6 nap a Vezúv lábánál, Dél-Olaszországban, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, 2-2 ebéddel és vacsorával, kóstolókkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 38685
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

379.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 38685

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kóstold meg az igazi olasz pizzát és élvezd az édes életet Nápolyban és környékén!

Időpontok

  • 2021.07.28. - 2021.08.02.: , 379.000 Ft
  • 2021.09.29. - 2021.10.04.: , 379.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A WizzAir repülőjegyet illetékkel, fix ülőhellyel, max. 40 x 30 x 20 cm-es kézitáskával (melynek értéke: kb. 60.000 Ft)
  • A megadott szállást
  • Reggelis ellátást
  • 2 alkalommal ebédet és 2 alkalommal vacsorát
  • A program szerinti kóstolókat
  • A helyszíni közlekedést kisbusszal
  • A magyar nyelvű idegenvezetést
  • A helyi idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Az útlemondási biztosítást 2,2%
  • Az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő) 15 EUR / fő
  • A belépőket (helyszínen fizetendő) kb. 50 EUR / fő
  • BBP utasbiztosítás (Aegon)
  • Basic: 590 Ft/fő/nap
  • Extra: 790 Ft/fő/nap
  • Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap

Fakultatív programok

  • Positano, Amalfi, Ravello egész napos kirándulás ebéddel: 39.000 Ft
  • Hajókázás Amalfinál (helyszínen fizetendő): kb. 18 EUR
  • Búcsúvacsora az 5. napon (3 fogásos menü 1 pohár borral): 13.500 Ft

Felár

  • Egyágyas felár 119.000 Ft
  • Elsőbbségi beszállás + 2 db fedélzeti poggyász kb. 9.000 Ft/fő
  • Feladható poggyász max. 12 kg kb. 10.000 Ft / db, max. 20 kg kb. 20.000 Ft / db

Program

1. nap: Budapest - Nápoly

Elutazás Budapestről 12:35-kor a WizzAir közvetlen járatával. Érkezés Nápolyba 14:15-kor, majd buszos városnézés keretében fedezzük fel a híres nápolyi panorámát: a Posilippo domb kilátójáról egyben láthatjuk a Nápolyi-öbölben ringó jachtokat, a Tojásvárat, a hegycsúcsokon található erődöket, illetve a Vezúv fenséges csúcsát, mely egyben védelmezi és óvatosságra is inti az ott lakókat. A belvárosban elhaladunk a Királyi palota, az Új vár, a Népszavazás tér, a San Carlo Operaház és az Umberto Galéria mellett, majd a tengerparton az egyik leghíresebb „challet” vendégei leszünk az első édes kóstolónkra. Becsekkolás a szállodánkba, szabadidő.

Nápoly a pizzakészítés bölcsője, a mai napig szakszervezet védi az eredeti hozzávalókat és a minőséget. Esténket a sikátoros óvárosban, egy pizzériában töltjük el, ahol faszénnel tüzelt kemencében sütött pizzavacsora vár minket. Megismerkedünk az eredeti pizzatészta receptjével, a kézzel gyúrás ismertetőjegyeivel és megtudjuk, mi köze van Margit királynőnek a nápolyiakhoz.

2. nap: Nápoly – Pompei – Vezúv (50 km)

Reggeli után Pompeit látogatjuk meg a szokásostól eltérően: helyi idegenvezetőnk segítségével "időutazáson" veszünk részt, római szemmel élünk meg néhány órát a városban. Megismerkedünk a pompeji konyha egykori specialitásaival, egy hajdani pékségbe, piacra és vendéglőbe „megyünk”. Megtapasztaljuk hol és hogyan éltek Kr.u 79-ben, a Vezúv kitörésekor az itt lakók, milyen szórakozási lehetőségeket nyújtott a város, hogyan zajlott a helyi népszavazás, melyik volt a legkedveltebb termálfürdő, és mi is történt pontosan a kitörés pillanatában.

Az ásatás után buszunkkal felkapaszkodunk a Vezúv lankáira egy borászatba, ahol megismerkedünk a helyi szőlőfajtákkal, többek között a vulkáni talajon növekvő híres Krisztus könnyével. Felettünk a vulkán csúcsa, alattunk a Nápolyi-öböl kékje. A meseszép panorámával rendelkező borászat kóstolóval egybekötött ebédre invitál minket.

A nápolyi nők imádják az ékszereket. A helyi férfiak, hogy meghódítsák őket, képesek bármiből ajándékot készíteni. Nagy hagyománya van a környéken a tradicionálisan, kagylóból és korallból kifaragott kézműves ékszereknek, a cameoknak. Igazán értékes remekművek készülnek ezekből az egyszerű alapanyagokból. Nápoly felé megtekintünk egy cameo készítő üzemet.  A kora esti órákban érkezünk vissza szállásunkra, a vacsora fakultatív.

3. nap: Nápoly – Sorrento – Gragnano (110 km)

Az ősi Neapolist görög gyarmatosítók alapították, majd a későbbiekben fontos római kikötővárossá vált. Ezt bizonyítja a város sakktáblaszerű szerkezete és a földalatti katakombákban található római romok. Az ókori város főutcája ugyanolyan látogatott, mint hajdan, csak 10 méterrel magasabban, a mai történelmi negyed szintjén. Reggeli után Nápoly óvárosával, a Spaccanapolival ismerkedünk meg, ahol a város legértékesebb műemlékei találhatók - természetesen a templomokban. Meglátogatjuk a dómot, ahol a helyi védőszent, Januárius csodatévő vérét őrzik, továbbá az adományba kapott ékszereket őrző kincstárat, a Gesu Nuovo és a Santa Chiara templomokat tekintjük meg. Ellátogatunk abba a sikátoros utcába, ahol a világ legszebb bethlehemi szobrai készülnek és ahol néhány éve a Dolce&Gabbana tartott divatbemutatót Sophia Loren védnökségével.

A városnézés után szó szerint édes a szabad idő, szinte kötelező elnyalni egy igazi házi készítésű fagyit, enni egy babá-t vagy egy sfogliatellát, vagy inni egy caffé cremát. A legjobb eszpresszót szintén ebben a negyedben lehet elfogyasztani egy olyan bárban, ahol közben a futball óriástól, Maradonától kérhetünk útmutatást a neki emelt oltárnál. A helyiek istenítik őt, tiszteletbeli nápolyivá is választották.

A délutánt a római császárok kedvelt üdülőhelyén, a Sorrentói-öbölben töltjük. A környék híres a különböző típusú citromjairól, ezért útközben meglátogatunk egy limoncello üzemet. Megismerkedünk a citrom feldolgozásának technológiával és meg is kóstoljuk az itt palackozott limoncello variációkat.

A félsziget fővárosa, Sorrento egy ékszerdoboz. Ellátogatunk a Villa Comunale parkba a Vezúvra nyíló leglenyűgözőbb kilátásért, a ferencesek templomának középkori kerengőjébe, megkóstoljuk a helyi készítésű citromos, narancsos, pisztáciás édességeket, majd szabadidő a reneszánsz-barokk óvárosban, ahol keskeny sikátorok, és különleges kis terek csábító labirintusa vár minket hangulatos kávézóival.

Útban hazafelé vacsora Gragnano környékén, ahol a régió tipikus ételét a panuozzot ismerjük meg. A pizzatésztából készült hosszú kenyérkét kemencében sütik, majd megtöltik mindenféle finomsággal: mozzarella, paradicsom, sonka, zöldségek, majd újra átsütik, hogy az ízek összeérjenek. Amíg a panuozzo készül, addig helyi előételeket kóstolhatunk. Ez egy tipikus helyi vacsora.

4. nap: Positano – Amalfi – Ravello (150 km)

Akik az elmúlt pár napban kicsit elfáradtak, azoknak szabadprogramot ajánlunk Nápolyban, mialatt egyéni ritmusban tudnak tovább ismerkedni a várossal. Akik viszont még többet szeretnének megismerni a Nápolyi-öböl szépségeiből, azok a mai napi fakultatív programon tartsanak velünk!

Az Amalfi-partszakasz sokkal többet kínál, mint a vakítóan kék öblök látványát, és a festői falvakat a sziklákba ágyazva. Van itt kultúra is, művészet, történelem és remek ételek, mindez egy igazi dolce vita életérzésbe csomagolva. Az évtizedek során illusztris társaság (művészek, írók és zenészek) találtak inspirációra az Isteni partszakasz mentén sorakozó városkákban és falvakban. Reggeli után elhagyjuk Nápolyt és az egész napot az Amalfi-partszakaszon töltjük.

Positano a 20. század elején még egy álmos halászfalu volt, mely elegáns üdülőparadicsommá változott, amint a turisták felfedezték a festői környéket. Positano kilátójánál állunk meg, ahol fantasztikus kilátás nyílik a tenger felett teraszosan elterülő városra.

Majd ellátogatunk Amalfiba, az egykori hajós köztársaság központjába, ahol a 9. századi Szent András dómját és síremlékét keressük fel. Csíkos márvány homlokzatának és széles, meredek lépcsőinek árnyékában a Piazza del Duomo nyüzsög az élettől. Házi készítésű merített papírt és limoncellót áruló boltok szegélyezik a festői, macskaköves sikátorokat, illetve napsütötte terek csalogatják a járókelőket a kávézókba, ahol mi is megízleljük a hagyományos házi süteményt, az 1830–as évekből származó delizia di limonet. Megismerkedünk a vadon termő helyi fűszerekkel, a napon szárított paradicsommal, a citromos olivaolajjal, a kapri termésével.

Jó idő esetén panorámás hajókázás a partok mentén (fakultatív, a helyszínen fizetendő, az időtartama kb. 45 perc), majd Amalfi egyik citromligetes éttermében bőséges ebéd közben gyönyörködhetünk a tájban.

A Salernoi-öböl fölötti hegyekben megbújó Ravello városkája lesz mai kirándulásunk utolsó állomása. A város bővelkedik a látnivalókban, fantasztikus kertekben, és csodás kilátást nyújt a kéklő öbölre. Az egykor Jacqueline Kennedy, Giovanni Boccaccio, Richard Wagner és Greta Garbo kedvenc nyári helyszínének számító Ravello még ma is vonzza a felső tízezret luxusszállodáival, világszínvonalú zenei fesztiváljaival és időtlen, visszafogott eleganciájával. Meglátogatjuk a középkori Rufolo villa romjait, melyek Wagnert is megihlették a Parsifal című operájának megírásakor. Késő délután visszautazás Nápolyba, a vacsora fakultatív.

5. nap: Nápoly – Paestum – Vietri (200 km)

Magna Graecia-ban jelentős és gazdag görög városok alakultak ki, köztük a Nápolytól mintegy 100 km-re, a mai Campania területén található Paestum, melyet időszámításunk előtt 600 körül Poseidonia néven alapítottak. Reggeli után elutazunk az ókori Posidonia romjaihoz, melyek a Világörökség részét képezik, és megismerkedünk az antik világ legszebb dór stílusú, ma is álló görög templomaival.

A környék telis-tele van vízi bivaly farmokkal, ahol az isteni mozzarella sajtot készítik. Felkeressük a környék egyik leghíresebb gazdaságát, megismerkedünk az állatok szokásaival, a sajtkészítés titkaival, majd elfogyasztjuk mozzarella alapú könnyű ebédünket.

A délutánt a Salernoi-öbölben, Vietriben töltjük. A város híres a kézzel festett kerámiáiról. Megismerkedünk a színek és a motívumok jelentésével, élvezzük a tenger közelségét. Este fakultatív búcsúvacsora Nápolyban, a Tojásvár környékén, egy hangulatos tengerparti étteremben.

6. nap: Nápoly – Budapest

Reggeli után szabadprogram. Még kihasználhatjuk az időt ajándék vásárlására, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás a 13:55-kor induló járattal. Érkezés Budapestre 15:35-kor.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

6 nap a Vezúv lábánál, Dél-Olaszországban, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, 2-2 ebéddel és vacsorával, kóstolókkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére