6 napos körutazás Németországban és Csehországban, császárvárosok és gyógyvizek érintésével, busszal, reggelivel, 3-4*-os szállásokkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 44503
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

229.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 44503

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Híres császárvárosok várnak!

Időpontok

  • 2024. Június 28 - Július 03.: , 229.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A leírt alapprogramot
  • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
  • Reggelis ellátást
  • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
  • Fix ülőhelyet az autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
  • Felszállási lehetőséget 15 magyar nagyvárosból
  • Magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

  • Utasbiztosítást
  • Belépők ára: kb.: 88 € + 790 CZK

Felár

  • Fakultatív vacsora (5 alkalom) 53.000 Ft

Program                  

1. NAP: SZEGED /PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – KLOSTERNEUBURG – ČESKÝ KRUMLOV – ČESKE BUDEJOVICE

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után, uta­zás hegyeshalmi határátlépéssel Ausztriába. Első megállónk Klosterneuburgban lesz. Az itt található apátság alapjai a XIII. szá­zadig vezethetőek vissza. Nagyon látványos barokk templomának kialakítása az 1730-as években kezdődtek. Kincstára különö­sen gazdag gyűjteménnyel rendelkezik. Ezek megtekintése után folytatjuk utunkat Csehországba. A délutáni órákban érünk Český Krumlovba, amely szerepel a Világörökségek Listáján. Elsőként megtekintjük a Moldva kanyarulatában kiépített történelmi óvá­rost (Főtér, Szent Vitus-templom, Városháza), majd onnan fel­kapaszkodunk a várba, amely Csehország második legnagyobb építménye. Megcsodáljuk pompás épületeit, belső udvarait és az innen tárulkozó páratlan panorámát. Ezt követően folytat­juk utunkat Česke Budejovicébe. A város az itt gyártott söréről, a Budweisserről lett ismert. Megérkezésünket követően, sétálunk a belvárosban. A főtéren és környékén megtekintjük a Városházát, a Fekete-tornyot, a Sámson-kutat, a Dominikánus templomot és a kolostort, majd elfoglaljuk szállásunkat. Javasoljuk, hogy a fakul­tatív vacsoránál kóstolják meg a híres helyi sört.

2. NAP: HLUBOKA – PLZEN – REGENSBURG

Reggeli után Hlubokára kirándulunk. Itt van Csehország egyik leg­látványosabb várkastélya. Nagyon szép az ezt körbe ölelő park is. Barokk és angol gótikus stílusjegyek keverednek a vár épüle­tében. Megtekintjük a belső termeket is. Különösen látványo­sak a faliszőnyegek és a könyvtár, ahol több mint 10.000 kötetet őriznek. Folytatva utunkat a másik híres „sörvárost”, Plzent keressük fel. Itt egy látványos múzeumot tekintünk meg, ahol elmesélik a plzeni sör történetét majd kóstolhatunk is a híres nedűből. Ezt követően rövid séta a központban és indulunk tovább Németországba. Délután érkezünk Regensburgba, mely közel 2000 éves. Átsétálunk a Kőhídon, melynek alapjai a XII. század­ból valók. Középkorban, a Dunán az egyik legfontosabb átkelőhely volt ez a híd. A nagy forgalom miatt érthető, hogy már a közép­korban komoly fejlődésnek indult a város. Beérve a központba, kezdjük városnézésünket. Mivel a II. Világháborús bombázások elkerülték a várost, a több évszázados épületek megmaradtak ere­deti állapotukban. A legszebb látnivalóik: dóm, püspöki palota, régi kápolna, Kepler Emlékház és a régi városháza. 2006-ban az óvárost a Világörökség részének nyilvánították. Regensburgi prog­ramunk befejezése után elfoglaljuk szállásunkat (2 éj).

3. NAP: NÜRNBERG – ROTHENBURG

Reggeli után Nürnbergbe utazunk. Sok német-római császár választotta tartózkodási helyéül a várost. Az 1470–1530 közötti időszak számít a város virágkorának. Gazdagságát kiváló kéz­művesiparának és a kereskedelem szempontjából kedvező fekvésének köszönhette. Az ezekkel kapcsolatos emlékeket is fel­keressünk. Ízelítő a legfőbb látnivalókból: Szent Lőrinc templom, Főpiac tér, Miasszonyunk temploma, Ó-városháza, Felsőváros, Dürer-ház, vár (kívülről). Folytatjuk bajorországi nézelődésün­ket és a mesebeli középkori városkába, Rothenburgba megyünk. A belvárost többszáz éves városfal veszi körül. Először megtekint­jük a város fő értékeit, a Spital-bástyát, a Főteret és a gótikus Szt. Jakab-templomot, majd szabadprogram a kellemes hangu­latú városban. Késő délután indulunk vissza szállásunkra.

4. NAP: AUGSBURG – MÜNCHEN

Reggeli után Augsburgba visz utunk. Programunkat a belvá­ros megtekintésével kezdjük. Nagyon szép a Városháza épü­lete. Megtekintjük a monumentális dómot és a központot. Ezt követően elmegyünk a Fuggerei központjához. A híres ban­kárról nevezték el, a negyedet. Fugger szociális célból építette ezeket a házakat a XVI. században. Ezt követően a bajor fővárosba, Münchenbe buszozunk. Dél-Németország gazdasági, közlekedési és kulturális központja, egyike Európa legvirágzóbb városainak. Neve a német Mönch szóból ered – mely magyarul szerzetest jelent –, és alakja a város címerében is megtalálható. Városnézés: belváros, Miasszonyunk temploma, régi és új Városháza, góti­kus kapuk, Maximilian utca szecessziós épületei. Láthatjuk, hogy Németország egyik legelegánsabb és leggazdagabb városa München. Lesz szabadprogram is a központban, majd progra­munk végeztével osztrák szállásunkra buszozunk (2 éj).

5. NAP: BERCHTESGADEN – KÖNIGSSEE – AUSZTRIA

Reggel visszamegyünk Németországba és a közeli Berchtesgadennél felmegyünk a híres Sasfészekhez, melyről jó idő ese­tén mesés kilátás tárul elénk. Látjuk az Alpok vonulatait és a Königsseet is. A fent lévő múzeumban képek utalnak a hitleri időszakra. A hegyről leérkezve egy érdekes üzembe megyünk. A közelben van egy Encián Likőrkészítő, ezt látogatjuk meg. Itt beszélnek az elkészítési módról, majd meg lehet kóstolni a gyógylikőrt, sőt akinek ízlik, vásárolhat is belőle. Ezt követően egy hajókirándulást tehetünk a Königssee-n. Az Alpok vonulatai ölelik körbe ezt a tengerszemet. Akinek kedve van az velünk tart és hajó­zik St. Bartolome kikötőig. Kiszállás után itt egy templomot is meg lehet tekinteni, majd visszahajózunk. Szállás, mint előző nap.

6. NAP: HOHENWERFEN – MAYERLING – BUDAPEST

Reggeli után a hohenwerfeni várhoz indulunk. Fekvése miatt csodálatos látvány tárul elénk a szikla tetejéről a környékre. A vár belső kialakítása is nagyon látványos. Ennek megtekintése után folytatjuk utunkat és megállunk Mayerlingben. Megtekintjük azt az emlékhelyet, melyet Rudolf trónörökös tiszteletére emel­tetett Sisi. Jelenleg múzeum is üzemel ott, ahol az a vadászkas­tély állt, melyben öngyilkos lett Rudolf és szeretője. Programunk befejezése után hazafelé indulunk. Az esti órákban hazaérkezés. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Jó utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

6 napos körutazás Németországban és Csehországban, császárvárosok és gyógyvizek érintésével, busszal, reggelivel, 3-4*-os szállásokkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére