6 napos körutazás Pugliában, az olasz csizma sarkán, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, 3-4*-os szállásokkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 42888
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

279.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 42888

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Barangolás az olasz csizma sarkán!

Időpont

  • 2023. október 24.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Oda-vissza repülőjegy Budapest-Bari útvonalon, közvetlen Wizz Air járattal
  • Repülőtéri illetékek
  • Utasonként egy darab kézipoggyász (max. 40x30x20 cm) oda-vissza (a légitársaság poggyászszabályzatáról bővebben ezen a linken)
  • Különbusz a teljes tartózkodás során
  • Szállás Bariban három éjszakára, 3*-os szállodában, kétágyas szobában
  • Szállás Leccében két éjszakára, 4*-os szállodában, kétágyas szobában
  • Reggeli
  • Városnézés Bariban, kirándulás Castel del Montéba és Traniba, városnézés Leccében és Ostuniban
  • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítás 2,5%
  • Utasbiztosítás 650 Ft-tól / fő / nap
  • Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 10 euró/fő

Felár

  • Egyágyas felár 60 000 Ft
  • Elsőbbségi beszállás 16 000 Ft /fő Korlátozott számban érhető el - a fedélzetre magával vihet egy kisméretű kézipoggyász mellett egy nagyméretű kézipoggyászt is - max. 55×40×23 cm, max. 10 kg.
  • Feladott poggyász max. 10 kg 18 000 Ft /db
  • Feladott poggyász max. 20 kg 24 000 Ft /db
  • Ülőhelyfoglalás oda-vissza útra 12 000 Ft /fő Az ár normál (nem nagy lábterű) ülőhelyekre vonatkozik - egyéb esetben a légitársaság nem garantálja az utastársak egymás mellé szóló üléskiosztását.

Fakultatív program

  • Fakultatív kirándulás: Matera és Alberobello Helyszínen fizetendő 60 EUR /fő
  • Fakultatív kirándulás: Otranto, Castro, Gallipoli Helyszínen fizetendő 50 EUR /fő

Program

október 24. kedd

Elutazás Budapestről közvetlen járattal Bariba (19:45-21:15). Érkezést követően bejelentkezés a szállodába: Hotel Residence Moderno 3*. A felújított szálloda a városközpontban, a pályaudvartól és a fontosabb bevásárló utcáktól gyalogos távolságra található. A praktikusan berendezett szobák felszereltségéhez tartozik az ingyenes wifihozzáférés, digitális széf, légkondicionáló, hajszárító.

október 25. szerda

Reggelit követően városnézés Bariban. Bari, avagy ahogy sokan előszeretettel nevezik 'Dél Kaliforniája', Puglia régió székhelye és a helyiek szerint a lefejlettebb dél-olasz nagyváros. A város két részre osztható. Az északi városrész modernebb, több negyedet is magába foglal, míg a régi városrész egy félszigeten terül el. A fő nevezetességek az utóbbiban találhatók. Városnézésünk során megnézzük többek között a San Nicola templomot, a San Sabino templomot és a promenádot is.

Castel del Monte az UNESCO világörökségének része, Dél-Olaszország egyik legtitokzatosabb látnivalója. A XIII. században épült vár a régió védelmi rendszerének részét képezte, de az építtető, II. Frigyes német-római császár egyik kedvenc vadászkastélya is volt. A jellegzetes, nyolcszög alaprajzú vár a XIX. századi helyreállításnak köszönhetően, régi pompájában fogadja a látogatókat.

Trani, az Adriai-tengerpart egyik legszebb fekvésű kisvárosa. A történelmi központ egységes, fehér városképe az építkezésekhez használt, közelben bányászott márványszerű mészkőnek köszönhető. Barangolhatunk a középkori, macskaköves utcákon, beülhetünk egy trattoriába, sőt érdemes a friss, reggel fogott zsákmányból csemegézni: a kikötő környékén számos étterem kínál tengeri fogásokat.

Szállás Bariban.

október 26. csütörtök

Reggeli, majd szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás Materába és Alberobellóba. Matera, a Világörökség részeként számontartott sziklaváros. A térség legteljesebb ilyen jellegű települését többszáz ház és sziklatemplom alkotja. Az 1950-es évekig a szegénység elrettentő példájaként szolgált Olaszországban elmaradottsága miatt, amikor is a lakosság nagy része modernebb otthonokba költözött. Ma az épületek egy részében éttermek és szállodák üzemelnek, mindezek ellenére a Sassi (a városmag) megőrizte régi hangulatát, és a keskeny, zegzugos utcákon sétálva szinte érezni lehet, hogyan éltek az itteniek csupán fél évszázaddal ezelőtt.

Második megállónk Alberobello, a szintén UNESCO védettség alatt álló kis település. A hegyoldalra épült város magját a trullok alkotják: a méhkasra emlékeztető, fehérre meszelt, szürke tetős kis házak jelentős részét éttermekké, kávézókká, üzletekké alakították. Mégis, köztük sétálva visszarepülhetünk a kora újkori időkbe, amikor az első, ilyen jellegű, csak kőből, kötőanyag nélkül épült lakóházak - vagy inkább kunyhók - fedelet nyújtottak az itt élők számára. A program ára 60 euró/fő helyszínen fizetendő.

Szállás Bariban.

október 27. péntek

Reggelit követően indulás Leccébe. Első megállónk Ostuni, melynek fehér házai már messziről ragyognak a dél-olasz napsütésben. A fallal körbevett város boltíves épületei, keskeny utcái különleges hangulatot árasztanak a maguk egyszerűségével és rendezettségével. A fehérre meszelt falú házak közül - mintegy megtörve az egyhangúságot - kiemelkedik a homokszínű katedrális és a püspöki palota díszes épülete.

Végállomásunk Lecce, Puglia tartomány ékköve. "Rózsaszín városként" vagy "Dél Firenzéjeként" is emlegetik. Bár ókori emlékekkel is büszkélkedhet, mégis a barokk építészet kiemelkedő példájaként tartják számon: a környéken fellelhető puha és formázható mészkőnek köszönhetően, a templomokon minden képzeletet felülmúló, részletgazdag díszítések láthatók. Legszebb példája a Santa Croce bazilika.

Délután bejelentkezés a szállodába, a Hotel delle Palme 4*-ba. A Lecce nevezetességeihez mindössze 10 perces sétára található szálloda szobái jól felszereltek: ingyenes wifihozzáférés, légkondicionáló és minibár várja a vendégeket.

október 28. szombat

Reggeli, majd szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás dél-olasz tengerparti városkákba: Otranto, Castro és Gallipoli.

Folytatjuk utunkat az olasz csizma sarkán és meglátogatjuk Otrantót, mely Olaszország legkeletibb pontján található. Otranto korábban virágzó római kikötő volt, amely összekötötte a keletet nyugattal, ezáltal jelentős kereskedelmi pontként működött. Az óváros egy földnyelven található, ahol a főbb látványosságok is helyet kapnak: román katedrális, San Pietro templom, Torre Alfonsina.

A következő megállónk Castro középkori kisvárosa, amelyet Salento gyöngyszemeként is szoktak emlegetni. A halászfalu legfőbb látványossága a kikötő, ahol csodás panoráma mellett tehetünk egy kellemes sétát, valamint elkölthetjük az ebédünket.

A nap utolsó állomása már a csizma sarkának a túloldalán ér minket, Gallipoliban. A tengerparti kikötőváros a mai napig aktív kereskedelmet folytat a halászatból kifolyólag. A város történelmi magja egy szigeten található, mely egy hangulatos hídon közelíthető meg. A látnivalók közé tartozik a barokk katedrális, a bizánci stílusú erőd, a várfal és számtalan templom. A program ára 50 euró/fő helyszínen fizetendő.

október 29. vasárnap

Reggelit követően kijelentkezés a szállodából, majd első megállónk Monopoli, ahol teszünk egy kellemes sétát az óvárosban, valamint megnézzük a városka várát, amelyet 1500 körül kezdtek el építeni. Monopolitól nem messze található a minden kellemes klímájú Polignano al Mare, amely már több filmből is ismerős lehet. Itt is megnézzük az óvárost, és sétálunk a keskeny utcácskákon a hangulatos fehérre meszelt házak között.

Transzfer Bariba, szabadidő, majd este hazautazás Budapestre (21:50-23:20).

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

6 napos körutazás Pugliában, az olasz csizma sarkán, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, 3-4*-os szállásokkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére