6 napos körutazás Dél-Angliában, repülőjeggyel, illetékkel, 3*-os szállással, reggelivel – vár Cambridge, Glastonbury, a Jurassic Coast, Brighton és Bath

Ajánlat kód: 38585
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

447.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 38585

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kalandozz romantikus és drámai helyszíneken, Dél-Angliában!

Opciók

 • 2024. augusztus 5.: , 447.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

 • Repülőjegy illetékkel
 • 5 éjszaka szállás 3*-os szállodában, 2 ágyas tus/wc-s szobában
 • Reggeli
 • Idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza

 • Belépők és jegyek tájékoztató árai: 170 GBP
 • Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 7 GBP
 • Utasbiztosítás (BBP)
 • Útlemondási biztosítás

Felár

 • Egyágyas felár: 115.000 Ft/fő
 • 5x vacsora felár: 75.500 Ft
 • 15-24 fő esetén: 30.000 Ft/fő

Program

1. NAP: BUDAPEST – LONDON – CAMBRIDGE – BIBURY – GLOUCHESTER KÖRNYÉKE (275 KM)
Elutazás menetrend szerinti repülőjárattal Londonba, majd Cambridge felé indulunk! A város tipikusan angol, hangulatos kávézókkal, kanálisokkal keresztezett utcáin és parkjain sétálunk, és bepillantunk Európa legnevesebb és legerősebb egyetemének 800 éves történelmébe. Szabadidejében akár „puntingolhat” a Cam folyón, majd tovább utazunk, Bibury bájos kisvárosába igyekszünk, melyet William Morris híres festő- és iparművész egyszerűen Anglia legszebb falvának nevezett látogatásakor. Hagyományos vidéki épületeinek, teaházainak sorát biztosan meg fogják örökíteni, hiszen ez az ábrázolás szerepel a brit útlevelek belső borítóján is! Ezután Glouchesterbe érkezünk, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

2. NAP: GLOUCHESTER KÖRNYÉKE – TINTERN ABBEY – CAERPHILLY CASTLE – CARDIFF (120 KM)
Reggelit követően a XII. században épült Tintern Abbey felé indulunk, mely a XIV. századra Wales legjelentősebb és leggazdagabb apátsága lett. Vadregényes környezet után tárulnak elénk az egykori cisztercita apátság ma is lélegzetelállító romjai, szépségét számos festmény és vers dicsőíti. Szürreális élmény zöld füvön sétálni a kőfalak között, az épület és templom belsejében, míg feltekintve rögtön az égboltot látjuk. Ezután Caerphilly méltóságteljes középkori várához vezet utunk, mely Walesben a legnagyobb, Angliában pedig a második helyen áll rögtön Windsor után. A vár délkeleti tornya egészen elképesztő, 10 fokos dőlésszöggel ma is áll (viszonyításképpen Pisa tornya jelenleg 3,99 fokkal tér el), mely a történetek szerint a 17. századi csaták során bekövetkezett károk következménye. Programunk következő állomása a walesi főváros, Cardiff, ahol városnézéssel zárjuk a napot: Cardiff vára mesés arab szobájával és könyvtártermével, Bute Park, Városháza, Nemzeti Múzeum épülete, Egyetem, Keresztelő Szent János templom, majd elfoglaljuk szállásunkat. 

3. NAP: CARDIFF – BRISTOL – BATH – WELLS (135 KM)
Megreggelizünk, majd Bristolon át az angol arisztokrácia fürdővárosába utazunk. Bristolnál megállunk a magaslaton fekvő Clifton Obszervatórium közelében, melynek lábánál remek kilátásunk nyílik a város szimbólumára, az Avon folyó szurdokát átíveló Clifton függőhídra. Következik Bath elegáns és pezsgő városának felfedezése, mely már több, mint 2000 éves (UNESCO Világörökség), és ahol Jane Austen írónő is öt évet élt. A várost római fürdőként tartották nyilván, de alapítása ennél korábbra tehető, kelta szentély lehetett. Legfőbb látnivalói: az Apátság, a Római Fürdő, a Szivattyú-terem és a Pultney híd. Megtekintjük a Queen teret, Circus teret és Royal Crescentet (Királyi Félhold), mely remek példája a neoklasszicista építészetnek, és melyről fenséges panorámaképeket készíthetünk – ha sikerül elég távol állnunk! A nap utolsó állomása Wells, ahol klasszikus kőépületek, macskaköves utcák, a XIV. századi Vicar's Close és a XII. században épült katedrális vár bennünket. Utóbbi homlokzata királyok, püspökök, angyalok szobraival díszítve a középkor lenyűgöző alkotása. Megcsodáljuk a cicának fenntartott „bejáratot” is, akinek fizetett (!) állása volt a katedrálisban. A püspöki palota kertje és várárok után elfoglaljuk Wells vagy környékén lévő szállásunkat.

4. NAP: WELLS – GLASTONBURY – DURDLE DOOR – LULWORTH COVE – SOUTHAMPTON (185 KM)
Ez a nap páratlan történeteket és természeti látványt tartogat számunkra! Programunk első állomása a délnyugaton fekvő Glastonbury kisvárosa, ahol ősi és lovagkori mítoszok és legendák kelnek életre! A város szívében magasodik hatalmas apátsága, ahol az elbeszélés szertin Arthur király és Ginevra királyné nyugszik. Az angol szerzetesrendek feloszlatása után ugyanúgy pusztulásnak indult, mint a Tintern Abbey, romjai és hatalmas területe azonban ma is élénk és látványos képet fest elénk. Nem mehetünk el anélkül, hogy felkeressük a Glastonbury Tort (kelta eredetű szó, dombot jelent), hiszen a hagyomány szerint ez a helyszín lehet Avalon - akkoriban valóban egy elmocsarasodott vidék közepén magasodó sziget lehetett. Ma a helyi tájkép ikonszerű formálója a tetején álló Szt. Michael toronnyal. Buszunkkal érkezünk Anglia déli partjához, a „Durdle Doorhoz”, a Jurassic Coast egyik legtöbbet fotózott látványosságához. Ezt a szikla boltívet a tenger a mai napig formálja és a geológusok szerint hamarosan el is fogja mosni. Mivel Dorset grófságának déli partja a Világörökség része, itt mindenkit egy különleges, fotószünetekkel teli part menti sétára invitálunk Lulworth Cove-ig (kb. 2,4 km), majd az öbölnél buszunkra visszaszállva élményekkel telve robogunk tovább Southamptonba, szállásunkra.

5. NAP: SOUTHAMPTON – PORTSMOUTH – CHICHESTER – BRIGHTON (110 KM)
Reggelit követően megtekintjük a Titanic történetét feldolgozó informatív kiállítást (részvételi szándékát kérjük előre jelezni), ugyanis 1912. április 10-én Southampton kikötőjéből hajózott ki a korában a világ legnagyobb hajójának számító luxusgőzös és kezdte meg sorsszerű útját. 897 fős személyzetének háromnegyede a városban élt, így a túlélők története, tragédiája szorosan összefonódik a kiállítás anyagával. Portsmouthba utazunk tovább, ahol a történelmi kikötőben megtekintjük VIII. Henrik zászlóshajójának roncsait és az égbe szökő, 170 méteres Spinnaker Towert (kívülről). Ezután West-Sussex grófság egy szeletét csodálhatjuk meg Chichester kisvárosában, ahol a 900 éves katedrális tornya a mai napig uralja a város látképét, melyet helyes kis boltok, élénk zöld parkok és eldugott angol kertek szegélyeznek. Késő délután érkezünk a tengerparti Brightonba, Dél-Anglia leghíresebb üdülőhelyére. Megfordulunk a város késő délutáni forgatagában, és elsétálunk óriáskereke közelében a Brighton Pier-hez, mely a partképet meghatározó mólóra épített vidámpark. Szállásunk a városban lesz.

6. NAP: BRIGHTON – JURASSIC COAST – HEVER CASTLE & GARDENS – LONDON – BUDAPEST (125 KM)
Reggelinket elfogyasztva sétálunk Brighton piacán, ahol rengeteg ötletes és bohókás portékából és régiségből válogathatunk, miközben a hangulatos utcákat járjuk. Menetrendtől függően a rendelkezésre álló időben akinek van kedve, a IV. György által építtetett, indiai paloták stílusában létrejött királyi pavilont is megnézheti belülről. A meglepő, tornyos és kupolás épület ma múzeumként működik, a kínai művészet kellékeivel rendezték be. Elköszönünk Brightontól, utunkat pedig egy rövid kitérővel szakítjuk meg Beachy Head fenséges hófehér szikláinál. A tengerszinttől 162 méterre emelkedő csúcsa jó időben a keleti Dungeness-től a nyugati Wight-szigetig nyújt kilátást a délkeleti partra. Ezzel a tökéletes látvánnyal eltelve szállunk vissza buszunkra és érkezünk a mesés Hever-kastélyhoz, ahol Boleyn Anna nevelkedett, VIII. Henrik tragikus sorsú második felesége. A ma már magántulajdonban lévő kastélyban a kor mindennapjaiba nyerünk bepillantást, majd a minden évszakban gyönyörű kertjében sétálunk, mely különösen a júniusi rózsák idejében csalogatja látogatóit. A park romantikus képével búcsúzunk, és Londonból menetrend szerinti járattal érkezünk Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

6 napos körutazás Dél-Angliában, repülőjeggyel, illetékkel, 3*-os szállással, reggelivel – vár Cambridge, Glastonbury, a Jurassic Coast, Brighton és Bath

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére