

Mcheta Grúzia egyik legrégibb városa és a világörökség része. A város templomépítészetéről nevezetes. A legősibb templom a Szveti Choveli, amit az első keresztény grúz király felesége építtetett a IV. században. A ma látható épület a XI. századtól bővült és az ország legnagyobb temploma volt az új tbiliszi katedrális megépüléséig. A Jvari monostor a VI–VII. századi építészet remeke. Uplisztszik barlangvárosát az i.e. I. században alakították ki, a lakóhelyiségek mellett pogány- és keresztény templommal, színházzal, boros pincével. Vacsora, szállás Tbilisziben.

10. nap: Utazás a Tbiliszi – Baku

Menetrend függvényében délelőtt repülés Tbiliszi – Baku útvonalon. Bakuról mindenkinek az olaj jut eszébe. Ez nem véletlen, hiszen már az ókorban felfedezték a kiváló minőségű „fekete aranyat”, amelyet nagy tételben vásároltak, fűtésre, világításra és gyógyászati célokra egyaránt használták. Ismerkedés a főbb nevezetességekkel: az óváros zegzugos utcái, Leánytorony, a tengerparti sétány, Mártírok emlékműve stb. Látogatás a Sirvánsahok palotájában, amely felkerült az UNESCO világörökség listájára is. Vacsora, szállás Bakuban.

11. nap: Baku – „Festett hegység” – Khinaliq – Baku

Reggeli után utazás Guba felé. Útközben rövid megálló és fényképezési lehetőség a KIZHI közelében elterülő azeri „Festett-hegység”-nél. Ehhez hasonló természeti különlegesség az USA nyugati partján, valamint Kínában is felfedezhető. Időjárás függvényében „terepjárókkal” felkapaszkodunk Khinaliqba, amely 2500 méteres magasságban fekszik a Nagy-Kaukázus ormai között. A hegyi falucskában a mai napig még mindig szinte csak őslakosok laknak sajátos nyelvhasználattal. Egyesek szerint az ősi lakók a mai Dagesztán területéről vándoroltak ide, mások szerint az ott élő Kaukázusi Albánia egyik törzsének leszármazottai. Vacsora, szállás Bakuban.

12. nap: Gobusztan – „Iszapfortyogó”

Kirándulás Gobusztanba. A különleges tanúhegyen (kb. 500 hektár) sok ezer sziklarajz található, némelyik több ezer éves. Ezek közül az alkotások közül láthatunk néhányat. Rövid pihenő a különleges természeti képződményeknél, az iszapfortyogóknál. Délután szabadidő. Vacsora, szállás Bakuban.

13. nap: Tűz temploma – Baku – Budapest

Délelőtt a főváros közelében, Szuharaniban található Tűz templomát keressük fel. Napjainkban szinte alig akad olyan turista, aki azerbajdzsáni utazása során az egykori Zoroaszter-szentélybe, későbbi karavánszerájba ne látogatna el. Majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás átszállással. Érkezés Budapestre az esti órákban, a menetrend függvényében.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Örményország, Grúzia, Azerbajdzsán – izgalmas körutazás egy ismeretlen világban, 13 nap/12 éjszaka 1 személyre félpanzióval, repülőjeggyel, programokkal, 2 választható időpontban

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére