6 napos kaland Grúziában a finom borok jegyében, repülőjeggyel, illetékkel, borkóstolókkal, belépőkkel, helyi buszos utazásokkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 35715
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

374.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35715

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kóstold meg grúzia mennyei borait és gyönyörködj a varázslatos tájakban!

Időpont

  • 2022.09.19. - 2022.09.24.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A repülőjegyet illetékkel, kézitáskával (40x30x20 cm), fix ülőhellyel, melynek értéke  kb. 79.000 Ft/fő (változhat!)
  • 3 éjszaka Tbilisziben, 3 vagy 4*-os központi szállodában reggelivel
  • 1 éjszaka Kutaisziben, 3*-os központi szállodában reggelivel
  • A program szerint borkóstolásokat
  • A szüreti programot
  • A belépődíjakat
  • Az autóbusz közlekedést
  • A magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Útlemondási bztosítás (Covid fedezettel): 2,2%
  • Borravalók 20 EUR/fő
  • BBP-biztosítás

Felár

  • Egyágyas felár 52.000 Ft
  • Félpanzió (4 alkalom) 29 500 Ft/fő
  • Feladható poggyász 10 kg-os kb. 19.500 Ft/db/ oda-vissza
  • Feladható poggyász 20 kg-os kb. 29. 500 Ft/db/ oda-vissza
  • Elsőbbségi beszállás kérhető (2 db fedélzetre felvihető poggyásszal: 1 db 40x30x20 cm és 1 db max. 10 kg-os 55x40x23 cm) kb. 18.500 Ft/fő/oda-vissza

Program

1. nap: Budapest – Kutaiszi

Elutazás Budapestről a WizzAir menetrend szerinti közvetlen járatával. Érkezés Kutaiszibe másnap, a hajnali órákban.

2. nap: Kutaiszi - Gori - Upliszcihe - Tbiliszi

Érkezés után Grúzia fővárosába, Tbiliszibe utazunk. Útközben közösen megreggelizünk, majd pihenő Goriban. A számos látnivaló ellenére a város híres szülöttjéről, Sztálinról ismert. Szülőháza ma is áll, mellette múzeum létesült, még a szovjet államfő életében, és ahol mintha megállt volna az idő. A múzeum kertjében áll egy páncélozott vasúti kocsi, amellyel Sztálin olyan fontos eseményekre utazott, mint például a jaltai és a teheráni konferencia. Megtekintjük Sztálin szülőházát, a múzeumot és a vasúti kocsit. Ezután a középkori fellegvárhoz sétálunk.

Innen Upliszcihebe utazunk. A sziklába vájt város az egyik legfontosabb antik település Grúziában. Itt haladt el a Selyemút egyik ága. A város több ezer éven keresztül lakott volt és több mint 700 mesterségesen vájt „épületet” számlált. Jelenleg kb. 150 maradt épen belőlük. Az egykori lakóhelyiségek, a borospincék, a pékségek és műhelyek, az antik színház és a középkori bazilika bejárása a terepen.

Folytatjuk utunkat Tbiliszi felé. Kaszpi városában egy grúz borkóstoló vár ránk. A pompás borok ízlelgetése mellett lehetőségünk adódik a grúz kenyér, a shoti elkészítési folyamatában is részt venni és megkóstolni. A shotis puri (vagy egyszerűen megnevezve: shoti) egy hagyományos grúz kenyérfajta, fehér lisztből készül és kenu alakúra formázzák. A kenyeret ugyanúgy fogyasztják, mint bármely más kenyeret, de a különleges ünnepeken, például húsvétkor, karácsonykor, születésnapokon vagy esküvőkön népszerűbb. Jellegzetes formáját a sütés módjától kapja, mivel a hosszúkásra formázott tésztacsíkokat egy tégla- vagy agyagkemence oldalára ragasztják.

Délután érkezünk Tbiliszibe, fakultatív vacsora a városban. Szállás Tbilisziben (3 éj).

3. nap: Tbiliszi

Reggeli után Tbiliszi felfedezésére indulunk. A település és környéke már a Kr. e. 4. évezredtől lakott. A legkorábbi írásos említés a 4. századból származik. Mára harmóniában fér meg egymás mellett az ősi és a modern városrész, kicsit európai, mégis kicsit keleties, ahol szépen felújított sétálóutcák és éttermek várják a látogatókat. A városnézést az óvárosban kezdjük. A szűk kis utcákban lépten-nyomon ősi időkből származó látnivalókba botlunk. A Metekhi templom után elsétálunk a zsinagógához, a Szioni Székesegyházhoz, a Béke hídjához és az Ancsiszkáti templomhoz. Ezután - kedvező időjárási viszonyok esetén - libegővel jutunk fel a Grúzia Anyja szoborhoz, ahonnan leereszkedve a Nurikala erődöt is érintjük. Az erődtől nyílik a legszebb kilátás a városra. Majd ha az időnkbe még belefér, akkor a híres kénfürdőket is meglátogatjuk (belépő vásárlása a helyszínen). Este fakultatív vacsora a városban.

4. nap: Telavi - Gremi- Szüretelés - Tbiliszi

Reggeli után Grúzia leghíresebb bortermelő vidékére, a Kakheti régióba utazunk. Az országban a bortermelés során nagy figyelmet fordítanak a tradicionális borkészítés és a high-tech technológia harmonikus összhangjára. A grúz borok feltehetően a történelem legrégebbi borai, a bortermelés eredetét is a mai Grúziából származtatják.Napunk első megállója Telaviban lesz. Kakheti legnagyobb városa és regionális fővárosa, Telavi a szőlőskertekkel borított Alazani-völgyben fekszik, amelyet a Nagy-Kaukázus hegyei vesznek körül. Felkeresünk egy fazekasműhelyt, ahol a mester megmutatja nekünk, hogyan készül a hagyományos grúz kvevri, vagyis a bor tárolására szolgáló, különleges agyagedény. Szabadidő a városban, melynek során többek között lehetőségünk adódik megkóstolni a helyi finomságokat egy termelői piacon.

Tovább utazunk Gremibe, ahol egy fellegvár található és egy 16. században épült templom, amely gyönyörű falfestményeiről híres.

Felkeresünk egy borászatot, ahol megismerkedünk a hagyományos borkészítési módszerekkel. Az ősi borkészítési eljárás nagyjából az alábbi: a szőlőmustot méhviasszal lezárt kvevrikben a földbe ásták, hogy ott állandó, alacsony hőmérsékleten végbemenjen az erjedés. Az így készült borok az UNESCO szellemi világörökségi listáján szerepelnek. A nap fennmaradó részében részt veszünk egy szüreti ünnepségen, piknikezéssel és a híres grúz vendéglátással egybekötve. Visszautazás Tbiliszibe. Szállás Tbilisziben, fakultatív vacsora a városban.

5. nap: Mtcheta – Mukhrani – Gelati - Kutaiszi

Reggeli után, kijelentkezünk a szállodából. Grúzia egyik legrégebbi településére, Mtchetaba indulunk, melyet i.e. 5–6. században alapítottak. Mtcheta, az egykori Ibéria, majd Kartli első fővárosa, festői tájon, a Mtkvari és az Aragvi folyók összefolyásánál fekszik. A hagyomány szerint a mellette és fölötte emelkedő hegytetőre állította Szent Nino a keresztjét, melynek helyére később kápolnát, majd templomot emeltek: ez lett a Jvari (kereszt) templom. Az építés 586 és 608 között történt. A templom körül védelmi fal is állt, ennek a nyomait ma is láthatjuk. A Szvetichoveli székesegyház jelentőségére a neve is utal: Szveti-Choveli, vagyis „életadó oszlop”. Ezen a helyen a kereszténység előtt szentélyliget volt, majd a kereszténység felvétele után a 4. században az ősi pogány szent helyre fatemplomot építettek, az 5. században pedig bazilikát. A ma látható templom a 11. század elején épült, amikor az araboktól sikerült visszahódítani a várost és az építkezés a keresztény egyház jelentőségének visszaállítását szimbolizálta. Megtekintjük a Szvetichoveli katedrálist és a Jvari kolostort.

Délben érkezünk a grúz királyi család egykori birtokára, Chateau Mukhraniba. Megismerjük a királyi család történetét, sétálunk a több száz éves pincékben, ahol több mint 60.000 hordó bort tárolnak. Ebéd közben fehér és vörös borokat kóstolunk, végül egy csúcs kategóriájú bort is megízlelhetünk.

Délután érkezünk a Gelati kolostorhoz, amely Grúzia legfontosabb vallási központja. A templom freskókkal gazdagon díszített. Ezután a szomszédos Bagrati katedrálishoz látogatunk. Este érkezünk Kutaiszibe, ahol fakultatívan vacsorázunk. Szállás Kutaisziben (1 éj).

6. nap: Kutaiszi - Budapest

Transzfer a repülőtérre a kora hajnali órákban. Indulás Kutaisziből a WizzAir menetrend szerinti, közvetlen járatával, érkezés Budapestre kora reggel.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

6 napos kaland Grúziában a finom borok jegyében, repülőjeggyel, illetékkel, borkóstolókkal, belépőkkel, helyi buszos utazásokkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére