6 napos montenegrói kirándulás a méz és bor jegyében, busszal, reggelivel, 3-4*-os szállásokkal, programokkal

Ajánlat kód: 40401
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

124.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 40401

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Tenger, méz és bor, avagy Montenegró színe és java egy felejthetetlen körutazáson!

Időpont

  • 2022. április 14.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 5 éjszaka szállás 3-4*-os szállodában
  • Reggeli

Az ár nem tartalmazza

  • Sztornó biztosítás: 2%
  • BBP biztosítás: 3.420 Ft/fő
  • IFA
  • Belépők
    • Durmitor Nemzeti Park 3€
    • Hajózás az öbölben 25 €
    • Borkóstoló 10€
    • Cetinje 10€
    • Njegusi sonkakóstoló + mézes sütemény = 10€
    • Méhészet 8€
    • Mileseva 1€

Felár

  • Egyágyas felár: 27.500 Ft/fő
  • Félpanzió: 15.000 Ft/fő

Program

1. nap: Djurdjevica Tara-Zabljak

Indulás kora reggel a Fekete hegyek országába. Montenegró gyógynövény nagyhatalom, a magas hegyek napsütötte lankáin számtalan endemikus növényfaj nyújt a mézhez kiváló alapanyagot. A táj lenyűgöző, a Tara kanyon szebb nem is lehet, mint tavasszal, amikor ébred a természet. A víz iható tisztaságú, zölden csillog Európa könnye. A hely felfedezése: fotók a hegyekről, mézben úszó gyümölcsök, kávé a szurdok fölött, friss-tavaszi illat – ez mind a Durmitor. A legmagasabban fekvő városában, Zabljakon éjszakázunk.

2. nap: Zabljak-Kotori-öböl-Budva

A mesés helyről kanyarogva, meredek szirtek és sziklák közt tárul fel előttünk a tenger csillogó kékjének látványa. A magas hegyek a napot is alig engedik benézni a fjord cakkos partjaira. Ám a két sziget az öböl közepén úszik a fényben rendkívüli látványt varázsolva elénk. Hosszan utazunk a panoráma úton, majd a hajóra szállunk és mindez elérhető lesz számunkra: Perast festői látképe, barokk palotáival. A Szirti Madonna-sziget fogadalmi templomával és értékes kincstárával a miénk lesz. Majd utoljára Kotorban kötünk ki, ahol lejárjuk a hajón elfogyasztott finomságot és helyi vörösbort, amely kellően megalapozza tengerész hangulatunkat: bevesszük a várost! Estére megérkezünk budvai szállásunkra.

3. nap: Skhodra (Albánia)-Virpazar

Ezt a napot a Szkadári-tó partján töltjük, először Albánia területén lévő várral és várossal kezdjük az ismerkedést. A város a török időkben épült kereskedelmi központtá, amit azonban Velence alapozott meg. Stratégiai fekvése miatt a későbbiekben is harcoltak érte, ma Albánia leghaladóbb városa. Itt található az ország legnagyobb katolikus katedrálisa is. A vár hatalmas kiterjedése, bár romos, mégis csodálatra késztet: legendájának motívuma nemzetünk számára is ismert. Kőbe vésve tárul elénk, ahogy a kapun belépünk! Bejárva gyönyörű kilátás nyílik a Balkán legnagyobb tavára és mocsaras vidékére, a városra, a messzi hegyekre. Nemsokára Virpazarban folytatjuk sétánkat a tó partján, immár szláv területen. A vacsorához-borkóstolóhoz már megterítettek, a híres crmnicai borok kerülnek fókuszba, a Vranac szülőhazájában vagyunk. A pálinka után megkóstoljuk a tó leghíresebb pontyfajtáját, a krapot, amit többféle borral öblítünk. A bőséges vacsora és borkóstoló után séta, fotózás a városkában.

4. nap: Cetinje-Njegusi-Lovcen-Budva

A történelmi főváros, Cetinje az elmúlt ötszáz év történéseinek rétegét tárja elénk, minden évszázad nyújt látnivalót. Közöttük a legpompásabb I. Nikola király palotája korabeli berendezésével, a királyi család használati tárgyaival. A szerb szerzetesek kolostora azonban még ennél is nagyobb kincset őriz, híres szentek ereklyéit, freskókat, ikonokat. Kincstára felbecsülhetetlen ortodox ereklyéknek ad otthont. Miután a kulturális emlékeket megcsodáltuk, a természeti környezet és gasztronómia következik: sonkakóstoló mézborral és mézes sütemény a Lovćen Nemzeti Park peremén, egy híres, régi vendéglőben. A sós és édes finomságok után egy közeli helyi méhészet vendégei leszünk, ahol a hegyvidéki méz jellegzetességeivel ismerkedünk, a méhészet egyéb mézes kínálatával (gyógynövényes mézes pálinka, propolis, kristályméz, kandirozott gyümölcs) közben vásárlási lehetőség. A Lovcen felől érkezve gyönyörű látványt nyújt Sveti Stefan szigete. Amott a Budvai Riviéra, strandjaival, az előtte álló Sveti Nikola szigettel, ami egy élénkzöld színfolt a tenger kékjében. A város utcáit bejárjuk, megcsodáljuk templomait és kihajolunk a falon a tenger hullámait nézegetni, ahogy évszázadok óta ostromolják a város velencei falait.

5. nap: Mileseva kolostor-Bela Zemlja

Hazafelé indulva a hegyek közé vesszük be magunkat és a változatos hegyvidéki táj vad folyóinak szurdokában utazunk északra. Szerbia területére érve felkeressük a Mileseva kolostort, amelyet Szent Száva, a szerb egyházalapító építtetett. Az ódon falak legértékesebb festménye a szerbek mítikus Fehér Angyala, akit az ismeretlen művész itt formázott meg először. Innen vált híressé szerte az ortodox világban. Tiszta, óvó tekintete most már kísér bennünket. Szállásunk elfoglalása Zlatibor közelében.

6. nap: Zlatibor-Budapest

Amikor a szerb Aranyfenyveseken áttöri magát a reggeli napfény, indulunk a térség legnevezetesebb városkája, Zlatibor központjába. Itt sétálunk a tóparton, megörökítjük a télen-nyáron zsúfolt turistaparadicsom ébredését és a kézműves piac számtalan portékájának kínálatában elvegyülünk a méz-pálinka-bor-lekvár-gomba-gyümölcs színeiben. Ezzel a tarka képpel búcsúzunk a balkáni tájtól és folytatjuk utunkat hazafelé.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

6 napos montenegrói kirándulás a méz és bor jegyében, busszal, reggelivel, 3-4*-os szállásokkal, programokkal

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére