6.000 Ft helyett 2.990 Ft: 2 órás városnéző séta 2 fő részére a cívisvárosban, Debrecenben, élő idegenvezetéssel, a főbb nevezetességek és a város rejtett kincseinek felkutatásával

Splash Tour Guide - Debrecen
1 5
5 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

2.990 Ft

Ajánlatkérés
Splash Tour Guide - Debrecen
Debrecen
+36 30 533 64 76
splashtour.hu/

Az ajánlat leírása

Fedezzétek fel Debrecent a főtértől a Nagyerdőig, a színháztól a kávéházakig!

Ahogy a történelemírás tartja, Debrecen egykor igazi mezőváros volt, ahol egymást követték a vásárok és piaci alkudozások – ennek emlékét őrzik a főtér régi, színes kereskedőházai, csupa klasszicista és barokk épület, amelyben egykor ékszerészek, keramikusok és fűszerkereskedők űzték a mesterségüket. Aki jókor érkezik, a villamosvonal mentén egy-egy kirakodóvásárt is láthat, amely a szökőkutaktól szinte egészen a Református Nagytemplomig húzódik.

A templom előtt a kockakövekbe vésték a város bárányos címerét és a Kossuth-szobor jelzi, hogy a szabadságharc idején itt állomásozott a kormány, az épület mögött pedig egy apró park található a nyáron igencsak népszerű üvegkupolás étteremmel.

Ha szeretnénk valami különlegeset látni, véletlenül sem szabad kihagyni a Déri Múzeumot, ugyanis itt őrzik Déri Frigyes híres egyiptomi kiállításának szarkofágjait és a Munkácsy-trilógia is a cívisvárosban pihen – arról nem beszélve, hogy a múzeum előtt lévő emlékkert Debrecen egyik legszebb és legnyugodtabb része.

Épp csak egy kicsit kell továbbmenni a sínek mentén, a következő sarkon máris jobbra-balra kapjuk az fejünket: az egyik oldalon a város egyik legszebbjének választott Első Takarékpénztár szecessziós stílusú épülete magasodik, a másik oldalon pedig a Csonka-templom áll már közel háromszáz éve, amelynek kupolája azóta hiányzik, hogy kétszer lefújta a szél az egész tetőszerkezetét.

Persze, nemcsak a főtér környékén vertek tanyát az építészet remekei, érdemes egy kicsit elhagyni a Piac utcát, és elsétálni egészen a Csokonai Színház sárga épületéig, majd a szemben lévő Batthyányi utcában betérni egy szelet csokoládétortára az egyik kis cukrászdában vagy elsétálni egészen a Dallnoky-féle kulcsos kapuig, ahol a debreceni párok egy életre lelakatolhatják a szerelmüket.

Fedezzétek fel Ti is kettesben, egy romantikus séta keretében Debrecen városát a Splash Tour profi csapatának segítségével!

Legyen szép napod!

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Városnéző séta 2 fő részére Debrecenben. Időtartam: 2 óra. Keressétek fel a főbb nevezetességeket és a város rejtett kincseit

Fontos

Beváltható: 2016.03.09.-ig
Az Alkupon megvásárlása után előzetes bejelentkezés szükséges telefonon: 06 (30) 533 64 76 • A kinyomtatott kupont vidd magaddal! • A csomagajánlat egyéni igények alapján bővíthető • Gyermek felár 800 Ft, ami a helyszínen fizetendő • Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére