6 napos kirándulás Lengyelországban, Varsó, Wroclaw és Czestochowa érintésével, busszal, reggelivel, programokkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 35748
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

152.500 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35748

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Vegyél részt egy izgalmas történlmi-kulturális kiránduláson Alsó-Sziléziában!

Időpont

  • 2022. július 11.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Utazást légkondicionált autóbusszal
  • Szállást középkategóriás szálloda 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
  • Reggelit
  • Kirándulásokat a program szerint
  • Idegenvezetést
  • Utasbiztosítást

Az ár nem tartalmazza

  • A belépőjegyek valamint a fülhallgató ára kb. 200,- PLN € és 4.300,- Ft (Helyszínen fizetendő!)
  • Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 2%

Felár

  • Egyágyas felár: 61.500,- Ft
  • Félpanziós felár: 48.000,- Ft

Program

1. nap: Budapest – Árvaváraalja – Krakkó - Varsó (kb. 700 km)

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Az Ipoly folyón átkelve érkezünk a Felvidékre. Utazás rövid pihenőkkel Zólyom – Besztercebánya – Rózsahegy – Árvaváralja útvonalon. A környék legszebb fekvésű, legmerészebben épített vára mellett jutunk el Lengyelországba. I. Nagy Lajos királyunk a Perszonálunió, illetve a lengyel korona birtokosaként hasonló úton haladt. Innen jutottak el - autóbuszunkból szintén látható - Zólyomi várba is, ahol a lengyel nemesek jegyest választottak királyunk leányai közül a trónörökös számára. Így került Hedvig (I. Nagy Lajos királyunk lánya) a fejedelmi udvarba, s lett Jadwiga, a lengyelek szeretett úrnője. A hajdani királyi székhely, KRAKKÓ mellett elhaladva érkezünk a lengyel fővárosba. Vacsora és szállás Varsóban.

2. nap: Varsó (kb. 30 km)

Egész napos városnézés VARSÓ-ban: Krasiński Palota, Chopin szalon, Szt. Kereszt templom (itt található Chopin szíve), Rynek (főtér), óváros, Kopernikusz szobor, Szt. János főszékesegyház stb. Délután a Łazienki park, a Királyi Fürdőpark szerepel a programban. Gyönyörű klasszicista épületeket és számos szobrot csodálhatunk meg a 80 hektáros területen. A park végében a Chopin emlékműnél rendszeresek a zenei események. Érdemes betérni a vízre épített palotába is, amely a lengyel építészet egyik gyöngyszeme. Két tó közé épült, és királyi nyári lakként szolgált. Vacsora és szállás Varsóban.

3. nap: Varsó – Malbork – Gdansk (kb 375 km)

Reggeli után tovább ismerkedünk VARSÓ-val. Ezt követően utazás MALBORK-ba, ahol a keresztes lovagok nagymesterének középkori erődítményét, egyben a világ legnagyobb téglából épült várát tekintjük meg. Továbbutazunk a Balti-tenger partján fekvő Hanza-városba, Gdanskba. Vacsora és szállás Gdanskban.

4. nap: Gdansk – Sopot – Gdynia (kb 60 km)

Délelőtt a Balti-tenger partján fekvő kikötővárost, GDANSK- ot fedezzük fel, mely a középkorban a Hansa szövetség egyik legjelentősebb tagja volt. Számos műemlék eleveníti fel a város korabeli gazdagságát. Sétálunk a hangulatos történelmi városban, a Királyi úton, megtekintjük a világ legnagyobb téglából épült templomát, a Szent Mária templomot, a kikötőt, Gdansk szimbólumát a Neptun – kútat.
Délután kirándulás a Balti-tenger híres fürdővárosaiba. SOPOT, a bájos fürdőváros fő nevezetessége Európa leghosszabb fából épült tengeri mólója, amely 512 méter hosszan nyúlik be a tengerbe, a széles sétányról szép kilátás nyílik. Sopoti sétánk után GDYNIA-ba látogatunk, mely nyüzsgő kikötőváros és az ország egyik legkedveltebb nyaralóhelye. Vacsora és szállás Gdanskban.

5. nap: Poznan – Wroclaw (kb 495 km)

Reggeli után az egyik legrégebbi lengyel városba, a több mint ezer éves múlttal rendelkező POZNAN-ba utazunk.
Útközben GNIEZNO-ban, a lengyel katolikus egyház központjában megtekintjük a XIV-XV.században épült gótikus székesegyházat. POZNAN-t Lengyelország bölcsőjének is nevezik, belvárosa és a főtere Európa egyik legszebbjei közé tartozik, a hangulatos utcákon sétálva számtalan történelmi emlékkel ismerkedhetünk meg. Városnézés, majd továbbutazás Wroclawba. Vacsora és szállás Wroclawban.

6. nap: Wroclaw (kb 40 km)

Egész napunkat Alsó-Szilézia történelmi fővárosának, WROCLAW-nak felfedezésével töltjük. A várost Lengyelország Velencéjének is szoktak nevezni, partjait több száz híd és gyalogoshíd köti össze. A varázslatos település 2016-ban elnyerte az Európa Kulturális fővárosa címet. Lenyűgöző, ahogy a kultúrák találkozása alakította, formálta évszázadokon keresztül a ma is látható értékeket. Német, cseh és lengyel hatások változtatták igazi ékszerdobozzá. A Régi Városháza nemcsak művészeti remekmű, sokan úgy tartják, hogy itt van Európa egyik legrégebbi étterme is. A XIII századi gótikus katedrális ugyancsak kimagasló a műemlékek között. A Hala Stulecia felkerült az UNESCO Világörökség listára. Az alig több mint 100 éves építmény (Centenáriumi Csarnok), a világ legnagyobb vasbeton középülete, mely az 1813. évi Lipcsei Népek Csatája százéves évfordulójára készült. Vacsora és szállás Wroclawban.

7. nap: Swidnica – Klodzko – Budapest (kb. 650 km)

Reggeli után hazautazás. Délelőtt megtekintjük Swidnica Béketemplomát, mely az UNESCO Világörökség része, Európa legnagyobb favázas barokk egyházi épülete. A 17. század közepén épült evangélikus templom kívülről szerénynek tűnik, belső terei gyönyörűen díszítettek mennyezet- és falfestményekkel. Többszintű galériájával kb 7000 ember befogadására alkalmas. Ezután még lengyel földön megállunk KLODZKO-ban, melyet nem véletlenül sorolnak az ország legszebb városai közé. A középkorban megsínylette a cseh-lengyel ellentéteket, és főleg háborúskodásban volt jelentős szerepe a sziklás hegyoldalra épített várának. Az erődítményt az írások először 981-ben említik meg. A XIV. században épült Nagyboldogasszony temploma, a lengyel gótika méltán híres remekműve. Délután Morva földön át utazva elhaladunk Észak-Morvaország jelentős városa Olmütz (OLOMOUC) mellett, mely a híres kvargli (pogácsasajt) hazája. Az izgatóan „illatos” helyi sajtspecialitás fontos kiegészítője az elmaradhatatlan sörözésnek. Nem mellékesen, a Krakkóval és Boroszlóval kiváló kereskedelmi kapcsolatban lévő városban Csehország második legrégebbi egyeteme működött. 1848 decemberében itt mondott le V. Ferdinánd az osztrák császári címről 18 éves unokaöccse, Ferenc József javára. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

6 napos kirándulás Lengyelországban, Varsó, Wroclaw és Czestochowa érintésével, busszal, reggelivel, programokkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére